Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz johnniiiiiii #10450 üzenetére
Valamit benéztél, mert ezek szinte egyike sem 1080p, a CoD-ok pl. kifejezetten arról híresek, hogy még 1024x600-ban futnak.
Nem lehet, hogy nálad is az van, mint nálam, hogy a házimozi erősítő skáláz fel mindent 1080p-re? Mert szerintem de. Itt a lista az egyes játékok felbontásáról.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zsigus
őstag
válasz johnniiiiiii #10450 üzenetére
A PS3 felskálázza 1080p-re, ha ez van beállítva. A render viszont 720p-ben megy (és az számít).
DM-Fan: Sajnos igen. Itt van egy lista.
Rosszul mondtam nem a GT5-nél van 1080p a menüben, hanem a GT5P-nél. Sorry
[ Szerkesztve ]
-
Rosep
senior tag
Kicsit lemaradtam a topicban, ezért 1500 hozzászólást kellett visszaolvasnom.
Bevallom őszintén, csak mosolyogtam itt ezen a UPC mediacard dolgon. Én megrendeltem a szolgáltatómnál az összes digitális csomagot + HD-t. Tehát az HBO-n kívül minden van. 2 napon belül megkaptam a boxot. Na mondom ezt össze se dugjuk, mivel épp TV-m se volt. Másnap jött csak meg az új 50-es plazmám. Be is mentem a szolgáltatóhoz, mondom kéne egy ilyen kártya+olvasó. Rendben, mondták ha mégse kezeli a TV-m, visszadják az árát. Nem tartott tovább az egész 10 percnél. Természetesen a TV tökéletesen kezeli. A normál adók is egy átlagos DVD minőségével jönnek. Ja és a box is maradt nálam, ment a hálóba, bár nem is használjuk, mivel ott egy kicsi CRT van.
Számomra felfoghatatlan, hogy 2012-ben hogyan állhat hozzá így a UPC ehhez az egész dologhoz. -
johnniiiiiii
csendes tag
válasz zsigus #10454 üzenetére
Nemtom nálad mi megy, de játékok esetében automatikusan kiválasztja a legjobb felbontást a PS3! Felskálázás kikapcsolva, úgyhogy amelyik játék esetén elérthető az 1080p, abban menni is fog! Amúgy a PS3 közvetlenül a plazmához van kötve hdmi kábelen, nincs köztük semmi!
-
KTTech
veterán
válasz pkaresz #10444 üzenetére
A Popbox felskálázza a DVD/SD tartalmat, még mielőtt a TV megkapná (ha megfelelően van beállítva, azaz 1080p 24/50/60 auto módban), szóval a SD proci skálázási algoritmusát látod. Ha jobbnak látod, mint a régi volt, akkor nincs gond... gond akkor lenne, ha rosszabbnak látnád. Vannak persze jobb minőségű skálázók nála (de nem annyiért, mint amennyibe a popbox került), de az átlag DVD szintet bőven hozza.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
zsigus
őstag
válasz johnniiiiiii #10458 üzenetére
Lényegtelen. Ha 1080p-re állítod a felbontást a PS3 felskálázza a játékokat is erre a felbontásra. Ez csak videókra vonatkozik.
Ha nem hiszel nekem kérdezd meg máshol, de ez nem a plazma topic-ba való.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz johnniiiiiii #10457 üzenetére
Nézd meg az általunk linkelt listákat, ott vannak a játékok tényleges, natív felbontásai. Ha ennek ellenére 1080p-t látsz, az már csak felskálázás, olzan, mint amikor DVD-t nézel 1080p-re húzva. De ez látszik is a grafikán, sajnos.
Get Moded!
-
johnniiiiiii
csendes tag
válasz zsigus #10462 üzenetére
Bár valóban plazma topic, de szó esett a PS3-ról is fentebb, de utolsó kérdesem lenne hozzád, hogy van az amikor a játékok hátulján látod, hogy ez 1080p is tudja, mint a GT5 esetében, és ez hozza az 1080p, míg némely játékok esetében nincs feltüntetve az 1080p felbontás és ezek esetében nem is hozza nekem 1080p, azaz nem skálázza fel hanem 1080i, 720p-ben látom a képernyőn, azért ebben az esetben megdől az érvelésed!
Amúgy a BD/DVD videók esetében a Video Settingsben tudod a felskálázást beállítani, míg a fenti képen a Game Settingsben, amely nem a videó lejátszásra vonatkozik, hmmm.
-
zsigus
őstag
válasz johnniiiiiii #10465 üzenetére
Némely játékok esetében van erőforrás a felskálázásra, hogy marketing célból 1080p-t is rá tudjanak írni a dobozára, míg néhány játéknál nem foglalkoznak vele/nincs erő hozzá.
A FullHD-val mindent el lehet adni...
Nézd meg a God of War 3-at, hogy milyen felbontásban fut a linkelt listákban, majd nézd meg a dobozát/dobozképét, rá van írva az 1080p is.
[ Szerkesztve ]
-
johnniiiiiii
csendes tag
válasz zsigus #10467 üzenetére
Mindegy részemről, nálam mindig kikapcsolva van az Upscaler, Game és a Video beállításoknál, mivel amúgy is BD/DVD lejátszásra nem a PS3at használom!
Visszatérve a plazma topichoz témákhoz, Pana a csúcs, kellemesen csalódtam benne, az elmúlt fél évben, egyedül a ventillátorok teljes kiiktatása lenne az legjobb, az idei szériákban lesznek ventillátorok?
-
graviton
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni TV vásárláshoz!
Eddig egy 72cm-es TV-m volt, most szíven ütöttek az árak, gondoltam váltok.Paramétereim, elvárásaim:
- TV-t 2.5 - 4 méterről nézem.
- 150-170 eFt árkategória, vagyis a belépőmodel.
- Minél nagyobb képátmérőt előnyben részesítem és természetesen a képminőséget is. A képméretet inkább úgy mondanám, hogy legyen legalább 50"!
- Hűtése ha lehet passzív legyen ( Este nagyon halkan szoktam TV-zni, és nagyon zavarna ha surrogna-burrogna a levegő. Mostanában nem néztem a boltokat, de régebben odahajoltam a készülék felé, és még ott, zajos környezetben is hallottam a ventillátorok hangját. )Amik NEM választási szempontok:
- 3D
- Design
- Film-lejátszás
- külső tár
- net-csatlakozás
- teletext
- különbőző csatlakozók esetleges hiánya
- menürendszer
- távirányítóNem igazán tudtam eldönteni, hogy Full-HD vagy HD-ready készülék lenne jó nekem. A nézési távolság szempontjából a HD-ready ugyanolyan képet ad mint a Full-HD, de egy TV-t én nem 5 évre veszek, hanem legalább 20-ra.
Amit kinéztem az a Panasonic 50" U30 (Full-HD)(170eFt) vagy a Samsung 51" E450-es(HD-ready)(150eFt).
Köszönettel veszem, ha valaki tudna róluk mondani pár szót.
Esetleg, ha lenne más alternatíva is... -
zsigus
őstag
válasz johnniiiiiii #10473 üzenetére
PÜ
-
KTTech
veterán
válasz graviton #10474 üzenetére
Ennyi pénzből az 50U30 jó választás, jobb képminőséget kapsz, mint a Samsunggal, és az 1" nem lesz számottevő méretkülönbség. Azt viszont fejből nem tudom, hogy az U30-ban van-e ventillátor vagy sem (a G30-ban van, bár még nagyon halkan hallgatva a TV-t se hallatszik, a PWM zaja inkább).
Sajnos a mai TV-ket már nem 20 évre tervezik (a panel bírná, az elektronika szokta hamarabb feladni), így kérdéses, hogy mennyit fog bírni valójában.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KrAt
veterán
Akkor most eddig és nem tovább! Kérem a témát innentől befejezni, lehet értelmesen társalogni, de vitatkozni NEM! Személyeskedni főleg nem, és ez mindenkire vonatkozik!!
-
Mezga Aladár
veterán
Hali szaktársak
Tegnap volt egy kis időm ,bementem egy pana boltba megnézni az új eresztést.
VT50, ST50, GT30 volt a boltban mind 50 colos. Hát csodák nincsenek, szerintem a minőség a sorozatszámmal együtt nő, st gt vt emelkedő sorrendbe.
A vt-nek elképesztő mély feketéi voltak.
Sajna g30 már nem volt de az eladók látták egymás mellett a tv-ket. A tájékoztatása szerint a g30-as valamivel gyengébb mint a gt, viszont jobb mint az st.
Az st szemmel láthatóan szürkébb árnyalatú feketével rendelkezett, és a színei is valahogy fakóbbak voltak mint a másik kettőnek. -
spiky03
veterán
válasz Mezga Aladár #10486 üzenetére
Hajajj ez nem jó hír ha tényleg így van.
Mert én ST-t tervezek venni majd decemberben, addigra remélhetőleg össze jön rá a pénz. De így, hogy rosszabb a G30-tól, így kicsit meggondolandó...SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
erdoke
titán
A beállítás persze kérdéses, ugyanis a G-GT-VT vonulatot csak belövik THX-re, ami viszont hiányzik az ST-n.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
Nekem is ugyaez volt a benyomásom, de az is igaz, hogy a beállításokba én sem túrtam bele. Mondjuk egyáltalán nem csodálkozom ezen, eddig minden évben volt különbség a három széria között, meg lennék lepve, ha idén nem így lenne. Szerintem a többszöri áresést követően ugyanúgy a GT50 lesz a favorit, ahogy eddig a G.
Get Moded!
-
spiky03
veterán
válasz Mezga Aladár #10490 üzenetére
De az a fura, hogy a tesztekben meg nem ezt hozták ki, hanem, hogy kb egy a feketéjük és a részletességben van csak különbség a GT javára az ST-vel szemben.
Nah de reméljük, hogy akkor karácsonyra a GT50 lesz jó árban, mondjuk 200 körül.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Habsteve
tag
Pénteken ugye meglett a G30-am. Bejáratási időszakban érdemes fehér mosást csinálni? Nincs egyébként ghost. Mellesleg imádom a TV-t, a kép minőségétől mki el van ájulva. Egyenlőre nem bántam meg ez erre a típusra esett a választásom. Felfedeztem a media server funkciót is, így már nincs szükség sem pendrive-ra, sem hdmi-re.
-
spiky03
veterán
válasz Mezga Aladár #10497 üzenetére
Értem.
Tán itt írta valaki, hogy kb olyan minősége lesz az ST50-nek, mint a G30-nak volt. Ha ez valóban így lenne akkor én már boldog ember lennék. Mert havernak egy G30-a van és az teljesen rendben van.
De az lesz az igazi majd ha ellátogatok a Pana boltba és megnézem a saját szememmel, mert én is és haver is, akinek a G30 van láttuk a különbséget az S30 és G30 között anno,a mikor ő vette a tv-t.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Habsteve #10495 üzenetére
Ha nincs ghost, akkor nincs szükség fehérmosásra sem. Sőt, ha rám hallgatsz, akkor még akkor sem csinálsz fehérmosást, ha van ghost, mert fölöslegesen fűtöd és amortizálod vele a panelt. Sima, vátozó képtartalom mellett is el fog az tűnni, csak legfeljebb tovább tart, viszont közben hasznos üzemórákat tudsz a TV-be rakni és nem a fehér panelt bámulod.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest