Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11395) DM-Fan válasza Kernel (#11392) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem gondolnám, hogy erről van szó. Vagy akkor mivel magyarázod, hogy az ugyanilyen méretű, ellenben 60 Hz-en járó LCD-től meg nincs baja?

Ez a probléma nem a képfrissítésből adódik (a képméretnek már több köze lehet a dologhoz, de ezt sem merném ilyen határozottan kijelenteni), hanem magából a technológiából. A 100 Hz-es CRT sem adott olyan nyugodt képet, mint az LCD, ahogy a plazma sem ad olyan nyugodt képet. Ezt tudomásul kell venni, vitathatatlan tény. A legtöbb ember ingerküszöbe magasabb annál, hogy ez problémát jelentsen számára, azonban egyes embereké ez alá pozicionálódik. Ez általában öröklött hajlam kérdése, ahogy a migrén, vagy az epilepszia is. Van, akinél akárhogy provokálod, nem jön elő, aki viszont hajlamos, annak beüt.

Kiélezett helyzetben én is látom a plazma vibrálását, de ez igen ritka és a tartalom olyan szinten elvonja róla a figyelmet, hogy nem is tűnik fel a dolog, az agyam egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Van olyan viszont, akit zavar.

A konkrét esetben nem az illető feje, hanem a szeme fájdult meg, ami meg utalhat más problémára is, de nem vagyok orvos, hogy ez megállapítsam.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.