Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Intel fan11 #31450 üzenetére
Én a Raspberry Pi Official tápot választanám. Nem véletlenül official, meg aztán 2,5 A, a másik meg csak 2,1 A.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Intel fan11
őstag
Jelentem megvan rendelve a vas! Ha megérkezik és összeraktam jelentkezem
Battletag: hojszi#2983
-
etrop01
tag
válasz ajalberto #31449 üzenetére
Először is köszi, hogy ránéztél és sikerült is megcsinálni, nekem akadt pár problémám a folyamat közben, tök jó lenne ha még tudnál benne segíteni, csak most jutottam el idáig, hogy megcsináljam.
Szóval gondoltam letöltöm először a tgz fájlt a dropbox-ról de nekem csak html formátumban menti el a chrome már itt elakadtam, hogy miért, na mindegy gondoltam akkor befrissítem addig a Inputstreamet rámentem a myaddons-ra kikerestem, update látom is hogy tényleg 27-es a legújabb de ha rákattintok azt írja ki hogy:
The dependency on kodi.binary.global.main version 1.0.13
Ez valami függőség lehet, orvosolható?
Illetve még próbálkozok ezzel a letöltéssel ha sikerül, hogy tudom ssh-n átvarázsolni a gépemről a rpi-re?[ Szerkesztve ]
Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
válasz etrop01 #31454 üzenetére
scp /itt/van/a/fájlom username@hostname:/ide/akarom/másolni
Vagy egyszerüen a kedvenc fájlkezelőddel rácsatlakozol SSH-n keresztül (WindowsCommander-hez van ssh-t is kezelő plugin, de a winscp, ahogy a legtöbb ftp kliens is tud ssh kapcsolatot felépíteni.)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
etrop01
tag
válasz ajalberto #31456 üzenetére
Letöltöttem a fájlt meg cigam által javasolt winScp-t (ami nagyon jó nem ismertem eddig köszi) rácsatlakozok a Pi-re de nekem nincs ilyen mappám a storageben, hogy kodi.
Version info:
Build: Kodi 18.0-alpha1 Git:69a6725
Complied: Jan 19 2018
szerk.: én voltam hülye rejtett fájlok nem voltak megjelenítve...
de az Inputstreamet még mindig nem tudom frissíteni, erre esetleg ötlet?[ Szerkesztve ]
Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
Murdock1981
tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy raspberry vásárláson. Plex szervernek használnám és torrentezni. A win IOT core használható ilyenre? Micro sd-ből mekkorát fogad, vagy inkább külön pendrive, vagy külső hdd lenne a jobb? Kizárólag 720p filmek mennének róla, szóval 128gb tárhely elég is lenne.
Illetve 7/24-ben mennyire működik stabilan.[ Szerkesztve ]
-
ajalberto
csendes tag
válasz etrop01 #31457 üzenetére
Hát ami nekem még fel van telepítve az az inputstream helper addon.
Erről a linkről letöltöd: [link]Github: [link]
Felmásolod a pi-re, majd kiterjesztésként telepíted.
Az én verzióm: LibreELEC 9.0 Alpha 005 (azaz 8.90.005), Kodi 18.0 Leia Beta 2
MÁS: a 8.90.006-os latest verzióval jobban melegedett a Pi, ezért visszább álltam egy verzióval előbbre(FullHD-nél kirakta a jobb felső sarokba a hőmérő jelet).
-
ajalberto
csendes tag
válasz Murdock1981 #31458 üzenetére
Nekem rpi 1 b model volt az első pi-m, most rpi 3 b(nem plusz) van, mind 0-24/7-ben ment.
openelec/libreelec/osmc -vel használtam mindet, tökéletesen futott/fut, usb-ről használom a 3-ast, az indulás így pár másodperccel tovább tart, de tökéletes.
Más OS-ben sajnos nem tudok tapasztalatot mondani, én alapvetően TV-okosításra használtam, a TV-m távvezérlőjével, HDMI-CEC segítségével.
Nekem van mellette egy mac mini, ami torrentre van, meg asztali gép feladatokra, SMB-n keresztül játszom le a tartalmakat xbmc-vel.
Mióta Pendrive-ot használok memkártya helyett azóta van rajta hbo go plugin és youtube is, egyáltalán nem akad a rendszer, még döccenés sincs, stabil teljesen.
Rendes gyári táp legyen hozzá, meg ha nem akarod engedélyezni az usb boot-ot, akkor egy gyors memkártya.
Nekem nem volt itthon gyors memkártya, de pendrive igen, így maradtam az usb boot-nál. Az olcsó class 4-es kártyákkal szenvedés az egész, a filmek igaz nem akadnak, de egy könyvtár listázás is sokszor 10-20 mp-t vett igénybe.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Murdock1981 #31458 üzenetére
Szia
IoT Core nem jó erre, de egy Raspbian tökéletesen ellátja ezt a feladatot. Plex csak akkor jöhet szóba, ha nem akarsz transzkódolással is foglalkozni. Torrent lassan járj, tovább érsz módban. Rendszernek mondjuk egy Sandisk MicroSD mellé pedig egy vinyó a torrenteknek.
Nekem 7/24-ben megy két RPi is, igaz Kodi-val, de nincs fagyási problémám, ha rendben van a tápegység. -
őstag
válasz Murdock1981 #31462 üzenetére
Kérdés mennyire akarsz belemélyülni, de akár egy All-in-One OSMC is jó ötlet lehet számodra. Kodi, mellette egy Transmission/rTorrent az RPi-n.
-
Murdock1981
tag
válasz golya87 #31464 üzenetére
Ez most hírtelen kínai ☺. Egy alacsony fogyasztású szervert szeretnék a plexnek, plussz torrentnek, hogy ne az asztali pc-m menjen folyamatosan. Jah, plussz egy nyomtató (hp 1020), mert telefonról szoktunk nyomtatni, ami jelenleg cloudprinttel val megoldva. Forintosítva nem éri meg beruházni, mert az asztali gépemben egy AMD5350-van, aminek így is szerény a fogyasztása, de szeretek új dolgokkal foglalkozni, kipróbálni. Ja és persze a nejem hárklis, hogy folyamatosan megy a gép☺
-
Murdock1981
tag
válasz Murdock1981 #31465 üzenetére
A plex meg tökre bevált mindkettönknél, nem szívesen váltanék másra. Plussz a tv-re is letudtam tölteni a klienst.
-
válasz Murdock1981 #31466 üzenetére
Nem lenne elég a minidlna? Ugyanolyan DLNA szerver mint a PLEX, csak ez a disztribúció része.
-
rosejbli
senior tag
Sikerült felrakni a raspbiant (lite), beállítgattam egy csomó mindent, a kodit is felraktam es cigam leírása alapján meg is csináltam neki a service fájlt, de nem akar azzal indítani, console-ben indít a sudo reboot után is, meg akkor is, ha rendesen kikapcsolom és utána be. Mi lehet a hiba?
-
válasz Murdock1981 #31469 üzenetére
?? Berakod a videókat a videó könyvtárba, a hangokat a zene könytárba, a képeket a képek könyvtárba. Mit kell rajta maszírozni folyamatosan, hogy a felületének milyensége befolyásolja a választást?
Persze megértem én hogy azt ismered, kedveled, csak kíváncsi vagyok, hogy miért/miben jobb.
wassermann
A kodi-nak nincs szüksége az X-re, saját maga kezeli a GUI-t. Valószíű hogy valami hiba van a szervíz fájlban, vagy csak nincs engedélyezve, érzét nem indul el automatikusan minden induláskor.rosejbli
A sudo systemctl status kodi.service parancsnak mi a kimenete?[ Szerkesztve ]
-
Murdock1981
tag
Nem kötekedésképpen, de használtál már plex-et? Ömlesztve vannak letöltve filmek,sorozatok, zenék egy mappába és a plex ezeket felismeri és különválasztja, borítót,leírást tölt le hozzá, beállítja az alapértelmezett nyelvet/feliratot. A tv-n a kliens progi olyan, mint kb a netflix, nagyon szép a felület,külön vannak a kategóriák, megjelöli, hogy melyik részt néztem már meg, ha abba hagyom a filmet, ugyanonnan folytatja, akár mobilon is, akár áramszünet esetén is. Én csak letöltöm amit szeretnék egy könyvtárba, a többit intézi. Használom tv-n, mobilon és tableten is. Nagyon megszerettük párommal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Murdock1981 #31475 üzenetére
Most leírtad kb. a kodi + minidlna/smb szerver működését, kivéve, hogy az nem ismeri fel a sorozatokat, ha egy mappában vannak a filmekkel.
-
Intel fan11
őstag
Üdv! Megvan a pim. Rajta a retropie. Játékot is sikerült megosztanom. Nest meg c64-est. Elvileg kalibráltm a gamepadot is. Rtropie menüjében működik is játékoknál viszont nem megy semerre kilépni sem tudok a játékból! Mit csináltam rosszúl?
Ui. Rossuúl írtam! Nesek jólműködnek. C64-es játékokat nem vezérli! Ott külön kell vhol configolni?
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
-
dew28
aktív tag
válasz golya87 #31461 üzenetére
majd szolok mar a plex szerveremnek hogy rosszul mukodik, mert teljesen szivesen transzkodol egymas mellett 3 streamet is, hala az LG teveknek, amik keptelenek lejatszani directplayben barmit is..
@cigam
nem ismerem a kodit, de a plex telepitese / beallitasa kb egy parancs cli-ben, onnantol barhonnan es barmin elered az osszes rajta tarolt adatodat, plusz meg tudod osztani barkivel aki regisztral egy acc-ot.
a legszarabb 3g halozaton is kepes folyamatos lejatszasra konvertalni a filmeket, szoval azert eleg plug and play rendszer[ Szerkesztve ]
-
Murdock1981
tag
Egyébként az IOT Core-t mire lehet használni? Milyen progik futnak rajta? És melyik raspberrykre lehet föl rakni?
-
És ez a plex szerver egy raspberry-n fut?
A kodi nem kliens, egy önálló program(rendszer) van benne média játszó, dlna szerver, smb kliens, meg kitudja mi minden, mert bővítményekkel okosítható(lásd torrent, HBO,...). Ott is egy grafikus felületen adsz hozzá könyvtárakat, igaz szelektálni kell a képek hangok, videók(azon belül is a sorozatok) között.
Amúgy érdekes, hogy egy könyvtárba beleöntesz mindent, aztán majd ő kiválogatja. Ugyanis a támogatás oldalon is azt írja, hogy elöbb ki kell választani a média típusát, és csak utánna kérdezi meg, hogy fizikailag merre vannak.
rosejbli
Most hogyan néz ki a service fájl?[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
standalone (monitor nélkül kis 2soros kijelzővel pl.) mp3 playert / jukeboxot csinált már valaki Rpi-ből?
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
dew28
aktív tag
igen, nalam egy raspbian lite-on gondnelkul.
meg tudod adni a media tipusat, es celszeru is, mert ugy tudsz hozzarendelni kulonbozo 'ugynokoket', ami pontosabb es gyorsabb feldolgozast tesz lehetove a metaadatok egyeztetesenel, de nem kotelezo.
itt is van dlna server, bonjour meg minden szar, mondjuk smb nincs az teny es valo.
ha erdekel privatban megmutatom.@ Murdock1981
a RasPlex az csak kliens.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
dew28
aktív tag
válasz Murdock1981 #31488 üzenetére
a klienst? sehogy.
ugyanakkor nem is tul celszeru a szervert es a klienst ugyanazon Pi-n tartani, ott mar azert erosen fogynak az eroforrasok.
felraksz egy sima raspbian lite-ot, es parancsosorbol telepited a szervert. utana egyeb beallitasok mar webes feluleten mukodnek.[ Szerkesztve ]
-
Ez érdekelne, köszi! Én eddig azt hittem, csak a DMS van implementárlva raspbian-os Plex-ben, és a DMR csak az x86-os kiadásokban van, mert a Pi nem elég combos ahhoz, hogy röptében transzkódoljon.
-
Murdock1981
tag
Egyébként melyik verziót célszerű megvenni raspberryből és milyen tartozékokkal?
-
dew28
aktív tag
válasz Murdock1981 #31493 üzenetére
Pi 3b+ ajanlott a gyari tapegyseg, es sandisk microSD. ha plex szervernek kell, nagy adatbazisnal azert zabalja a helyet
[ Szerkesztve ]
-
válasz Murdock1981 #31495 üzenetére
32GB a max, az SDHC-t már nem kezeli. A ventis gépház felesleges, nem fogod tudni megfőzni.
-
válasz rosejbli #31498 üzenetére
Pedig ez annó működött Most nincs fent, de egy másik megoldás segíthet.
Lehet elég a
ExecStart = /usr/bin/kodi-standaloneWantedBy = multi-user.target
sorokat kicserélni.
Kedden megjelent az új raspbian image, majd jövőhéten felrakom és kipróbálom
[ Szerkesztve ]
-
rosejbli
senior tag
Így sem jó, eddig nem írt ki semmit, mikor engedélyeztem, viszont most ezt írta:
"The unit files have no installation config (WantedBy, RequiredBy, Also, Alias
settings in the [Install] section, and DefaultInstance for template units).
This means they are not meant to be enabled using systemctl.
Possible reasons for having this kind of units are:
1) A unit may be statically enabled by being symlinked from another unit's
.wants/ or .requires/ directory.
2) A unit's purpose may be to act as a helper for some other unit which has
a requirement dependency on it.
3) A unit may be started when needed via activation (socket, path, timer,
D-Bus, udev, scripted systemctl call, ...).
4) In case of template units, the unit is meant to be enabled with some
instance name specified."Tegnap töltöttem le a raspbiant, akkor ez tuti az új lesz, majd én is utánanézek, ha lesz több időm, hogy mi lehet a baj, hátha valami angol oldalon már van rá megoldás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest