- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Declare #53830 üzenetére
Szivato dizelen? Ne is folytassuk.
(#53828) tboy93
A dízelnek 2x annyi idő kell a bemelegedéshez és 2x annyi dolog fog emiatt tönkremenni. Ilyen távokon soha nem melegszik be, szerinted ez mennyire tesz jót a motornak?
Nyilvan, raadasul 2x hamarabb gondolom....
(#53829) F_Gergely Elarulod mitol fogyasztana tobbet a dizel hidegen?
----------------------------
120-ert ujitjak fel a motorvezerlot.
-
haddent
addikt
válasz
F_Gergely #53841 üzenetére
Végéhez szólok először: most F astra 8 szelep, azt imádom benne, hogy kb dízel, de mégis benzin!
egyestől-ötösig nem fullad le, simán elindulok csak kuplunggal és utánna is leveszem a lábam mindenről és ő meg halálnyugodtan megy és csak megy még gyorsul is kicsit
nagyon bitang
Elejéhez: nem tudom mennyi köze van a motortípushoz, de valóban nagyon ici-pici kuplungolással lehet váltani F -ben is, H -ban is. Mondok jobbat, F -ben tudok váltani kuplung nélkül lazán. Egyesbe betesz, gyorsít, gázról levesz láb, szépen húzom ki a váltót (de nem izomból!!!!, csak megfeszítem kicsit), egyszer csak kiugrik amikor épp szinkronban van, tolom a kettes felé, és egyszer csak beugrik. Semmi reccs, semmi. És így végig lehet váltani, semmi baja. (Persze nem kell). A H -ban pedig olyan pontos és feszes minden, nem lötyög a váltó. Berlingo 10 ezer km es vadi új és olyan laza lötyögős francia szart még nem láttam. Jó dolgok ezek az Opelok, aki lenézzi az menjen acsótány kettes golffal aztán örüljön magánakDeclare hát én speciel azt várnám el a dízelautóktól, ha már drágábbak, sokkal bonyolultabbak és sokkal drágább karbantartani ha beüt valami, hogy mondjuk egy 2.0TDI ellen már esély ne legyen. Erre kb. fordítva van a dolog, feltéve, hogy nem chippes persze. Ja meg jó volna, ha a sok állat nem szedne ki minden DPF katalizátor mindent, hogy az legyen a vége, hogy kitiltanak mindenta városból.
Lökettérfogatnak óriási jelentősége van. Érdekes, amikor régebben én mondtam, hogy egy dolog számít: a teljesítmény amit leadsz, átadsz a kerekekkel a betonnak, akkor mindig volt valami. Most meg mégis az
Soha a büdös életben nem lesz egy 1.2TSI meg 1.0
3 hengerezőja gyári.lag szarolyan mint egy rendes motor.
F_Gergely ezek 5-700 ezret generál nélkül? 80 ezernél már generálozni kell a TSI energiás motorokat
német csúcstechnológia
(igen trollkodok, csak sajnos sok benne az igazság)
w333 már leírta. Alapból van egy kis nyomaték, aztán utánna meg hamar lehal. trágya.. versenyzésre, komoly, nagy csiga.. erre lett kitalálva, nem Mariska néninek bevásárolni
-
Declare
őstag
ezek karakterisztika kerdesek, meg motorbeallitas
nincs ilyen hogy kis turbo, meg nagy turbo. Nyilvan ugy van hangolva az 1.6 tsi, hogy minnel jobban fogyasszon....a 2.5 V6, meg hogy szaladjon.....erre vannak a remap tuningok. Ott is semmi mast nem csinalnak, mint athangoljak a karakterisztikat....nem raknak bele nagyobb turbot
, ugyan az a motor es megis teljesen mashogy megy. Nekem a szivo 1.6 utan az 1.4 tsi olyan volt, mintha mas dimenzioba ülnek at....erezni a nyomatekot, gyorsulast....nekem ez bejön. Ettöl meg a 0-100at nem futja gyorsabban, de levezetesebb vezetni...persze ha ismeri az ember, hol van a turbolyuk, teljesitmeny hatar stb.....ha valaki ugy kezdi el vezetni, mint a szivo benzint, az szenvedni fog.
na de nyugi mindenkinek, befejeztem
következö hszem az opelröl fog szolni....de szerintem jo ezt is neha kibeszelni
-
w333
félisten
válasz
Declare #53846 üzenetére
Egy szóval nem mondtam azt hogy rossz a turbó, én is nagyon szeretem ... de ezekben a kis TSi motorokban, és a J Astra Turbos autóiban is egy kis turbó van, ami megindítja az autót de nem ezt várja tőle az ember, egy szívó 2.5 V6 -al körbekocsikázom a TSi -t míg felveszi a 100km/h, szóval turbó és turbó között is vannak különbségek, pl. egy régebbi 1.8T -el szemben (Mk1 Leon, Golf, Octavia) egy TSi nekem játékautónak tűnik, nem tudom egyszerűbben elmagyarázni ... olyan érzés mintha 2.0i szívó benzin után rögtön beülnél egy szívó 1.6i benzinsebe, nyomod a gázt és nem az történik amit szeretnél (hamar elfogy belőle az erő) ez én véleményem róla, lehet valakinek bejön, de nekem nagyon nem
Hogy őszinte legyek még egy 1.9tdi (90Le) is nagyobb élmény egy ilyen TSi -től !
-
Declare
őstag
"olyan vezetési élményt ad mintha egy játékautóban ülnék" ezt majd kifejthetned, akar privatban is, ha sokan agybajt kapnak ujra a tematol
A turbos motornak van egy karakterisztikaja, meg a szivonak is...tök mas...en azt elfogadom, ha valaki nem szereti a turbos karaktert....van ilyen...en viszont szeretem
a teljesitmeny meg szamok függvenye, amivel lehet vitatkozni, csak nem erdemes
(#53844) F_Gergely megint megy az összemosas....nem beszeltem egy szot sem az elettartamrol. Teljesitmeny, gyorsulas, rugalmassag, utazasi komfort, menetzaj rol beszelgettünk.
Igen egy mai modern motor elettaratama nem lesz olyan, mint egy 10 evese, plane nem egy 20 evese, plane nem egy 30 evese....ez mas tema. Ezt en is alairom.
-
w333
félisten
válasz
Declare #53842 üzenetére
ma meg az 1.6 tsi 180 lo....loerö/nyomatek, nyomateki görbe
Azért ez kicsit messze áll a valóságtól ... oké 180 ló, oké hogy nagyobb nyomaték, de olyan vezetési élményt ad mintha egy játékautóban ülnék (őszintén egy f*s) meló helyen mindent vezettem már kb. aminek 4 kereke van és ez az őszinte véleményem, arról nem is beszélve hogy egy régebbi nagyobb köbcentis autóval pl. 2.5 vagy 3.0 V6 a világból kimész olyan tartós, míg egy ilyen 1.6 TSi -nél 200 ezer km után már jöhet is a motorcsere, nagyon gyengus autók ezek nagyon max. 3-5 évre vannak tervezve (aztán jöhet az újabb széria)
-
F_Gergely
őstag
válasz
dave0825 #53843 üzenetére
szia,
érdemes, esőben gyönyörűen lehet vele látni. Ugyan ugy állítható a magassága mint a fényszorónak, ha nem látsz vele, általában azért van mert nincsen beállítva a magassága és vagy nagyon fel, vagy nagyon le világít, vagy szét van törve a foncsor a burán belül.(#53842) Declare
Egy nagyobb motor jobban bírja a terhelést, főleg ha nagy a kasztni is. F1 autót esetében évente de még szezonon belül is cserélik, nincs javítás. Hiába kisebb a motor, lehet hozza ugyan azt a teljesítményt, de nem hiszem hogy élettartamra ugyan annyit fog bírni. De ez úgyis a jövő zenéje, aztán idővel kiderül ezek birnak-e 500-700 ezer km-t különösebb generál nélkül. -
dave0825
őstag
Üdv.
G Astrán másnak sem sokat ér a ködlámpája? Este fölkapcsolom, szinte alig látni, hogy föl van. Igaz, a bal oldalin hiányzik a gumifedél, ami az izzó alatt van, így az előző tulaj egy festékes spray kupakját tette rá, ami miatt eléggé párásodik, vizesedik, mohásodik belül (múltkor kitakarítottam, azóta újra vizes lett). Viszont a jobbal sem sokat látni. Érdemes rá újat vennem, vagy az sem lesz jobb?
-
Declare
őstag
válasz
Borokafa #53837 üzenetére
"Azért az szerintem vállalható, hogy minél bonyolultabb egy szerkezet annál több esély van rá"
senki nem vitatta. gyalog jarni a legbiztosabb
1. 3 eves turbot tönkretenni, az akkora user error mint az allat
nyilvan kell egy kis hozzaertes a turbohoz, hogy kell hasznalni....ez hatranyuk, sajna, de ez van...en is kinyirhatnam a turbot valszeg evente, ha akarnam
2. Mi a meglepö az 1.6 szivo vs 1.7 cdti astra gyorsulasan? Nagyjabol ugyan az a ket motor teljesitmenye...mit vartatok, minek kellett volna törtenni?
viszont a dizellel rugalmasabban lehet közlekedni es kevesebbet fogyaszt. Ezekröl nem is volt vita
(#53838) F_Gergely az a baj, azt nem ertitek meg, hogy a löketterfogatnak ma mar minimalis a jelentösege...a F1 autok motorja 1600 ccm esek! Pont ezert linkeltem multkor azt a 3600ccm es oldtimer opelt, a 75 vagy mennyi loerejevel.....akkor ez volt...ma meg az 1.6 tsi 180 lo....loerö/nyomatek, nyomateki görbe. Ezek hatarozzak meg a motor teljesitmenyet, nem a ccm. Az max egy autoskartyan lehet ütö ertek
-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent #53840 üzenetére
egyik ismerős B vectráját vittem el egy körre benzines 2.0.
Elindulunk váltok, mondja ne váltsak majd szól, megint váltok, mondja "mondtam majd szólok ha váltani kell ne válts" én meg "dehát már 2 ezret pörög a motor" jön a válasz "ez nem traktor dizel 3 ezer az alapjárat 4 ezernél kezdj gondolkodni hogy lassan majd váltani kell
Számomra nagyon furcsa volt, túl azon hogy rövid úton járt a kuplungja, és nagyon kemény volt. Enyém hosszú úton jár és vajpuha. Más világ a kettő, én mondjuk benzinesben azt imádom hogy 40nél már 5.-ben van és lehet vele hangtalanul gurulni -
haddent
addikt
válasz
AMD Power #53839 üzenetére
Ő is meg a kollégája is olyan stílusban beszél (veled meg amúgy is), hogy már gondoltam írok de aztán mégse. De úgy van ahogy mondod
Most egy hete megint F Astra -zok ahogy kozmetikázzák a H -át, és baromi jó. Az az öregecske régicske 8 szelepes szívóbenzin a világból kimegy és hihetetlen igéyntelen és jó, és van benne erő, egy 2.5 V6 -os verziót bármikor elfogadnék bármi helyett. Fintor, hogy barátnőmnek még jobban is tetszik vezetni, mint a H Astrát, B5 tádé passathoz van szokva, ebbe beült és ment, H Astra meg hiába mondom neki hogy nyomjad máááár, "túl finom" neki
Nagyon remélem, hogy egyszer lesz pénzem, időm egy szép nagy szívóbenzinre, 8 szelepesre
(és esetleg azt megturbózni, na az mindent odaverni kétszer megbízhatóságban mindenben)
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #53836 üzenetére
Én nem mondok hogy rosszak a benzinesek, hanem azt hogy semmivel sincs több gond egy dizellel, mint egy mostani benzinessel. Ha van olyan turbós 2.0 benzines TSI ami tökmindegy mennyire tolod neki megáll a fogyasztás 6 literben városban klímával, mondd melyik és cserélem a dízelt. Nem vagyok én sem autószakértő, nem ismerem a piac minden tipusát, igy ha van ilyen autó szivesen fogadom, nem ragaszkodom én a dízelhez ha van olyan benzines ami ki tudja váltani, de én idáig ilyennel nem találkoztam, de ez lehet az én tájékozatlanságom/ információ hiányom is.
"...fogyasztasban sincs nagy különbseg"
vs.
..."relative többet eszik, mint a dizel"
Na most akkor ez hogy van?
"hogy szar, meg szetesik, meg tönkremegy"
én ezt nem mondtam, ti jöttök állandóan azzal hogy júj dizel, júj turbó, júj adagoló, júj DPF vagy mi a tököm. Én azt mondom, hogy ha egy dízel eszik 5-6 litert cserébe megy, és nem kell agyonpörgetni, és van egy benzines ami tojással a pedál alatt eszik 8 litert cserébe nem megy (lehet 5-6 ezres fordulatnál lehet már megindul) , akkor miért is jobb a benzines? Biztos van benzines ami 140-160as tempónál pörög 2500-3000 között de én A8-ason kivül még nem találkoztam ilyennel és az sem 5 litert evett . -
Borokafa
őstag
válasz
Declare #53836 üzenetére
Azért az szerintem vállalható, hogy minél bonyolultabb egy szerkezet annál több esély van rá, hogy valami elromlik..... és bizony el is romlanak.....kollgám 3 éves turbos-benzines autójában potom 150k volt most a turbo javítás.
Más... barátom 1,7cdti szintén J astrája úgy gyorsul hogy "szinte hátbavág", aztán mikor gyorsultunk egyet meg csak lesett, hogy 130-ig semmivel sem ment jobban a benzinesnél...... utána már persze elhúzott -
Declare
őstag
válasz
tboy93 #53834 üzenetére
Kerdezz meg egy taxist erröl
(#53835) F_Gergely az a baj am, hogy ugy Te is itelkezel es vagdalkozol, ugy hogy nincs tapasztalatod. Ha hasznalnal egy tsi motort lehet megvaltozna a velemenyed
nagyon jo fogyikkal el lehet velük jarni, halkabban es kulturaltabban jarnak mint a dizel a palyan is, fogyasztasban sincs nagy különbseg, ellenben ha a ember kihuzatja van hang es auto feeling
nem kamion feeling (nyilvan ez szubjektiv, ki akart kamionos es ki akart F1 versenyzö lenni gyerekkoraban
). A turbo miatt pedig ugyan ugy megvan a nyomatek es a "tolo hatas", mint a dizelnel.
Nyilvan palyan többet eszik, meg ha huzatva van es sportosan nyomja neki az ember, akkor is relative többet eszik, mint a dizel....de egyaltalan nem rosszak.....ez csak egy ilyen divat dolog, hogy szidjuk a tsi t mert lazadni jo. Nem bantasbol mondom, csak tenyleg ezek a vagdalkozasok, hogy szar, meg szetesik, meg tönkremegy, ez ugyan olyan levegöbe höbörges, mint amikor valaki kijelenti kategorikusan, hogy a dizel sz@r, mert tönkre megy....vannak rem hirek, meg rem sztorik, de a "minden dizel" sem megy mindig tönkre
-
F_Gergely
őstag
válasz
tboy93 #53834 üzenetére
hát ha nem is bent a belvárosban de városban használom, mert a munkahelyem a lakhelyem a város két túlsó pontján van. nem megyek pályán, csak nyáron mikor ingázom siofok és bp között. De alapvetően én városban használom napi 50-100 km között.
(#53833) Declare:
számít a klíma, ültem 1 évet benne úgy hogy nem volt klímám elég is volt
De nálam klímával városi használatban sem megy 6,4 fölé a fogyasztás, pedig én nyáron is téli gumival mentem, ami elvileg fogyasztásnövelő.(#53832) beg
"Mindenki a sajátját védi."
Én nem, hiába van opelem, én nem szeretem a mai opeleket, mert stilustalan tucatautó. De nincs külön favorit autógyártóm sem. Pl nem vennék golfot mert az VW, marhára nem hat meg. De A3-at sem vennék csak mert Audi. Nekem két kikötésem van legyen kombi és turbó dizel. Szívesen vezeték egy benzines turbós 4500 ccm-s német csodát csak nincs rá 20 millám plusz évi 1 milla tankolniNyilván az ember megalkuszik, én abból nem engedek, hogy pályán nekem ne pörögjön az autó 4500-at mert falat kaparom tőle, pörögjön 2500-öt utazóban és jóvan, plusz, mivel az üzemanyag pénzbe kerül ha 60 ezer helyett tankolok 30-at inkább ezt a megoldást választom. Tök jó a szívó benzin, egy igénytelen autó, egyszerű mint egy faék. Cserébe nem megy, nyeklik ha megy a klíma és állandóan vissza kell váltogatni ha valami dinamikát szeretne az ember. Tesom autója 1.4 szivó benzin, de tekintve hogy az is közel másfél tonna mint az enyém, marhára nem megy. Én utálom, előzni, közlekedni vele számomra idegölő, plusz én kifejezetten utálom ha visít a motor mert pörög mint egy lsd-s vaddisznó. Semmi bajom nincs a szép motorhangal ha ez mondjuk egy V6 vagy V8-as min. 3.0 motorból jön és nem egy 1.4 100 LE-s szutyokból, aminek ha tolsz klímát megáll a tér idő kontinyúúúúban és mintha az űrben lebegnél. De van aki ezt szereti. Mások vagyunk.
-
(#53829) F_Gergely & (#53831) Declare
Ja. Én 12-15k között megyek egy évben, nagy része város, külváros, max autóút. Évi 30k km-re én is dízelt vennék, de nyilván nem városban döcögve megy az ember évi 30-35k-t.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #53829 üzenetére
nekem ennyi
6,1 a teljes atlag a kb 50 k km en. Klima az +1 liter palyan is, varosban sokkal több, de ez minden autoban igy van amit en eddig lattam (tsi, szivo enzin vagy 2.2 ford ranger, nissan navara...tök mind1, klimaval +1 liter minimum) szoval ha Neked a klima nem szamit, akkor nagyon boldognak kell lenned
-
beg
veterán
Mindenki a sajátját védi. Ahány személyiség, annyi szubjektív igény. Én is szívó benzines párti vagyok úgy, hogy napközben TD személyautóval járok. Mégis mindig várom a nap végén, hogy átüljek az öreg csühögőmbe
Megvan mindkettő előnye-hátránya, nekem mégis a szívóbenzin jön be jobban. Nem kell nekem nyomaték és hidegen alacsony fogyasztás. Nekem az kell, hogy egyszerű legyen, mint a szög, minél kevesebb hibafaktorral vigyen A-B között. Ha meg szerviz, akkor ne kelljen hozzá bankot rabolni.
-
Declare
őstag
Szivato?
Tökmind1 milyen auto...hidegen nekem varosban 7-8 liter, dugoban melegen is söt. Palyan es orszaguton viszont verhetetlen. Igy van 6,1 literes atlagom, ami bitang jo....ez benzinessel 8-9 siman meglenne
es ugye dragabb a benzin
(#53828) tboy93 mind a kettö +1. Annyi, hogy mondjuk ha van elektromos kiegeszitö fütes (nekem van az astraban), akkor az sokat segit....mondjuk otthon a kis 1.4 polo az olyan, hogy beinditod hidegen es 500 m mulva 90 fokon alla viz
-
F_Gergely
őstag
nálam jobban kevés ember védi a dizeleket de a kérdéseidből kiindulva szerintem alap dolgokkal nem vagy tisztában, legalábbis számomra ezek a kérdések ezt tükrözik:
mitol fogyasztana tobbet egy adagolos dizel hidegen?
Mi a baj a turbo dizellel evi 7-8 ezer km futasnal? Foleg varosban, hidegen?alapvető autós ismeretek hiányát érzem, vagy csak valami hiba van az erőben
(#53828) tboy93:
Minden tiszteletem és elismerésem a tied ha ki tudsz fizetni havi 60 ezret benzinre
Nekem mondjuk éves szinten kb 350-400 ezer forint megtakarítás, a turbó került 90 ezerbe, és az adagoló meg 110-120 (erre már nem emlékszem) ezerbe. Ebbe bőven belefért a kettő, úgy, hogy előbb fog az autó szétbomlani mint ez a kettő újra tönkremegy.(#53830) Declare:
dugóban nem tudom neked hogy jön össze állásban 7-8 literes fogyasztás, nálam álló helyzetben szinte semmit nem fogyaszt, ezért sose állítom le a motort még sorompónál sem. Felesleges. Télen 6,4 az átlagom és én városban közlekedem, nyáron meg 5,5-5,9 klímával. Pályán 5 liter körül ha beállok 100.as tempóra tempomattal akkor 4,5 liter, de ezt eddig csak párszor játszottam el, inkább 130-ra belövöm a tempomatot. -
(#53824) Lauda A dízelnek 2x annyi idő kell a bemelegedéshez és 2x annyi dolog fog emiatt tönkremenni. Ilyen távokon soha nem melegszik be, szerinted ez mennyire tesz jót a motornak?
De ahogy látom lemaradtam, F_Gergely már le is írta a dolgokat
(#53826) F_Gergely Nézőpont kérdése, én inkább előre tervezetten fizetek X összeget, mintsem egyik napról a másikra kelljen 200k-t előcsapnom turbóra vagy magasnyomásúra.
-
F_Gergely
őstag
válasz
tboy93 #53823 üzenetére
én mondjuk szívem szerint inkább fizetek egy összegben picit többet, de fizetek havonta 6 literes fogyasztással 30-32 ezret gázolajra mint mondjuk havi 60 ezret benzinre. Nekem mondjuk nem mindegy mennyit költök el havonta. És mig én eljárok városban a 2,0 turbós dizellel 6 (ennél csak kevesebb tud lenni) literrel klímával és pont nem érdekel hogy pörgetem, mennyire tolom neki, addig egy ugyan ekkora turbós benzines kombival 10 liter tojással a pedál alatt de szerintem lenne az 15 literes fogyasztás is 100-on.
(#53824) Lauda
"...a kerdes, hogy miert rosszabb a hideg dizel?"- Aki hidegen küldi a motort, az a füstös égéssel károsítja a porlasztócsúcsokat. Ha a csúcs megszorul és nyitva marad, túl sok gázolaj jut be a motorba, ami nagyon nem vicces. Mire az alig hallható hiba feltűnik, az alumínium dugattyú szépen elolvad.
- Hanyag vezetéssel elsőként a turbót tesszük tönkre, amely a kenési rendszer legtávolabbi pontja, így ide jut el leglassabban az olajBenzines autó sokkal hamarabb bemelegszik egy dizelnél, és amig a dizel nem üzemmeleg, többszörös szorzóval kopik a motor és többet is fogyaszt.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #53822 üzenetére
Nem is mondtam, hogy minden egyszerre, de az egesz üzemanyag adagolo rendszere mas es sokkal kenyesebb a dizelnel a nagy nyomas miatt. Magasnyomasu is eltud romlani, soksok 100 ezres tetel...ilyen pl egy benzinesben ugye nincs is. Ezt tetezi, hogy benzin ritkan pancsolnak az emberek....gazolajat kis hazankban plane, eleg gyakran.
Koszolodni tud a tsi is....de azert egy pucoloas, vagy valami dizeles nyüg hiba az nem ugyan az. Ugyanakkor erre mondtam, hogy nekünk van tsi, 10-15k eves futassal es javareszt varos, hidegen par km ek....normalisan karbantartva es semmi baja nincs ebböl, pediges ez az elsö generacios lancnyulos, "atyavilagmindmeghalunk" valtozat
(#53821) Lauda azert a varosban hidegen 5.5 öt evö dizelt is kivancsian neznem
egy hideg priusz is többet eszik annal
Varosban egy tsivel hasonloan jo fogyival el lehet autozni, mint dizellel. Hosszu tavon autopalyan jön ki a dizel elönye. En csak a dizelesseg miatt (valto,egr) raköltöttem 200-250 ezret a kocsira....es akkor semmi mas nem volt ugye. Nekem ugy, hogy 6 liter a fogyasztasom az eves 25k+ km futassal ez meg igy is jo buli....egy benzin autopalyan legalabb 3 literrel többet benyalna es a benzin dragabb is. Igy nem eri meg...pedig szivesebben vennek benzinest
-
válasz
tboy93 #53823 üzenetére
Ez amugy valami urban legend?
Ismersz olyat, akinek ez miatt doglott meg valami, ami amugy nem doglott volna meg?
A hideg motor nagyon nem jo, a benzinesnek sem. Itt most az a kerdes, hogy miert rosszabb a hideg dizel?
Mondjuk a benzineseknek jo nyugtatonak, hogy azert eszik 10 litert az 1.4-es motor, mert ez jobban birja a hideget.
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #53814 üzenetére
adagoló, porlasztó, kettőstömegű, ezek általában 200 ezret elmennek (normális dizelnél 300 ezret vagy többet), egy tulajdonosnál kell cserélni vagy ott sem. Az meg azért ritka hogy valaki vesz egy autót, és a létező összes kijön nála. De dizelt hosszútávra vesz az ember, és ezeket ha kicserélteted, többet nincsen vele gond. De senkit nem ismerek, aki dizel autónál az összes általad felhozott dolgot cseréltette volna, mert mind tönkre ment. Ellendben ismerek olyat aki benzinesre ugyan annyit költött mint én a dizelre....
'Mondanám, hogy rövid utakra tuti a benzines, de az a szomorú helyzet, hogy ilyen használat mellett az aktuális, közvetlen befecskendezéses turbósok másképpen, de szintén kötelet tekernek a nyakukra. Nagyon típusfüggő, milyen mértékű a hajlam, de a szívócsatornák és a szívószelep elkokszosodása elég jellemző probléma a túlnyomórészt városban használt modern benzineseknél. '
"Egy GDI-ben, TSI-ben közel ugyanakkora rizikót látok, mint egy HDI-ben vagy TDI-ben. Itt is vannak szerencsésebb és kevésbé szerencsés típusok, a kockázati szint viszont már csak azért is alacsonyabb, mert a benzinesek jellemzően kevesebbet mennek.
Ezért egy régi vágású, olcsóbb benzines, ami ne adj' isten még keveset is futott, hosszú távon pénzügyileg is simán kiüthet egy korosabb dízelt. 'Egyedül a DPF-hez nem tudok mit hozzászólni én azzal még nem találkoztam és egy darabig nem is fogok, ha lesz is másik autó valószínűleg abban még nem lesz. Nem vonz sem a kevés km sem a fiatal évjárat.
(#53821) Lauda
szétkopik a motor a francba, be sem melegszik de már leállítod. Egyáltalán nem tesz jót a motornak, még ha 5W olajat teszel bele akkor sem. Max talán ha fűtött garázsban van. De igy szétmegy a motor is meg a turbó is. -
válasz
AMD Power #53810 üzenetére
Ez a Te gondolkodasod.
Tenyleg borzalmas hiba egy 13 eves, 165 ezer km-t futott motoron, amihez meg sosem kellett nyulni.
A motorvezerlot pedig nem ez rontotta el, az egy teljesen mas hiba. De ha mar elojott a vezerlo, mult heten voltam egyik havernal a helyi opelben es pont akkor nyektettek ott egy benzines g astrat, bemelegszik a vezerlo es eltunik az elektromos gazpedal jele.
Minden el fog romlani egy ido utan. En addig elvezem a nyomatekot es telen-nyaron az 5.5 literes atlagfogyasztast.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #53811 üzenetére
Ezt mar beszeltük es tovabbra sem ertek ezzel egyet
Alapbol tök mas egy benzines es egy dizel motor...mindenben. A dizelben ott van pl a magasnyomasu szivattyu, porlaszto, gazolaj miatt ezek kenyesek, tömödesre hajlamosak (ha pl valaki a csencselt gazolajjal jatszott, lehet majd pont az uj tulaj fogja cserelni...). A dpf a kormos eges miatt sokkal jobban igenybevett, tömödik, hamar hal meg....egy benzinesnel szerintem nincs is olyan program, hogy kormolodas miatt dpf regeneracio....kettöstömegü lendkerek a nagyobb nyomatek, egyenetlenebb jaras miatt ugyancsak a dizelnel problemas....egy 1.4 tsi ben elöbb fog elbomlani az auto alja, mint a kettöstömegü tönkremenjen....egy dizelnel az garantalt visszaterö problema....es ez csak amiket en összeszedtem ismeretek, szoval valszeg a jeghegy csucsa
-
Declare
őstag
válasz
Predator2 #53793 üzenetére
1-1,2M ert mar talalni jo allapotu benzines H astrat szerintem. Arra figyelj, hogy legalabb 1.6 motorral vedd, mert az 1,4 az elegge tehetetlenül tudja csak mozgatni.
Nem sok tipushibaja van, plane egy 1.6 benzinesnek. Automata klimaban tud valami müanyag eltörni, de ha cserelni kell az sem a vilagvege. Olajat van amelyik csipegeti, de nem veszes a dolog....lehet, hogy 2 olajcsere között kell ra töltened egy keveset, de csereben megbizhato. Ha javitani kell olcso es van hozza böven alkatresz.
Viszont mivel sokat nem mesz a dizelt en kerülnem. Az 1.7 cdti, ami nekem is van az jo valasztas lehetne, de az 1,5,-2,0M között mozog es ugye ott azert elöjöhetnek par 100ezres javitasi tetelek (mint minden dizelnel)
Ami meg egy jo tanacs, a km allassal ne foglalkozz....nincs jelentösege ennyi idösen mar. Nagy reszük tekert, nem valos, ha meg valos is, akkor is hasznalat függö, hogy milyen allapotban van az egesz auto. Ha normalis gazdaja/gazdai voltak akkor sok 100 ezer km el is jobb allapotban lehet, mint egy par 10k km-t futott amit nem tartottak karban es valami öreg bacsi ütötte rugta a kuplungot...olajcsere nelkül....
At kell nezni/nezetni hozzaertövel alaposan, erre nem szabad sajnalni azt a par 10 ezer forintot es akkor naggyabol meg lehet mondani mi varhato az autotol.
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power #53810 üzenetére
benzinesnél is lehet nagyon sokat rákölteni, főleg 10 évnél fiatalabbaknál... Semmivel sem rizikósabb egy turbós benzines mint egy turbós dizel.
Ez egy általános tévhit hogy drágább, TC-n is volt már cikk erről ott is irták hogy a mai benzinesekre ugyan úgy lehet költeni, mint egy dízelre. -
F_Gergely
őstag
Tegnap rendbe raktuk haver omegáját, annyira csodálatos hangja van, meg egyszerűen imádom a típust... Mindig meg-meg dobban a szívem kéne egy omega.... De nem, erősnek kell lennem ott a vectra azt kell rendbe tennem
-
Hivtak ma az autodigitbol, hogy nezzuk meg az adagolon a jeladokat, mert jo ideje gazolaj aztatja a motorvezerlot. A vezetekkotegen felaramlik a gazolaj es szetfingatja a vezerlot belul. Multkor meselte a diagnosztikas szerelo itthon, hogy egy peugeoton emiatt kellett 400 rugoert vezerlot cserelni. Lehidalok milyen hibak vannak.
Itt is irnak rola:
Ha a gázolaj folyik a motorvezérlőben(ből) akkor az adagolón kilyukadt az egyik gomba (barna, előtöltés állító alul az adagolón), onnan nyomja fel a gázolajat.
Read more: http://topel.hupont.hu/11/tipushibak#ixzz417Y39rKS
Elvileg akkor ez az also gomba [link], de persze utana kell nezni.
-
w333
félisten
válasz
lsebestyen #53799 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest