Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tresh

veterán

válasz haddent #44683 üzenetére

Akkor fordítsuk meg a dolgokat.A papírra írt teljesítmény végsebsebég gyorsulás csodálatos dolog és lehet egyformán 100 le mindkettő dinamikába a diesel sokkal rugalmasabb lesz, és itt erről van szó. Azt mindenki tudja hogy a benzinest fordulaton kell tartani ha haladni akarsz de ott ugye nem is annyit fog enni mint alapból. (szívó benyánál maradva mert turbó benya megint más ) De csak egy egyszerű életszerű helyzet ha pályán előzöl és 5 ben haladsz 3-4ezres fordulaton 130 körül vissza kell raknod 4 be hogy megfelelő nyúlmókusod előkerüljön és tudj dinamikusan megindulni. Dieselnél meg csak rálépsz a gázpedálra és megindul.

Igazából nem tudom milyen autód van de ha van mód lehetőség csücsülj be egy diesel gépbe ami annyi lóerő kb mint a tied és te is érezni fogod a különbséget dinamikába. (nem végsebesség mert az azonos lesz)

Mielőtt még azt hinnéd elfogult dieseles vagyok akkor előre közlöm hogy nem :N

Declare: ha szívó benzinre gondolsz és azonos a cm3 nem veri meg a turbós motort sehogy se legyen az 0-100 vagy 80-120. De igazából nem is lehet össze hasonlítani őket. Turbó benya és diesel között már érdekes a dolog de ott a diesel elvérzik. Pl gyári 1.8T (150le) most tudom csak megfogni a kicsit mokolt 1.9-emmel ;) Viszont egy nagy különbség van hasonló haladós stílusba az 1.8 T alattam 10-11 liter az enyém 5-6 és ez már nem mindegy :))

Új hozzászólás Aktív témák