- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Pont azt néztem ,hogy a Chevi Lacetti 5 ajtós hosszabb (4 295 mm) mint az 5 ajtós G Astra (4 110 mm), cserébe viszont a tengelytáva meg kisebb.
Az Astra: 2 606 mm a Lacetti meg csak 2 600 mm. Persze az a 6mm nem egy nagy eltérés de ha azt nézem ,hogy több mint 185mm hosszabb ahhoz képest meg fura. Jah és a másik lényeges szempont. Astra 370l csomagtér a Lacetti meg 275l.
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
_seth_ #70694 üzenetére
Rendbe lesz téve akkor, a "fülétől a farkáig"
.
Ha rendszeresen,hosszabb távon használod az autót,akkor valóban szinte semmi nem gyűlik össze.
Én csak városban,rövid 4-8km távon hidegben,kb 1200km-en bő 2,5 decit kicsapattam.(épp most tettem tisztába)
Ennyit számít a rendszeres rövid táv. -
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007 #70693 üzenetére
Lehet kibírna meg több ezer kilométert, de pl egy eredeti melle tárcsa van benne, az kb mindenoras a beszerelése óta, idén meg a karosszériát és a motor füstöléset is rendbe kell tenni, a futóműben is van már pár cseres szilent, így legalább a kuplunggal nem lesz baj egy darabig, a munkadíj pedig kb fix a szerelomnel, így legalább megdolgozik érte
Olajlevalaszto, anno építettem a kadettembe (c20ne), de nem gyűlt össze benne szinte semmi sem, a Vectraba pedig csak azért került bele mert láttam bontoban egyet és egyszerűen be lehetett építeni
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
_seth_ #70679 üzenetére
"...a szívótoroknál még így is van olaj, tehát nem választja le..."
Ott lesz is olaj,mert az az olajleválasztó (kartergáz lecsapató) "részmunkaidős"csak az olajteknőben keletkezett kartergázt szűri mielőtt a gáz a szelepfedélbe jutna.Kartergáz meg máshonnan is bejut a szelepfedélbe.Onnan meg az elmenő kartergáz egyenesen vissza van vezetve a szívótorokba,meg alá.
Meggyőztél,nem kell,tökéletesen elég az nekem amit csináltam.
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007 #70687 üzenetére
Szett: sachs 5*
Munkahenger: sachs 5*
Csapágy: valeo 5*Drágább van, jobb nem biztos, remélem amíg meg lesz az autó már nem lesz gond a kuplunggal
-
-
Findzs
addikt
válasz
javorszky #70674 üzenetére
Biztos hogy cseres a hidrotoke?
Nekem is csatogott mikor megvettem a mostani g astramat de szepen el is mult.
Korabban kb. 1 eve volt errol szo itt a topikban.
Az elozo tulaj varosban hasznalta kis tavokra. Meg 10w40 es olajat rakott bele. (szervizkonyv szerint 2x , ez volt az oka hogy vezerlest is cserelnem kellett)
Tele volt olajsarral a szelepfedel. Azota (4eve) minden olajcserenel ontok bele motorter tisztitot es kap rendes 5w40 es eneos olajat.Nekem is volt 1.4 h astram es a vezermulanc kinyult csatogott. (Opelnel azt mondtak hogy tipushiba)
Volt olyan szerelo aki azt mondta ra hogy hidrotoke lehet mert nagyon hasonlitott ra a hiba elejen. -
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007 #70684 üzenetére
Azóta ismét feladta a harcot, utolsó hozzászólásban írtam is, de egy ötletnek jó volt, a buborék sem segíthetett a működésben.
Amit linkeltél webshop, onnan rendeltél már? Olyan jó áron van minden, hogy mindjárt megrendelek mindent a kuplunghoz
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
_seth_ #70682 üzenetére
A buborék az extra
Ugye azért szóltam,hogy mielőtt szétszeded nézd meg nem levegős e.Szerencsére,csak levegős volt.A kuplung munkahengere is a főfékhenger tartályából kapja a fékfolyadékot,azzal működik.Ha fogyna a fékfolyadék,bárhol elfolyhat,az meglátszik.(csak a szintre kell vigyázni,de jelez,ha alacsony)Ha a légtelenítés után is időnként rakoncátlankodik,jelzi,hogy csereérett lett,ha ismét belevegősödik,egyértelmű.Nézd meg, nem e levegős megint.
Megvenném a kuplung főhengert a kezébe adnám,és csak ennek az alkatrésznek a beszerelését kérném.(hacsak nem akarod sk megcsinálni.)Szerencsére a kuplung részbe nem tud belenyúlni,csak bontással,de ne hagyd neki, hogy kárt okozzon.
A sebváltót felfogató 2-3db csavart fesd meg valami buta színű festékkel,ha hozzányúlt kulccsal a csavarhoz,látszik a festéken.
Ha van kedved,végig bogarászhatod a képet,(tájékozódás képpen ) minden benne van, ami kell: -
törölt tag
válasz
_seth_ #70682 üzenetére
kicsit félinformációim vannak, mert nem mindent olvastam a problémádról, de az hogy leállítottad meg beindítottad nem biztos hogy közrejátszik, csak az hogy előtte már egyszer benyomtad vagy 2x és ezzel felpumpáltad. Szerintem az eddigiek alapján simán elszállt a munkahengered.
yrtad korábban : kijött 1-2 buborék de semmi extra - de az lehet "extra" mert egy ilyen rendszerben 1-2 bubi is sok. Az már lehet hiba jele.
-
_seth_
veterán
válasz
_seth_ #70679 üzenetére
Kezd átmenni tragikomédiába
Nemrég ismét autóba szálltam, és már indításnál észrevettem, hogy nem emelt ki a kuplung teljesen... leállítottam, újra indítva viszont már jó volt. Tehát maga a kuplung szettnek nincs baja, vagy a pedálnál lévő munkahenger vagy a kinyomócsapágy ami megszorul néha. Szerelőm is említette, hogy előfordulhat, hogy csak néha csinálja ezt a szorulást, beakadást, persze ő is inkább cserélne mindent a hibakeresés helyett ami részben érthető is, csak ha pl a pedálnál a munkahenger halott ami kb 20e - kedvezmény és ennek ellenére is kicserél mindent az kapásból 80e - kedvezmény... Jó persze előbb-utóbb minden cserés lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest