Hirdetés
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- No Voice in the Galaxy
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
P0340 - Hibás jel hibát mutat az autóm. Pár éve halt meg a gyári siemens vezérműtengely holtpont jeladó amit egy ERA utángyártottra cseréltem, ami bírta is pár héttel ezelőttig, amikor elkezdett hibakódot dobni. Tegnap kicseréltem egy új Hans Pries utángyártottra, elsőnek jónak is tűnt, de ahogy bemelegszik a motor, leállítást követő indításnál már dobja a hibakódot. Persze a hibakóddal erőtlen lesz az autó is. Ma kicseréltem a csatlakozóját is újra, de ez sem segített.
Létezik, hogy az utángyártott hibás, vagy más okozhatja a hibát? Vagy csak gyárit szabad venni bele?
Más hibakód nincs, más hiba sincs, csak ez az egy. Vectra B X20XEV
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mutatni egy fotón, hogy Astra G-n Z16XEP esetén ez merre található? A Delphi 3362 forint és arra gondoltam, hogy ezt én is ki tudom cserélni, hogyha tényleg ennyi a baja. Vagy rosszul gondolom és nem csak annyi az egész, hogy a régit ki és az újat be?
-
morist
csendes tag
Helló!
Elnézést előre is, de nem volt időm ~1000 hozzászólást elolvasni klíma ügyben!
Van egy C Vectrám, automata klímával. Tavaly egy előzés közben választhattam, hogy árokba, kamion alá, vagy karnyi faágra hajtok. Az ágat választottam. Pár napra rá elengedte a klíma a gázt, megtöltötték. Néhány napra rá ismét elengedte egy részét, de most égő bakelit szagát is árasztotta.
Tavasszal feltöltettem, tömítettséget vizsgáltak, nem is volt semmi baj, rendben működött, amíg megjött a kánikula.
A jelenség a következő: ha reggel indulok dolgozni, a klíma működik. Ha árnyékos helyen parkolok, délután hazafelé működik. Viszont ha egész nap süti a nap, akkor délután nem indul be, csak a forró levegőt fújja a kocsiba.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet az oka? Esetleg találkozott már valaki ilyen esettel?Üdv!
morist -
Willie
őstag
válasz
trassher #76596 üzenetére
Köszi!
A pesti utcán történt a jobbra kanyarodó sávban a kishegyesire. A legelső satuzott, holott neki gyorsító sávja volt, a zebrán se jött senki. Az előttem lévő nő megtudott állni, de én beleszaladtam a másodikba... Négy keréken csúsztam ezen a forró aszfalton... Én vagyok a hibás tudom, csak akkor is bosszantó, hogy az a 18 éves fülbevalós hülye gyerek satuzott feleslegesen... Ez van, legalább csak nekem lett károm és személyi sérülés nem történt
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Történt ma este egy kisebb balesetem ([link] [link]. Én voltam a hibás, mivel nem tudtam megállni, szerencsére az előttem haladónak hála a vonóhorognak nem lett mondhatni semmi baja. Az első lökhárítót cserélnem kell. Vehetek ilyet vagy nézzek inkább bontott gyárit? Kb mennyibe fog fájni szerintetek fényezéssel együtt? Szerencsére nem tört össze egyik fényszóró sem, a ködlámpa is megúszta, a hűtő is, a klímából se ment ki a gáz. Viszont a hűtő előtti lemezt majd húzni kell.
Előre is köszönöm a segítséget ismét.
Üdv.
-
SPF
senior tag
Csomagtartomnál ha lenyomom a kocsim, fémes, csikorgó hangot ad. Menet közben is hallani. Hátsó rugó, vagy hátsó lengéscsillapító lehet ezek alapján szerintetek?
-
N.Ferry
senior tag
Antenna talp tömítő gumit kellene cserélnem, jól sejtem hogy ehhez a művelethez le kellene szedni a tetőkárpitot?
-
mephi666
nagyúr
délelőtt felműtöttem a gépre a tetőcsomagtartót és a boxot is felpróbáltam
szöszmötölős egy művelet volt, felrakni-levenni-méregetni a csomagtartót, hogy a távolságok jók legyenek, majd a boxot is úgy felpróbálni, hogy a rögzítési pontjai megfelelő helyre kerüljenek... (innentől a boxot levenni/felrakni kb 2 perc)
ui: 320literes a box, valószínű babakocsi összecsukva nem fér bele, de más csomagot bőven lehet belenyomni
-
Willie
őstag
válasz
Nemt0m12 #76574 üzenetére
Köszönöm a választ. Ugyanezt csinálja nekem is. Nincsen hibakód, gépre itthon nem tudom dugni. Már régebben olyan tüneteket produkált az autó, hogy sokáig kellett indítózni, hogy beinduljon, illetve mikor már beindult volna, akkor le is állt egyből. Most kezdett jobban eldurvulni a napokban. Ez az amire gondolsz? [link]
-
beg
veterán
válasz
kmarci25 #76579 üzenetére
Ahogy mondják, húzd le a csatlakozóját, ha nincs gond akkor csak az emiatt jelentkező hibakódot kell törölni.
Én 9000 Ft körül vettem az ebay-ről (vakoló lemezzel együtt), mert az eredetit már nem lehetett pucolni a mágnesszelep hiba miatt és az van most félrefordítva hogy ne koszolódjon. De ez annyi hogy lecsavarod, féktisztítóval átmosod aztán kiderül, nem vesztesz vele semmit. 2 csavar tartja (Z14XE esetén) és könnyen hozzáférhető. -
kmarci25
veterán
Ahamm. Azért kérdem, mert nekem is rángat néha, és ugyanúgy mint ufo kollégának, szinte reprodukálhatatlan. A szerelőm (illetve már kettő is) EGR-t mondott, meg annyit, hogy várjuk meg a hibakódot. Az nincs, illetve mintha mostanában ritkábban jönne elő. Mennyibe kerülhet egy ilyen alkatrész? (Tisztításról hallottam még, de azt a szerelőm nem nagyon akarja...
Y17DT motorkódú 2004-es Meriva az alany.
-
beg
veterán
-
ufonauta
aktív tag
Köszi!
Dr. Gonzo-nak is!EGR-re gondoltunk mi is, de egy pici torpanáson (óvatos gázadáskor úgy 1800-2500 között) kívül nincs semmi hibajelenség. Autó nem rángat, megy rendesen, alapjárat pöpec, nem ingadozik. Ráadásul a torpanás csak melegen jön elő és nagyon esetleges. Van, hogy nem is tudom előidézni.
-
Nemt0m12
tag
válasz
Willie #76564 üzenetére
Hasonló probléma volt egy 2003as Meriván.
Hibakód nem volt az autóban viszont, géppel megnézték és a főtengely jeladó nem mozdult ki.
Csak tekert tekert néha durrant egyet.
Hozzátartozik, hogy néha pöccre elindult, viszont elég sűrűn csinálta, hogy hidegen és melegen se indult.
Csere után pöccre indult és azóta is működik. -
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
A régi G Astrám 2004-es Z14XE (már a sógornőm használja) még mindig torpan.
Egyszerűen nem tudunk rájönni a hiba okára. Gyertyák és trafósor már kicserélve.
Finom gázadáskor egy bizonyos ponton ránt egyet az autó. Olyan mintha levenném a gyújtást a másodperc töredékére. Utána viszont megy mint a rakéta. A jelenséggel én együtt tudtam élni, de sógornőmet idegesíti. Pláne, hogy Szlovéniába akarnak menni vele, de így nem mernek elindulni. Bármi ötletet szívesen fogadok.
Szerelők említettek már főtengely jeladót, vezérműtengely jeladót, elektromos gázpedált is. De mindent kicserélgetni elég sokba kerülne, főleg úgy, hogy nem száz százalék, hogy az a hiba. Hibakód természetesen nincs. -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
megkérdezem itt is hátha valakinek van a következő alkatrészből elfekvő darab
Konkrétan Z16XE1-es motorhoz keresek Twinport szelep állító vákuummotort. Már jó pár bontót végigtelefonáltam (főleg akik nagyobbrészt Opelekkel foglalkoznak), alkatrészes facebook csoportokat is végigkérdeztem és nem találtam sehol. Az új meg horror áron van (85k, de Z16XEP-hez lenne 25 körül, vicc az egész
)
-
-
AMD Power
titán
Tok jó pofa ez a Mokka X ,de 9.1 millió. Ez már a vicc kategória.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Újabb probléma ütötte fel a fejét, nagyon nehezen indul be az autó. Csak teker az önindító, nagy ritkán köhög egyet, de semmi. Gyújtás le, újra ráad, ugyanaz, gyújtás megint le, vissza, ugyanaz, aztán egyszer valamikor nagy nehezen beindul. Az alapjárat rendben van utána. Ma reggel a garázsban a sok próbálkozás után elég erős benzin szag lett. Hidegen (ebben a nyári melegben
) és melegen is csinálja. Trafó, gyertya? (Astra G, 2006, Z16XEP)
Előre is köszi.
Üdv.
-
Szada85
aktív tag
-
FuRiONight
addikt
válasz
N.Ferry #76559 üzenetére
Hát őszintén a mostani alá sem adnám (204Le - 410 Nm) de már elég sok minden megváltozott, igy felesleges a nagyobb dízel autó.
1.6 az a középút ahogy nézem, és TP-t után olvasva tényleg lehet jobb egy németes, kicsit olajevős astra g.
Amúgy a motorfelújítás megoldaná a problémát? Illetve egy ilyen mennyibe kerül egy ilyen autónál?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
FuRiONight #76558 üzenetére
X16XEL
Én meg pont a twinportosokról hallottam hogy kerülendők...
De az tuti hogy 1.6 alá valóban ne add!
-
N.Ferry
senior tag
válasz
FuRiONight #76556 üzenetére
Nekem 1.6 16v-os kombim van, egyébként semmi baj nincs vele...
-
FuRiONight
addikt
válasz
Luck Dragon #76511 üzenetére
Ez alapján az 1998-2004-ig gyártott, 1.6 16v-os motorokkal van a gond, a 8v-al nincs, jól értem?
2004-tól pedig csak a Twinport motorokkal gyártották őket csak?
Az 1.8-as motorokkal mi a helyzet? -
AMD Power
titán
A valaha készült legjobb Opel.
És az utolsó is
-
WP14
őstag
válasz
Markizmark #76551 üzenetére
Kizárólag azért hoztam fel ezt a valóságtól elrugaszkodott példát, mert azt akarom mondani vele, hogy nincs hatékony módszer a gyorshajtás megakadályozására, csak amit említettél, a mindenhol kamera.
(#76552) Petyyyyy Kizárt, mert megállok, defektre, hűtővíz felforrásra stb. hivatkozom és nem voltam szabálytalan, mert adott idő alatt tettem meg az adott távot.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Revolut
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ASUS ROG Ally
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest