Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula84
veterán
Üdv
ez mehet egy 2004es 2.0 szívó dízelbe? -
i-sti
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ennyire azért nem vágom a témát

Boldi én is ugy hiszem, hogy a PurePlus jelenti a gázos technológiát. amit a 0W-20-as linkelt olaj teljesít, papíron.
This is why Shell came up with an entirely new way to produce synthetic base oils, made from natural gas with our patented Shell PurePlus Technology.
-
i-sti
senior tag
-
BlacKSouL
addikt
0W20 meg pont nincs belőle?
-
Mondjuk ahhoz képest a Shell ECT Ultra nem is drága. 4L-es kiszerelést nézve 9 körül van árukeresőn. LM Toptec 4200 meg 17-ért... Ezt nem nagyon tudom értelmezni. Túl van árazva a LM vagy csak jó áron van a Shell?
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mi a különbség a HX ECT és ECT Ultra között?
-
polonic
félisten
Kipróbálnám én is a földgáz alapú shell olajat. De sajnos ami kell a motorba, abból a fajtából nincs ilyen. Nekem csak az RN0720-as olajok a jók. 5w-30-ból van full szintetikus.
Néztem egyébként 0W-s olajat, de rn0720-asból sincs ilyen. -
LZs?!
aktív tag
@Qru
Ugye első spiccre rávágtam az LM-t.
Utána viszont olvasgattam, ahogy dícséritek a Shell-t, így rákerestem az ajánlottra.
Shell Helix HX7 Prof. AF 5w30
Viszont ezt WSS-M2C-917A spec-re fémjelzik, cserében olcsóbb.
Maradjon az LM?
Egyébként az üzemeltetési körülményekről nem írtam: 'anyu autója' főleg iskolajáratban, mellette nyáron havonta átlag 500km autópálya, ősztől-tavaszig átlag 200km ugyanez.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csaby25
üzenetére
Akkor elég bele a 0w30, gondolom nem nagyon fogja talpalni.
A Shell nagyon tiszta, jó minőségű, mert földgázból állítják elő, nem pedig kőolajból mint a többi cég. Ezzel mérföldekkel megelőzik a többi versenytársukat (egyelőre csak a Shell-nek van meg ez a technológia).
De, ez marhaság. A 10W40 nagyon vastag bele a 0w30 meg sztem kicsit vékony, egy turbós benzines autó sok hőt termel, ezért a 0W30 vékony a 10W40 meg túl vastag, hidegen meg nem ken eléggé. 0W40/5W40 ideálisabb választás lenne hozzá.
-
Csaby25
őstag
Az Audival egy 21 éves nő fog járni egyetemre, oda vissza 45 km, többnyire vidéki út, a stílusa nyugis. Polo-val sok rövid táv (pár km) többnyire, nyugdíjas sofőr. Nálunk Romániában a SHELL HELIX ULTRA ECT C2/C3 0W30 4L 97k körül van, a LIQUI MOLY 3715 TOP TEC 4200 5W30 4L 127k körül. A shell drágának számít? A MOBIL SUPER 3000 X1 FORMULA FE 5W30 4L például 53k körül van, ez is jó lenne a Polo-ba?
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Audi A4 B7, 2006, 2.0 TDI, BLB, 140LE, automata, DPF nélkül.
VW Polo 9N 2002, 1.4 benzin 16V, 75LE.
Szerintetek Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 vagy Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
Vagy esetleg valami más?Köszi!
-
-
Csaby25
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nincs.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Audi A4 B7, 2006, 2.0 TDI, BLB, 140LE, automata.
Milyen motorolajat ajánlotok?
Köszi! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Lehet az ACEA C szabvanyra gondolt.
-
junior11
veterán
Sziasztok, egy 2000-es évjáratú, 1.8T 20V Octaviában szeretnék olajat cserélni, eddig Castrol magnatec 5W 40 volt használva, mennyire ajánlott ez az olaj jelenleg? 🤔 Külföldi fórumokon eléggé megoszlanak a vélemények róla, karbon lerakódások stb panaszokkal, nem tudom mi igaz. Vagy néztem még a Shell Helix HX8 5W 40-et esetleg. Mit gondoltok? Köszi minden tanácsot.
-
-
LZs?!
aktív tag
Ford Focus Mk3 1.6 TDCi 70KW
2010-es gyártás, a motorkód: T3DB AG18713
Jelenleg 130e km.
Milyen motorolaj illene bele?
Az biztos, hogy 5w30 és valami C.
Párom nem találja a kézikönyvet, a neten pedig én nem találok a motorkódra keresve semmi részletekbe menőt.
Köszi.
-
eTrade
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Érdekes egy teszt. Mondjuk ez egy jó bizonyíték arra, hogy nem lehet egy olajcsere periódus alatt tönkrevágni a motort ha 'random' olajat utántölt az ember és nem pontosan azt ami benne van.
-
molnarpeter
nagyúr
10 különböző olaj keverve egy motorban: [link] (yt)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Persze, tudom, motorfelújítás helyett.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Láttam. A Subaruba nekem is enegedi a gyarto a 10W50-et forroegovi hasznalat eseten. Ok, globalis felmelegedes de azert ide eros tulzas polgari hasznalatra. Foleg egy nem turbos kis ccm-es motorba, annak alig van hotermelese.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen TV-t vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Jövedelem
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest