Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A tapasztalatom a hsz-ed minden mondatának ellentmond

Visszatérve az eredetire (volt egy kis vidékreszaladós melóm).
A Hungaroringen a vezetéstechnikai centrumban azt tapasztaltam, hogy a g astra először alulkormányzottként viselkedik kanyarokban, túrja az orrát, majd ha egy szinten túl hat rá terhelés, kifordul a segge, mint a sicc. Ezt egy tanpályán, amikor egész nap azzal treníroznak, hogy szerteszéjjel repked az autó, még össze lehet vakarni reflexből, de hogy a való életben, amikor esetleg 8-10 év után esik be ilyen, mi lesz, vagy mi lesz átlag bikkfalábú tódor sofőr elvtárssal, nem tudom. Az általad emlegetett kilinccsel előre nekem ez. Íven mész vele, egyszer meggondolja magát és elrepül a vége. Hozzáteszem, amikor az astrával voltam a tanpályán, ritka ótvaros gumi volt rajta (igen, michelin alpin).A vectrát még nem hajtottam bele olyan helyzetbe, amikor túlkormányzott lett volna, az tény, hogy határok között a veki brutálisan orrnehéz, volt már, hogy csúnyán elszálltam egy körforgalomban.
Az átlag user (ezt személyesen is tapasztaltam anyósülésről és a felmérések is ezt mutatják), ha gikszer van, leugrik a pedálokról, szeme elé kapja a kezét és sikít ezerrel. Ezért van az, hogyha lemegy az ívről a kocsi eleje, akkor az a helyes eljárás, hogy elveszed a gázt és semmi mást nem teszel. Nem véletlenül, nem úgy általában ez a helyes eljárás, hanem olyanra tervezték a kocsikat szándékosan, hogy az átlag user pánikreakciója legyen a helyes eljárás.
Ezért is van az, hogy a modern autók elsöprő többsége alulkormányzott és ez a tény független attól, hogy hol hajt, elöl vagy hátul. Mielőtt 5000-es thread kerekedik belőle, ezt tanították majd utána saját két szememmel láttam.
Az már csak egy mellékszál, hogy az emberek többsége nem tud vészfékezni rendesen, sem pánikhelyzetben, sem előírásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc Raiders
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- War Thunder - MMO Combat Game
- Autós topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Magyar I Cam I W11 I Gar!
- iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4346, 100% Akksi
- Samsung T5 500GB USB-C 3.1 külső ssd merevlemez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest