Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11351) t-bali3 válasza Mezga Aladár (#11349) üzenetére


t-bali3
senior tag

Én True cinema módot használok mindig, kivéve akkor ha nappal van fel van húzva minden redőny koppig és érdekel, amit nézek, olyankor normál mód megy bekapcsolt Öko-val. A True cinema módban beállítgattam magamnak tetszőre az értékeket, többnyire lefelé húztam mindent az alaphoz képest (S30-ban nem lehet sok paramétert állítgatni + THX sincs).

(#11350) spiky03: Képben és élményben szerintem verhetetlen az Aréna Imax terme, a hang azonban nekem zavaró és a térhatás se az igazi, szerintem egy jó otthoni rendszerrel jobbat ki lehet hozni.
Utoljára az Avengerst néztem ott, nekem nagyon dübörgött.

(#11352) Mezga Aladár válasza t-bali3 (#11351) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Nekem g30 van, itt a normál mód fényereje elképesztő módon magas lehet ha besüt a nap, vagy ha megy egy-két 1kw lámpa.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11353) junkpod válasza tpeter77 (#11344) üzenetére


junkpod
nagyúr

szerintem 500 ora rengeteg. az öko igen megemeli a fenyerot, de ha mozi profilt hasznàlsz normal helyet es valtozatos tartalmat nézel semmi gondot nem okoz. a bejaratas inkabb a. vàltozatos tartalmat es visszafogott kontrasztot igényli. en a normal es a dinamikus profilt messzire kerulnem, foleg bejarataskor.

Box's don't touch!

(#11354) tpeter77 válasza junkpod (#11353) üzenetére


tpeter77
addikt

Amikor az öko üzemmódot bekapcsolom, csökken a fényerő, ezért én kikapcsoltam a bejáratás alatt, drasztikus eltérést nem jelentett fényerőben.
Kb akkora a változás, amikor mozi üzemmódról normálra váltok és vicaverza.
Nálam eleve roló lehúzva az ablakon, és többnyire függöny félig be van húzva, tehát nem úszik fényárban a szoba.
Most hogy eltelt 500 óra, bekapcsolom az energia takarékos üzemmódot, illetve kipróbálom a mozi profilt.

[ Szerkesztve ]

(#11355) junkpod válasza tpeter77 (#11354) üzenetére


junkpod
nagyúr

az öko vs takarékos mar tobbszor volt tema. aa takarékos àltalànosan csökkent mindent foleg fenyerot hogy sporoljon, tehat ront a minosegen a fogyasztàs javara. az öko pedig a minöségét javìtja a kulso viszonyokhoz. tehat a takarékos mòdnak nincs ertelme ha a minöség fontosabb. az okoz meg helyetted csinal fényes es sotet profilokat automata valtassal.
de ugy hasznalod ahogy tetszik, a te tv-d.
az meg szerintem ertelmetlen hogy valaki a bejaratas alatt ne hasznalja a mozi üzemmòdot. altalanos a zavar a fejekben a bejaratasrol és a ghostrol is

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#11356) Mezga Aladár válasza junkpod (#11355) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"takarékos àltalànosan csökkent mindent foleg fenyerot hogy sporoljon, tehat ront a minosegen"

Ez csak az elérhető maximális fényerőt korlátozza.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11357) DM-Fan válasza junkpod (#11355) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem is sokkal több értelme van csinálni egy nappali és egy esti képprofilt, minthogy a készülékre bízná magát az ember. Ez utóbbi sosem vezet jóra, az automatikával sosem lesz olyan jó az eredmény, mintha az ember kézzel állítaná be azt.

A Mozi üzemmódot tényleg nem kell kerülni, adott esetben még kímélőbb is, mint a Normál. A lényeg csak annyi a bejáratásnál, hogy a túlzott kontraszt, illetve fényerő értékek kerüljenek kerülésre, mert a megemelt kontraszt sokkal könnyebben eredményez ghost-ot (és ezáltal beégést) még a későbbiekben is, nemhogy egy új panel esetében.

Get Moded!

(#11358) slick-adam válasza DM-Fan (#11357) üzenetére


slick-adam
aktív tag

öko-modnak szerintem is csak nappal van ertelme. ha thx modban bekapcsolod, este kimondottan sotet lesz tole a kep. tul sotet.

ha kizoomolva nezi az ember a teljes kepernyos tartalmat, akkor miert lenne gond a magas kontraszt? annal konnyebben bejarodik a tv. termeszetesen ha van barmilyen statikus elem a kepen, akkor ez mar nem ervenyes.
az amcsi forumon felistennek tartott D-Nice nevu emberke is full kontrasztot javasol a 100 oras slide-okhoz.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11359) janos666 válasza slick-adam (#11358) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én is ugyan ezt szoktam mondani. Minél fényesebbre állítod, annál hamarabb járódik be. Szóval azzal, ha nem tekered fel ameddig a szemednek jól esne, azzal csak magad kínzod és át is vered, hogy te bejárattad a panelt, ha igazából alig járt nulla kontraszttal. ez az, ami így szerintem senkinek sem jó.

Azért szokták mégis az alacsonyabb kontrasztot javasolni, mert akkor nem lesz olyan könnyen baleset az apró figyelmetlenségekből (pl. csatornalogók), hisz azok a slide-ok azért teljesen homogén képek. (De abból meg lesz, ha igazából nincs is még bejáródva, mert túl volt kímélve, aztán mégis hirtelen odacsapnak neki, amint átlépte az óra a bűvös 100-at, mondván most már mehet bárhogy bármi...)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#11360) DM-Fan válasza slick-adam (#11358) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A G20-on a full kontraszt konkrétan kiverné a szemed, olyan brutálisan intenzív (tudom, a 2011-es szériánál már más a helyzet). Konkrétan a 60-as skálából 31 fölé már nem nagyon húznám, mert azon felül fölösleges és sötét szobában már bántja a szemet, plusz sokkal jobban ghostol is. Itt még nem úgy van, mint a 30-as szériánál, hogy 36 fölött nem változik a kontraszt 60-ig sem. Még bejáratási céllal sem járatnám úgy a TV-t, 100 órás slide-ot meg végképp nem küldenék rá, fölöslees élettartam-degradálásnak tartom. Kis odafigyeléssel normál használat mellett is be lehet járatni a plazmát és itt a hangsúly a használaton van, mert a slide ráengedése full kontraszton az nem hasznos használat, soha nem pocséklnék így el több száz üzemórányi élettartamot. Egyszer jól fog még az jönni.

Persze, tudom, hogy van olyan az LCD-sek közt is, aki csutkára húz mindent és a TV reflektornak is elmenne, meg a plazmások közt is akad olyan, aki a Dinamikus képmódot preferálja.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11361) tpeter77 válasza junkpod (#11355) üzenetére


tpeter77
addikt

Zavar a fejekben?!
Nekem DM-Fan javasolta a normál profilt a true cinema és a többi helyett. Megkérdeztem tőle, melyik profilt javasolja, és ezt irta:

"Képmód - true cinema" - ez a képmód általában zöldes árnyalatot eredményez, inkább a Normál-t állítsd át saját ízlésed szeirnt

Kontraszt és szintelitettség 30-30 értéken vannak. Igy ment majd 500 órát, szerintetek bejáródott?
Érdemes kizoomolt képtartalmat néznem 100-200 órán át magas kontraszt értékekkel hogy véglegesítsem a bejáratást?

A nappali és esti profil ötlete jó, meg is csinálom hamarosan...

[ Szerkesztve ]

(#11362) norral válasza tpeter77 (#11361) üzenetére


norral
aktív tag

Szerintem kezd el használni, ahogy neked jól esik, közben figyelj a ghostra. Ha ghostol, akkor zoomolj.

(#11363) junkpod válasza tpeter77 (#11361) üzenetére


junkpod
nagyúr

nem szukseges ennyire tulfelteni, nem marad idöd élvezni a tv-t ha teljes nalad töltött ideje bejaratas.
hasznàld olyan profillal ami tetszik.
ha lesz egy nappali meg egy éjszakai Profilod akkor pontosan 2 fele fenyviszonyban lesz jo, ha belovod öko képét sötétben, akkor minden fenyviszonyhoz jo lesz a kep es meg nyomogatni sem kell.

Box's don't touch!

(#11364) DM-Fan válasza tpeter77 (#11361) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha sikerült a Normál profilt olyan szintre beállítani, ami téged kielégít, akkor minek módosítanál? Teljesen fölösleges lenne magas kontraszton járatnod, csak méginkább kitennéd a beégés veszélyének. Ha már megvan az első 500 óra az említett beállítások mellett, akkor rá lehet mondani, hogy edződött annyit a paneled, hogy szignifikánsan nem fog innentől kezdve változni a karakterisztikája. Csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók is: állítsd be úgy, ahogy neked tetszik és élvezd a képét, a ghost-ra meg továbbra is figyelj oda, mert az intő jel!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11365) pkaresz válasza DM-Fan (#11364) üzenetére


pkaresz
senior tag

Szia.

Én csak megerősíteni tudlak ebben.
Kezdetektől fogva janos666 beállítási leírása szerint normal profillal. (ezt Te ajánlottad) 36 kontraszttal,34 szintellítettséggel, -2 fényerővel (így tetsztik nekem és a családomnak) használom nagy megelégedésünkre.
Szerencsére plazma barát a tv nézési szokásaink. Én annyit tettem még, hogy az automata 4 óra helyett 2 órára állítottam a tv kikapcsolását.Inkább OK. nyomok mint esetleges elalvásnál gond legyen.
Három hónapos így lassan bejáródig, de egyenlőre nem érzem szükségét a módosításnak a beállítások terén.
Teljességgel mondhatom nem bántam meg egyáltalán, hogy plazmát vettem. Az apró plazma sajátosságokról tudtam és elfogadtam, mert tisztában voltam vele ezek a technológiából adódnak.
Mindenkinek azt javaslom aki tv vásárláson töri a fejét, hogy ismerkedjen a technológiákkal, ne dőljenek be egyes marketing fogásoknak.
Tudja eldönteni és nézze is meg, győződjön meg róla mely hiányosságokkal tudja elfogadni a tv-t.
Gondolok itt a Plazma-LCD sajátosságaira.

Üdv: Karesz

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#11366) felebele


felebele
csendes tag

Sziasztok,
190-210 ezer között szertnék tv-t venni, az alábbi két modellt néztem ki eddig:

LG 50PA5500
Samsung PS-51E530

Tudnátok segíteni a döntéseben? valami tapasztalat a fenti modellekkel? esetleg valami alternatíva?
köszönöm a segítséget előre is.

(#11367) gulylali


gulylali
csendes tag

Az EB miatt a plazmakészletek eléggé kifogytak.42 UT30-at 166-ért,50 U30-at 177-ért láttam a Metró-ban,MM-ban 199-ért 42GT30-at,Tescó-ban 104-ért 42 U30-at.Valamelyik szerintetek megéri,vagy érdemes az idei modelek olcsobbódására várni?

(#11368) DM-Fan válasza pkaresz (#11365) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Én annyit tettem még, hogy az automata 4 óra helyett 2 órára állítottam a tv kikapcsolását.Inkább OK. nyomok mint esetleges elalvásnál gond legyen."

Ezt én is megtettem és én is csak javasolni tudom minden Panasonic tulajdonosnak! A 2 óránál hosszabb filmeknél így egyszer kell nyomnom egy OK-t, mikor figyelmeztet a TV, hogy 3 percen belül kikapcsol, ha nem teszem. Ez szerintem vállalható, így azért el lehet kerülni a beégést még ha elalszol is, vagy elfeledkezel a TV-ről.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11369) DM-Fan válasza gulylali (#11367) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezek nem az EB miatt fogytak ki, hanem azért, mert alapvetően tavalyi (és ezáltal kifutó-) modellek. Olyan tekintetben megéri most venni ezek közül, hogy ilyen áron jódarabig nem fogod megkapni az új szériás modelleket, amelyek ezekkel méretben és tudásban ekvivalensek. Másik oldalról viszont ezekre már nem kapsz 5 év garanciát (maximum felárért), az újakra meg lesz akció és azok a modellek érezhetően jobbak is lesznek már. Ráadásul ha neadj' isten kifogsz egy hibás példányt, akkor már nem biztos, hogy tudják cserélni, mert adott esetben az utolsó darabot hozod el, árában meg nem kapsz vele azonos minőségű és méretű plazmát, ha le kell vásárolni az összeget - mondjuk így legrosszabb esetben visszakapod a pénzed, de ugye vannak olyan boltok, akik kötekednek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11370) slick-adam válasza gulylali (#11367) üzenetére


slick-adam
aktív tag

eloszoris nem artana tisztazni mekkora is kell pontosan es hogy mennyire surgos a dolog.
ha surgos es van 200-ad, akkor GT30. de inkabb gyujteni meg hozza kb. 20e-et es 42"-es ST50.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11371) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

gt30 vs st50, hát nem játszanak egy ligában

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11372) Gabor970 válasza gulylali (#11367) üzenetére


Gabor970
addikt

milyen messziről néznéd?

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#11373) gulylali válasza Gabor970 (#11372) üzenetére


gulylali
csendes tag

2,5 méterről nézném,digitális kábel és külső HDD-ről, divix-től DVD-n át internetről letöltött HD-s anyagokig.Hajlok arra hogy 42ST50 felé ha jóárasdik+5 év garanciával.

(#11374) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#11368) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Jó lenne egy 3 órás opció is!
Mondjuk tv-nél nem annyira nagy gond az elalvás, legfeljebb tovább megy a műsor. A filmnézés esetében meg a Popcornom úgyis képernyőkímélőre vált a film végén.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#11375) kissca válasza DM-Fan (#11369) üzenetére


kissca
csendes tag

Gondoltam referálok a tv-t illetően,ha már olyan sok jó ötletet adtatok - adtál. Hálás vagyok érte. .A tojózásom miatt G30 elfogyott.Ismét nekifutottam a mediaboxommal a boltban a 2012-es 50-es /talán ST ?/ -nek, de nem tetszett.
Nos a végén V20 lett - hát azt hiszem szebb a design mint a fekete G30-nál.De ha csúnyább akkor is ez van már itthon. Hát mit ne mondjak.... Olyan. A dobozban benne volt a wifi stick- simán pikk-pakk ment a hálózati beállítás és firmware upgrade meg egyebek.
Hát így lett új tv-m. Mégegyszer köszönöm mindannyiótoknak Kiss Csaba
Ha kitöritek valamiteket szivesen megjavítom.

(#11376) DM-Fan válasza kissca (#11375) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem nem döntöttél rosszul. Én is V20-at szerettem volna anno, de akkor még horror ára volt az 50G20-hoz képest is. A floating black-kel abszolút együtt lehet élni (nálam gyakorlatilag nem is látszik a beállításaimmal, ebben a hardverláncban), minden egyébben meg csodás a TV. Használd egészséggel!

M_AND_Ms: igen, bár én a Popcorn-on kikapcsoltam a képernyővédőt, mert azt figyeltem meg, hogy ha elindul a képernyővédő, akkor fogja a prociját valamilyen szinten és csökken a másolási sebesség. Amúgy napokon belül itt a friss firmware az A-szériás Popcorn-okra is, a C-200-ra most zsinórban kijött 3, úgyhogy készül az A-ra is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11377) mohus válasza DM-Fan (#11368) üzenetére


mohus
csendes tag

agree:)
a többihez nem tudtam volna hozzászólni...én ha vízszintbe kerülök elalszom

btw a cseh meccs a laptopon, orosz a g30-on...PIP rulez:)

FPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!

(#11378) DM-Fan válasza mohus (#11377) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az igen, jól nyomod! :D

Get Moded!

(#11379) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#11376) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Standby-ban nincs képernyővédő, úgy másolgass!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#11380) Bodor válasza janos666 (#11335) üzenetére


Bodor
veterán

A linkelt videóval kimosódott 20 perc után, köszönöm a segítséget Neked is és mindenkinek.

(#11381) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#11379) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az is egy megoldás, de az megint plusz macera, minden makrózva van a Harmony-ra. Persze, gyakorlatilag csak plusz két gombnyomás, de na... :N

Get Moded!

(#11382) dreed válasza Mezga Aladár (#11371) üzenetére


dreed
tag

A g30 és az st50 játszanának egy ligában? A gt30 sokkal jobb?

Üdv: Károly

(#11383) slick-adam válasza dreed (#11382) üzenetére


slick-adam
aktív tag

g30 csak 2D-s modell.
st50 igazabol a tavalyi csucs-vt30-al jatszik egy ligaban, de talan meg jobb is annal mindent osszevetve.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11384) tpeter77 válasza DM-Fan (#11376) üzenetére


tpeter77
addikt

szia

Ha vkit zavar a plazma villogása, azt lehet valahogy beállitásokkal csökkenteni vagy nem?
( Nem engem zavar... egy fórumozó érzékeny rá )

(#11385) dreed válasza slick-adam (#11383) üzenetére


dreed
tag

:R Az st50 és a g30 között árban nem sok különbség van, pár tízezer forint. :)

Üdv: Károly

(#11386) DM-Fan válasza tpeter77 (#11384) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Tudom már értekeztem én is vele. Sajnos sok mindent nem lehet tenni, leíram neki, milyen beállításokat próbáljon ki, de hát ugye ennek nincs sok hatása a dologra, csak ha nagyon extrémen túlzóak lennének az értékek, amiket eredetileg használ. A szeme fáj tőle, ezért gyanakodam a túlző beállításokra. Az LCD-nél nem tapaszal ilyet. Sajnos van ilyen, az emberek egy kis hányada érzékeny rá.

Get Moded!

(#11387) Mezga Aladár válasza dreed (#11385) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ha lehet nézd meg egymás mellett a két tévét.
A gt30 szerintem jobb képet ad mintegy st50.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11388) Mezga Aladár válasza slick-adam (#11383) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"st50 igazabol a tavalyi csucs-vt30"

Láttad te a két készüléket egymás mellett??????? :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y :Y

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11389) slick-adam válasza Mezga Aladár (#11388) üzenetére


slick-adam
aktív tag

és te? bejáratva, kalibrálva? :DD

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11390) Mezga Aladár válasza slick-adam (#11389) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Az st50 hogy kalibrálod ha nincs benne ISFccc mód.?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11391) slick-adam válasza Mezga Aladár (#11390) üzenetére


slick-adam
aktív tag

:C

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11392) Kernel válasza tpeter77 (#11384) üzenetére


Kernel
nagyúr

Talán túl közelről nézi.

Miről is van szó? Voltak először a normál 50 Hz-es képcsöves TV-k. Méretük idővel egyre nagyobb lett. 63 cm és afeletti méreteknél sokak számára egyre inkább látható és zavaró lett a vibrálás, főleg túl közelről nézve. Ezért is találták ki a 100 Hz-es TV-ket, ami ugyan a képminőséget agyonvágta az A -> D -> A konverzió és digitális művi beavatkozás miatt, viszont a szemnek megnyugtatóbb lett a "sima" kép.

Hasonló a helyzet a plazmánál is, csak itt tovább növekedett a képméret, emiatt esetleg már 100 Hz-en is zavaró lehet a vibrálás, ha relatív túl közelről nézi valaki. Pláne, ha nem is pont szemből, hanem kicsit oldalról.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11393) Mezga Aladár válasza slick-adam (#11391) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ezt nem értem?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11394) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Végül is tök mindegy, a saját szememnek hiszek, szürke volt az st képe a gt, vt-hez képest.
És a vt sorozatot tekinthetjük etalonnak. :)

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11395) DM-Fan válasza Kernel (#11392) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem gondolnám, hogy erről van szó. Vagy akkor mivel magyarázod, hogy az ugyanilyen méretű, ellenben 60 Hz-en járó LCD-től meg nincs baja?

Ez a probléma nem a képfrissítésből adódik (a képméretnek már több köze lehet a dologhoz, de ezt sem merném ilyen határozottan kijelenteni), hanem magából a technológiából. A 100 Hz-es CRT sem adott olyan nyugodt képet, mint az LCD, ahogy a plazma sem ad olyan nyugodt képet. Ezt tudomásul kell venni, vitathatatlan tény. A legtöbb ember ingerküszöbe magasabb annál, hogy ez problémát jelentsen számára, azonban egyes embereké ez alá pozicionálódik. Ez általában öröklött hajlam kérdése, ahogy a migrén, vagy az epilepszia is. Van, akinél akárhogy provokálod, nem jön elő, aki viszont hajlamos, annak beüt.

Kiélezett helyzetben én is látom a plazma vibrálását, de ez igen ritka és a tartalom olyan szinten elvonja róla a figyelmet, hogy nem is tűnik fel a dolog, az agyam egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Van olyan viszont, akit zavar.

A konkrét esetben nem az illető feje, hanem a szeme fájdult meg, ami meg utalhat más problémára is, de nem vagyok orvos, hogy ez megállapítsam.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11396) slick-adam válasza DM-Fan (#11395) üzenetére


slick-adam
aktív tag

nem ugy van, hogy a Samsung plazmak nem vibralnak? en nem latom Pana-n se, szoval fogalmam sincs, csak hallottam...

erdekes sokszor epp hogy a plazmat mondjak "nyugodt"-nak.:D

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11397) DM-Fan válasza slick-adam (#11396) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Valóban kevésbé vibrálósak a Samsung plazmái, meg lehet figyelni, amikor egymás mellett vannak a készülékek. Nagy különbség nincs, de aki látja a jelenséget, az észlelheti.

A plazma képét más tekintetben mondanám nyugodtnak, mint az LCD-ét. Lágyabb tónusokat, plasztikusabb képet tud előállítani az átlag LCD-khez képest, inkább úgy fogalmaznám, hogy természetesebb, kevésbé művi képet produkál. De ennek ára van, így pl. a vibrálás, vagy a beégés.

Get Moded!

(#11398) Kernel válasza DM-Fan (#11395) üzenetére


Kernel
nagyúr

Az LCD nem jár 60 Hz-en, statikus kép esetén.

Plazmakijelzőt pedig, ha próbáltad már menüben átkapcsolni 50 Hz-re, látható a jelenség.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11399) DM-Fan válasza Kernel (#11398) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Még adott esetben 48 Hz-en is járhat pl. egy 24p mozi alatt, ez abszolút készülékfüggő. Játék közben is többnyire 60 Hz-en járnak az LCD-k (ahogy a plazmák is), sőt ugye egyes Pana plazmák az 1080i50Hz-es HDTV-adás közben is ténylegesen 50 Hz-en ketyegtek a 100 Hz helyett.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11400) Hobbbyt


Hobbbyt
őstag

alig használt P50VT20 vagy inkább egy új P50ST50?

[ Szerkesztve ]

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.