Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Syl: UPS - te áldott!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
2000. Bocs.

-
Boeing 737
senior tag
Kicsit utánna néztem már amit magyarul is találni. A huey ii-ket gyártják teljesen ujonnan is vagy csak régi huey-ket ujítanak fel

-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Wikipédia szerint a huey ii. Gyártásban van.
A polgári változatokból Főbb polgári változatok:
* Bell 204
* Bell 205 – Hosszabított törzsű változat (mint az UH-1D).
* Bell 210 – Az UH-1H polgári változata.
* Bell 212 – Az UH-1N polgári változata.
* Bell 214 Huey Plus – A Bell 205 nagyobb és erősebb motorral szerelt változata.
* Bell 412 – A Bell 212 típuson alapuló négy rotorlapátos változat.
meiket lehet rendelni.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Már nem enged szerkeszteni szal a honlapjukon a modell listába ezt a kettőt is találtam. Bell Huey II UH-1Y Szal gondolom még csinálják. A kettő között mi a külömbség
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
A világ egyik legszebb helikoptere.
![[kép] [kép]](http://de.airliners.net/photos/small/6/9/6/1220696.jpg)
daa-raa ugye jól emlékszem hogy azt montad még gyártják
Amúgy mi a szakmai véleményed róla 
Ja és még egy kérdés nem rudjátok fegyveres biztonsági őr a malév gépeken is utazik vagy ez csak amerikába divat

-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
lényegében amit a gugli kidobot ott csak tervekröl és elképzelésről van szó.
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Kicsit gondolkozz.
Basszus úgy rajongsz ezér a gépér mint egy ovodás.
-
nRu3
addikt
válasz
Airbus A380
üzenetére
az de érdekes lenne ha az A380ra rá plasztikáznák még a siklot

-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Most is csak ennyit írtam, nincs ellentmondás.
Airbus A380: Ahhoz jócskán meg kellene erősíteni a bekötési pontok körüli törzskereteket, és némi aerodinamikai módosítás is szükségessé válna. -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Á, már megvan. Boeing 747-100 SCA
Az Airbus A380 is tudna magán szállítani egy siklót?
-
Airbus A380
csendes tag
Hogy hívják az űrsikló szállító 747-est?
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Mielőtt félre érted ez nem kötözködés veled szembe tényleg azt írttad amirt montam. És mint mondtam a Háéy könyvbe is benne van. (bár nem tudom aztat ismered e)
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Pedig te magad montad hogy képes mondjuk egy 737-es ábób bébe menni a robottal a fordulokkal 1 ütt. Na mindegy most nem ez a lényeg hanem hogy hogyan bízzon az ember abba két muksóba mikor nem wgy ilyen eset van.....
Azon az A320-on is csak annyí lett volna a dolguk hogy biztonságba földre tegyék.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Az útvonalrepülés nem egy komoly meló. A robotpilóta mindössze a fordulópontok között egyenes vonalban vezeti a gépet (többnyire egy komolyabb léglökést sem képesek ellensúlyozni). Kb olyan, mint a pontösszekötős rejtvény. Egy óvodás is képes megcsinálni.
A repülés legnehezebb fázisa a leszállás, főleg bonyolult időjárási viszonyok közepette. Erre jelenleg nincs jó automatikus megoldás, a US Navy hajófedélzeti rendszere sem képes rá. Vannak olyan sajátosságai a legtöbb reptérnek, amit nem lehet leprogramozni, a pilóták viszont könnyedén megjegyzik.
Majd ha lesz AI, akkor meg lehet oldani, az viszont még messze van. -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Ibkább az hibázzon.
Szerintem ez vérlázító (és ezt kb kétéve az indexen is írtam) hogy jó pár ezer ember annak köszönheti életének az elvesztését mert az a két húsvér maki akinek a gép vezetése a munkája elcseszett valamit. (mondjuk pusztán csak gyorsan ment....) -
-
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
a metrókat akkor egy központból irányítják. ha megszünik a jel akkor gondolom rögtön megáll.ez a levegőben kicsit nehéz. a robot repülőgép irányítása szerintem nehéz mert hát a jelet felküldeni egy műholdra
.és ha a műhold hibázik? volt már rá példa.és a felküldés miatt van késés.kb.1-2másodperc.
egy ilyen központi irányításu gép szerintem nemigen lessz. csak robotpilótás. -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Van egy komoly probléma a hasonlítással. A metró és a vonatok kötöttpályás járművek, a vonatvezető rendszer dolga alapvetően csak a gyorsítás és a lassítás. Emellett a sínen zajlik a jelfeladás, az egész vezérlés ez alapján zajlik. Na ezt hogyan oldanád meg a levegőben? Eleve sokkal több a rendszer szabadságfoka, mint a vasutaké, emellett nincs fix kapcsolata semmivel. És ott van a szokásos probléma, hogyan fog adaptálódni a rendszer a körülményekhez. Ez az ami miatt a mai napig nem terjedt el a tisztán autonóm UAV sem.
-
Boeing 737
senior tag
2007-07-19 17:03
Brazil tragédia – keresik a vétkeseket
Nem a kifutópálya hibája, hanem a pilóta figyelmetlensége, vagy a repülő meghibásodása okozta a kedd esti repülő szerencsétlenséget Sao Paolóban - állapította meg az előzetes vizsgálat. A pilóta túl nagy sebességgel érkezett a kifutópályára, vélhetően ezért nem tudott megállni. Az utasokkal teli gép egy kerozin raktárba csapódott és felrobbant. A katasztrófában 201-en haltak meg.
A szokásosnál sokkal gyorsabban érkezett a kifutópályára a kedden balesetet szenvedett brazil repülő. A reptér kameráinak felvétele alapján a szakértők úgy vélik: a pilóta hibázott, hiszen gázt kellett volna adnia és újra felemelnie a gépet. A vizsgálat vezetője szerint azonban nem ennyire egyszerű a felelősség megállapítása, szerinte a pilóta tisztában volt a veszélyekkel.
Nem hiszem, hogy bármelyik pilóta, aki ilyen nagy géppel érkezik a reptérre, ne lenne pontosan tisztában a veszélyekkel. Bármi történhetett: megcsúszhatott a vízen, vagy meghibásodhatott a repülő - mondja a vizsgálat vezetője Armando Schneider Fihlo, a brazil légügyi hivatal főmérnöke.
A gépen 186-an voltak, közülük mindenki meghalt. A többi áldozat a raktárban dolgozott: az ezer fokos lángok közül ők sem tudtak menekülni. A túlzsúfolt belvárosi reptéren sok hasonló baleset történt már, a kormány ezért most a teljes repülőtér működését felülvizsgálja.
A hatóságok egyszer már megpróbálták kitiltani innen a nagy gépeket. Csakhogy Sao Paoló másik reptere 40 kilométerre van a várostól, ezért az utasok inkább a belvárosi repülőteret kedvelik.
hírTV -
Boeing 737
senior tag
sajnos megint történt egy légi incidens A320 Sao Paolo , [link] És sajnos megint az ember volt a leggyengébb láncszem.....
Egyre erősödik bennem az az érzés hogy a húsvér pilótákat mikor távolítják már el a cockpitből és adják át a gépet a számítógépnek. Az nem hibázik. (ha v-kinek nem esett volna le valszeg ezt is az okozta akinek az lett volna a munkája hogy biztonságba letegye a gépet) De komolyan gyors vonatoknál volt pár eset amit a vezető okozott puff eljutottunk oda hogy sok helyen a metróba meg ilyen dolgokon nincs is vezető hanem teljes mértékben a gép irányít a repülés is eljuthatna már ide....
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
A legtöbb és legjobb info-t angolul találod meg a neten. Ez van, a magyar net vagy alacsony színvonalú, vagy nagyon kicsi az információtartalma. A magyar wiki is elég kezdetleges, bár vannak örvendetes tendenciák, de lassú a fejlődés, egy elég szűk társaság írja.
-
Boeing 737
senior tag
Ezt elnézve végülis nem sok értelme van a magán Jumbo-nak. Szvsz a 737-esbe is kényelmesen el lehet férni. [link]
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Kezdhetnél rájönni imádottad hátrányaira.
Van egy csomó szóval sokat nem kell gondokozni.
Sztem az első ilyesmi balesetig lesz sztárolva az A380. -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Itt több értelmes info van róla: [link] Csak el kellene már kezdened angolul tanulni.
Nem mondta senki, hogy nem képesek 400-ast építeni utántölthetőre.
A belinkelt katasztrófa pedig csak egy A320-szal történt. Gondolj bele, ha egy A380 lett volna! Ezért problémás ha egy gép olyan helyen száll le, ahol nincsenek meg a szükséges feltételek. -
nRu3
addikt
sajnos megint történt egy légi incidens A320 Sao Paolo , [link]
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Tárgytalan a kérdés megtaláltam miaz a COIL.
Bár elég régi 5 éves a cikk de infót azér adhat sztem. [link]
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Tiszta star wars
.
A COIL az mi
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Nem tom te veszed e az Aero magazint abba volt az előzetesbe hogy írnak róla azt a következő számba benne se volt.
És az azutániakba se.... 
Na akkor kérdésemre ott a válasz ha nagyon akarnak tudnak utántöltős 400-ast csinálni.
orra számomra úgy tűnik egy B747-200-asról származik. Végülis ugyan az a nózi nem
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
YAL-1A és nem radar hanem egy lézetükörrendszer van abban a kupolában. Egyébként egy B747-400F átépítésével született, az orra számomra úgy tűnik egy B747-200-asról származik. (Bár mindenhol Heavily modified, azaz erősen módosított kialakítást említenek.) [link] Láthatóan rajta van az utántöltőcső fogadócsatlakozó, azonban ez egy kicsit bonyolultabb lesz, lévén a COIL ''üzemanyagát'' is után lehet tölteni.
Zsír egy kép: [link] -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Ciki mer a poszter meg kinn terpeszkedik az ajtómon de a nevét akkor se tudtam. Köszi ez az.
Egyébkémt már a 743-as is hoszított púpos volt.
[Szerkesztve] -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
köszi. akkor jól mondtam. hosszabb a púp
-
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
[link]erre gondoltál nem?
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi az adatokat én tényleg nem látom át az ilyet nem tudom milyen betegség vagy dolog ez . Olvasgattam mi van az Airforce one-n és el nem tudtam képzelni hogy annyí mindent bezsúfolnak. Igen sztem is amerika baráti országainak adna (gondolom) pl a brittek hiresen nagy barátai az amiknak nem hiszem hogy pont ők ne kapnának ha kérnék. Mennyí idő lenne kifejleszteni egy töltöberendezést a 400ashoz
10 évekbe kell gondolkodni vagy hamar meglenne
Van az a radaros jumbo nemtudom mi a pontos neve egy golyó szerű képződmény van az orrán. Az 400-as na az nem ujratölthető ezt nem tudod
Biztos tudod miről beszélek lézert vagy mi a francot lő ki magából.
[Szerkesztve] -
Airbus A380
csendes tag
Ránézésre mitől különbözik a 200-as a 400tól? a 200nál rövidebb a púp?
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Át is építették rendesen mindkettőt. Egyébként előbbi kérdésedre válaszolva a hasznos belterük 370m², teljesen feltöltve 2000 adag étel elkészítésére van kapacitás. Persze ez nem Special Forces 2000kcal adagokat jelent, hanem a protokollelvárásoknak megfelelőt (azaz ~3-4x akkorát).
Érdekes kérdés, mindenképpen jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Azt viszont nem hiszem, hogy megbízható szövetségeseik állami megrendelésére ne adnának el ilyet. A britek, japánok gyaníthatóan vehetnének, de szinte biztosan csak állami célokra. A 911-hez hasonló esetek elkerülésére meg ott a lehetőség a belső uzamanyagkészlet csökkentésére.
Az említett 911. -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Szerintem 2001.szeptember 11
rögtön felküldték a gépet. -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Úgy tudom a két elnöki gép is polgári gép volt. A 400-as már más tészta, az szerkezetében eltér a 200-astól. Ott már kellene tervezni is. Köszi erre voltam kiwi hogy megoldhatnák e.
Szerinted kifejlesztenék ha adnám rá a dollárkákat
Indexen már régebben kérdeztem és ott azt mondták hogy államérdeket sértene vagy mi és nem is engedné a kormány hogy kifejlesszék.
Tudsz olyan alkalmat mikor az elnöki gépnek huzamosabb ideig a levegőben kellett maradni
(tehát már tankolásra is sor került)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Attól még egy sima sorozatgyártású polgári gép. A VC-25 jelentősen eltér ezektől, nem csak a belterében, hanem elektromos/elektronikus rendszereiben, védelmi rendszerei vannak és az üzemanyagrendszere sem teljesen azonos.
Tervezni nem igazán kellene 200-asba, viszont elég jelentős átépítést igényelne. A 400-as már más tészta, az szerkezetében eltér a 200-astól. Ott már kellene tervezni is.
Egyébként meg a 747 nagy. Szóval elfér benne sokminden.
Miért négy hajtómű? Egyrészt biztonság (akkoriban még nem igazán volt kéthajtóműves gépekre ETOPS lehetőség sem), másrészt gazdaságosság, harmadrészt manőverezőképesség, agilitás. Próbálj ki egy autót a legkisebb és a közepes motorjával is. Nem ugyanaz és még az sem elképzelhetetlen, hogy a kisebb motorral többet fog fogyasztani. Ami viszont egyértelmű az az, hogy így a nagyobb terhelés miatt a hajtáslánc megbízhatósága csökkenni fog. -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
miért van 4 ha 2 is elég lenne?: miért van a gépeken több számítógép? miért van több hidraulikus rendszer? miért van a pilóta melett másodpilóta?
válasz: így jó! biztonságosabb! -
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
A gép orrán jól látható a töltő berendezés. (mármint ahová bedugják a töltőcsövet [gondolom ez az]) Szóval én ilyenre céloztam hogy beletudnák e tenni a 744-esbe. [link][link]
Amúgy mekkora egy ilyen 747-es
Mer ez a 742-es nekem kicsinek tűnik pedig állítólag elfér benne jópár átlagos méretű szoba. (nincs térérzékem vagy hogy hívják ezt szóval képről nekem kicsinek tűnik)
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Amit belinkeltem az a japán elnöki gép
Vagy legalábbis kormánygép. . Megint félre értettél én nem polgári gépekre gondoltam hogy utántölthetősek legyenek elvégre olyanról nem is tudok hogy van. De ha mondjuk én államelnök vagy marha gzdag üzletember vagy ilyesmi vagyok akkor rendelhetnék e utántölthető 744-est. A megvalósíthatót hogy érted
Mondjuk egy magán 744-esbe külön tervezni kéne hosszú munka árán töltö berendezést vagy csak beletenni
(magyarul hogy a nulláról kezdenék e a tervezést és itt most semmi más hókuszpokuszra nem gondolok csak simán arra hogy a gép képes legyen a levegőben tankolni. ) Akkor gondolom 2 hajtóművel is tud landolni- És ,mint régebben megemlítettem állítólag 1 hajtóművel is landolhat legalábbis a légikatasztrofákba ezt mondták. (tudom nem ideális fogyasztja az üzemanyagot stb stb de ha muszály.......) Egyébként akkor miért van 4 hajtóműve ha 2 is elég lenne
(ezt már az indexen is olvastam az ottani szakiktól)
[Szerkesztve] -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Régen a Jambónak volt baja a hajtóművel most meg az Airbus-nak van baja.
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Miért ne engedte volna? A B747 majdhogynem korlátozások nélkül repülhető két hajtóművel. Annak az esélye, hogy kettőnél több hajtómű egyszerre hibásodjon meg nagyjából nulla.
Azt azért vegyük figyelembe, hogy a JT9D volt akkoriban a legerősebb hajtómű, kb egyszerre kezdődött a fejlesztése a B747-tel. A PW-nél meg nem gondolták, hogy ilyen gyorsan végez a gép fejlesztésével a Boeing.
A VC-25A és az E-4 belső felépítése azért sokmindenben különbözik a polgári gépektől. Megvalósítható utóbbiaknál is a légi utántöltés, azonban nem hinném, hogy megérné. Már csak azért sem, mert akkor vennie kellene a légitársaságoknak saját tankergépeket is, azokat is fenntartani, a légügyi hatóságoknak mindezt engedélyezni, kijelölni a tankerek által használható légtereket (azokat meg biztos kellőképpen messze raknák a fő repülési útvonalaktól)... -
Boeing 737
senior tag
Tűzoltó B747-es. [link]
Kérdés: Az amcsi seregben használt 742-eseken kivül létezik még levegőben utántölthető Jumbo
Azt a technikát lehetne beépíteni a mostani 400-asokba
(tehát mondjuk eztt is meg lehetne csinálni úgy mint az amerikai elnökét hogy a nóziján keresztül tankolhasson
[link] )
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Mivel akkor már tervezték az Airbust.....
Amúgy köztudott hogy a Jumboknak az elején nem szuperált a hajtóművük. (és forgalomba engedte a Boeing) -
Airbus A380
csendes tag
No előtúrtam a régi VHS-t amin még az van hogy hogyan készül egy 747-es!! Discovery-s kb.4éves felvétel.Ahogy láttam azért a Boeing-nek sem ment minden jól!! a 747-es tesztek alatt 67db pratt whitney jt9d hajtóművet tettek könkre! és nem direkt. és a film végén már akkor mondták hogy lessz egy Airbus A380!

-
Airbus A380
csendes tag
[link]SR-71
[link] ez nem a space shuttle szállító gép? a törzsközepénél van vmi izé.szerintem ez az.és amivel szemben áll az a daru amivel rárakják.nem?
amúgy a siklót mért nem lehet sehol sem látni? 1x láttam Floridában mikor vitték egy alacsony épületbe.de másnap már frissítettég a gugli-t és már nem találtam.
[Szerkesztve] -
-
Boeing 737
senior tag
-
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Szerintem az egész gép egy újítás. sok új cucc van benne
-
talmida
Közösségépítő
Más téma, de repüléssel kapcsolatos ez is:
Nekem ebben a fotó-sorozatban sok kép nem tűnik eredetinek. Pl a hídnál levő gép sem.
[link] -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Én már láttam olyan teszt repülést egy A320-al hogy egyszerüen a pilóta a gázt levette a hajtóműről és úgy kezdett el manőverezni. az Airbus-nál nagyon durván tesztelik a madarakat.
aztán a tesztnek vége leszáll,a mért adatokat betáplálják a számítógépbe és felszállnak hogy tényleg nem engedi e lezuhanni a gépet a robotpilóta.ekkor már sípolt,visított,kattogott,a jelző hogy ezt nem szabad, így a teszt sikeres.
pl. a gázt levették és elkezdett sülyedni a gép,a pilóta jobbra ''akart'' volna fordulni,erre a robotpilóta bekapcsolt,gázt adott és visszetette a megadott magasságba. -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Aki szereti a kihívásokat. Azért a tervezés során nagyvonalakban meg tudják határozni a határértékeket. Szóval azért nem a sötétben tapogatóznak.
Majd meglátjuk. Azért elég sok új technológia lett most bevezetve. -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Ki az a féleszű aki elmegy ilyen tesztpilótának.
Gondolom az ilyen gépeket a lezuhanás küszöbéig terhelik stb..
UI: ez is a Boeing igérete hogy egy év mulva szolgálatba áll. Legalábbis én több helyen ezt láttam. (bár az Airbus is 1 évet igért..)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Az első felszállás és a szolgálatba állás között kb 1 év telt el. Első felszállás 1994 június 12.
Szolgálatba állítás 1995 június 7.
Szóval gondolom az is tartható hogy egy év alatt szolgálatba áll. Bár nem tom azt mondogatják az építési módja miatt sokkal szigorúbban tesztelik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Éppencsak kicsúsztam a mod időből.
Szóval B777:
roll-out: 1994. április 9. (100000 néző előtt)
szűzfelszállás: 1994. június 12.
Két hónap. Tartható a Dreamliner-rel is akkor.
#1934: Az már egy másik tészta. Egy új típust mindenképpen be kell repülni, tesztelni mindenféle helyzetekben, lévén ilyenkor írják meg az üzemeltetési utasításokat és ilyenkor születnek meg a tényleges korlátozások. Ehhez idő kell, bár Európában ezt sem szokták betatrani, az utóbbi húsz évben minden gépnek elkezdték a sorozatgyártását a berepülés vége előtt jóval. Aztán nem győzik javítani a ''sorozatgépek'' hibáit.
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Sztem a Dreamlinerrel jobban jártunk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Utána kellene nézni, hogy a B777 esetén mennyi idő telt el a roll-out és a szűzfelszállás között. Nagyon hasonló elven tervezték a kettőt.
[Szerkesztve] -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Á dekár hogy a programot leállították

-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Kivánxsi vagyok a Boeing tudja e tartani az időpontjait. Asszem az Airbus-nak már a tesztrepülésétnek idejét is többször módosították.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Hát én nem biztos hogy nyugott szivvel csücsülnék rajta úgy hogy tudom ha meghíbásodik nem is biztos hogy le tud szállni a legközelebbi reptéren..... Ez tény nagyon csúnyán beégették magukat ''erbászék'' az A380-al most is ha jól tudom ''habtákba'' egy tesztgépet alakítottak át hogy legalábbb 1-et át tudjanak adni.
Gondolom hamarosan kezdődnek a gurulo próbák és a többi földi próba ha kb 2 hónapon belül tesztrepülni akar a Dreamliner.
Airbus A380 Sonic-os kérdésedre itt a válasz.[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
A legfőbb értelme: nagyobbat építeni, mint a Boeing. Úgy gondolták ezzel megalázzák legfőbb ellenfelüket. Egyelőre csak magukat sikerült.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
ha landolni kell Mint tudjuk egy repülővel bármikor lehet baj és nem biztos hogy megvárja az aktuális repteret.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
És akkor ha a csúzsda rosz megoldás teszem azt ferihegyen hogyan űrítenék ki?
Ugyebár te szaki vagy akkor most komolyan mi haszna az A380-nak azon kivül hogy egy úttal eltud vinni kb 2szer annyít mint a 787-es
Egy csomó reptéren nem landolhat (vagy mint mondod ha landolni kell károkat okozhat) A reptereket át kell szabni stb stb....
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Már annyíszor láttam őket hogy magam se tudom melyiken mit mondtak. Csak tudom hogy valahol hallottam.
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Nem a talajterhelés okozza az alapvető problémát. Hanem a kigurulási úthossz, a gurulók szélessége és pl az örvényorsó méretei és ereje.
A Mrija tömege 32 keréken oszlik el (20t/ballon), a Galaxy-é 28-on (12,5T/ballon), a Ruslan-é 24-en (16.875/ballon). Az A380-é 22-n (2x6 + 2x4 + 1x2; 25,45t/ballon), a B747-8-é 18-on (24,4t/ballon), a 777-é 14-en (25,11t/ballon), szóval trónfosztás lesz. (A legnagyobb a jelenleg rendszerbenállókra igaz.) Egyébként érdemes megfigyelni a tisztán katonai célokra tervezett Galaxy mennyivel jobb mindnél.
Szóval a károkról: ha rövid pályára száll le, akkor bizony tarolhat, főleg olyan reptereknél, ahol vannak a közelben egyéb dolgok is. Az örvényorsó pedig megintcsak legyalulhat ezt-azt a leszállóirányban.
A csúszda meg egy nagyon rossz megoldás, csak valódi vészhelyzetben szokták használni.
Azért szokás egyébként az A380-at a Dreamliner-rel hasonlítani, mert a két cég a jövő kihívásaira különféleképpen reagált. A két típus sikere megmutatja ki mérte fel jól a piaci igényeket. A jelek szerint a Boeing. -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Ezt én is már halottam.
és én min2 csatornán. -
Boeing 737
senior tag
daa-raa Azt jól mondtam hogy ahol a Jumbo le tud szállni ott az A380 is gond nélkül használharja a pályát
Régen vagy az NGC-n vagy a Discovery-n hallottam.
Ez igaz
ó
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Ah szóval ha baj van leszál kiüríteni is ki tudják a csúszdával. (Végülis ferihegyen is le tudna mer az AN-225-ös is volt már itt ha jól tudom az meg ugye nagyobb.) Lehet amatőr kérdés de ha nem a legnagyobb a terhelése akkor milyen károkat okozhat
Gondolom nem rontanának neki a pilóták a terminálnak hátha befér.
Airbus A380 Ezt én se értem miért a Dreamlinerrel hasonlítgatják.
[Szerkesztve] -
Airbus A380
csendes tag
[link] ez a program még megy vagy már leállították?
-
Airbus A380
csendes tag
Amúgy miért hasonlítják össze a 787-est az A380-al??
Az A380-t inkább a 747-el kéne összehasonlítani.
A 787-es azé van hogy normálisan (gonlolom gazdaságosabban,olcsóbban elmennyen az ember) és szép. Az A380-an azért épült hogy a legtöbb embert tudja elvinni A-ból B-be.
A 787-es normál gép az A380-an a világ LEGnagyobb utasszállítógépe. -
törölt tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Egy kis nevezéktan: a jelenleg (1962 óta) érvényben levő amerikai jelölésben a típusszámszám után jön a típusnév! Szóval C-5 Galaxy.
A roll out ceremónia során kivontatják a hangárból a gépet. Nem tartozik a gurulópróbákhoz, amelyeket a gép saját erejéből végez.
Az A380 esetén nem annyira a pálya a lényeg (a legnagyobb terhelést jelenleg a B777-300ER jelenti), hanem a kétszintes ki- és beszállófolyosók.
Boeing 737: A C-5 talajnyomása jóval alacsonyabb, mint az utasgépeké. És 1100m-en megáll, 2600m-en felszáll.
Ha meg le kell szállni, akkor leszáll, még ha nem is alkalmas rá a reptér. Az okozott kárt meg kifizeti az üzemeltető légitársaság. -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
daa-raa van ráizgulva a katonai gépekre .
-
Airbus A380
csendes tag
erről ki mit tud?
[link] -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Aszittem a robotpilóta vagy.

-
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
én vagyok a tesztpilóta!

2évig azt szerettél az A380ban amit most a 787-ben!
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Gyorsan felhívtad a tesztpilótákat

Csak tudnám én mit szerettem kétévig az A380-ba.

[Szerkesztve] -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
szép
-
Boeing 737
senior tag
csütörtökön elkészült az Airbus utolsó A300-as modellje, a géptípus megszűnő gyártásával az európai repülés történetének egy korszaka ér véget. Az A300-as - amelynek utolsó példányát a FedEx Corp. veszi meg - 1969-ben indult világhódító útjára, gyakorlatilag az első gép volt, amelyet az Airbus maga tervezett, és az első, két hajtóművel működő, nagyterű gép.
Az A300-301-es gépcsaládból összesen 821 darabot adtak el, ebből 710 jelenleg is repül.
[Szerkesztve] -
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Aszem 2005. április 24.! szép napos idő volt.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Megnézzük milyen okos vagy keresztkérdés. Mikor volt az Airbus A380 első repülése

-
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Ilyenkor az a baj hogy nagyon kevés kép van az új gépről. Bár az A380-ról még ennél is kevesebb volt mikor bemutatták.
Kiváncsi leszek a Dreamlinerről is ad e filmet a Discovery mint az A380-ról. -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Nyisd ki az ókulárédat.

-
Airbus A380
csendes tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
kép?
hol? -
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Csak hogy el ne sírd magad.
![[kép] [kép]](http://www.planepictures.net/a/64/05/1182632742_TN.jpg)
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Airbus A380
üzenetére
Nem de a tények azok tények többek között amiket felsoroltam.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- OLED monitor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 4
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Èrkezett Kingston NV3 1TB SSD! Vigyètek, vegyètek használjátok!
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Van egy csomó szóval sokat nem kell gondokozni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)