Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11051) Parci válasza szepi77 (#11012) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

no, tehát: elképzelhető, hogy olyan stílusban kaptál választ, ami bántó volt számodra, ahogy az is elképzelhető, hogy te is ilyen stílusban reagálsz valamire. a lényeg, hogy utána senkinek sem kéne lovagolnia a témán. több hozzászóláson keresztül sérelmezed, hogy miért nem lépték át a kérdésed inkább, ami önmagában oximoron: ugyanezt megtehetted volna te is. a kérésem, hogy tedd is meg, most, és a jövőben is. amúgy sem történt itt olyan, ami megérne ennyi hozzászólást, senki sem akart rosszat a másiknak.

és végül: rengeteg off-ot nyomtál a topikba, ne tedd a jövőben. nekem sem kell válaszolnod. maradj a témánál, akkor írj, ha releváns kérdésed/mondanivalód van vele kapcsolatban.

köszönöm!

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11052) dgyuri0123 válasza lemmy9 (#11050) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ez teljesen rád van bízva.

Szabad a pálya.

"csak a zene van"

(#11053) norral válasza junkpod (#11049) üzenetére


norral
aktív tag

Tudom, én is ezt mondtam, de látod Jánosnak meg megy. :) Ahogy írtam az a gyanúm, hogy abban a menüben csak akkor fogja megtalálni, ha előtte már jártál a Viera Connectben.

[ Szerkesztve ]

(#11054) lemmy9 válasza dgyuri0123 (#11052) üzenetére


lemmy9
őstag

Még egy kérdés!
Kalibrálásnál nehézséget okoz ha színvak vagyok? :DD :D

Szerintem!

(#11055) Dorian válasza lemmy9 (#11054) üzenetére


Dorian
félisten

Ez most egy hülye vicc?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#11056) Kernel válasza Gabor970 (#11048) üzenetére


Kernel
nagyúr

Túl van misztifikálva ez az utólagos kalibráció, ami persze jót tesz egyesek zsebének is.

Ne magyarázza meg nekem senki, hogy én nem tudok szemre élethű, természetes képet beállítani, beleértve a sötét árnyalatok láthatóságának szakszerű beállítását is. Ezt bárki meg tudja csinálni, akinek van hozzá jó szeme, és főleg nem színtévesztő.

Igaz, engem segít a jó kép beállításában a 20 éves TV-szerelői tapasztalatom is, mivel én sokféle képet látok, így van viszonyítási alapom is, hogy mi a jó.

A fórumokon egymásnak átadott beállítások alkalmazása viszont már kimeríti a butaság fogalmát, szerintem. Ha csak annyit mondok, hogy gyártási szórás. De egyébként is, semmi szükség erre.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11057) norral válasza lemmy9 (#11054) üzenetére


norral
aktív tag

Ha valóban jó eredményt akarsz, akkor keresd meg janos666-ot privátban... Megéri azt a nem túl nagy összeget...

Akár azt is megcsinálja neked. hogy a fehéregyensúlyt a thx módra lövi be, így valamivel az is jobb lesz, ha pl. nagyobb fényerővel szeretnél TV-zni. Mert a prof mód pl. elég gyenge ilyen szempontból. Ráadásul egy csomó mindent el fog mondani úgy, hogy laikusként is megérted mit és miért csinál.

[ Szerkesztve ]

(#11058) lemmy9 válasza Dorian (#11055) üzenetére


lemmy9
őstag

Persze poén volt.
Teszteltem működik e a szöveg végén a smiley.
De ahogy látom nem. :(((
Picit feszültnek tűnik ez a fórum.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#11059) lemmy9 válasza Kernel (#11056) üzenetére


lemmy9
őstag

Nem vagyok színtévesztő, gondoltam kissé lazítunk egy poénnal.

Szerintem!

(#11060) dgyuri0123 válasza lemmy9 (#11054) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Már választ is adtál, így törölve.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#11061) lemmy9 válasza dgyuri0123 (#11060) üzenetére


lemmy9
őstag

Ok

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#11062) BBéci válasza Kernel (#11056) üzenetére


BBéci
titán

Sokan szeretik, sőt, ragaszkodnak ahhoz, hogy a képmegjelenítőjük fehéregyensúlya, színprofilja szabvány szerinti legyen. Nagyon kevesen képesek ezt szabad szemmel, műszer nélkül beállítani. Egy tesztlemezre még akkor is szükség van.
Tévéket egymáshoz viszonyítani csak akkor szabad, ha a kiindulási készülék precízen, műszerrel kalibrált. Ebben az esetben egyéni ízlésnek helye nincs.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11063) Toobee


Toobee
veterán

Xboxos topicban nem kaptam választ. Miért nem küldi ki a TV, az xbox hangját? Csak PCM-ben tud kifelé menni. Én meg bitstrem szeretném, de szürke ez az opció. M1-et ki tudom küldeni, akkor ezt miért nem? Vagy, ha HDMI-n megy a TV-be, a box, akkor mindenképp dekódolnia kell a hangsávot?

https://barbieripnk.hu/

(#11064) zsigus válasza Toobee (#11063) üzenetére


zsigus
őstag

Külső eszköz hangját csak így lehet, a TV saját hangja viszont megy akár 5.1-ben is.

(#11065) Toobee válasza zsigus (#11064) üzenetére


Toobee
veterán

Köszönöm, akkor kell vennem még egy optikai kábelt, mert a boxomhoz van ez a szütyi, ami a másik csatlakozóba megy. Bár elég igénytelen lesz, hogy 6 db 1 méteres kábel lóg ki belőle, de majd begyűröm az asztal mögé :D

https://barbieripnk.hu/

(#11066) cowboy_bebop válasza dgyuri0123 (#11047) üzenetére


cowboy_bebop
őstag

Ez jó U30-hoz is?

(#11067) M_AND_Ms válasza norral (#11053) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Két menüpont is van a frissítés ellenőrzésére. AZ egyik OTA módon próbálja (ennek semmi érelme nálunk), a másik a hálózati menüből nyílik és az közvetlenül a netről nézi (ahonnét minden Viera Connect induláskor is)

Most ti melyik menüről beszéltek?

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#11068) Kernel válasza BBéci (#11062) üzenetére


Kernel
nagyúr

Csak én alapvetően a természetességhez szoktam mindegyiket viszonyítani. Más kérdés, hogy ezeken belül vannak jobbak és kevésbé jobbak.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11069) dgyuri0123 válasza cowboy_bebop (#11066) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Szerintem abban nincs profeszionális mód.
Amennyiben mégis, akkor ki lehet próbálni. Baj nem lesz belőle.
Bár az alapbeállítások akár jók is lehetnek.

"csak a zene van"

(#11070) zsigus válasza Kernel (#11068) üzenetére


zsigus
őstag

Vannak olyan értékek amit szabad szemmel tényleg nem lehet belőni, bármennyire is gyakorlott valaki. Érdekes olvasmány (ha érdekel :) ).

(#11071) BBéci válasza Toobee (#11065) üzenetére


BBéci
titán

Miért lóg ki belőle 6 db kábel? Miféle madzagok azok?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11072) fsb1000 válasza BBéci (#11062) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Ezzel egyetértek, kiegészítve azzal, hogy a "tesztlemez" lehet egy szinhű nyomat (másolata) is amit elfogadunk referenciának és a főbb szineket sugárzott ábrához viszonyítjuk. Monoszkóp? Mégha nagyon lowend-nek tünik is....

De... minden kalibrációnak vannak ésszerűségi határai. Kezdve attól hogy kalibráció után kik és milyen előképzettséggel valamint elvárásszinttel nézik azt a TV-t vagy monitort és hogy milyen környezetben.
Értsd: Az ablakkal szembefordított és/vagy állandó tükrüződéseket elszenvedő plazmát lehet kalibrálgatni, csak nem sok értelme van.

[ Szerkesztve ]

(#11073) dgyuri0123 válasza zsigus (#11070) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Viszont vannak olyan filmek is, amit nem lehet végignézni bekalibrált "állapotban" a túlszaturáltság miatt, vagy éppen ellenkezőleg és olyan is akadt, hogy -7 -re kellett állítanom a fényerőt, annyira világos és fakó volt a film. Két dolgot tehetsz vagy végignézed úgy, ahogy van, vagy belenyúlsz a képbe. Én biztos belenyúlok. Máris lőttek a müszeres beállításnak.
Nem is beszélve arról, hogy egy plazma a teljes élettartama alatt folyamatosan változik. Ahogy öregszik úgy egyre kevésbé. Ha ezt elfogadjuk, akkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy évente legalább egyszer ki kell hívni a "kalibrátort" és újra és újra be kell lövetni vele a vasat és persze perkálni. Így is lehet, de nem muszály szerintem.

A projektorokra pedig még inkább igaz az "öregedés" miatti állandó utókalibráció. Egy lcd projektor néhányszáz óra után is rengeteget változik és nem pozitív irányban. A dlp-k jobbak ilyen szempontból. (mármint öregedés).

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#11074) DM-Fan válasza Kernel (#11056) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A gyártási szórást illetően abszolút igazad van, magam is mindig leírom a saját beállításaim továbbadásakor, hogy fenntartásokkal kezelendő, mivel minden példány más és más, ráadásul ehhez még hozzájön, hogy az sem mindegy, hogy ki milyen eszközt köt a TV-re.

A kalibrálást illetően viszont annyiban nem adok igazat, hogy szabad szemmel lehetetlen szabványközeli értékekre beállítani egy TV-t. Persze ez nem jelenti azt, hogy valaki nem tud szemre is nagyon jó beállításokat eltalálni, de sajnos nekem pont az az általános tapasztalatom, hogy az emberek döntő hányadának ehhez egyáltalán nincs szeme, aminek egyik fő oka lehet az is, hogy egész életében kalibrálatlan és rosszul beállított megjelenítőt nézett és azt szokta meg természetesnek. Innentől kezdve viszont a terészetesség elég szubjetkív, a műszeres kalibráció viszont mindig objektív, szabványhoz igazított. Minden komolyabb megjelenítőt, nyomtatót, fényképezőt stb. kalibrálni kell, ez kvázi olyan, mint egy utolsó gyártási fázis. Persze, sokan ettől még tökéletesen élvezik a kalibrálatlan TV-jüket is, fusson az akármilyen beállítással is. Boldog tudatlanság, ízlés, sok oka lehet ennek.
Egy műszeres kalibrálás során azonban kétséget kizáróan a TV legjobbját lehet kihozni és ennek következtében sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy jó közelítéssel azt lásd, ami mondjuk az adott BD-n van.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11075) zsigus válasza dgyuri0123 (#11073) üzenetére


zsigus
őstag

Igen kell "útókalibrálni" de azért nem hetente/havonta. :)

A túlszaturáltságot/fényerőt pedig be tudja állítani mindenki, ha akarja. Ha a kalibrálás után mondjuk -6-ra van állítva a fényerő, és túl világosnak találod, akkor lejjebb veszed ameddig megnézed, majd vissza. Két adatot csak meg tud jegyezni mindenki (mert a telitettségetet is lehet külön állítani).

[ Szerkesztve ]

(#11076) janos666 válasza fsb1000 (#11072) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"tesztlemez" lehet egy szinhű nyomat (másolata) is

Csak akkor, ha van mellé egy olyan fényforrásod, ami pont olyan fényt ad ki magából, hogy a színes nyomatról visszavert fény pont olyan spektrális jellemzőkkel bírjon, mint a TV-d. És még ez is csak nehezen ad ötletet a Hue és Saturation jellemzőkről, a fényerő (Luminance) nem lesz meg (akár a tone response görbe, de TV-knél a három alapszín fehérpontból visszaszámolt relatív fényereje még kevésbé).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#11077) dgyuri0123 válasza zsigus (#11075) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Persze.

De attól még évente legalább egyszer kellene utókalibrációt végezni kb 10 ropiért.

Én biztos nem fizetném ki. Pont elég az autómat évente szervizeltetni, nem fogom bevezetni az éves szervizt a tv-nél is.

Aki akarja tegye.

Nem mondom, hogy fölösleges, csakhát engem a 10 ropi motivál kicsit és mivel úgysem nézek tesztértékű filmeket, jó így is ahogy van.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#11078) fsb1000 válasza janos666 (#11076) üzenetére


fsb1000
nagyúr

OK, ebben igazad van.
Nem akarom kétségbe vonni a plazmaTV-k műszeres kalibrálának jogosságát, bár szerintem kissé túl van dimenzionálva.
Családi/baráti körben mindenki tapasztalhatja milyen az igényszint.... ez nem minősítés, mert az igényes plazmás meg lehet nem eszik búzacsirát, vagy nem bringafan.
Nagyon fontos a "hibátlan" látvány meg a hang, de az igazi moziélményt a jó film nincsen meg.

(#11079) Gabor970 válasza dgyuri0123 (#11073) üzenetére


Gabor970
addikt

én azt gondolom, hogy kalibrált, avagy jól beállított TV és jó minőségű rip esetén a képen az jelenik meg, amit az alkotó szándékozott megjeleníteni. Nem gondolom, hogy ezen nekem bármerre is igazgatnom kellene. Nem tudom, én még nem tapasztaltam, hogy valamely film túl világos, sötét, túl akármi lett volna olyan irányban, ami nem az alkotó szándéka szerinti. Gyakorlatilag 100%-ban a PS50C430 belső mediaplayerét használom, annak minden gyengéjével együtt.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#11080) zsigus válasza dgyuri0123 (#11077) üzenetére


zsigus
őstag

Szerintem nem kell évente sem. Csak az első időszakban, bizonyos üzemóra után (nem is kell rögtön megcsináltatni, csak később amikor már nem változik annyit a panel).

Nekem sincs bekalibrálva (nem is nagyon lehet az S30-at), de ettől függetlenül még nem vonom kétségbe a jogosságát...

(#11081) janos666 válasza dgyuri0123 (#11073) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Viszont vannak olyan filmek is, amit nem lehet végignézni bekalibrált "állapotban"
Két dolgot tehetsz vagy végignézed úgy, ahogy van, vagy belenyúlsz a képbe. Én biztos belenyúlok. Máris lőttek a müszeres beállításnak.

Ez hülyeség!

Nemrég néztem a Take Shelter (eredeti, újrakódolatlan anyagból!) és nem akartam elhinni, hogy nincs valami elbaszva a lejátszómmal, mert az alsó-felső fekete sáv korom fekete volt (amennyit a G30 tud), a sötét jelenetek mégis rosszabbak voltak, mint egy festéktakarékos nyomat filléres matt papíron. Mint ha tejet locsoltak volna szét az elborult korom sötét égbolton.
De ez a film egyszerűen ilyen volt. (Moziban nem láttam, így nem tudom, hogy túlexponálták-e a filmet is, vagy csak a BD kiadást szúrták el egy "picit".)

De megfordult itt nálam a Frequently Asked Questions About Time Travel egy 1080p-be újrakódolt HDTV-s felvétele is.
Na, ott viszont egyértelmű volt, hogy el van kúrva a release! Az mkv konténerben a stream info szerint full range-nek volt felcímkézve, de valójában limited range-ben volt az. Itt át kellett böknöm a lejátszót, hogy a metaadatoktól eltekintve vegye úgy, hogy limited range az anyag és már nem is volt többé szürke a HBO films mögötti háttér. (És élvezhető is volt a képminőség, ahogy a film is.)
> De itt nyilván ez volt a megoldás, nem az hogy idióta módon nekiesek a TV Contrast/Brightness beállításainak! Azzal nem is lehetett volna maradandóan elérni a kívánt eredményt!

És szaturáció... igen, vannak filmek, amikénél be vannak égve a színek. Még olyan jó családokban is előfordul, mint például az Inception (egyes jelenetei). Van ilyen ahogy alulszaturáltság is előfordul bizonyos szűrők használata miatt.

Viszont nem a mi dolgunk eldönteni, hogy az operatőr, rendező, stb választott meggondolatlanul filmtekercset, világítást, kamerabeállítást, szűrős, stb. Lehet hogy ő pontosan úgy álmodta meg, ahogy végül a kezünkbe került és keményebb munka volt mögötte, hogy ezt elérje, mint úgy fényképzeni/masterelni, mint ahogy a nagy könyvben megírtak szerint ideális lenne a színvisszaadás.

És vegyük még hozzá azt is, hogy ennyi erővel minden jelenethez vagy kameraváltáshoz újra kéne állítgatnod a TV-den érzésre a színeket!

Megbízható, lehetőleg nem újrakódolt forrásokból kell filmet nézni megbízható és jól beállított lejátszóval, kalibrált és jól viselkedő megjelenítőn, és akkor nem is kell azon gondolkodni, hogy mikor mit hova tolj, mert minden olyan, amilyennek lennie kell. (Még ha egyszerűen baki is, hogy beégették a színeket, akkor is úgy adták ki a filmet, az az eredeti!)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#11082) janos666 válasza dgyuri0123 (#11073) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Öregedéssel kapcsolatban pedig elég jól állnak a PDP-k. A kezdeti időszakon túl 500-1000 óra már alig kottyan meg nekik. Szinte biztos, hogy kisebb lesz az eltérés az első kalibrált, illetve öregedett állapot közt, mint a gyári alap és a kalibrált állapot közt.

Az már csak extra, hogy a műszerezésen túl legalább biztos rá lesz fogva, hogy egyszer végig legyen nyálazva a lejátszó beállítása is.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#11083) Toobee válasza BBéci (#11071) üzenetére


Toobee
veterán

Ilyen.

https://barbieripnk.hu/

(#11084) BBéci válasza Toobee (#11083) üzenetére


BBéci
titán

Mihez és miért kell ennyi madzag? 1 szál HDMI-vel helyettesíthető lenne az egész kazal.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11085) Toobee válasza BBéci (#11084) üzenetére


Toobee
veterán

Ezt a kábelt nem használom. HDMI-n csatlakozik a Samsungba, de csak PCM-ben küldi ki a hangot, a tv. Ezt szeretném elkerülni, és ezen a csatlakozón, mint láthatod is, van egy optikai kimenet. Valaki már korábban azt írta, hogy külső forrásból érkező hangot, mindenképp dekódol a tv. Szóval ez van :(((

https://barbieripnk.hu/

(#11086) BBéci válasza Toobee (#11085) üzenetére


BBéci
titán

Két lehetőség kínálkozik:
1. HDMI az erősítőbe, onnan ugyanúgy tovább a tévébe
2. HDMI a tévébe, optikai az erősítőbe.
Mihez kell a 6 madzag? Azok között nincs optikai, csak komponens, kompozit és sztereó.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11087) DM-Fan válasza janos666 (#11081) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nekem sem jutna eszembe belenyúlni a műszerrel kalibrált beállításokba, csak azért mert egy rendezői/operatőri koncepció, vagy egy rossz minőségű release miatt alul- vagy túlszaturált az adott film. Elég sok olyan filmet tudnék kapásból mondani, ahol eleve koncepció az ilyen képi világ, moziban is olyan volt, nem mindent szánnak ugyanis referenciaszintűnek. Persze, vannak hibák is, de erről nem a készülék és annak beállítása tehet.

Öregedés: a G20-am kalibrálást követően egy évre rá majdnem koppra ugyanazokat az értékeket adta vissza, olyan minimális különbségek voltak, amelyek akár egy-egy újramérés során egymás után is adódhatnak. Szerintem nem ez az időtáv az, amin aggódni kéne a panel szignifikáns változása miatt, használattól függően bőven elég lehet 2-3 évente ránézni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#11088) Toobee válasza BBéci (#11086) üzenetére


Toobee
veterán

Az adatlapomon megtalálod az erősítőmet, de ha nem érdekel, akkor mondom a lényeget: nincs HDMI csatlakozó rajta. Most a 2. lehetőség van, de mint írtam, PCM, azaz dekódolt jelet küld tovább, nekem meg bitstream kéne. A madzagok között nincs is, de a csatlakozón van. A képen látszik is.

https://barbieripnk.hu/

(#11089) BBéci válasza DM-Fan (#11087) üzenetére


BBéci
titán

Az illető a saját maga által kitalált beállításokon változtatott, annak tök mindegy, szinte biztos, hogy messze volt a szabványostól. Talán nem is akart volna módosítani semmit, ha eleve színhelyesre kalibrált a tévé. Olyankor, ha minden kötél szakad, másik színprofilt kell választani, például a Professional 1 helyett a filmet, vagy a normált.

(#11088) Toobee
Azt írtad, a tévé ad ki PCM-et, ami egyértelmű.
De az általam másodikként felvázolt lehetőségben a tévé HDMI-n kap képet és hangot, az erősítő optikain az 5.1 bitstream hangot.
Szerintem ugyanarról beszélünk, vagy valamit nagyon nem értek.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11090) Toobee válasza BBéci (#11089) üzenetére


Toobee
veterán

Szerintem is ugyanarról. Annyi a lényeg, hogy ez még fat box, ezen nincs külön optikai kimenet, a slimen már van. Szóval erre kéne ez a csatlakozó, hogy legyen optikai kimenetem is. Mert így a tv-ből megy az optikai az erősítőbe, ez meg nem a legfrankóbb. Majd veszek még egy optikait, aztán mehet a bitstream.

https://barbieripnk.hu/

(#11091) StLui válasza BBéci (#11089) üzenetére


StLui
veterán

xbox-on csak ezen a csatlakozón van optikait kimenet, ezért kell ezt bedugni, kábelek sehova nem mennek, egyébként ez egy HD kábelszett régebbi fat box-hoz, csak a csatlakozón lévő optikai kimenet fogja használni, és külön a hdmi-t a tv felé a képnek

Toobee: sajnos tv-k valamilyen h..lyeség miatt nem engedik tovább a dts, dd hangot, csak stereot, én is így használom ahogy te fogod, csak nekem van a 6 fölösleges kábel nélküli csatlakozóm

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#11092) Gabor970 válasza DM-Fan (#11087) üzenetére


Gabor970
addikt

ok, csak Gyurinál befigyelnek a Full HD 1,8GB avik, ott elhiszem, hogy vannak problémák.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#11093) zsigus válasza Gabor970 (#11092) üzenetére


zsigus
őstag

#11094: Nem szóltam.

[ Szerkesztve ]

(#11094) Gabor970 válasza zsigus (#11093) üzenetére


Gabor970
addikt

szerintem is, de már bánom, hogy leírtam, ne kezdjük el ismét..... Vegyétek úgy, hogy nem is írtam semmit!!!!

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#11095) BBéci válasza StLui (#11091) üzenetére


BBéci
titán

Értem már. Azt a sötét négyzetet nem tudtam mire vélni a csatlakozón, ezek szerint Toslink aljzat.

stereo = sztereó???

(#11092) Gabor970
1,8 gigás, full HD AVI??? Olyan is van? :F
Kerestem a "boltban" a Félszemű (True Grit) HD verzióját, de nem találtam. Kénytelen leszek divikszben megnézni. :O

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11096) dgyuri0123 válasza janos666 (#11081) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ezt te így gondolod. Én pedig másként. Az általad említett filmekből egyiket sem nem láttam,
így nem is tudok rá megfelelően reagálni, de mondjuk nem is akarok. Ebből is látszik mennyire más az ízlésvilágunk.

Ha neked van pénzed kalibrációra, csináld. Engem, ha fejbelőnél, sem volnék hajlandó erre.
Mit kell ezen megint túllihegni? Mondtam én hogy milyen felnit vegyél az autódra?
Beszélek ki a fejemből, de ha nem tetszik lapozz már egyet légyszíves. Ja és mellesleg
nem vagyok idióta. Ezt modd valamelyik haverodnak, ő biztos értékeli, én nem.
Aki a kezébe veszi a távirányítót és használja is, az miért idióta? Nem kapkodok, hanem nyugodtan beállítom a nekem tetsző képi világot. Semmi kapkodás. Ahhoz meg végképp semmi közöd, hogy én milyen beállításokkal használom a tv-met.

Ha segítséget, vagy tanácsot akartam volna kérni, megtettem volna, mint ahogyan korábban is, de most nem.

"csak a zene van"

(#11097) dgyuri0123 válasza Gabor970 (#11092) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Te legalább úgy nem tudsz olvasni, mint néhány jeles kollégád.

Végül is a gyengébbek kedvéért ismét leírom: VANNAK 1080-as anyagaim is. Nem is egy, vagy kettő, hanem annál jóval több. Úgy 150 körül. Ez biztosan kevés neked.
Nem én vagyok a magyar filmarchivum. :N

DE attól még megnézem a brripet is. Mint ahogyan azt már hússzor leírtam és még tv-t is nézek sd-ben. Ezeket olvashattad volna, ha nem moderálnának állandóan és törölnék az összes hsz-emet.
Te biztos nem nézel sd-t ugye?

"csak a zene van"

(#11098) MaTTeS válasza BBéci (#11095) üzenetére


MaTTeS
senior tag

Rossz "boltban" kerested. Én megtaláltam BD50, BD25-ben is. :P

[ Szerkesztve ]

(#11099) BBéci válasza dgyuri0123 (#11096) üzenetére


BBéci
titán

Megint kezded? Vagy inkább folytatod? :O

(#11098) MaTTeS
Annyi helyet nem szánnék rá, mindkét másfél terás merevlemezem csaknem tele van, de legalább 720p-ben jó lenne! Két filmnek várom az mkv változatát: Safe és Safe House. Ez utóbbi szintén csak BD25-ben érhető el jelenleg.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11100) madgie válasza dgyuri0123 (#11097) üzenetére


madgie
titán

Nem unod?

Mi már nagyon.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.