Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunci_02
aktív tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Nos, most voltam tankolni, 200km autópálya (130 tempomat) , 150 km város-közút vegyesen, klíma végig, közepesen dinamikusan. Z16XER motor átlag fogyasztás 6,6 jött ki, a fedélzeti szerint 7,7
.Nagyon jó motor sokkal jobb mint a Z14XEP, már utáltam "állandóan" láncot cserélni.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
dewill79
üzenetére
Küldtem privátot.
Köszönöm a válaszokat. Szeretnék 2 din multimédiás fejegységet, kell a kihangosító, meg a tolatókamera.
Tikakukac: Értem. Csak furcsa, hogy nekem a Z14xep autópályán 5,5-6,4 városban 6,4 - 7,8 litert evett. Most vettem egy kombi Astra H -t Z16XER motorral arról nem tudok még nyilatkozni. Nekem teljesen elfogadott ezek a fogyasztások. A városi 8 liter télen volt sok rövid távnál.
-
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Pont most volt kérdés az olajjal kapcsolatban, Z16XER motorba jó a GM 5w30-as motorolaj?
Van itt valaki aki Tech2 programozást vállal?
-
sunci_02
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ha olvasgatni akarsz akkor ajánlom a ezt Itt beszélgetünk autóápolási dolgokról.
Amúgy a HD wax-ot polír után ajánlják, mint védő réteg. Kemény bevonatot kapsz. Minél vékonyabban viszed fel annál jobb. Kapsz a csomaghoz 2 db szivacsot, azzal viszed fel egyenletesen a felületre. Vársz addig, míg teljesen meg nem szárad. Majd a csomagban kapott mikroszálas törlőronggyal fényesre törlöd. Kb. 2-3 hónap, de valakinek félévig is jól teszi a dolgát.
Vasárnapi autómosás. A HD wax-ot októberben kentem fel.

ezt is ajánlom: HD WAX
-
sunci_02
aktív tag
-
sunci_02
aktív tag
Megrendeltem az Insignia fúvókákat a G Astrámba, hétvégére jó időt jósolnak kicserélem.
-
sunci_02
aktív tag
Astra G 5 ajtós, észrevettem, hogy a jobb hátsó ajtón ahogy a lehúzható ablak, és a fix oldalsó kisablak között vagy egy függőleges oszlop. Ebben csúszik felfelé az üveg. Lehet azon cserélni a szigetelést vagy csak az egész ajtóval lehet?

Mert ott 1 cm részt még leszakított az előző tulaj és nagy sebességnél susog.... gondoltam kicserélném...
-
sunci_02
aktív tag
válasz
g4besz
üzenetére
Lecserélném. (Elárulom, hogy a szervízekben csak a láncot cserélik!!!!) Persze felszámolják a többi alkatrészt is. A legfontosabb amit mindig tartsatok be: mindig friss olaj legyen benne!
Mivel olcsón hozzájutok én 5-30 -as GM olajat használok az Opelembe, DE!!! 4000km-ként cserélem. -
sunci_02
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Az megy a trafókra... a gyertyasorra vagy mi a pontos neve.

csak így van értelme, neked mennyi lett a vége?
Sokba... Vízpumpa, lánc, láncfeszítő, a két láncvezető, lánckerekek,+ a csavarok, tömítések (szelepfedél, vezérmű fedél), + hidrotőkék (16 db) + olaj, szűrők, hűtővíz. Munkadíj nem volt, de így is túllépte simán a 100-et.
Mindenből gyári menőségűt vettem. Cromaxból vettem.De nekem meg vannak a kiszedett hidrotőkéim. Nekem a 3. hengerben kopogott 2 db. A többinek kutya baja. Más még simán beszereli....
-
sunci_02
aktív tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Persze. Ha megy a lánc akkor vele együtt a lánckerék és a csavar is! Vezérműtengely szimering?? Tudtommal az nincs a z14xep motorban......
-
sunci_02
aktív tag
válasz
g4besz
üzenetére
Szerintem:
Láncot nem mindig cserélnek a szakszervizek (én cseréltem a sajátomon) általában a láncvezetőt, és a feszítő patront cserélik ki. Ha lánc nincs megnyúlva akkor nem kell, de én cserélném.
Alapjáraton főleg ha hideg a motor, a hidrotőkék szoktak "kopogni". Én a helyedben amikor a vezérlést megbontod, akkor kicserélném a 16 db hidrotőkét. Húzos cucc, de beszerezhető olcsóbban 1-2 helyről. Legalább INA minőségűt vegyél! A csiri-biri adalék nem ér semmit. Lerakódás van 1 vagy 2 hidrotőkében és nem tudja megtartani az olajat amiatt csattog. Remélem tudtam segíteni.... -
sunci_02
aktív tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
-
sunci_02
aktív tag
Szioasztok!
Kikönyökölt az egyik hangszóróm. Mi a véleményetek erről a szettről? Van itt valakinek? [link]
Minden más megoldás érdekel.
(Astra G 2005 Ferdehát)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A lökös meg pffff... egy ilyen öreg autónál... mindegy. Alkudd le 990.000-re annyit megér.
.
a fúvókát... Nehéz ügy volt a csere?
. Lepattintom a légszűrőházat, és enni lehet belőle.... a pollenszűrőről és a benzinszűrőről nem is beszélek....