Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula84
veterán
Üdv
ez mehet egy 2004es 2.0 szívó dízelbe? -
i-sti
senior tag
válasz
BlacKSouL #3997 üzenetére
Ennyire azért nem vágom a témát
Boldi én is ugy hiszem, hogy a PurePlus jelenti a gázos technológiát. amit a 0W-20-as linkelt olaj teljesít, papíron.
This is why Shell came up with an entirely new way to produce synthetic base oils, made from natural gas with our patented Shell PurePlus Technology.
-
i-sti
senior tag
-
BlacKSouL
addikt
0W20 meg pont nincs belőle?
-
MrSealRD
veterán
Mondjuk ahhoz képest a Shell ECT Ultra nem is drága. 4L-es kiszerelést nézve 9 körül van árukeresőn. LM Toptec 4200 meg 17-ért... Ezt nem nagyon tudom értelmezni. Túl van árazva a LM vagy csak jó áron van a Shell?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Motion_Blur #3988 üzenetére
Mi a különbség a HX ECT és ECT Ultra között?
-
polonic
félisten
Kipróbálnám én is a földgáz alapú shell olajat. De sajnos ami kell a motorba, abból a fajtából nincs ilyen. Nekem csak az RN0720-as olajok a jók. 5w-30-ból van full szintetikus.
Néztem egyébként 0W-s olajat, de rn0720-asból sincs ilyen. -
@Qru
Ugye első spiccre rávágtam az LM-t.
Utána viszont olvasgattam, ahogy dícséritek a Shell-t, így rákerestem az ajánlottra.
Shell Helix HX7 Prof. AF 5w30
Viszont ezt WSS-M2C-917A spec-re fémjelzik, cserében olcsóbb.
Maradjon az LM?
Egyébként az üzemeltetési körülményekről nem írtam: 'anyu autója' főleg iskolajáratban, mellette nyáron havonta átlag 500km autópálya, ősztől-tavaszig átlag 200km ugyanez.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csaby25 #3979 üzenetére
Akkor elég bele a 0w30, gondolom nem nagyon fogja talpalni.
A Shell nagyon tiszta, jó minőségű, mert földgázból állítják elő, nem pedig kőolajból mint a többi cég. Ezzel mérföldekkel megelőzik a többi versenytársukat (egyelőre csak a Shell-nek van meg ez a technológia).
De, ez marhaság. A 10W40 nagyon vastag bele a 0w30 meg sztem kicsit vékony, egy turbós benzines autó sok hőt termel, ezért a 0W30 vékony a 10W40 meg túl vastag, hidegen meg nem ken eléggé. 0W40/5W40 ideálisabb választás lenne hozzá.
-
Csaby25
őstag
Az Audival egy 21 éves nő fog járni egyetemre, oda vissza 45 km, többnyire vidéki út, a stílusa nyugis. Polo-val sok rövid táv (pár km) többnyire, nyugdíjas sofőr. Nálunk Romániában a SHELL HELIX ULTRA ECT C2/C3 0W30 4L 97k körül van, a LIQUI MOLY 3715 TOP TEC 4200 5W30 4L 127k körül. A shell drágának számít? A MOBIL SUPER 3000 X1 FORMULA FE 5W30 4L például 53k körül van, ez is jó lenne a Polo-ba?
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Audi A4 B7, 2006, 2.0 TDI, BLB, 140LE, automata, DPF nélkül.
VW Polo 9N 2002, 1.4 benzin 16V, 75LE.
Szerintetek Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 vagy Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
Vagy esetleg valami más?Köszi!
-
-
Csaby25
őstag
válasz
molnarpeter #3969 üzenetére
Nincs.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Audi A4 B7, 2006, 2.0 TDI, BLB, 140LE, automata.
Milyen motorolajat ajánlotok?
Köszi! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #3961 üzenetére
Lehet az ACEA C szabvanyra gondolt.
-
junior11
veterán
Sziasztok, egy 2000-es évjáratú, 1.8T 20V Octaviában szeretnék olajat cserélni, eddig Castrol magnatec 5W 40 volt használva, mennyire ajánlott ez az olaj jelenleg? 🤔 Külföldi fórumokon eléggé megoszlanak a vélemények róla, karbon lerakódások stb panaszokkal, nem tudom mi igaz. Vagy néztem még a Shell Helix HX8 5W 40-et esetleg. Mit gondoltok? Köszi minden tanácsot.
-
-
Ford Focus Mk3 1.6 TDCi 70KW
2010-es gyártás, a motorkód: T3DB AG18713
Jelenleg 130e km.
Milyen motorolaj illene bele?
Az biztos, hogy 5w30 és valami C.
Párom nem találja a kézikönyvet, a neten pedig én nem találok a motorkódra keresve semmi részletekbe menőt.
Köszi.
-
eTrade
tag
válasz
molnarpeter #3956 üzenetére
Érdekes egy teszt. Mondjuk ez egy jó bizonyíték arra, hogy nem lehet egy olajcsere periódus alatt tönkrevágni a motort ha 'random' olajat utántölt az ember és nem pontosan azt ami benne van.
-
molnarpeter
nagyúr
10 különböző olaj keverve egy motorban: [link] (yt)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #3950 üzenetére
Persze, tudom, motorfelújítás helyett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #3948 üzenetére
Láttam. A Subaruba nekem is enegedi a gyarto a 10W50-et forroegovi hasznalat eseten. Ok, globalis felmelegedes de azert ide eros tulzas polgari hasznalatra. Foleg egy nem turbos kis ccm-es motorba, annak alig van hotermelese.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest