Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56901) Gicz válasza Laci13 (#56900) üzenetére


Gicz
addikt

igen. maga az élmény ugyan az. inkább a magasabb kontraszt, jobb fekete, és a plazma mozgásmegjelenítésében van különbség. de az hogy mennyire megy be vagy ki, az a két 2D kép közti perspektíván múlik, ami meg felvételkor dől el. meg úgy vettem észre azon, hogy milyen közelről nézem, és menynire vesznek körbe az események.

egyébként szerintem az a baj a mai 3-dkkel, hogy gondolj bele hogy működik? két kamera be van állítva egymás mellé.

a szemed hogyn működik? egymás mellett vannak, de amikor valamire ránézel, akkor "összetart a szemed" mint mikor bandzsitasz. ezt a kamerák nem teszik meg, csak párhuzamosan bambulnak előre.

[ Szerkesztve ]

(#56902) rb26dett


rb26dett
aktív tag

50G30-nál be lehet állítani valahogy egy adott csatornára a képarány megtartását mondjuk zoom 2-re? Mert nagyon unalmas minden csatornaváltásnál állítgatni...

(#56903) rootmin válasza Gicz (#56898) üzenetére


rootmin
tag

Ritkán fordul elő, hogy valami hozzászólásoddal ne értsek egyet (korosztály, szakma, szemlélet stimmel :D), de most belemennék a vitába.

A legtöbb dolog, amit írtál, rendben van, de a végső megállapítás mégis félremegy. Kifejtem:
A broadcast kamerák nagyon nem úgy videóznak, mint egy telefon,vagy egy kis kamera. A záridő a legtöbb esetben a felvételi formátumhoz igazodik és fix. A bejövő fény mennyiségét csak az írisszel szabályozzák (ez a fényképezőkkel ellentétben fokozatmentesen állítható). 108050i esetében tehát 1/50 a záridő, egyszerűen azért, mert így kapják a legtöbb fényt úgy, hogy még minden rögzített képkocka hordozzon információt.

Fotós szemmel furán hat, mert az 1/50 kevésnek tűnik, főleg egy nagy tele esetén, de hidd el, ez a legtöbbször nem okoz gondot. A videó állóképek sorozata, ahogy írtad is, ekkora framerate mellett még kell valami, ami "becsapja. Pl. az, hogy nem tűéles "fényképeket" teszünk egymás mellé ;)
Ettől nem fog csíkot húzni a labda, hiszen annyit tud "csíkozni", amit 1/50 alatt mozdulna a képen. A következő frame-en már máshol lesz. Na itt jön elő, ha rossz a TV mozgásmegjelenítése, és összemaszatolja a képet.

Shutter: a broadcast világban ezt kifejezést arra a funkcióra használják, ami a default-tól eltérő záridők alkalmazását teszi lehetővé. A CRT korszakban legtöbbször azért használta a mezei operatőr, hogy század Hz pontosan beállítsa az interjúalany mögött lévő CRT monitorhoz a záridőt, így nem látszott pásztázás :)
A másik alkalmazás, ha egy nagyon gyors mozgást meg kell fogni, ilyenkor a záridőt jellemzően 0.5-1 FÉ-ként lehet belőni egészen úgy 1/2000 környékéig. Ezt azonban nagyon ritkán kell használni. Hogy milyen hatása van: nézd meg a Ryan közlegény megmentését, az a leghíresebb film, ahol rendszeresen alkalmazzák művészi eszközként a harci jelenetnél: eredmény: darabos, viszont tűéles, kontúros "megszámolható homokszemek". Hatásos, de fárasztó lenne, ha minden film úgy mutatna.

Kár, hogy már nem vagyok kolis, különben most lemennék a stúdióba és csinálnék egy gyors demót :).

UPDATE: Közben válaszolt egy ismerős, aki szokott focit közvetíteni: nem használnak shuttert, úgyhogy jól sejtettem: a foci még nem indokolja az extrém rövid záridőket (inkább csak rontana a helyzeten). Ha túl sok a fény, akkor inkább ND filtert használnak.
A labda élessége viszont annyiban függhet a fénytől, hogy világosban tágabb írisz mellett videózva megnő a mélységélesség, így nehezebben mászik ki a labada a fókuszból.

Remélem így már kielégítő :R

[ Szerkesztve ]

(#56904) MasterMark válasza Gicz (#56901) üzenetére


MasterMark
titán

Valahol valami dokumentum filmben láttam, hogy próbálták összeforditani a kamerát, de olyan torzulás jön úgy létre, hogy nem áll össze a 3D.

Switch Tax

(#56905) rootmin válasza rootmin (#56903) üzenetére


rootmin
tag

a végén:" tágabb szűkebb írisz mellett"

(lejárt a szerk idő)

(#56906) MaUser válasza Gicz (#56899) üzenetére


MaUser
addikt

Jó kérdés, arra tudok gondolni, hogy a tv egyszerűen jobban széthúzza az éleket és innen a difi. Az ex720 és az st60 között mindenesetre látványos a különbség, ex720-nál a rio elején a madarak az arcodba szállnak, st60-nál meg a tv előtt max. 20 centire repkednek. A két tv ugyanolyan méretű, ugyanott ülök és ugyanott is vannak/voltak a falon. Az egyetlen különbség a nagyobb crosstalk a sony-n. Ami még érdekes, hogy 3D mélység állítással nem lehet a két készülék 3D hatását egymáshoz közelebb hozni, csak a crosstalk kezdetének határa megy kijebb vagy beljebb.

A 3D hatás egyébként mindkét tv-n látszik, de a 2.8 méteres nézési távomról az 55" miatt max. néha megnéz az ember egy filmet, mert egyszerűen ilyen kis látószögnél amúgy sem sok értelme van.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56907) wdarty


wdarty
tag

Nagyon meg vagyok elégedve a tv-vel (ST60).

De sajnos nem vagyok képes elérni, hogy ne akadozon a film. Kidobom minjárt a pc-t a @&!#ba.

(#56908) bigdady válasza wdarty (#56907) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nem a tv hibája valószínű mert nálam nem akad semmi st60-nal. Miről játszódik le?

[ Szerkesztve ]

(#56909) wdarty válasza bigdady (#56908) üzenetére


wdarty
tag

Tudom, hogy nem a tv hibája.

ASRock A75M + AMD A8 3870K.

Próbáltam: XBMC, VLC(eddig a legjobb), jRiver, PowerDVD, MPC-HC(32bit,64bit), KMPlayer.
Catalystban: 23Hz, 24Hz.

Van sok-sok leírás neten. De nem hiszem el, hogy sokaknak gond ez... és nincs rá egy értelmes megoldás.

(#56910) MaUser válasza wdarty (#56909) üzenetére


MaUser
addikt

jRiver-ben vagy MPC-HC-ban (ha madVR fent van hozzá) nyomj egy ctrl-j-t és másold be ide mit mutat.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56911) bigdady válasza wdarty (#56909) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nekem gyengébb a htpc es nem akad. Mondjuk nem is állítottam be semmit minden alapertelmezetten van es xbmc t használok.
Nekem akkor volt ilyen mikor maga a film rosszul volt kódolva.
DirectX update fent van?

[ Szerkesztve ]

(#56912) wdarty válasza MaUser (#56910) üzenetére


wdarty
tag

http://kepfeltoltes.hu/131215/143765201_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#56913) MaUser válasza wdarty (#56912) üzenetére


MaUser
addikt

Ok, a gond az, hogy a videokártya 24hz-en megy valami miatt. A madVR beállításainál, az eszközöknél keresd meg a kijelződ és a display mode-snál a "list all display modes madVR may switch to:"-hoz első körben írd be a 1080p23-at. Ezután zárd be a lejátszót és indítsd újra a filmet, majd nézd meg hogy mit mutat.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56914) wdarty válasza MaUser (#56913) üzenetére


wdarty
tag

Pici problem. Ha megcsinálom amit írtál lefagy a gép, elsőtétül mind a két kijelző.

CCC-ben meg nem fogadja el a 23Hz-et vissza áll 24-re.

(#56915) Gicz


Gicz
addikt

miért kell ilyen extra kodekekkel szenvedni? ot az xmbc, felrakom, megy.

vagy átállítom 24hz-re a catalystot, vlc-vel megnyitom és megy

(#56916) MaUser válasza wdarty (#56914) üzenetére


MaUser
addikt

Hmm, akkor ott valami nagy gebasz van. CCC-ben van listázva 23hz? Ha igen, indulj újra és kiderül, hátha csak valami beragadt.

Gicz: Ahogy XMBC-nél is, úgy MPC-HC és jRiver is belső codec-et használ (persze adhatsz meg külsőt, ha olyanod van). XMBC-hez képest viszont MPC-HC-nál van lehetőséged madVR renderert használni, ami a talán a legjobb minőséget tudja ma ami elérhető és kellően testre is szabható a kalibrált kijelzőhöz, ráadásul már integrálva vannak a lav filterek is, amik szintén talán a legjobbak a maguk világában. jRiver erre rátesz annyival, hogy ad egy front-end-et, valamint wasapi elérhető még digit kimeneten keresztül is. Gyakorlatilag egy mpc-hc + madVR + foobar + front-end kombónak felel meg, cserébe fizetős (50$), de szvsz megéri, bár megvannak a saját hülyeségei.

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56917) s.benyó


s.benyó
csendes tag

Sziasztok!

Most próbálgatom az új Pana P50GT60-as tv-met, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mit érdemes állítani a készüléken azon kívül, hogy beállítottam a THX-Cinema üzemmódot, ahhoz, hogy minél jobb legyen a képminőség/gyors mozgásmegjelenítés? Csak Full HD filmeket (mkv, m2ts, Blu-Ray) nézek rajta, asztali PC-vel és Blu-Ray lejátszóval van összekötve.
Az igaz, hogy a beüzemelés után egy ideig javasolt csak olyan filmeket nézni rajta, amik teljesen kitöltik a képernyőt (tehát nincs alul-felül fekete csík), nehogy beégjen, vagy ez is csak egy a sok városi legenda közül?
Ne haragudjatok, ha badarságokat kérdeztem, de kezdő vagyok a témában!
Segítségeteket előre is köszönöm!

(#56918) wdarty


wdarty
tag

XBMC annyiban mássabb, hogy folyamatosan csinálja... egyenletesen. Inkább vibrál a kép.

Van 23hz listában. Csak nem marad rajta.

(#56919) MasterMark válasza s.benyó (#56917) üzenetére


MasterMark
titán

Ha vegyesen nézed, az is bőven elég. Hamar homogenizálódik a panel.

Switch Tax

(#56920) sapex


sapex
tag

Sziasztok.
Miután köztudott ,hogy a plazmatévéknek harangoztak :O ,egy gondolat nem hagy nyugodni:
Le e cseréljem 2 éves 50gt30-as plazmámat egy 65st60-asra hogy méltó tévével búcsúzzak a plazma
technológiától (ami nagyságrendekkel jobb volt mint az LCD,tapasztalat) ,vagy egy55vt60-ra.Bár a képernyőméret miatt inkább a ST-t választanám,de a 55VT60 sincs kizárva,ha annyival jobb .Vajon az ST60-asnak szebbek lehetek a színei mint a GT30-asnak.
Várom válaszotokat.

(#56921) SteeWe


SteeWe
aktív tag

Sziasztok! Holnap érkezik az ST60 a panashop-tól.
Mire érdemes figyelni átvételkor?
Azt említettétek, hogy ha nem állítva szállították ill. sérült a csomagolás akkor jegyzőkönyvet érdemes felvenni.

(#56922) MaUser válasza wdarty (#56918) üzenetére


MaUser
addikt

Akkor megvan a gond, a kérdés az, hogy hogy lehet helyrerakni. Próbáld meg az utolsó drivert, esetleg win teljes újrarakása lehet a megoldás. :( Catalyst topikban is szív valaki ezzel, meg külföldi fórumokon is találtam ilyet, de semmi érdemi megoldás...

Anno a HD4840-emnél volt olyan gond, hogy nem kezelte az EDID-et normális a Catalyst, könnyen lehet, hogy még mindig itt tart az AMD. :(((

sapex: A méret a lényeg. ;] Ha elfér, szvsz irány a 65-ös, egy darabig amúgy sem lesz lehetőség valami igazi moziszerű megjelenítőre cserélni ebben a méretben. Btw, ha akár egy 65"-ös lcd és egy 55vt60 között kéne választanom, akkor is a 65"-öst vinném, egyszerűen ott már 2.5-3 méterről nem azon filózna állandóan az ember, hogy kicsi a kép.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56923) spitzelhauer válasza MaUser (#56922) üzenetére


spitzelhauer
csendes tag

Így igaz, a méret sok mindenért kárpótol, lehet én is elfogadnék egy 60'-as lcd-t az 50'-es plazma helyett.

(#56924) b.lajos válasza spitzelhauer (#56923) üzenetére


b.lajos
tag

No ezt nem kellett volna :N

b.lajos

(#56925) Gicz válasza sapex (#56920) üzenetére


Gicz
addikt

irány a 65st60 szerintem :)

a méret szerintem jobban számít. de mondjuk itt nincs is akkora minőségbeli difi... ha 60f5500 samu vagy 50st60 lenne, akkor a kisebb st60. de jelen esetben szerinetem abszolút a 65-ös st :)

(#56926) blueye


blueye
veterán

Beüzemeltem ma egy 50X60E Panát egy teljesen sötét szobában. Idősek nézik majd rajta a T-Home IPTV adást. Nagyon tetszett nekik, egyelőre a gyári "mozi" beállítást választották. Így (ahogy már sokan mások) nagyon tudom ajánlani hasonló igényekhez.

(#56927) wdarty válasza MaUser (#56922) üzenetére


wdarty
tag

Szóval CCC-ben 24Hz-et ír, átrakom 23Hz-re alkalmaz és visszaugrik 24-re :D
Viszont ha ezután megnézem az eszközkezelőben a tulajdonságokat... 23-at ír.

Nem gondoltam, hogy még mindig ít tartunk...

Közben átmegyek a CCC fórumba. ne ít zavarjak. :R

(#56928) MaUser válasza wdarty (#56927) üzenetére


MaUser
addikt

És a madvr mit ír ctrl-j-re? Ha az már jól írja, akkor ok.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56929) spitzelhauer válasza b.lajos (#56924) üzenetére


spitzelhauer
csendes tag

Ha ingyen adnák, ha fizetni kéne érte akkor annak az árából úgyis csak plazmát vennék :)

(#56930) Jojo5 válasza Ispy (#56625) üzenetére


Jojo5
őstag

Lehet, de ha már pénzt adok ki és nem is keveset akkor mindenképp jót szeretnék venni, szóval még nézelődöm, várva a "csodát" nálam... :K

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#56931) wdarty válasza MaUser (#56928) üzenetére


wdarty
tag

Display: 23.97701HZ
Composition rate: 30.000 Hz

(#56932) sapex


sapex
tag

Köszönöm a válaszokat,de egy kicsit elkeserít hogy az ST nem kapta meg a THX minősítést,ettől függetlenül lehet hogy képminőségre megegyezik a GT30al. Másik dolog hogy a 55vt60at 20000Ftal olcsóbban meg tudom szerezni a 65ST60-tól.
Van esetleg valamelyik típus valakinek a két TV közül?

[ Szerkesztve ]

(#56933) StLui válasza wdarty (#56931) üzenetére


StLui
veterán

Nem tudom mit csinálsz, de win7 és win 8 is alap feltelepítés, ugyanez a konfig, és alapon az xbmc és nézem a filmet, ennyi. Nálad valami az alapoknál már rossz.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#56934) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok!
Okostévét szeretnék venni a hálószobába. Max. 150 ezer forint, 4 méterről néznénk... Lehetőleg legyen rajta wifi vagy direkt internet-bemenet. Fontos lenne, hogy fel lehessen venni vele különböző műsorokat.
Ezek fényében mit ajánlanátok? Én nem értek hozzá, hogy LED, plazma, LCD, mi a jobb stb... Előre is köszi a tippeket és a segítséget!

(#56935) blueye válasza blueye (#56926) üzenetére


blueye
veterán

Ezzel kapcsolatban: szeretném beállítani, hogy a STB bekapcsolásakor a TV is kapcsoljon be (illetve fordítva kikapcsolásakor ki). HDMI-vel vannak összekötve, Viera beállításoknál ON-ra állítottam, nem vezérli.
A T-Home box nem tudja ezt vagy az olcsó HDMI kábel a hibás?

(#56936) Hsanyika1 válasza sapex (#56932) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Üdv!Nem tudom milyen messziről nézed majd,én 55vt60 választanám a minőség véget.kedden jön 50st60 nekem :) írd be itt jobb oldalt fent keresőbe hogy 65st60 mert sokat volt itt téma.

[ Szerkesztve ]

(#56937) nordius333


nordius333
csendes tag

Sziasztok!
Hosszas olvasgatás és gondolkodás után úgy alakult, hogy rendeltem egy ST60-as TV-t. Egy éve terveztünk tv cserét, először LED LCD lett volna, de BBéci "térítésének" köszönhetően az lcd topikban, átnéztem a plazma fórumba. Nem bántam meg :)
Csütörtökön dél körül rendeltem meg a Panashoptól, péntek délután már hozták is. Állítva hozták, igaz annyira tele volt a furgon, hogy ha akarta volna se tudta volna fektetve. Kicsomagolás után vártam kb 3 órát bekapcsoltam és köpni nyelni nem tudtam. Eszméletlen jó képe van. Digi hd adók hihetetlenek. Nem gondoltam volna, hogy valaha is tetszeni fog egy Perwoll Black Magic reklám xD, az a fekete eszméletlen jó. Vasárnap délutánig beleraktunk 20+ órát, ennyi filmet egy huzamban még soha nem néztünk meg :) Párom is megjegyezte milyen jó képe van :) Nagyon jó vétel volt. Szóval szeretném megköszönni, hogy az itt olvasottak hatására a plazma mellett döntöttünk :)

(#56938) MaUser válasza wdarty (#56931) üzenetére


MaUser
addikt

Hmm, akkor ott valami miatt a madvr még mindig azt hiszi, hogy neki 60/30hz-en kéne lejátszania. Ebből jön az iszonyú akadás, mivel a kijelző megy 23.977hz-en, a madvr (és az összes többi lejátszó is gondolom) meg csinálja 3:2 pulldown-t ezerrel 30hz-re. :(

Nálam ilyen akkor van, ha két monitor között váltok miközben ment a film vagy két monitor aktív. AMD-vel egy ideje már nem kell vacakolnom szerencsére, de nv-nél is van olyan hülyeség, hogy csak primary kimeneten megy normálisan a lejátszás. Tedd a tv-t az elsődleges kimenetre, majd a win+p gombbal válts úgy, hogy csak az legyen aktív és nézd meg így, hogy már átváltás után indítod el a filmet. Így mennie kéne tökéletesen.

sapex: Az 55"-os és a 65"-os tv között területben 40% a difi, pont annyit, mint egy 42"-os és egy 50"-os között. Szerintem ember nem lenne, aki azt mondaná, hogy vedd a 42-est. És mint látod itt sem preferálja senki a kisebbet, még ha jobb is valamivel. A thx meg ne izgasson, arra van amire a gyártó megveszi. Creative vackai is kaptak anno, meg Onkyo is csináltatott magának külön kategóriát, hogy már lassan a belépő erősítőire is ráírhassa, hogy "thx ultra low cost selected chinease parts". János tudná megmondani, hogy van-e jól látható különbség a kalibrált vt60 és az st60 között, de én mindenképpen megnézném a helyedben élőben egymás mellett a két tv-t, mert én érdemi difit nem láttam némi állítgatás után. A vt60 közel kétszer jobb feketéjét meg max akkor lehet észrevenni, ha teljesen sötét szobában teljesen fekete képet nézel a tv-n. Ennyiért én többet nem adnék. A szolgáltatásaiért (felvétel, kisebb input lag) már igen, de nálam ez sem kárpótolná azt a 40%-nyi képernyő veszteséget.

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56939) BBéci válasza MaUser (#56938) üzenetére


BBéci
titán

Valóban nézési távolságtól is függ, melyiket érdemes megvenni, de az VT60 és az ST60 nem egy ligában fociznak.
Ha nekem kellene a kettő közül választani, gondolkodás nélkül az 55 colos VT60-ra szavaznék.
Az 55 colos ST60 és az 50 colos GT60 esetében is az utóbbit választottam, bár még várok valami extra jó ajánlatra.
Viszont az 50 colos VT vs. GT között aránytalanul nagy az árkülönbség.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#56940) DM-Fan válasza sapex (#56932) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Másik dolog hogy a 55vt60at 20000Ftal olcsóbban meg tudom szerezni a 65ST60-tól."

Beavathatnál, hogyan csinálod, engem is érdeklne.

Get Moded!

(#56941) sapex


sapex
tag

Most szembesültem ,hogy az ST60-ban nincs DVB-S,vagy tévedek?
Nekem ez nagyon fontos,mivel UPC Direct-et használok,ez volt az egyik ok ,hogy lecseréltem a
Samu csúcsplazmáját 50C7000 egy GT30-asra.Nem bántam meg,ég és föld a különbség.

(#56942) DM-Fan válasza sapex (#56941) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem tévedsz, DVB-S tuner valóban csak a GT-szériától fölfelé van a Panasonic plazmákban, tehát az ST60-ban nincs. De amúgy sem egy liga az ST60 és a VT60.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#56943) Hsanyika1 válasza sapex (#56941) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

Nincs benne dvb-s!

(#56944) drnet válasza MaUser (#56938) üzenetére


drnet
aktív tag

"Az 55"-os és a 65"-os tv között területben 40% a difi,"

Ez tök durva, de utánaszámoltam, és tényleg.

Én 42"-ról akarok 60"-ra váltani. Ez többi mint 100%-os képernyő terület növekedés. :C

(#56945) MaUser válasza drnet (#56944) üzenetére


MaUser
addikt

Amikor vettem a régi Panát ki volt rakva egy Sharp 60"-as lcd. Eszméletlen volt, hogy elforgatva kétszer ráfért volna a 60"-osra az akkor óriásiank gondolt álomtv-m. :)

BBéci: Hülye kérdés, de mit hol kellett volna kijönnie a vt/st difi az üzletben? A jobb filter egyértelmű volt, a vt fényerősebbnek tűnt, de a kép összességében állítgatás után sem tűnt sokkal (csak valamivel) jobbnak a vt-n. :F Vagy egyszerűen üzletben (normál világítás, nem mm-os) reménytelen, hogy jobban kijöjjön a két készülék között a difi?

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#56946) NoOne1976


NoOne1976
őstag

Teszteltem az ST60 média lejátszóját. Hát... Azt hiszem lehet hanyagolni. Nem játszott le (illetve a listábanmeg se jelenített) mp4 kiterjesztésú fájlt. Volt olyan BDRip x264 mkv kiterejesztéssel, amit szintén nem látott, míg egy Half-OU mkv-t igen. Szóval fogalmam sincs, hogy mit lát, és mit nem. Ezek szerint még a fájl típus sem garancia, biztos kódolás függő, vagy nem tudom...

Más. A külsö médialejátszómon van olyan opció, hogy "1080P 24hz", amit ON/OFF-ra lehet állítani. Eddig ezzel nem foglalkoztam. Mikor kell, hogy ON-on legyen? Illetve mi van akkor, ha állandóan azon van?

(#56947) kovadika válasza NoOne1976 (#56946) üzenetére


kovadika
őstag

Automatikusra kell állítani, ha lehet. De ha olyan opció nincs, akkor az 1080p/24Hz legyen bekapcsolva.

[ Szerkesztve ]

(#56948) MasterMark válasza NoOne1976 (#56946) üzenetére


MasterMark
titán

Az a belső lejátszó csak azért van, hogy legyen.

A 24 Hz a kadenciahelyes lejátszáshoz kell.

Switch Tax

(#56949) wdarty válasza MaUser (#56938) üzenetére


wdarty
tag

Így nincs ott ez a sor "Composition rate: 30.000 Hz"
Most folyamatosan, egyenletesen akad, lehet ez a 24p zavar engem.

(#56950) NoOne1976 válasza MasterMark (#56948) üzenetére


NoOne1976
őstag

Oké, hogy ahhoz kell, de honnan tudom, hogy valami 24hz-es, és be kell kapcsolni? Mit csinál akkor a kép, ha be van kapcsolva, de az anyag nem 24es?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.