Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Nem rég óta követem a topikot, ezért nem tudtam mi a rossz bennük. Egy linket tudnál adni arról a bizonyos írásról, mert akárhogy próbálom nem találom.
(#43640) liszi70: De a licenszeket így is nekünk kell fizetni a különböző formátumokért, ha jól gondolom. Kicsit fura olyanért fizetni, ami nem kell konkrétan. Böngészővel, meg smart dolgokkal együtt...
más: Nagyon közeledik a 42UT50-em vásárlása. Ha boltban veszem, ugye dobozban van. Akkor azt ott rakassam össze, és hallgassam / nézzem meg? Ez a bizonyos sávosodást, ha viszek valamit pendrive-on akkor ott is ki lehet deríteni? Beállításoknál, hogy kell beállítani a dolgokat? Vigyek egyszínű képeket, pixelhibákat megnézni? Vagy van esetleg valami belső tesztmenü, ahol végig lehet próbálgatni a dolgokat?
Mert ha jól tudom már nincs 3 nap, csak ha hibás. És ahogy itt olvastam a sávosodás nem is garanciális probléma?
Ha jól látom ezt ugye nem is lehet kalibrálni? A 6144 színárnyalat nem kevés, egy lcd 16,7 milliójához képest? (Vagy ez megint valami effektív elméleti érték?)
Előre is köszönöm, a válaszokat erre a sok kérdésre.
Switch Tax
-
nagyúr
válasz MasterMark #43653 üzenetére
"Kicsit fura olyanért fizetni, ami nem kell konkrétan. Böngészővel, meg smart dolgokkal együtt..."
Ha fura, ha nem fura, ez van. Kábeltévé csatornákat is csomagban kapod, nem csemegézheted ki, hogy mi kell, mi nem. Én életemben nem használtam (csak próbából) a tévéim 3D, Smart, médialejátszó részét, de az árát kifizettem az biztos, ebben igazad van.
-
nagyúr
válasz MasterMark #43653 üzenetére
"Ez a bizonyos sávosodást, ha viszek valamit pendrive-on akkor ott is ki lehet deríteni? Beállításoknál, hogy kell beállítani a dolgokat? Vigyek egyszínű képeket, pixelhibákat megnézni? Vagy van esetleg valami belső tesztmenü, ahol végig lehet próbálgatni a dolgokat?"
Privátban küldök neked leellenőrzési metódust. (Többször szerepelt már a fórumban, nem akarom ismételni.)
"A 6144 színárnyalat nem kevés, egy lcd 16,7 milliójához képest?"
Itt valamit nagyon keversz!
-
nagyúr
Ha az a "légyszíves" egyenlő azzal, hogy "kussolj", akkor jogos az indulat. Márpedig te lekussoltál valakit, aki a nyilvános vitában véleményt nyilvánított. Ennek ellenére nem volt bennem indulat, hanem igyekeztem a te általad diktált színvonalon válaszolni. (Ha a hányást leöntöd kölnivel, az attól még büdös! Tehát a "légy szíves" is lehet sértő, ha olyan vonatkozásban használja valaki, mint te.)
tomic (#43655) Ezt te sem értetted meg, nem baj. Tipikusan prekoncepcióval olvasol.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #43659 üzenetére
"Én a csatornákat is válogatnám inkább..."
Hidd el, én is.
Küldtem privátot.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne az összefoglaló átolvasása után. Olvastam hogy a Pana aktív szemüvegeknél van valami színhelyességi gond. Ez pontosan mit takar, és mennyire zavaró?
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
tisn
addikt
válasz liszi70 #43583 üzenetére
Pedig nyernél vele kontrasztot, feketét, fehéret. A képminőség határozott javulása miatt szokták lehúzni a bevonatot. Tény, hogy jobban tükröződik a panel nélküle.
Boven a legjobb tft moncsi, amit valaha hasznaltam. Es mivel nem sotetben szeretnek dolgozni, a bevonat szukseges. (A pana elott a filmeket is ezen neztem (nem a crt tvn), tokeletesen megfelelt (most is fekete a hatter, van egy kis bevilagitas, de csak ha nagyon figyelem) Igenytelen-rossz szemu vagyok, ez van )
-
mayday00
őstag
válasz liszi70 #43583 üzenetére
Liszi
Akkor a plazmákról is le kellene ,,húzni" a bevonatot. Nyernél vele ezt azt. Viccnek rakják rá a bevonatot?
Húzd le a ST-d ről a bevonatot lehet picivel több lesz a fényerő
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Sifre
senior tag
válasz mayday00 #43664 üzenetére
Ha a plazmákon is egy natúr matt fólia lenne akkor igen, érdemes lenne lehúzni. Ha figyelmesen olvastál volna akkor tudhatnád hogy a Delleken lévő fólia több képhibát okoz, valamint a feketéből és a fehérből is levesz, tehát csökkenti a kontrasztot.
Az ST50-en lévő fólia egyetlen hátránya hogy kicsit csökkenti a fényerőt, abból meg van elég.
-
nagyúr
"Igenytelen-rossz szemu vagyok, ez van"
Ezt senki nem mondta, és biztosan nem így van.
A fólia-lehúzás az utólagos fólia-rátétel miatt került szóba, egy szóval sem mondta senki, hogy húzd le a gyárilag rátett bevonatot, pláne ha szereted, bár sokan ezt megteszik a monitor képminőségének javítása végett.
A kérdés az utólagos fólia-rátételről szólt, ami nem is olcsó, sőt drága, és szerintem(tünk) felesleges, többet árt, mint használ. Csak emiatt linkeltem az antiglare bevonat lehúzásáról és annak okairól szóló cikket, nem azért, mert ezt kötelező megtenni, csak érdekességképpen, és igazolására annak, hogy utólag biztosan hülyeség ilyet rátenni egy tévére.
-
mayday00
őstag
válasz liszi70 #43666 üzenetére
Ez a ,fólia" nem közvetlen a panelon van ugye? Plazmáknál van a 2 üveglap közötte a cuccos. De ha megérintem a képernyőt akkor magát a panelt érintem meg, vagy van előtte még egy vékony üveglap ami védi a panelt?
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Dorian
félisten
Ha nem kötözködés amit csinálsz, akkor egyetlen lehetőség marad: funkcionális analfabéta vagy, nem tudod a leírtakat megfelelően értelmezni. Sajnos minden 4. magyar ilyen, ez jellemzi az oktatás színvonalát is.
Talán próbáld meg újra: (#43621) Hsz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz mayday00 #43667 üzenetére
"Ez a ,fólia" nem közvetlen a panelon van ugye?"
A plazmán lévő bevonat nem olyan lehúzható fólia, mint a szóban forgó monitoron lévő anti-glare bevonat.
"Plazmáknál van a 2 üveglap közötte a cuccos"
A külső biztosan nem üveg, hanem kemény, fényes, többrétegű, plexi-hatású műanyag. Az UT-n is.
"De ha megérintem a képernyőt akkor magát a panelt érintem meg...?"
Nyilván egy védő, kemény réteg van kívül, nem a gázt tartalmazó kapillárisokat fogdossák össze a gyerekek előszeretettel. Tehát elől és hátul is kemény "plexi" határolja és védi a képalkotó panel-réteget.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz Dorian #43668 üzenetére
Köszönöm a javaslatod. Az említett hsz-ben van egy rész, amit itt előttem is megjegyeztek már.
Történetesen az,hogy a "WD-t még nem láttam " kijelentés.De nem csak erről volt szó.
Na már most ha valaki nem látta ,nem próbálta akkor érdekes véleményt alkotni róla ugye.
Gondolom ezt a hsz-t TE másképpen értelmezed,hiszen TE szerencsés voltál és részesültél a minőségi oktatásban.
Vissza olvastál akkor láthatod,hogy akivel ez a beszélgetés folyt meg is beszéltük. El is mondta,meg is értettük,el is fogadtuk a válaszát.Vitát le is zártuk!
Szóval meg kérnélek valamire. Mivel te Te egy intelligens és művelt ember, vagy feltételezem eleget is fogsz tenni ennek a kérésnek.
Ne sértegess! -
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem Van egy Samsung PS50C7000-es tv-m, és az lenne a kérdés, hogy ha egy sima usb-s wi-fi adaptert beledugok akkor azt felismeri és kezeli simán?
-
holdani
csendes tag
Sziasztok!
Egyik barátomtól kölcsönkaptam egy Samsung 3d aktív szemüveget (SSG-3050GB) az új Pana 65st50-esemmel szeretnék működésre bírni, de eddig sikertelenül.
A problémám az, hogy 3d anyagot "összefésüli" ugyan a szemüveg (tehát szabad szemmel összemosott kép szemüveggel éles) de a végeredmény csak 2D lesz. Próbáltam 100 HZ-ről 120 HZ-re átállítani a frissítést de ez sem segített.Akinek van tapasztalata a samu aktív szemüvegekkel ST-re az légyszi segítsen, lehet nem veszek észre valamilyen beállítást. Vagy lehet, hogy ez az aktív szemüveg mégsem lesz nekem kompatibilis? (2011-es modell).
Előre is köszönöm a választ!
-
echterion
nagyúr
válasz MasterMark #43680 üzenetére
Akkor ez is kiesett, maradok a upc-s boxnál. Egyre szűkül a kör, ezek szerint már csak olyan tv érdekel, ami 106 feletti, és esetleg tud passzív 3d-t. Ilyet tudtok ajánlani?
-
echterion
nagyúr
válasz MasterMark #43682 üzenetére
Akkor lehet, nem lesz mégse csere. Csak a méret miatt nem akarok másikat venni, kicsit upgrade-elni akartam az itthoni szórakoztató központomat, de jóformán az összes ötletem kvázi megvalósíthatatlan.
LCD-t meg nem biztos, hogy akarok, túl sok negatívumot hallottam róluk a plazmákkal szemben.
-
Khaosz55
addikt
Hali,
ha jó képminőséget akarok elérni akkor érdemes mediaplayert használni ST60 esetében. Melyikek a favorit media playerek ? Mit tudtok ajánlani?
-
Xmodule
őstag
Hali. Kinéztem három plazma tv-t meg egy lcd-t. Plazmákrol mi a véleményetek a három közul melyik lenne a jobb? Cél: gépröl film nézés HDMI-n keresztul.. Persze beégésre odafigyelve.
Köszi.
LCD meg:
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
psg5
veterán
Ezen a teszten, úgy írják, hogy világos szobában rosszabbul teljesít az st60, mint az lcd-k.
A bevonat ellenére is?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
nagyúr
válasz s7evcsenko #43689 üzenetére
Teljesen komolyan gondoltam, mint ahogy ő is, amikor virágnyelven lekussolt. Azért azt ne már. Tőle nem kérdezed meg, hogy komolyan gondolta-e és milyen jogon?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Ezen a teszten, úgy írják, hogy világos szobában rosszabbul teljesít az st60, mint az lcd-k."
Ez kapásból hülyeség szerintem. Egy plazmán is fel lehet emelni úgy a fényerőt világos környezetben, hogy még sok is lesz. Ráadásul ha kalibrálunk adott fényviszonyhoz egy LCD-t meg egy plazmát, az LCD-nek sem lesz több a fényereje, mert minek! De egyébként ki lehet égetni vele a retinánkat, csak semmi értelme nincs, nézhetetlen lesz a látvány. Az optimális fényerőt meg tökéletesen biztosítja az ST60, egy LCD-hez képest is.
-
-
nagyúr
Az indulatod nem változtat a tényen, hogy lekussoltál és ehhez semmi jogod egy nyilvános fórumon. Az sem volt kultúrált, még ha becsomagoltad is. Te engem ne ints hallgatásra.
Mindenféle indulat nélkül írtam amit írtam tegnap, a "ne ugass" erős volt, de jogos a lekussolásra. Tudod van olyan, hogy ok és okozat.[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz liszi70 #43697 üzenetére
Látom kezded magad menteni. Helyes.A végén még bocsánatot fogsz kérni.
Ha le kussoltattalak volna és ez lett volna a szándékom leírtam volna. De a légy szíves nálunk,és bátran mondhatom több mint 10millió Magyarnál ez mást jelent! Tudod?
Nem tűnik fel abból semmi,hogy nem véletlen kérdezték meg tőled ,hogy ezt komolyan gondold-e?[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Azonnali játékos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ukrajnai háború
- Milyen monitort vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bittorrent topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest