Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Helló
Autó vásárlás előtt állok. Szóba került mint lehetséges alany, a H-s Astra.
1-1,2 millió forintért, H-s Astrából, csak a kínálat legalját tudnám megcsípni szerintetek?
Milyen típushibái vannak? Melyik motorral érdemes venni? Melyiket kerüljem?Köszönöm a válaszokat előre is.
-
haddent
addikt
mi a f*** van a napokban az emberekkel? Tele van minden balesettel, és nem kis koccanások, lökös-lámpa stb, hanem frontális, szarrá tört, bedarált autók.. (az ilyen eseteket, mint az enyém volt, hogy meglökött, már nem is számolom)
Nagyon megért már ez a világ egy népfelezésre

Vigyázzatok, mert úgy látszik Mad Max van az utakon
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
ha a fejre fujja a levegőt akkor ott kell jöjjön, ha a szélvédőre tolod akkor meg a két oldalsón is tol. Ha auto-n van a fújás akkor magától fúj, úgy ahogy szerinte az jó (én egyébként mindig ezt használom) és tartja a beállított hőfokot - ha kell fűt ha kell hűt ezt saját maga szabályozza.
hát nálam még bőven lenne mire költeni, bár ezek az autó biztonságát, működését nem befolyásolja inkáb bcsak ilyen "plusz" dolgok, mint az irmscher kormány, zender lökős, rozsdamentes motorcsövezés,újrakábelezés, szigetelés, hifi satöbbi

-
Petyyyyy
addikt
-
Kickass
őstag
válasz
becsitibi
üzenetére
Közelítsük meg a dolgot másik oldalról.
Mennyibe kerül egy sima papírszűrő az autódhoz és mennyi idő alatt hozná vissza az árát ez a tisztítható betétszűrő? Ha olajcserénként számolsz egy takarítással belátható időn belül visszahozza az árát vagy lenne inkább kb. 5 év mire ugyanott vagy mint a papírszűrővel?Mert teljesítményben nem fog sokat hozni, hiába van kipuffod, az nem csak úgy működik hogy kipuffot meg légyszűrőt cserélek és máris van 2-3 elveszett lovam, vagy jobb gázreakcióm. Az ecu-t hozzá kell írni mert az csak bizonyos mértékig tudja korrigálni az értékeket, például több üzemanyagot adjon a megváltozott levegőmennyiséghez.
-
Srácok!
Nincs túl jó hangja a hátsó fékemnek.
-Ha lassan, óvatosan fékezek, szaggatottan (fél másodpercenként) nyekergő hangot hallok. Első fékezésnél hangosabb, utána jobb lesz, de nem hallgat el.
-Ha intenzívebben fékezek,ugyanez a hang, de akkor a pedálon is érzem, kicsit olyan, mintha ABS-em lenne, kicsit visszaemelkedik néha a pedál, pedig nincs ABS-em
Olyasmi érzés, mintha ütne a féktárcsa kicsit, csak ez egyértelműen hátulról jön.-Próbáltam megvasalni, mentem pár km-t 70km/h körül úgy, hogy fokozatosan behúztam a kéziféket, akkor egy napra full elhallgatott, de másnap megint kezdte.
-Kb 2 hónapja volt műszakin az autó, ahol elsőkörben nem ment át, ment a hátsó fékmunkahengereket ki kellett cserélni. Ezt 20.000Ft-ért megtették egy OPEL márkakereskedésben.
Mi lehet ez? Esetleg a márkaszervízben rakhatták össze rosszul és csak most bukott ki vagy lehet valami más hullhatott szét? Rommá használva még ugye nincs az autó, a km óra állása valós 30.500km.
(C14NZ 1.4 F Astra 8v 60LE, 1994.) -
Petyyyyy
addikt
Reggelt!

-
F_Gergely
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
benzinesnél 20 körül mozog dízel esetében egy tízessel több tehát 30 ezer.
De ha te magad kiveszed és elviszed a szerelőhöz akkor lehet olcsóbb, én ezt azért nem szeretem, mert elviszem egy hibával és oldja meg. Ha meg csak a generátort viszed és utána attól függetlenül van a hiba nem tudsz reklamálni. Vagy vehetsz felújított generátort 35-40 körül. Én is cserélném de annyira tele van pakolva a motorterem hogy még levenni sem tudom otthon a generátort. -
-
HoaryFox
őstag
Tegnap hoztam haza az autót, volt egy fűtőmotor + előtét ellenállás csere (ellenállás fém részei cserélődtek vas-oxidosra, gondolom nem tett jót neki a 23 év, de legalább vannak fokozatok a ventilátornál
), valamit 2 alsó lengőkar szilent is cserélve, koppanás megszűnt. A hidegindítási probléma (~2 nap után nehezen indul) persze pont a szerelőnél nem jelentkezett
(Pedig direkt azért vittem pénteken el, hogy hétfőn meg tudják nézni. Remélem nem fog előjönni.Más: megyek az autóval, és tompítottal és 2-es ventilátor fokozaton halványan felsejlik a töltés visszajelző. Legutóbb, amikor rámértem az akkura alapjáraton, tompítottal és max. venti fokozattal, 13,6 V-ot mértem. Akksi jó. Kezdi megadni magát a generátor? Hidegen szűrődik be egy kis hang arról az oldalról, bemelegedés után megszűnik.
Szerk.: Upsz
F Astra C14NZ -
becsitibi
senior tag
Sziasztok sráccok!
Megszabadulnék a direkt szűrőmtől ami valami K&N márkájú.Veszek bontott légszűrőházat,viszont ebbe nem nem a sima mezei légszűrőt vennék,hanem valami spéci szűrőt,ami belevaló.18-20 ezer között van,amit nem kell cserélni állítólag.Ez milyen gondoskodást igényel?Olyat mint ami a képen látható?Elég kimosni,és leolajozni direkt erre a célra kitalált cuccal mint az előzőt?
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jo hagyjuk, teljesen felesleges Veled errol beszelni tobbet. Akit erdekel a tema a hozzaszolasaim mindent elmondanak. Ne engem allits be legalabb ertetlennek, mikor Te nem olvastal figyelmesen. De tudod mit ez sem erdekel. Allits be annak, en tudom, hogy amit leirtam, az szakmailag helyes es mindig arra reagaltam, amit irtal, nem arra, hogy ki mit gondol.
-
mohabá 007
aktív tag
Ám legyen itt,ha úgy akarod.

A kettőnk közötti beszélgetés azzal kezdődött,hogy a topiktárs azt mondta: nincs légtömeg mérője. (53588 - Sanyi19 )A többi mondandóm pedig arra,amit itt írtál,és és az okfejtésem is.

- ..”Nem igazan ertem amit itt osszehordtal.”
Ha szövegértelmezési gondod van,az nem az én hibám.- „ Azt irtad, egyik gepben sincs egyszerre legtomegmero es map szenzor”
Pontosan ezt írtam,igen!És hogy miért?Mert benzinüzemű motorokról beszéltünk,abban pedig csak egy van,nem több!Ha kell,megadom a címemet,eljössz, megmutatod a benzines b vekim szívótorkába beépített második MAP-ot,ami állításod szerint a benzines motor szívótorokba be van építve,
(53595/ Lauda:- A legtomegmero van a szivocsatornaban, altalaban a legszuro utan. A map szenzor pedig a szivotorokban van.)Bár lőttem fel képet a szívótorokról melyen látszik,hogy ott semmi nincs,de szerinted csak hablatyolok) ingyen neked adom a kifogástalan állapotba lévő b veki- met,sőt,az eredetvizsgát és az átírási költség anyagi terheit is vállalom!
„(En megmutattam, hogy van. Ott van fizikailag, latom a szivocsoben es a szivotorokban az alkatreszt, megy ra a kabel” / motortér: Y17DT corsa c motor./
Benzines motor működésről beszélünk,erre turbós turbódízel motor működésére hivatkozni

Na itt van a nagy bukfenc,a csúsztatás,a benzinmotor működésének összemosása,a turbódizellel.
Saját magad írtad le,hivatalos papírod is van a mérési eredményekről
Papíron: …(„legtomegmero feszultseg 4V, ataramlo levego mennyiseg 287.9 kg/h „)..Ebből világosan látszik,hogy egy! db légtömegmérőd van neked is,(és a linkelt képen is) a szívócsatornába beépitve
..”A szívócsatorna abszolút nyomásának,nevük lehet(MAF- MAP- légmennyiség - légtömeg mérő) érzékelője méri a szívócsatornában fellépő nyomásváltozásokat, amelyeket a motor terhelésének és fordulatszámának változásai okoznak.A mért jeleket az ECU-nak továbbítja,és az megfelelően beállítja a levegő/tüzelőanyag-arányt.”…
A másik, MAP-al jelölt cuccosnak amire körömszakadtáig görcsösen mutogatsz,a fentebb leírt működéshez semmi köze!
Papíron: …(”toltonyomas mert ertek (ezt veszi le a map szenzorrol) 148 kpa „)…A szívótorokba beépített kedvenc MAP-od, az a „turbónyomás érzelő”(mindegy minek nevezzük) az a dízel turbótöltésű motorok esetén a turbó töltőnyomást ellenőrzi azért, hogy a maximálisan megengedett töltőnyomást a motor ne érje el.Ezzel a motort védik attól, hogy a túl nagy töltőnyomás miatt ne legyen túlterhelve.( ennek nem az a feladata,hogy mérést végezzen a légszűrőház,és a szívótorok között.)
Mikor fogod már végre megérteni: állításoddal ellentétben,ez a cuccos a benzinesek szívótorkába nincs beépítve,nincs rá szükség! Nincsen turbó amire vigyáznia kellene!!”En nem irtam sehol hogy minek van koze a masikhoz. Mint olvashattad is, van az emlitett autohoz a ket alkatresz, ennyit irtam, ezeket linkeltem.”
Egyetértek.Valóban van,és van más sok 100 alkatrésze is.

Részemről a téma lezárva. -
beg
veterán
Bocsánat
7200 HUF
-
w333
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Nekem télen nyáron legalább 10-12L na de nem is nagyon megy 4000-5000 rpm alá a fordulatszám
mondjuk már a 2.5 V6 vagy 3.0 V6 -ra is gondoltam 
De egy E36 325i sor 6 lenne a legf*szább

Az E34 -ben is ezt szerettem nagyon, megálltam a lámpánál majd jöttek is a szarrá tuningolt Hondák, lámpánál elindultunk és szép komótosan haladtam, míg mellettem a kis Hondának már a lelkét is kitaposták (de nem bírt utánam jönni) olyan hangja volt mint aminek ki akar esni a motorja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ugyan ilyenem volt, még a színe is ...

-
beg
veterán
Hátsó rugóból monroe vagy kayaba esetleg ruville? Nagyjából egy árban vannak. Kinek van melyikkel milyen tapasztalat?
Jobb hátsóm elreccsent a tövénél. -
Petyyyyy
addikt
Ez és a (#53750) is annyira igaz, hogy öröm nézni.

Mindig megy a vagánykodás, hogy 7200-n pörgeti és ott már szabályoz, azért eszi az olajat és nincs benne egy csepp sem, minden második reggel. Mondtam, hogy hiába van traktor hangja a dieselnek, ilyen egy normális hang és egy gramm nem hiányzik két csere közt. Plusz nem kell pörgetni, mert van nyomaték.Nem kell mennem ma sehova, de úgy mennék. Tetszik a tempomat.

-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Én is úgy döntöttem hogy Auchan-hiányban jó lesz a normál OMV is.Tele is tettem, erre nézem a mélygarázsban, áll alatta a benzin. 1 liter kb. ami kifolyt. De felszáradt 2 óra múlva (vagy valaki megörült neki és összeszedte
), vagyis elállt.
Máskor is éreztem csurig tanknál az utóbbi időben szagot, nem tudom még hogy hol és mi lukas.
Lehet egy bilincs, lehet eldugult szellőző, lehet lukas tank, lehet kivágott cső (bár sosem szívták le, mindig az elvárhatót mentem, és észre se vettem semmit).
Nem tudom mi lehet, de nem vagyok nyugodt, és egy szerelő se tudott ma fogadni, majd csak hétvége felé... -
Declare
őstag
Fuel save az nem csak dizelre van? Szerintem az az alap dizel es van a disel plus vagy ilyesmi. En semmi különbseget nem vettem eszre semmilyen üzemanyaggal kapcsolatban itt. Otthon egyszer probaltam, hogy a MOL peremium diselet tanoltam 2x egymas utan, teletankolassal, de abszolut semmi különbseget nem tapasztaltam ott sem.
Liqui molly üzemanyag adalek, en csak abban hiszek

-
w333
félisten
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ez az a tipikus hiba hogy az autószerelő szakmámmal kb. én sem tudok vele mit kezdeni ... és ez a legdurvább az egészben a "tehetetlenség" mert ha kell parkolóban leveszem a generátort (ha van hozzá szerszámom), csak aztán hogyan tovább ? kapjam a hónom alá és szaladja vele bkv -el valami generátoroshoz ... ezért mentem én is a generátor szakihoz, 10-15 perc alatt lekapja, aztán még 10-15 perc míg szétkapja, a javítás is kb. nagyon max. 30 perc, közben végignézed az egészet és nincs benne "zsákbamacska" vagyis átverés

-
Mikuland
tag
Szép napot! Bejött a szerelő megérzése, főtengelyjeladó halott!
Kicserélve, műxik! Sajnos a kiolvasás nem működik a csatin keresztül, így ezzel villamosságist kell keresnem, hogy legközelebb ne megérzésre javítsunk. -
F_Gergely
őstag
válasz
sasa58
üzenetére
zsir új varta sylver dynamic van benne, nem hiszem hogy ezzel van a gond. Egyszermár nekiálltam méricskélni, akkor az elektromos ablakemelők voltak a hiba forrásai de ott elakadtam. Majd most újra nekifeszülök. Frissen mértem mikor leállítottam az autót.
(#53738) Lauda:
az lesz illetve kimérem, mennyit eszik nyugalmi állapotban az autó, és mi az ami szipkázza. -
-
beg
veterán
-
RpPRO
őstag
Közel 10 éves G Astra
Hibakód: 10-3-3-5: Főtengelyhelyzet jeladó funkciórendellenesség
What?

-
F_Gergely
őstag
Szeretem az elektromos hibákat....
este mértem az akksira mielött lezártam az autót 12,6V, reggel rámérek indítás elött 12,2V... Szóval valami továbbra is szipkázza az áramot, egyszer már nekifutottam a dolognak de falakba ütköztem, most biztosra megyek majd aztán ha megint az ablaktörlő jön ki eredménynek fejet vakarok...
Generátornál, szerintem az lesz, veszek ki egy nap szabit, elmegyek oda ahol W333 kolega is megfordult, aztán lesz ami lesz, csinálják meg.
Ez az akksi szipkázás most jobban zavar. De ezért nem viszem szerelőhöz, elvégre ez lesz a sokadik szakmám D -
gban
veterán
Mennyi a különbség a Shellnél a 95-ös, a FuelSave meg a V-Power Nitro+ között?
Kaptam a tesóban kedvezmény-kupont.
Régebben mindenre szólt, most csak a két utóbbira. -
gban
veterán
válasz
Mikuland
üzenetére
Nagyritkán nekem is előjött az F-ben, de kis idő múlva indult - túl dús lett hirtelen a keverék neki valamiért.
Jellemzően pörögve leállítás után, vagy melegen, többszöri indítás - azonnal leállítás után, pl. határon várakozáskor, vagy hidegen indításkor, amikor megy a dúsítás, pörgetés, na akkor is nehezen indult leállítás után egyszer - kétszer a sok év alatt.
De kis pihi után jó lett. -
Mikuland
tag
Zafirka elfosta magát ma!

Leállítás után nem indult, villogó csekkendzsin, szerelő szerint főtengely- vagy vezérműtengely jeladó.
Még jó, hogy nem 20 kilóméterrel odébb, hanem itthon érte a végzet!
30 kilóméter kell a 200,000-hez......kellemes ajándék.
-
AMD Power
titán
Emlékszek mikor a haverom apja vett egy csont újat. Mekkora szám volt. 90-s évek végén.
-
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Igazad van. De nagyon hasonlít a 100NX-re is.
-
w333
félisten
válasz
haddent
üzenetére
+1 különben folyamatos viaszolás mellett, kéne vegyek valami normális viaszt mert itt nem olyan jó (nem dobja úgy a vizet) ha ezt minden mosás után megkapja akkor köv. mosáskor tényleg elég csak a gőzborotva, mert ledobja róla a koszt, csak az a nagy titok hogy nem kell megvárni amíg nagyon koszos lesz

Havi 2-3 néha 4 is le szoktam mosni, időjárás függő !

Szerk.
A lehető legrosszabb ... fekete, attól már még a fehér szín is jobb !
(#53723) F_Zolee
Bele jössz majd

Ajtó falcokat + csomagtartó (kereteket) meg sima papírtörlőkendővel és kész is !
-
F_Zolee
nagyúr
-
haddent
addikt
Ugyanez. Na meg mióta rendesen kipolíroztam mindkettőt, ugrik le róla a kosz. Én a kerékíveket, alvázat is le szoktam csapatni, ne álljon rajta a sár meg miegyéb. Múltkor tuti nem néztek full sötét hülyének, 1 hete esett az eső folyamat, meg aznap is, és másnapra is mondták, én meg mentem szépen a kézi mosóba kimosni a kerékíveket, meg alul, felül meg épphogy lecsaptam a nagyját

szerk. hát figyelj, acélszínű volt? lehet, hogy szálcsiszolt fémhatású fényezést szeretett volna

F_Zolee csak ne fémszálas mosogató-felmosót
-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ahol melóztam nagyon erős volt ... majdnem 300 bár, ha nem vigyáztál akkor a régebbi autókról (főleg japán) vedlett a festék mint a kígyó bőre

De ezek nem olyan erősek, simán biztonságosak ... nem kell félni !
Durva hogy az ilyen olcsó mosó helyeken néha látok új luxus autókat ilyen 10-20-30 milliós autókat, és ott szerencsétlenkednek
komolyan néha nem értem, bár lehet hogy ő is szereti a saját autóját mosni, vagy csak ennyire fillér b@szó ? 
Szerk.
Nem kell megvárni amíg nagyon koszos lesz, én nem szoktam soha mosni csak magasnyomásúval (vegyszeres vízzel) átszaladok rajta 2X majd jöhet az öblítés amit már viasszal csinálok, majd a végén egy normális Viledával szárazra törlöm !
(#53720) haddent
Minap láttam is egy ilyet, zsír új BMW 5 és nekiesett a kefés gőzborotvának (pedig van kefe nélküli is) csak gondolom annyira koszos volt már hogy úgy nem jött le róla a kosz, aztán ott súrolta az elejét még recsegett a fényezés olyan hangja volt ... aztán már mehet is egy jó polírozásra 30 ezerért
-
haddent
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy rendesen polírozott autót körbeslagozol magas nyomású meleg vízzel, második körre már borotválja le akármi is az. De igazából még a saját kezűleg spray -vel fehérre fújt acélfelniket is tök szépen kitisztítja
w333 hátmég amikor a nagygengsztereknek nekiesnek a szélvédőlehúzó szivacsos felével a fényezésnek alig nedvesen rányomva dörgölve, meg száraz kefével és épp csak lötykölik

-
F_Zolee
nagyúr
Na de a kolléga kézi lötykölést akar, ezek meg akkor nem azok.

Bár ennél van langyi mód is és akkor gyengén tolja a vízsugarat. Csak akkor meg nem hozza le a koszt.
Amúgy én nem nagyon értek még ehhez, mert 1000.Ft-ot is bedobtam már, hogy legalább le legyen öblítve rendesen és még viaszról szó se volt.

-
F_Zolee
nagyúr
-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Hogyne lenne ... "csináld magad autómosó" !

Mióta nem melózok én is oda járok, itt van a kék kapunál (piros oszlopok)

Hogy őszinte legyek, szeretem saját magamnak igényesen leápolni a gépet !
Szerk.
AMD Power kolléga biztosan tudja, Huszti úti Lidl mellett

-
-
Petyyyyy
addikt
Három, kettő, egy...szemöldökfonás indul. Most hoztam el a tütüt a boltból, visszadobták a gyári trafót. Még mindig látszik kicsit melyik oldal volt piszkálva és melyik nem. Izzók szinte zsír újak, ez kiesett. Gyújtók is jók. Már csak arra tudok gondolni, hogy a foncsor van bemattulva azon az oldalon.
Kaptam egy kontaktot, holnap felhívom, de azzal a meghagyással, hogy: ha lesz kedve foglalkozik vele, ha nem, nem. Vagy elküld a sunyiba, vagy azt mondja várlak soxeretettel. Hát kösz. Állítólag 10 alatt újrakrómozzák a két foncsort és akkor még mindig nem biztos, hogy ez a baja.
-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nem satuztam volna, mert akkor van fektav. Visszab@aszni kettesbe es fek, de ugy hogy feknyom ne legyen. Mivel nekem amugy is torve van hatul a verda jo lett volna mert raverek mindent. Plusz egy parszor tuti rab@sztam volna az ajtot, meg a fejet parszor a motorhaztetohoz.... Sajnos en is sok paraszttal talalkozom (lasd multhet) de ilyet hogy megtoljon.... Egyebkent ha van vonohorga az embernek akkor aki belemegy hatulrol kb 5x akkora kara lesz, kapasbol viz es klimahuto, elso keresztvas, plusz a tobbi amit meg visz. De csodalom hogy nem csinaltal semmit. Sajnos en mar a kissebb incidensre is ablak le, ha nagyon ugat kiszallok... volt olyan hogy kiszalltam elindultam a kocsi fele a gyerek meg elhajtott csikorgo gumival...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha a kipufogó rendszer nagyobb, érts több gáz képes áthaladni rajta akkor úgy már van értelme.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

annak az alapjarata 4500 ra van allitva es onnan indul felfele