Hirdetés
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Syl: UPS - te áldott!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Passziviti
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
F-15B és D alapvetően kiképzésre szolgál, kétkormányosak. A hátsó fülkében a műszerezettség meglehetősen korlátozott, összehasonlítva az elsővel.
Az E azért csak kétülésesben létezik, mert egy csapásmérő gép, komplex avionikával. Annyira komplex, hogy a csapásmérő rendszerek kezelése külön embert kíván. Ugyan ebből az okból kétüléses egyébként az MDD F-4 és a Tomcat is. Előbbinek is csak külön kétkormányos változatai vannak, nem mind az, ahogy a Tornado-k esetében is. A Strike Eagle a többi kétüléses F-15-höz hasonlóan vezethető hátúlról is.
Igen csak az készül már.
Az F/A-18 egy külön történet. A B az F-15B/D-hez hasonlóan alapvetően kiképzőgép. Az F/A-18D és F viszont a kettős feladatú. A hátsó kabin ennek megfelelően átépíthető (a műszerfal persze marad): vagy a középen elhelyezkedő botkormány van beépítve, és kiképzőgép, vagy a két oldalsó panelen a fegyverrendszerek irányítására szolgáló joystick-ek (D és F csapásmérő konfigurációban, a katapultülés előtt látható a botkormány csonkja. És itt egy kép, kiképző konfigban).
-
S W A T
senior tag
válasz
üzenetére
Egy kicsit kalandoztam a fórumon és mintha azt irtad volna az F-14-est csak elöl a pilóta tudja vezetni. Gondolom az F-15-re vagy 18-ra ez nem érvényes és a hátul ölő is kormányizhat baj esetén. (
)Az F-15 E Strike Eagle-ből úgy tudom nem is létezik egy üléses, miért
Elvégre a régebbi F-15-.ökből is van 1 üléses. Már csak a Strike Eagle-t gyártják exportra ? -
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Az álló gépeket lenyűgözik (a képen is látszanak a láncok). De itt jobban látszik. Itt meg közelről a lánc.
Emberek meg néha azért beleesnek.
-
S W A T
senior tag
-
S W A T
senior tag
Kerozin hiány lépett fel

Fasten your safety belt . Felszállunk. Levegőbe emelkedett az új Gripen Demo

-
S W A T
senior tag
-
zsid
senior tag
[link] Ez jó! ( süllyedés ellen )
-
S W A T
senior tag
-
S W A T
senior tag
Az orosz harci gépeknek amúgy mekkora piaca van
Gondolom pl nyugaton nem tépikszét egymást értük.

-
törölt tag
Ez az elmélet. Azonban a B737 méretkategóriájában van néhány dolog (a regionális gépekre ez fokozottan igaz), amit figyelembe kell venni. A legfontosabb a gazdaságosság minden szempontból. Egy A380 nem igényel annyival több munkát és erőforrást, mint amennyivel többért el lehet adni, szóval ott nem is kell annyira spórolni. A B737 és az A380 elektronikus rendszerei minimálisan különböznek, az egyetlen lényegi eltérés a kábelhálózatok hossza és a végbereendezések száma. Egy 737-ben viszont ezek elhelyezésére fokozott figyelmet kell fordítani, lévén sokkal kevesebb a hely. Emellett a hajtóműteljesítmény kisebb mivolta miatt (aminek egyenes következménye a kisebb rendelkezésreálló energiamennyiség) a rendszerek tömegére és fogyasztására megintcsak fokozottan oda kell figyelni. Ezért szokott a technológiai előrelépés mindig a kisebb gépeken megjelenni előbb. (Pl 737 Classic 1984-ben jelent meg, olyan fejlettségű rendszerekkel (ezeket egyébként a B757/767 project-ből vették át) , amik a 747-ben csak a -400 megjelenésekor, azaz 1988-ban. A négy év nem tűnik soknak, egészen addig, amig ennek a 4 évnek a költségeit figyelembe nem veszed. A repülőutak >70%-át a B737/A320 méretű gépek repülik.)
Egyébként ha nem olyan nehéz összehozni, akkor miért csak két cég képes erre igazából napjainkban? (Persze ott van még a Tupoljev és az Iljusin is, de ezek szerepe marginális.) A többi cég csak a kisebb méretű gépek piacán tényező, de ott is csak azért, mert ezt a piacot a két nagy meghagyta nekik. A Boeing utolsó regionálisnak mondható típusa a B717 volt, de az is már jócskán kilóg felfelé. Emiatt is csak 156 készült belőle.
-
zsid
senior tag
Szerintem azért orosz technika nem feltétlen egyenlő a sz@rral. Azért a polgári gépekbe kötelező elektronikai cuccok bárhol beszerezhetőek, a sárkányt olyan nagyon nem lehet elszúrni...( szerintem )
Itt nincsenek olyan buktatók, mint a katonai repülőszközöknél. ( ez is csak szerintem ). -
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Az majd a sorozatgépek esetén derül ki.
Mondjuk a Boeing részvétele annyira nem meglepő. Nekik nincs regionális utasszállítójuk.
Viszont azt sem értem mi szüksége a Malévnak ilyen gépekre, ha egyszer a Bombardier gépek is azért kerülnek eladósorba, mert nem tudják kihasználni.
-
S W A T
senior tag
válasz
üzenetére
Tényleg ha már itt tartunk ebbe a gépbe lehet bizni
Úgy tom azért jó sok modern EU-s dolog is van benne pl.Hopp ezt most találtam a magyar wikin ha a Boeing is benne van annyira s*r nem lehet sztem. A Szuhoj Superjet 100, vagy Sukhoi Superjet 100, rövidítve SSJ az orosz Szuhoj Polgári Repülőgépek vállalat és az amerikai Boeing közös fejlesztésű regionális utasszállító repülőgépe.
-
S W A T
senior tag
A héten tényleg felszáll az SSJ

-
S W A T
senior tag
-
S W A T
senior tag
daa-raa Kerestem de kevéske angolommal nem leltem az F-15 átesési sebeségét. Pliz mond meg hogyez mennyi.
-
S W A T
senior tag
-
S W A T
senior tag
Szemüvegesek lehetnek vadászpilóták
Azért kérdem mer 1 vidin régebben láttam napszemcsis vadászpilótát ebből gondolom hogy ha a napszemüveg elfért a sisak alatt akkor a rendes látó is. -
törölt tag
MiG-29-eket már lőttek le vele. De a Fulcrum már bebizonyította, hogy sikertelen konstrukció, szóval ez nem jelent semmit.
S W A T: Az elektronikai rész még mindig túlméretes az orosz gépekben.
Arról nem is beszélve, hogy Szuhoj-nak írandó. Leszarom az angolszász átírást, nem olyan területen vagyunk.
-
zsid
senior tag
válasz
S W A T
üzenetére
Hát ez csak saját vélemény.
Az közismert, hogy ilyen csilivilli manőverezps légiharcban a Szu-27 és későbbiek ngyon jók, de amíg ezek nem igazán láttak komoly ütközetet, addig böszmeség lenne róluk kijelenteni , hogy király avagy sem. A pudung próbája az evés, és ez a haditechnikában nagyon igaz.
Mire alapozunk véleményt? -
zsid
senior tag
válasz
S W A T
üzenetére
Nem néztem végig videót, úgyhogy nem tom miről beszélnek benne, viszont történt egy izraeli F15össel, hogy légiharcgyakorlás közben ütközött egy skyhawkkal, amitől leszkadt a jobb szárny. Viszont annál azt írták, hogy a fördetérés 530km/h sebességgel történt, a fékhorgot a drótköél kiszakította,a kerekek kidurrantak, majd a gép a kifutópáyla után ált meg futószár törés nélkül.
A videó végén nem ilyenek a képek.
-
S W A T
senior tag
daa-raa Gondolom láttad a videót. Valóban ennyire strapabiró az F-15-ös

8sok helyen olvastam hogy legendás a sérülésállósága)
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Az F100 eleve úgy lett kifejlesztve, mint az amerikai 4. generációs vadász(bombázó)gépek általános hajtóműve. Ennek navalizált változata került volna a Tomcat-be is, csak a PW nem bírta normális költségekkel ezt a verziót létrehozni (így is többszörösen túllépték a keretet), úgyhogy a US Navy megköszönte a korábbi fáradozásaikat, és leállította a project rá vonatkozó részét. Ezért lett végül általános Tomcat változat - a finoman szólva is gyenge és megbízhatatlan - TF30-cal szerelt A. 20 évet kellett várni a normális hajtóműre, ami egy másik általános hajtómű, a GE F110 lett. Ez utóbbi is megtalálható az F-16-ok fedélzetén, ahogy az F-15K-k is ezzel épültek, és ezzel fognak az F-15SG-k is (a Strike Eagle hajtóműfelfüggesztése eleve úgy lett megtervezve, hogy az F100 és F110 is könnyedén beépíthető legyen). Emellett az F110 őse, az F101 hajtja a B-1B-ket, utánégető nélküli F118 jelű változata a B-2A Spirit-eket és U-2S-eket, illetve magja megegyezik a CFM-56/F108 gázturbinákéval.
-
S W A T
senior tag
-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
A két hajtómű akkor lényeges ha manőverezni kell. Ha csak útvonalrepülés a feladat, akkor nyugodtan le lehet állítani az egyik hajtóművet.
A rendszerbeállított repülőgépek közül a legerősebb hajtómű az F-22A-ban van. Amikor szolgálatba áll az F-35, átveszi ezt a címet.
Az F-15-ökbe ugyan azokat a hajtóműveket építik, mint az F-16-okba. Az Eagle esetén némileg nagyobb a teljesítményük, ez a szabályozható keresztmetszetű beömlőcsatotnáknak köszönhető. Fékpadon ugyan akkora a tolóerejük.
-
S W A T
senior tag
Meik vadásznak van a legerősebb hműve
Én úgy tudom F-15-nek de mintha daa-raa ezt nem igy gondolná... 
-
-
-
S W A T
senior tag
Ugye az F-22-es a jelenlegi legjobban manőverezhető vadászgép

-
törölt tag
válasz
S W A T
üzenetére
Szóval anno még kicsit több cég volt amerikában, aki vadászgépekkel foglalkozott.
A Lockheed fővállalkozásában készült az YF-22 Lightening II, partner a Boeing és a General Dynamics volt. Az YF-23 fejlesztése a Northrop fővállalkozásában zajlott, partner a McDonnell Douglas volt. Hogy szép legyen az élet, a Lockheed ugye felvásárolta a GD specifikus részlegét (a GD a mai napig létezik, árbevétele $27,294 milliárd volt 2007-ben), a Boeing a teljes MDD-t, szóval az öt cég közül csak a Northrop maradt hoppon. Bánatában gyorsan (mondjuk azért három év eltelt) fel is vásárolta a Grumman Aerospace-t.
-
-
S W A T
senior tag
Azt hittem a Raptor a Boeing cucca erre kiderül hogy a Lockheed Martin-é

Tesók az F-16-al
-
N4r4ncs
aktív tag
Ha a szerbek nagyon akarnák 2-3 órán belül el tudnák érni a budapestet.
légierőnk a légtér ellenőrzésére tökéletes.
3-4 aktív repülőképes mig-29 van,ugyanennyi alkatrészként szolgál,a többi pedig elvileg rövid időn belül hadrendbe állítható. -
S W A T
senior tag
Ill az F-35-el hol tartanak
pl hány db repülőképes 
-
S W A T
senior tag
A boeing honlapján 2008 második negyed évére van irva a szűzfelszállás.
Tudják tartani.
(ezt ugyanis nem találtam) -
zsid
senior tag
Ilyennel milyet lehetne már mókázni. Föleg ha olyan cuccból lehetne irányítani mint a Predatort. Biztos a kölkök inkább ide jönnének mint gokartozni.
-
Gyantusz
tag
válasz
üzenetére
Olvasás, értelmezés, keresés és egyéb esetek.
Mivel nincs eszemben, így nem is állt szándékomban pusztán egy információért fél órákat bogarászni egy-egy adott site-on (jelen esteben AMARC). Ennyi erővel fél életemet a neten tölthetném, nulla hatékonysággal, ráadásul hamar özvegy Szedlacsekné sorsára jutnék... Emígyen természetesen nem is néztem meg a "What does AMARC do?" nevezetű menüpontot. Ha megnéztem volna, nem írtam volna marhaságot. De ki állítja, hogy nem írtam hülyeséget? Nem a #2909.-kel bizonyítottam, hogy hülyeséget írtam, hanem már az előzőben is felhívtam a figyelmet, ez úgy látszik elkerülte a tiedet.
Idézett három mondatomból mindössze az első mondtat első vesszőéig cáfolva az állítás, bár Te állítólag meg fogod keresni, hogy mégsincs. A többivel nem tudom, mi a problémád? Még nem fejtetted ki.
Nem mellesleg Te vagy a vitázó, az én írásom a vitatott. Emígyen Neked kellene cáfoló állításodat alátámasztani hiteles forrással, hogy komoly (és ne komolykodó) legyél, ne olyan komolytalan, mint én. Mivel fel vagy ezen háborodva, nem tudom, egyáltalán miért lennél komolyabb egy perccel is, mint én? Erre írtam, hogy "Adsz valami forrásat is, hogy az AMARC-ban hogy dolgoznak, vagy megint fejből írsz hülyeséget?""Egyébként meg nem vagy abban a helyzetben, hogy bárkit is felszólítgass bármire."
Furcsa módon mégis kénytelen voltál venni a fáradtságot, hogy a #2898 után értelmes linkkel is alátámaszd az állításodat (amit egyébként meg is köszöntem; lényegi, vitát érintő részt lefordítotam). A bemutatott forrásod aztán megcáfolt Téged is, nemcsak engem... Bár ennek megint csak utána fogsz nézni.
"Szerinted a szalag miből van? Csak nem fóliából?"
Tökéletes belemagyarázás és mellébeszélés! És a fólia miből van? Csak nem műanyagból? De furcsa...? Meg lehet még fémből, papírból meg emberbőrből stb. is. Ez is de érdekes...?
"Amit Te írsz, az nem hegesztés."
"hegesztés: (techn) fémeknek, fémötvözeteknek v. termoplasztikus műanyagoknak magas hőmérsékleten történő egyesítése. A kohézión alapuló egyesítés kovácsolással, sajtolással v. megömlesztéssel történhet."
(Természettudományi kislexikon, Akadémia, 1989)Magas hőmérséklet jelen esetben a lágyuláspont és pont hogy összehegesztésről beszélünk, ha összetoldjuk a műanyag lemezeket! Nem tudom, megint miről is beszélsz, csak hogy bizonyíts valamit?
Az eldöntendő kérdésre, ha nem vetted volna észre válaszoltam is SMS-ben, pluszban később kiegészítettem egy másik SMS-ben(!) egy várható későbbi érkezéssel! Válaszomra, hogy miért kérdezed, egyébként meg pontosan Te nem vetted a fáradtságot(!), csesztél visszaírni, hogy mi is a bajod, mi a sűrgős!!!??? Megint miről is beszélünk és ki kritizál kit és ugyan miért? Ha a dióalap a problémád, elvihetted volna a klubba az utolsót, nem kellett volna érte hozzátok elcaplatni (egy szóval sem említetted, hogy megjött az uccsó!). Ebben az esetben láthatta volna bárki, hogy miről is van szó. De megint jó mást hibáztatni saját "kényelmességedért". Már ha ez a problémád, de még mindíg nem tértél rá a lényegi részre.
Megbízhatatlanság: Te sem vagy egyetlen percel sem jobb nálam! Ennek tanúbizonyságát tetted már nem is egyszer, pont úgy mint én. Úgyhogy ezen teljesen felesleges vitatkozni és pláne nem itt és nem így.Elalvás: Próbáld ki, milyen frankó dolog heteken keresztül 3-4 órákat aludni, és csak utána szövegelj nekem még egyszer is (és utoljára! aztán tetlegesség fog következni), ki mikor alszik el és miért?!!!
Majd ha annyit gályázol és szívsz mint én akkor, majd csak akkor kritizálhatsz és vádaskodhatsz! Egyébként ez megint marhamód jellemző rád. Nemkülönben meg szánalmas amit csinálsz (vagy arra sem mérdemes), felhánytorgatni pár éve elmúlt dolgokat... Nulla.
Mellesleg nem lenne egy hátrány, ha mindezeket akkor, adott helyen az ember szemébe mondanád, és nem így neten keresztül. Egy másik (könyvfordító) klubtag anno nyílvánosan minősítette eme viselkedésed, olvass utána. Meglehetősen kritikán aluli viselkedés!
(de segítek: 2007. okt. 17., Vita? tárgyú levél utolsó előtti "Az internetnek..." kezdetű bekezdése.)Képes témát meg leírtam, miért nincs felrakva és miért nem is lesz, amíg meg nem csinálom. Ugyanis eme szerkesztés nemhogy helyhez, de még országhoz sem kötött, így ez lesz az egyik legutolsó betervezett ténykedésem! A kritizálás meg, mint fentebb írtam, akkor releváns, ha bármit is tettél már Te magad a weblap bővítése űgyében. Egyébként meg szimpla sár-/ de inkább szardobálás... (jópár cikk megszületett már)
A műanyagos könyveidet pedig akkor adom vissza, ha megmondod, hogy mikor. Ha a szkennelésére vársz (ami nem egy hátrány), akkor az majd később lesz soros (AI-k és egy festékgyártásos könyvtári könyv után). Pláne, hogy nem akarom szétcincálni miatta, mert szinte biztos, hogy szét fog a lapjaira hullani (amilyen király - meg régi - a ragasztóanyaga). Bár összeragasztani sem tétel (Sulifix és társai).
-
törölt tag
válasz
Gyantusz
üzenetére
Megtalálom, lévén az F-16-ok alatti linkről indultam. Van annak az oldalnak menüje... Szóval csak akaraterő kérdése. Egyébként meg Te voltál az, aki csak a levegőbe beszélt a konzerválás módjáról, ezt egyértelműen bizonyítja a
"Műanyag fóliákat "hőráfúvással" (nem tudom a szaknevét) ráolvasztanaka felületre, toldásnál normális módon összehegesztik, szintén hőolvasztással - ilyet csinlának az ép.iparosok is/vízszigetelők, technológiailag nem tétel). Oda se a por, se a pára, se a nap nem megy be. A többi liket-lukat meg szakszerűen lezsírozzák, lekezelik, lezárják."
szöveged a #2896-ban. Forrást nem adtál rá, sőt most bebítonyítottad Te magad, hogy a saját linkedről kiindulva megtalálni sem voltál képes (gondolom nem is kerested).
Egyébként meg nem vagy abban a helyzetben, hogy bárkit is felszólítgass bármire.
Szerinted a szalag miből van? Csak nem fóliából?
Amit Te írsz, az nem hegesztés. Már többször bizonyítottad, hogy technológiai szempontból meglehetősen hiányosak az ismereteid (lásd fémöntés, bár ez nem nyilvános vita volt). A műanyagos könyveimet egyébként mikor adod már vissza?
4. bekezdés: ha tudod hogy késni fogsz, akkor vedd már a fáradtságot, hogy felhívod az embert. Vagy eleve nem kellene irreális időpontokat megadni. És esetleg időben felkelni, nem a vonat indulása előtt 5'-cel, akkor is csak azért mert rádcsörög valaki. Nem posztokról és a klubról van szó, hanem általánosságban.
Amire nem emlékszel az a "Jössz klubni?" kérdés volt. Sima eldöntendő kérdés...
C+D: szelektált. Ez az alapvető probléma vele. 90,09MiB, mennyit is fényképeztél tele? ~600MiB-ot ha jól emlékszem. Van némi eltérés.
Részemről téma lezárva.
S W A T: Az első sorozatgyártott F-16 1978. augusztus 18-an került ki a gyárból és szeptember 6-án érkezett meg az Edwards AFB-re. Az első európai példányt a belgák készítették el 1979. január 26-án. Az első részben hadrafogható egység 1980. október 25-én a USAF állományában volt. Az első teljesen hadrafogható század a belga 349. század volt.
-
S W A T
senior tag
Jól tudom hogy az F-16-ost nem is amerikába rendszeresitették elősször hanem erópába.

-
Gyantusz
tag
válasz
üzenetére
Ha már OFF-olunk, offoljunk.
"Linkelsz egy oldalt, aminek a tartalmában ott a válasz a kérdésedre."
Én nem kérdeztem, hanem pár fényképet megmutattam, hogy hogyan is néznek ki a levédett gépek (nem mind ilyen, vannak jól szétpusztulni hagyott típusok is) egy része.
A konkrét tárolásról szóló oldalt Te adtad, miután felszólítottalak, hogy ugyan vedd már a fárdtságot és a hülyeség írása helyett adjál már valami konkrét linket is. Ez nem csak engem (hogy ki kellett javítani), hanem téged is minősít.
Egyébként ha az én két linkemben Te megtalálod a tárolási módszereket, akkor tényleg ügyes gyermek vagy!"A válasz pedig mint mondtam ott volt az orrod előtt."
Kösz a linket, de ha a #2898-at kihagytad volna és egyből a #2900-el kezded, most más hangulatban írnék hsz-t.
Ha megmutatod nekem, hogy a Progress-In-ben hol írnak fóliát, akkor minden okés (a szalag, takaróponyva és egyéb téma nem releváns). Egyébként takarásra, nyílásfedésre mindenképpen használnak ilyeneket, gondolom ennek a fekete/fehér festékanyagnak jócskán több az ára, mint a hokkedlibéla (bár UV-álló) műanyagfóliáknak, nyílásokat egybként sem lehet másképp befedni.
Előbbiből kimaradt a gyártó Spraylat cég linkje. [link]
A műanyag lemezek hegesztésének módszerét meg ugyan had ismerjem már. Ezek egy részét (klasszikusan a plasztomer anyagokat) gyak. egy nagy teljesítményű hajszárítóhoz erősen hasonló melegítővel és hengerelővel ragasztják össze.4. bekezdés és lejjebb: Mivel rám pöttyet többminden van bízva otthon és úgy egyébként is, mint rád, így effektíve nincs semmi jogosultságod számonkérni, hogy ugyan mit miért is teszek (családi kapcsolat pláne nuku). Nem csak annyi a dolgom egy nap (mint érintett pár vezetőnek sem), hogy felkelek, amikor kirug az ágy, összevakarom magam és elbaktatok bambulni ki a fejemből, jól megkritizálom, amit éppen látok és kalap-sapka. Egyéb bokros teendőim mellett beértem, amikor beértem. Úgy emlékszem, nem ültem a kapuban "1-2 h"-t és vártam, hogy mikor telik le, hogy aztán "jól beeshessek"...
Nonszensz.
A jelenlét egyébként sem kötelező, így bárki akkor jelenik meg, amikor csak akar és éppen ráér. Mivel nincs poszt rámosztva, így egyébként sem köt semmi időhöz, helyhez is csak az aktuális esemény. Az egész éves költségemet(!) kifizettem éppen szombaton, így innentől még csak a működést sem akadályozom (alapvetően ezért mentem be, nem másért, meg hogy beszéljek az Öreggel, mindkét eset nála rendeződött). Nevezzük passzivitásnak, bár ez leírva sehol sincs. Lévén nem is lesz ez másként később sem, ezt vagy elfogadod, vagy nem, rád van bízva. Változtatni úgysem tudsz rajta."Illetve a feltett eldöntendő kérdésre nem teljesen oda nem tartozó körmondattal "válaszolsz"."
Erre nem emlékszem, mi lenne ez? Emlékezetem szerint nem adtam semmilyen eldöntendő kérdésre egyetlen választ sem.
Te kérdeztél, vagy megkértél mást, hogy kérdezzen meg?C+D-s képekről: Nem tudom mikor jártál utoljára a szerveren, de 2007. december 10.-én, 20:14:28-kor raktam fel (a szerver szerint) az egész általam szelektált változatot (más már egyébként sincs), azaz 5 nap híján lassan 5 hónapja! Azóta már 3 letöltési találata is volt (fantasztikus mennyiség, a 4. én voltam nemrég), ezek szerint egyik sem Te voltál... Nem ártana utána is nézzél, ha már egyszer megnyílvánulsz egy témában (megintcsak szokás szerint "fejből nyomod"). Nincs rajta "kopirájt", ez a nyers verzió. Effektíve nem is érdekel, klubon belül mindenki azt használja, ami fel van rakva (egyenlőre). Kifelé viszont az elvárható minimum lenne, hogy odaírja a linkelő illető, hogy honnan származik...
(megjegyzem, attól, hogy nincs rajta, a szerzői jog engem illet, vagy akárki mást, aki készítette)
Mellesleg továbbra sem végleges verzió, lévén PS-ben a vízjelekkel még nem szarkódtam magam össze. Ugyanez van a többi képpel is, elkészül, mihelyt a többi teendőt leküzdöttem.
Azzal, hogy ki-mit tesz a weblapért, tudtommal még egy cikket sem írtál meg, hogy gazdagítsd az oldalakat, pedig a felhívás megtörtént és téma is lenne ezerféle...SWAT: Én kiboxoltam magam, "szájkaratézást" befejeztem.
-
localhost
Közösségépítő
Kedves fanatikus barátaim, kérem segítségeteket!
Hozzászólásom csak félig-meddig offtopic, hiszen ajándékba szánt sétarepüléshez a megajándékozott személy mellé utitársat keresek. Ide_kattints! -
S W A T
senior tag
ha kiboxoltátok magatokat
Az AMARC oldalán nem találom az F-16-osokat
help. (a tipus listába se) -
törölt tag
válasz
Gyantusz
üzenetére
Linkelsz egy oldalt, aminek a tartalmában ott a válasz a kérdésedre. Ez csak egy dolgot bizonyít: el sem olvasod amire hivatkozol. Ez nagyon komolytalanná tesz.
Egyébként nem blöff volt részemről, tisztában voltam a technológiával korábban is, csak egy apró részletére nem emlékeztem pontosan. A válasz pedig mint mondtam ott volt az orrod előtt.
Egyébként meg használnak fóliát is, csak a jelek szerint megértened sem sikerült a cikket...
A komolyság meg ott kezdődik, hogy időben megjelenik az ember az előre megbeszélt találkozókon, nem 1-2h, esetleg 1-2 nap késéssel. Illetve a feltett eldöntendő kérdésre nem teljesen oda nem tartozó körmondattal "válaszolsz".
C+D-s képekkel mi a hátam van már? Azóta, hogy rátetted a copiright-ot semmit sem tudni róla, még az ftp-re sem voltál képes felrakni.
-
Gyantusz
tag
válasz
üzenetére
"Egyébként meg akkor nevezd mások írásait faszságnak ha képes leszel felmutatni valamiféle komolyságot..."
Pont Te bezsélsz komolyságról, amikor épp az előbb mutattad be megint (velem együtt), hogy hogyan lehet beletenyerelni a "lekvárba" tényleges ismeretanyag hiányában? Komolyságról csak akkor beszélhetnél Te is, ha minden alkalommal vennéd a fáradtságot és utánanéznél az adatoknak és nem fejből írkálnál gyakran pontatlan dolgokat. Kapásból a linket kellett volna adjad, a #2898.-ban és nem feleslegesen osztani a "faszságot", ahogy te írod.
Dehát megint a blöff, ugye.Tévedtél még másban is:
Írhattad volna azt is, hogy nem fóliázzák, hanem szórják a gépeket, két rétegben... Az anyagot a Spraylat gyártja, mint a linkedből kiderül. Ponotsabban abból az derül ki, hogy az anyagnak a neve az, pedig a Spraylat egy festékgyártó nemzetközi vállalat. Termékeik között ki-ki megtalálhatja, akinek van kedve megkeresni (lehet a Starbrite az).
Először egy fekete színű réteget szórnak fel, majd rá egy fehéret (UV és valószínűleg infra-álló (visszaverő) is, mert az írás szerint megvédi a túlzott belső felmelegedéstől a gép belsejét). Miután elkészült a felületvédelem, állítólag 9-12 Celsius-fokkal (10-15 Fahrenheit-tel) kisebb lesz a belső, mint a külső hőmérséklet.Ezzel kellett volna kezdned és nem töketlenkedni hülyeségekkel, ami épp a fejedből kipattam (mint nekem). Rám nem tudnak hatni ezet a marhaságaid, esetleg negatív értelemben csak:
Nem tudom, ki ír "faszságokat", és ki komolytalankodik, de szerintem mindketten... Úgyhogy ilyen egoista marhaságokkal engem feleslegesen fárasztasz!
Egy hasonlódra tanácsolta anno Rommel6600, hogy gondolkodj előtte és "ne csak a válasz gombot nyomogasd".De jó emberkedni, Zseni úr!
A spanyolviaszt már feltalálták előtted (csak senki nem olvassa el, hogy hogy). -
zsid
senior tag
"Há' van itt minden csak szíjjel kell dikházni "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Linux kezdőknek
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus Evolveo 450W
- Új akksi! AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Aszittem a másik szuhoj irás nem tetszik neked direkt a honlapjukról néztem le az irást.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én úgy tudtam hogy EU-ba rendszeresedett elősször.