- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ajalberto #31620 üzenetére
Nem biztos hogy a nagyobb táp a megoldás. Hiába lesz nagyobb tápod a Pi-hez, az USB-n akkor sem fog tudni többet kiadni 1200mA-nál. Persze ez így sok ismeretlenes egyenlet, nem lehet tudni, hogy a a Pi tápja nem tud többet kiadni magából, vagy a USB.
Próbáld ki úgy, hogy sd kártyáról futtatod a rendszert, és a próba idejére lehúzod a pendrive-ot(azok is fogyasztanak vagy 100mA-t, ha nem többet), és csak a merevlemez legyen rádugva. -
válasz
ajalberto #31617 üzenetére
erősebb tápot nem javasolt 3-as pi-hez használni
Ez így butaság. Semmi baja nem legy egy 3-5-10A-es tápegységtől. Ez csak azt jelenti hogy ennyi a max. amit ki tudnak magukból adni. Olyan mint az autók sebességmérője. Attól hogy az van ráírva 220, még simán tudsz menni 50-el, és autópályán sem kötelező gyorsabban menni a megengedettnél. De ha odalépsz neki képes rá. A tápegység is pont ilyen. Nem feltétlen annyit ad ki magából. Ha csak 100mA-re van szükség, akkor csak annyit, de ha szükséges akár több Ampert is.Simán elképzelhető, hogy a winyó fekteti meg, hiszen csak USB2-es (max 500mA)portokkal rendelkezik, még ha a Pi3-ban 1200mA-re van tuningolva. De! Ez nem portonként értendő, hanem összesen a 4USB portra(a szintén USB porton lógó hálózati chip is levesz belőle egy keveset). A pendrive-nak is van fogyasztása. Szóval igen, egy külső tápos USB HUB megoldhatja a problémád.
-
etrop01
tag
válasz
ajalberto #31456 üzenetére
Letöltöttem a fájlt meg cigam által javasolt winScp-t (ami nagyon jó nem ismertem eddig köszi) rácsatlakozok a Pi-re de nekem nincs ilyen mappám a storageben, hogy kodi.
Version info:
Build: Kodi 18.0-alpha1 Git:69a6725
Complied: Jan 19 2018
szerk.: én voltam hülye rejtett fájlok nem voltak megjelenítve...
de az Inputstreamet még mindig nem tudom frissíteni, erre esetleg ötlet? -
etrop01
tag
válasz
ajalberto #31449 üzenetére
Először is köszi, hogy ránéztél és sikerült is megcsinálni, nekem akadt pár problémám a folyamat közben, tök jó lenne ha még tudnál benne segíteni, csak most jutottam el idáig, hogy megcsináljam.
Szóval gondoltam letöltöm először a tgz fájlt a dropbox-ról de nekem csak html formátumban menti el a chrome már itt elakadtam, hogy miért, na mindegy gondoltam akkor befrissítem addig a Inputstreamet rámentem a myaddons-ra kikerestem, update látom is hogy tényleg 27-es a legújabb de ha rákattintok azt írja ki hogy:
The dependency on kodi.binary.global.main version 1.0.13
Ez valami függőség lehet, orvosolható?
Illetve még próbálkozok ezzel a letöltéssel ha sikerül, hogy tudom ssh-n átvarázsolni a gépemről a rpi-re? -
válasz
ajalberto #30912 üzenetére
Bármelyik io porton keresztül meghajthatod, de nem közvetlenül. Fontos hogy a motor áramfelvételét/terhelését nem viselné el, rövid úton tönkremenne, Ezért szükséges pár plusz alkatrész, ami leveszi a(z elektromos) terhelést a processzorról, és a (relatíve)nagy árm kapcsolását egy tranzisztor(vagy FET) végzi. A programtól függ, hogy melyik lábra csatlakoztatva működik, és folyamatosan szabályozza a sebességet (pwm), vagy statikusan, a hőmérséklettől függően kapcsol ki-be(mint egy rezsó, vagy bojler).
-
Kisrozi
csendes tag
válasz
ajalberto #30906 üzenetére
Nem szeretnék nagyon beledumálni, de ha nagyon szeretne rá hűtventillátort, ugyanakkor félti a PI-t az állandó terheléstől, akkor miért nem kerüli ki a pi-t, és miért nem közvetlenűl a tápról ( párhuzamos kötésben, esetleg szint illesztéssel ) hajtja meg a ventit? Nem egy ördöngs dolog, ha nagyon kell az a venti :-) ...
-
válasz
Ez így jó, fix 5V-ot kap, nem a processzor i/o lábait terheli.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
... tényleg nem biztos hogy kell az a ventilátor: a Pi nem PC, hanem egy törpe fogyasztású - felépítését tekintve egy mobiltelefonszerű izé... A kereskedők nyilvánvalóan pénzt akarnak ezért minél több dolgot akarnak rád sózni. Az enyém minden gond nélkül csak hűtőbordával, ház nélkül lóg a TV-m mögött
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged