Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Syl: UPS - te áldott!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tompi03
csendes tag
Ha megcsinálod veszek neked egy A380-at!!
-
tompi03
csendes tag
Mennyi időbe telt??
Jó lenne egy ilyet élőben látni.
-
tompi03
csendes tag
BAKKER!!!
Ez jobb mint a 737, és a 767-es!
LLÉÉCCII!! A380-ban is csinálj már ilyet!!!

LÉCCI!!!! -
lesaux
veterán
Ezt nemrég gyártottam:
![[kép] [kép]](http://img231.imageshack.us/img231/6247/malevgepyn4.th.jpg)
[link] -
tompi03
csendes tag
[link]
Ezt a festést szereted? a ferkó hegyen készült!
amúgy miért nem szereted a malév festést? azért szép lenne az A380 a malév szineiben.

-
tompi03
csendes tag
Szerintem még lehet. amúgy milyen lenne az A380 malév szineiben??
csúnya vagy nem? -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
A 30% is csak a tehrszállító változat esetén teljesült volna. Abból meg a dolgok jelenlegi állása szerint semmi sem lesz. Az utasgépek esetén max 17,65% az eltérés. Az meg messze van még a 30%-tól is.
Az utasszállításban jelenleg nem a sebesség a lényeg, az utasszállítók utazósebessége tipikusan ugyan annyi (M0,84-0,85). A B747 végsebessége M0,92, az A380-é M0,89 (mint a korai 747-eké).
Ez nem annyira repülőgép, hanem hajtómű függő. Ha beépítettek erre szolgáló rendszereket, mint pl vízbefecskendező, akkor lehetséges. Azonban ezen a rendszerek használata tipikusan lerövidíti a hajtómű élettartamát, szóval nem valószínű, hogy utasgépeken valaha is alkalmaznák őket. A másik lehetőség, hogy alapból nem használhatja ki a gép a hajtómű teljes teljesítményét, akkor viszont még rosszabb a tolóerő:tömeg aránya normál esetben (gyaníthatóan negatív világrekord lenne). -
Boeing 737
senior tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
[link]Bio Boeing
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
Nem bírom kivárni az új 747-es érkezését
[link]
Bio-Boeing L]http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=331612&place=energetika_cimlap[/L]
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Mint írtam a 35%-ot csak körübelülre mondtam mivel régen láttam már a műsort. Lehet ott is 30-at mondtak.
Az A380 nem tud nagyobb végsebességet produkálni a Jumbo-nál?
Ill te erre mit mondasz amit mondtak eggyesek hogyha kell akkor az A380-on megtudják növelni a hmű teljesítményét.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
tompi03
üzenetére
Ezt a sebességet a maximális leszállótömeg mellet is tudja. Egyébként a gép légellenállása pont leszálláskor a legnagyobb (az erőteljes szárnymechanizálás miatt), ezért itt a legnehezebb alacsony sebességgel repülni.
Boeing 737: A jelenlegi leggyengébb hajtómű, amit a 747-400 esetén használnak, (RR RB211-524H) 59500lbf tolóerejű, az A380-nál használt GP7270 és Trent970 egyaránt 70000lbf tolóerejű. A hajtóművek száma ugye mindkét gép esetén négy, szóval ez nem befolyásol semmit. Azaz az A380-nak legfeljebb 17,65% tolóerőtöbblete van. Tömegben viszont 41,1% az eltérés a 747-400-hoz és 35,67% a 747-400ER-hez viszonyítva. Utóbbi viszont minimum 62100lbf tolóerejű hajtóműveket kap (GE CF6-80C2B5F), tehát az A380 csak 12,72%-nyi tolóerőtöbbletet tud vele szemben max felmutatni. És ezek a legjobb esetek az A380 szemszögéből. Igazán nem értem miért nem kapja meg a sima utasszállító A380 a Trent977-et és GP7277-et, amit az A380F-en terveztek használni. Sokat lendítene a teljesítményen, de még akkor is csak max 30%-nyi teljesítménytöbblete lenne a B747-400-hoz viszonyítva. Ennyit a 35% teljesítménytöbbletről...
A hibák tipikusan repülés közben derülnek ki.
Viszont, hidraulika mind a mai napig egyeduralkodó a kormányfelületek vezérlésének területén, ugyanis nincs még egy kellőképpen gyors és erős eszköz erre. A kutatások is csak a hidraulikarendszer kiváltására irányulnak, a legnagyobb problémát ugyanis a csövek jelentik (sokan vannak és nagy rajtuk a veszteség, emellett sérülékenyek, és drágán többszörözhetőek, ráadásul kurva nehezek). A megoldás jelenleg a Power by Wire elnevezésű vezérlés (amit egy F-16 fedélzetén teszteltek, az F-35-ök kivétel nélkül ilyen vezérlésűek lesznek, az A380 esetén csak tartalékként lesz használatban). Továbbra is hidraulikafolyadék a munkaközeg, viszont lényegében minden egység magában tartalmazza a hidraulikatápegységet, a parancsokat pedig sima rézhuzalon közvetítik a magnetohidroelasztikus egységekhez. Most az, hogy mi juttatja el a jelenlegi munkahengerekhez a vezérlőjelet (huzalok, rudazatok, réz vagy optikai kábel), az részletkérdés, attól még hidraulikus a vezérlés, mivel a beavatkozóelemek hidraulikusak.
Normális gépekben legalább három-négy azonos számítógép van, ezek képesek egymás feladatait átvenni.
Az oldalszél egy érdekes dolog, ha így szál le egy gép, akkor fokozott gumikopással kell számolni. A B-52 esetén ezt megoldották annyival, hogy a főfutózsámolyok elforgathatóak. -
tompi03
csendes tag
Amúgy melyiket gépet könyebb irányítani? 747 vagy A380?
állítólag az A380-nál kevesebb gombokat kell nyomni mert a felét elvégzi a számítógép. -
tompi03
csendes tag
Azon biztos nem volt de az A380-on már van.
sőt az A340-en is van. -
tompi03
csendes tag
Jó azt tudom hogy minden gépen 3pc van de az airbus-on van reset gomb is.a 747-en szerintem nincs.
-
tompi03
csendes tag
[link]
miért oldalazva száll le az A380-as?? -
Boeing 737
senior tag
válasz
tompi03
üzenetére
MINDEN POLGÁRI GÉPET 3 SZÁMÍTÓGÉP VEZET . olvasd el Háy Görgy bácsi könyvét.
Amit a repülésről tudni kell.
Sőt minden gép le tud egyedül repülni egy beállított útvonalat. (persze ha menetközbe nem kell változtatni) valaki ezt is felhozta az Airbus előnyének vagy itt vagy az indexen Nos ezt a Boeing is tudja.
[Szerkesztve] -
tompi03
csendes tag
Állítólag az airbus-on 3pc irányítja a gépet és van rajtuk reset gomb szóval ha egy lefagy gyors reset segít.

-
tompi03
csendes tag
Ha bekattan mit csinálok??
újra boot-olok!! (reset) gomb

-
Boeing 737
senior tag
válasz
tompi03
üzenetére
Éled az Airbus forradalom
az indexen is felélett az A380-as topik. Hajrá ! 
Úgy tudom a flájbájwájőr Boeingeken már nincs hidraulika..
És ha bekattan a számítógép akkor micsinálsz az A320-on
megesett párszor.
ui: ha valamiketek beszélni az angol akkor ossza meg velem ha fontosabb dolog történik az A380-al. köcce (airbus honlapon közzé teszik)
[Szerkesztve] -
tompi03
csendes tag
Hát igen a 747-es szebb mint a beluga. amúgy ennél a videónál pont a pc nem engette felhúzni gépet.szerintem az airbus kicsit bevállalós mert mennyi esélyvan arra hogy pl az airbus pc-je elszáll akkor oda az irányítás,vagy a boeing hidraulika.??
-
Boeing 737
senior tag
válasz
tompi03
üzenetére
Igaza van a Boeingnek nekik az a stratégiájuk hogy a pilótájé az utolsó szó és nem a számítógépé az ember helyzet felismerő képessségét semmilyen kompjuter nem utánozhatja. itt egy jó példa mikor a gép gondolkozik a pilóták helyett.[link] Ettől függetlenül én is azt támogatom inkább csinálja a dolgokat egy érzelemmentes gép mint egy pilóta aki bizony hibázhat----- Erre is volt már egy csomó példa.
De daa-raa is jogosan pártolja az ember központú gépet.
A különleges Jumbo-nál nem a szépség volt a szempont. Egyébként szvsz szebb mint a beluga.
[Szerkesztve] -
Frakk
tag
Nem lehet, hogy megfáztál? Olyankor érzékenyebb az ember ilyesmire. Amúgy ha nincs belőle bajod akkor nem hiszem hogy gond.
Amúgy érdekes, hogy amikor én először repültem (vitorlázóval), akkor csörlés közben totál bedugult a fülem, viszont utánna már ilyen nem fordult elő azóta sem.
[Szerkesztve] -
tompi03
csendes tag
Ki szereti a belugát??
-
tompi03
csendes tag
[link]
Hogy lehet ilyen gépet csinálni??
-
tompi03
csendes tag
Szokd meg!! ez van

-
tompi03
csendes tag
Érzékeny a füled a légnyomás változásra!
-
cochy
tag
Kedves repülős PH tagok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy leszálláskor miért akar szét durranni a dobhártyám? Kb 2 hete repültem (előtte még soha), és felszállásnál még okés volt, habár ott is bedugult a fülem. De a leszállásnál....
Már az előtt éreztem a fülemben hogy ereszkedünk, mielőtt még mondták volna hogy télleg.. nyitva volt a szám, nyeltem, befogtam az orrom és fujtam, de semmi.
leszállás után még kb 1 órával is alig hallottam. utána már minden királyság.
vélemény ? előre is thxx -
tompi03
csendes tag
Hát az airbus már tulságosan is fejlett gép. pc-ben a boeing tanulhatna párat.
a boeing-nál irányításnál a hidraulikában az airbus-nál meg a pc-ben bíznak. durva hogy az erbusznál beállíthatják hogy a botkormányt jobbra döntik akkor ballra megy ha ballra akkor jobbra megy a gép. csak ha menetközben elszáll a pc akkor biztos van vmi B terv.
a boeingnél hány gombnyomás az egész gépet beindítani?? pl. a hművet.? -
tompi03
csendes tag
Régebben szerettem a 747-est de hogy már láttam az A380-ast azóta számomra a 747-es elbújhat.

-
tompi03
csendes tag
Ha kell megveszem az egész Airbus-t!!

-
Boeing 737
senior tag
-
tompi03
csendes tag
HHÚÚ

ilyen szögből még nem láttam a repcsit! karácsonyra elfogadnék egy ilyen gépet.
amúgy meg hogy a 747-es gép leszálló sebessége 200km/h igen az a leszálló!!! addigra már megszabadult több tonna üzemanyagtól. az A380tele tankal tud 210km/h-al menni. -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Az a baj tudod hogy te mindig az Airbus tervezési hibáját meg a túlfelejtségét fújod. (megjegyzem az indexen is ezt teszik )
Na bumm új gép hibáztak. Szerintem elég valószínű hogy a Boeing is csinált már pár orbitális hülyeséget max ''elfelejtik'' nagydobra verni. Volt már hogy a levegőbe derült ki a régebbi 737-esről hogy tervezési hibás...
Az mondjuk igaz hogy hol szolgálnák itt ki a Superjumbo-t (már a nevébe is benne van Super
) dehát nem én írogatok ilyen cikkeket. 
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Szinte biztos voltam benne hogy ki fogod magyarázni a dolgot természetesen imádottad a Boeing irányába.

Egyébként az index-ről csak azt tudom mondani, amit Moonman anno: ''Indexet ne olvass, mert lelkisérült leszel!'' Azért abba a fótumba megfordulnak más szakik is is igazi pilóták stb stb. Az más kérdés hogy rendkivól magas lovon ülnek....
Akkor gondolom a netes oldalak és a tv műsorok mind hazudnak mikor azt mondják hogy a SuperJumbo hművei (asszem) 35%-al erősebbek a Jumboénál??
Fő hogy a lufthansa jobban lelkesedik érte mint te.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
A VC-25A 70 fő szállítására van kialakítva. A max kapacitás 102 fő személyzettel együtt. [link]
És hol fog leszállni és hol szolgálják ki? Egyébként az index-ről csak azt tudom mondani, amit Moonman anno: ''Indexet ne olvass, mert lelkisérült leszel!''
Forradalmat meg nem tudom mitől jelentene.
A Malév esetén semmi értelme nincs egy ekkora gépnek, a 767-esekre is alig van utas.
tompi03: 1 hajtóművel legfeljebb üresen, minimális üzemanyaggal képes felszállni. Ahhoz viszont kellene vagy 6-7km hosszú kifutó, olyan meg az Edwards-on kívül nem igen van sehol. Nem árt tudni, hogy az A380 tolóerő:tömeg aránya 0,2268, a B747-400-é 0,2831, a leggyengébb 747-200B-é 0,252. Ergo ha az A380 képes rá, akkor a 747-is, sőt. Arra nem hivatkozhatsz, hogy nincs elég erős hajtómű, a B777-en kezdetektől fogva erősebb hajtóművek vannak, mint az A380-on lesz! A leggyengébbek is 10%-kkal (Trent877, PW4077, GE90-77B) erősebbek voltak, a legerősebb viszont 60%-kkal (GE90-115B)!
Az MS-nek mi köze van ahhoz, hogy az Airbus programozói képtelenek egy normális sw-t írni? Ha nem vagyok elégedett egy játékkal, akkor az MS-t kell basztatnom, mert az Ő OS-ére van írva? Lófaszt, a konkrét sw gyártóját.
Ha érdekel, a B747 tényleges tervezése 1966-ban kezdődött (az elképzelések először 1963-ban vetődtek fel, az igazgatótanács a fent említett időpontban bólintott rá [link]), első repülése 1969. február 9-én volt. 1971-ben leszállították a 165-et, azaz három év alatt többet, mint az A380 teljes rendelésállománya. A tervezés már közel 17-éve zajlik, át még egy gépet sem adtak, az utolsót a jelenleg megrendeltekből 2013-ban tervezik átadni (hogy tényleg sikerül-e az kérdés). Szóval elterjedés szempontjából 17 év elmaradásban van a legoptimistább gyári vállalás szerint is (5 év a B747 és 23(!) és az A380 esetén).
A különbség oka egyszerű: a B747-re volt igény, erre nincs a légiközlekedés szempontjából. Van még más érdekesség is: a Boeing a tervezést egy légitársaság (Pan-AM) igényei alapján és velük együttműködve végezte. Az Airbus közölte a légitársaságokkal, hogy fejleszt egy ilyen gépet, ami olyan lesz, amilyet a gyár akar, a légitársaságok véleményére egyáltalán nem volt kíváncsi (mint az A350 esetében sem).
A minimális repülési sebesség nem tömeg, hanem aerodinamikai kialakítás és tolóerő kérdése. A B747-400ER leszállósebessége 200km/h.
[Szerkesztve] -
tompi03
csendes tag
210km/h!!
azért egy ilyen súlyos drágaságtól ez szép eredmény. -
tompi03
csendes tag
Segítek!!
egy bmw simán kinyomja ezt a sebességet!! -
tompi03
csendes tag
A leglasabb mennyi?
-
tompi03
csendes tag
Az A380-as tud extra lassan is repülni.azért egy ilyen nagy darabtól ez jó kis teljesítmény.
tipp mennyivel tud menni?? -
tompi03
csendes tag
Elnézést kérek!!!
A380!
pontosabban 296-316 millió USD!! nem olyan sok.

megspóroljuk a pilótát mert ebbe már az sem kell.ott a pc. -
Boeing 737
senior tag
-
tompi03
csendes tag
Sokan mondják hogy á380 így á380úgy szar!
csak egyett kérdezek! a 747-es hány év alatt terjedt el??
az a380nak ez a csúszás jól jön hogy a repterek idejében eltudnak készülni.így jobban fog indulni a sikere mint a 747-é -
tompi03
csendes tag
Ha összefogunk még vehetnénk is egy ilyen szépséget.
az á380 a legjobb gép. képes 1db hajtóművel felszállni és kb.L.A.-New York közt elmenni.
Az egész késés után nem lepne meg ha az erbusz beperelné a mikroszoftot mert az egyik fedélzeti pc-n sajna Windóz fut és egy kicsit nehezíti a munkát. pl.: kiengedik a féket de a pc ordít hogy még nincs kiengedve. nem ártana pár szervíz pakk. -
tompi03
csendes tag
Én írtam az index-en a hírt és csak ÁLLÍTÓLAG!!
állítólagból még bármi kialakulhat.
szerintem az A380 a világ legszebb gépe. -
Boeing 737
senior tag
Airbus A380 A318 A340[link]
-
Boeing 737
senior tag
nRu3 az A380 azért jön magyarországra hogy rajtad meg Daa-raa-n bosszutáljon azért amit elkövetettetek ellene.

-
Frakk
tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Lehet hogy a touchpaddal
. -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
minek hoznák ide?
felesleges , a malévnak ien gép nem kell igy nekik reklám célbol nem kel, olyan légitársaság pedig ide nem repül aki ezzel a gépel járna ide. -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
Vizet minek visznek
Csak növeli a súlyt.

Ez izlések és pofonok kérdése szerintem az A380 a világ legszebb és legformásabb gépe.
Egyébként lehet még sikeres ha végre normálisan összerakják?
Azok a hibák előjöhetnek amik annó a csúcsmodern A320-asokon?
Azt honnan tudod hogy az elnöki Jumbo 70 embert visz
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Az lehet az első elnöki repülés ideje. Hivatalosan akkor lettek átadva, amikor írtam.
A vízbűl veszi ki a zokszigént? Erre gondoltál igaz? Vagy az kizárt dolog, mert nem tudod?
Bírnák ha kapnak kerót. Persze kérdés kenőanyaggal hogy készletezik.
A380: kissé bumfordi, a 747-ben és a Mrija-ban van valami elegancia, ami az A380-ból (illetve az összes Airbus-ból) hiányzik számomra. Túlságosan funkcionális és száraz. Egyébként nekem úgy tűnik az Airbus túlvállalta magát. (A Discovery-s reklámspot tök jó egyébként, szétröhögtem magam rajta. Sajnos nagyonis igaz amit mondanak.) Ha össze bírnák rakni rendesen, akkor egy a kor színvonalának minden szempontból megelelő gép lenne, csak épen a piaca nincs akkora, mint ahogy azt gondolták.
Az a probléma az egész Airbus konzorciummal, hogy nagyban függ az állami támogatástól, nem igazán erős pénzügyileg. Ellentétben a Boeinggel ami önmagában is képes megállni a helyét. Bár ők is kapnak azért ilyen-olyan módon állami apanázst, de arányaiban meg sem közelíti ez az Airbus függőségét.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
mert ha 4böl 3 leál egyel még valahogy elrepked valamedig, de ha 2-böl áll le 3 akkor nagy baj van

-
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
És a könyvembe miért 95 van??? És a tv-be és itt ott is miért azt hallani hogy a fiatalabbik 95-ös?
Csak addigra kiszáradna mindenki a fedélzeten... Vonják ki a levegőből a páratartalmat.
Amúgy én magára a gépre értettem hogy a hajtóművek stb bírnák e 2 hétig folyamatosan.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Azt is 1990-ben. Az első No. 28000 1990. szeptember 6-án, a második No. 29000 1991. március 26-án lett átadva.
Hogy miért nem 400-as? Pl azért, mert a VC-25A tervezése már a '80-as évek elején elkezdődött, akkor meg még nem létezett a 400-as. Emellett már egy bizonyított típus volt, ami a 400-asról nem volt még elmondható, lévén még szintén tervezés alatt állt. Ettől függetlenül a fejlesztések egy jelentős részét átvették. Meg aztán a 200-as is bőven elég 70 fő kényelmes elhelyezésére.
Mivel levegőben utántölthető, és tipikusan legalább két repszemélyzet van a fedélzeten, ezért akár el is lehetne képzelni. Csak addigra kiszáradna mindenki a fedélzeten... -
Boeing 737
senior tag
Mehetnék egy kört vele?
[link]
Amúgy miért nem egy 400-ast alakítottak át ? Abban felül is több a hely.
Ez a gép tényleg fönn maradhat akár 1-2 hétig is non-stop
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ez jó kérdés. Biztonsági szempontok miatt nem valószínű, hogy lemondanának a négyhajtóműves kialakításról. Ha mégis, akkor 777-300ER lenne a tippem.
Egyébként meg esetleg B747-8I VC-25B jellel.
Egyébként nem igazán sürgős a csere, ellenben a VH-3 esetén már valóban ideje volt. A VC-25-öt 1990-ben állították szolgálatba.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
az még sokáig repülni fog, ahogy azt agyon karban tartják, de mi lenne az utod?
-
nRu3
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
nem, nézd meg az összes bejátszást és láthatod senkinek nem esik baja.[link]
-
lesaux
veterán
válasz
Boeing 737
üzenetére
Csak ha hamarabb teszi le a gépet, akkor viszont nagyon.

Van ott az a Danger feliratú tábla. Az szerepel rajta rajz formájában, hogy ne állj oda, mert elfúj a gép. De ott térdel egy ürge a kerítés tövében, szerintem semmi baja nem lesz, csak vaklárma. -
lesaux
veterán
válasz
Boeing 737
üzenetére
Á, St. Maarten, Princess Juliana Airport, nagy kedvencem. Épp tegnap néztem meg, 257.000 Ft oda-vissza a jegy, illetékekkel, adókkal, mindennel. A vízumnak még utána kell néznem.
-
Boeing 737
senior tag
Az ideális nyaraló hely.
[link]
Nem veszélyes emberek közelébe Jumbo-val repdesni?
Szted mennyí van még vissza az A340 életéből?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
Két hajtóművel kissé megnő a fogyasztása (hajtóműre vetített fajlagos fogyasztásra kell gondolni), csökken az elérhető magasság és sebesség. A manőverezőképességről és kigurulási úthosszról már ne is beszéljünk. A felszállásiról meg főleg. Szóval kell oda négy hajtómű, így megvan a 0,28 körüli tolóerő tömeg:arány. Főleg, hogy gyangébbek, mint pl a B777 GE90/Trent 8xx-ei (~2/3 akkora teljesítményűek egyenként).
Viszont kishíján lefostam a bokám, mikor megláttam az A340-100/200 teljesítményadatait. CFM56-osok egy akkora gépre? Vicc, nem csoda hogy a kutyának se kell már az a a típus. (A340-200 275t-ra max 600kN vö B777-300 299t-ra 850kN) Roppant mód alúlmotorizált. Az utasszállítók esetén tipikusan 0,27-0,3 a tolóerő
ömeg arány, az A340-200-é 0,21. A hasonló kategóriájú de régebbi DC10 is jobb ebben nála, és még kevesebbet is fogyaszt... Megint csak meg kell állapítanom, hogy az A340 egy nagy tévedés.
Nem kell gumiasztalon ugrálni a hajtóművek előtt. Egyébként meg veszélyesebb kilépni arra az útra ha autóforgalom van rajta.
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
üzenetére
A B747 két hajtóművel is távolsági korlátozás nélkül repülhető, tán még ETOPS besorolása is van erre Akkor minek négy
Akkor ezekszerint az igaz ha a jumbo-n leáll 1hmű akkor eggyáltalán nem kezdenek el a pilóták idegbeteg módon kapkodni.
Egyébként minden repülőgép leszáll előbb utóbb. Kérdés milyen állapotban és hány darabban (meg mekkora területen). Azt hittem fönn marad örökre.

Sokan azt mondják akik értenek hozzá hogy ahhoz elégsokmindennek negatívan kell alakulni hogy a Jumbo a földre kényszerüljön.
-
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
''Ilyen körülmények mellett nem csoda, hogy elég egy hajtómű az átesési sebesség feletti haladásra. Csak ilyen esetben leszálláskor nem ildomos a szárnymechanizáció széleskörű használata.'' #1381 by me.
Egyébként minden repülőgép leszáll előbb utóbb. Kérdés milyen állapotban és hány darabban (meg mekkora területen).
Nem lehetetlen, hogy az A380 is képes lesz rá, de 1000%, hogy túl fog futni azon a pár reptéren, amit használhat. Ez egyébként az egyik legnagyobb probléma. Mi van ha olyan környéken kerül vészhelyzetbe, ahol 2000km-es körzetben egyetlen kompatibilis reptér sincs? Azt a gépet biztosan le kell majd írni.
A B747 két hajtóművel is távolsági korlátozás nélkül repülhető, tán még ETOPS besorolása is van erre.
A legszebb nagygép pedig a B-58A Hustler. Mondjuk nem utasgép, de akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Battlefield 6
- Autós kamerák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- UFC (Auchan) Gamer szék szőnyeggel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- ParkSide digitális forrasztó 48 W PLSD 48 B2 használt
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ömeg arány, az A340-200-é 0,21. A hasonló kategóriájú de régebbi DC10 is jobb ebben nála, és még kevesebbet is fogyaszt... Megint csak meg kell állapítanom, hogy az A340 egy nagy tévedés.