Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv
Érdeklődni szeretnék, hogy egy Trabant 2T-be, a keverékhez melyik olajat ajánljátok? Véleményt elfogadok
-
zserrbo
aktív tag
Kia Ceed ED 2009, 1.4 VVT benzin. Rá kell töltenem némi olajat hogy az áprilisi cseréig elég legyen. Annyit tudok, hogy 5W-30-as Castrollal lett töltve a szervizben, de pontosabbat nem. A kézikönyv szerint:
"API Service SL vagy jobb, ACEA A3 vagy jobb" kell bele.
Kettőt is találtam:
Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 A3/B4
Castrol Magnatec 5W-30 A3/B4
Vegyesen használom városban és pályán egyébként. Start-stop rendszer nincs az autóban.
A Castrol Autó-motorolaj és folyadékkeresőjében a Stop-Start-os nincs benne, bár paraméterek alapján jó lehet.
Maradjak a másodiknál vagy van más javaslat? -
Depiboy
tag
-
Depiboy
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jelentem idén 4x cseréltem olajat a Lidl-ben még mindig kapható átcímkézett AVISTA pace 5W-40 olajjal, nagyon kemény igénybevétel mellett 10 ezrenként cseréltem, teljesen rendben van még 10 ezernél is szép hangja van a motornak, nem eszi jobban mint a castrolt vagy shellt szóval én összességében ezt bátran ajánlom ennyiért.
Alany egy Opel Z18XE motor immáron 270 ezer kilóméterrel -
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy 2023-as gyártású (1 éves sincs, garanciás) renault megane 1.33tce, amely gyári olajcsere periódusa 30e km.
Most van benne 13e km és 15e-nél azért kicserélném..
Márkaszervíz elf evolution rn17 ev. tech elite 5w30-at rakna bele (5,4l), ami nem kapható kisker forgalomban és 80e Ft-ot kérne érte, amit szintén sokallok pont mint a 30e km-t
.
Lecserélném én nem márkaszervízben (gyári olajszűrűvel hogy garancia miatt ne legyen gond), de milyen olaj ajánlott 15e km-re helyette? (30-nál úgy is ők cserélik)
-
Qru
MODERÁTOR
A ZSU-nál van minden ami kell, meg is rendeltem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez is jó tipp, sztem igény lenne rá.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Várok kicsit, hátha karácsony után lesz. Addig úgysem aktuális a rendelés. Max Total Ineo megy bele, nekem az is jó (és ami fontosabb, hogy a motornak is).
-
-
Soma01
veterán
A csomagolás és maga a szűrő is kinézetre teljesen rendben van. Méretpontos, végig kitölti a méretet a szűrőpapír anyaga, oldalt is, nincs szivacs, hogy nagyobb legyen annyival... A szűrő magassága is rendben van. Volt olyan, aminél nem ért végig a szűrőpapír. A tömege is jó így érzetre. Volt már olyan ami szenes volt, de érződött, hogy szén az nem sok van benne. Olyan könnyű volt mint egy sima pollenszűrő. Ez úgy elmegy azért. A Blueprint szenes azért nehezebb. De ez a Kamoka re rossz és látszik rajta az antibakteriális bevonat rendesen be van vonva vele. Meg hát én se talaltam mást ami megfizethető (nekem) és antibakteriális.
-
norrberth
addikt
Opel lom 🫡
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Volt egy kis időm keresgélni 2.ponttal kapcsolatban, és kérdésem lenne. (passat b8.5, 2021, 2.0 cr tdi 110kW, DTSB)
A gyári szűrő elvileg 05L115562A cikkszámon fut, ennek utángyártott megfelelője pl. Mann Hu 5003 z vagy a Hengst E342H D494.
Amit nem értek, hogy az összes általam megnézett szűrő (Ufi, Purflux, Filtron stb) magassága ~160mm, de a Hengst csak 148mm-t. Olyan, mintha csak a papír részt mérték volna a rögzítő pöckök nélkül, mindenki más meg a teljes hosszát. De ez csak feltételezés.
Meg merjem rendelni?
A másik az olaj lenne.
Total quartz ineo xtra LL 0w20 - ról mi a véleményed? VW 508.00/509.00-t tudja, olcsóbb is a Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-20, de vajon jó is? -
tboldi
nagyúr
Megtörtént reggel a csere, immár a megfelelő olaj van a kezemben, sőt elhalmoztak bocsánatkérő ajándékokkal is. Kaptam egy petronasos nyakbaakasztót és egy castrolos olajtasakot.

-
tboldi
nagyúr
válasz
erik365
üzenetére
Nekem nem tűnik ugyanannak, más az ACEA besorolás, az egyik C3, a másik A3/B4. És bár az X-Clean kannáján valóban nem tűntették fel a Fiat besorolást, a hozzátartozó pdf-ben még igen. Nekem az S2-es kell, aminek az X-Cess ugyancsak nem felel meg.
Abban igazat kell adjak, hogy az X-Cess tavaly decemberi, az X-Clean idén júniusi gyártás.
-
erik365
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Nem különböző az, csak az újabb Gen2 már nem tudja a Fiat szabványt.(picit változott az összetétel is)
A kicsi még régi gyártás, a 4l-es meg már új, nézd meg a dátumokat.
Jó volna megnézni hozzászólás előtt a képeket
nem láttam, hogy a kicsi X-cess , azt hittem még a régi.... -
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kíváncsian várom a válaszukat. Alig pár perccel a hsz-em után, még 17h előtt elküldtem nekik a szívhez szóló levelemet, de gyanítom, ma már nem lesz semmi.
Néztem a számlát és a webes fiókomat is, azokon jól szerepel, tehát a csomag összekészítésénél csúszott el a dolog.
Illetve azt is sikerült megállapítanom, hogy amit tévesen kaptam, az 170 Ft-tal drágább.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a Liqui Moly AdBlue adalékával kapcsolatban, ami elvileg gátolja a kristályosodást?
-
tboldi
nagyúr
Ajjaj, az Olajshop különböző olajokat küldött.

A nagy szerencsére helyes, tehát az olajcserét nem akadályozza, a kicsit meg csak azért vettem, hogy a csomagtartóban is legyen, de dobok nekik egy emailt, hogy nem ezért fizettem.
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek keresek olajat.
Skoda octavia Mk3 RS, 2015, 2.0 TDI, 135kW CUPA motorkód. Elvileg 5w30 és VW 504/507 kell bele.
Első körben a Total quartz ineo LL 5W30 - at néztem. [link]
Maradhat? -
válasz
Cheesy
üzenetére
Nem kell bele ilyen DPF tisztító adalék, ez egy modern Common Rail üzemanyag-befecskendező rendszerrel rendelkező motor, ebbe prémium gázolaj kell meg olyan felhasználási mód, ahol végig tudja hajtani a regenerációs folyamatot, vagy legalább nem megszakítani a regent.
Opcionálisan az évszaknak megfelelő VIF adalékot adhatsz tankoláskor.
-
Cheesy
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Látom van sorstársam

Pontosan így fogalmaztam neki ma reggel, amikor 20 perces monológom végére értem, érintve a dízel motorok hidegkopásának jellemzőit és az ebből eredeztethető meghibásodások nagyjábóli fajtáit és költségkereteit, valamint a megoldási lehetőségeket. Az autóNK (erre ő kijavít, hogy az az autóD, mert te használod
(Persze, mert neki nincs jogsija...)) egy kb. 4-5m Ft értékű ingóság, érdemes lenne törekedni arra, hogy minél kevésbé ártsunk neki.
De a fürdőben a fűtéscsövek már nem szép fehérek, le kéne festeni (már megtörtént
) -
polonic
félisten
válasz
Cheesy
üzenetére
Mivel férfi emberként az autóra másképp tekintek, mint Kedves Feleségem, így szinte fáj ez a használat.
Hú bammeg, ez mennyire igaz itt is.
Az ingatlan után az autó a legnagyobb érték. Aztán simán rámondja, hogy egy használati tárgy. Ami egyébként igaz. De a szaros porszívó, ha meg van karcolva, jobban zavarja. Miért ilyenek a nők.

-
Cheesy
őstag
2013 Outlander 2.3 diesel 4N14 motorral.
Évente 1-2x szoktam olyat, hogy teletankolom és adok neki egy flakon Motul DPF Cleaner-t. Jellemzően, ha előre tudom, hogy hosszú útra megyek vele, (pl. elmegyünk a Zalába, akkor az 2x325km) és így majd' 1 tank gázolajat meg is eszik. Autópályán megyek, kb. 2300-2500 rpm tartósan. Valamelyik nap láttam az ósönben, hogy a Valvoline is gyárt ilyesmit.
Ki milyen DPF tisztító adalékot használ? Van értelme?Másik kérdésem:
Ugyan zárt, de fűtetlen garázsban áll. A gyereket télen nem bringáztatom az állomásra, ahol egyébként is lopják a bringát, hanem elviszem, mert onnan indul a busz és a vonat is. Sajnos ez egy kb. 4,5-5km-es kör. Reggel mire kinyitom a garázst, meg szedelőzködök, járatom 2-3 percet mielőtt egyáltalán kiállok vele a garázsból. Úgy alakult, hogy kb. 1 éve itthonról dolgozok, tehát van olyan nap, hogy napi 2x csak ezt a távot teszi meg az autó. Igen, tudom, hogy ez gyilkos neki, de ez van. Olajcsere max 10e km-ként, Motul 8100 X-Clean+ 5W30-ra. Tudom, hogy ez sem elég
Mivel férfi emberként az autóra másképp tekintek, mint Kedves Feleségem, így szinte fáj ez a használat.
Mennyibe fájna egy állófűtést(?) vagy elektromos fűtést(?), ami akár konnektorba dugható és a vízkört felfűti beépíteni utólag? Van konnektor a garázsban, van időzítőm is, így 2-3 órával a tervezett indulás előtt elkezdhet fűteni. -
troll81
addikt
[link] sziasztok skoda 1.9 pdtdi be mehet elvileg 4 liter korul megy bele,ha jol tudom.
ha passzol akkor 2-3 olajcseret be rendelek belole
-
tboldi
nagyúr
Nos, sikerült pontot tennem az olajkérdésre, Motul X-Clean Gen2-t rendeltem Hengst szűrővel. Utóbbiból gyárit szerettem volna, de most épp hiánycikk, viszont egy új olajszeparátort azért rendeltem innen, hátha kevesebb olajat szív majd vissza vele a turbó.
-
troll81
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
3701 LIQUI MOLY Top Tec 4100 akkor ez passzol.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Van, de az olyan is!
Ez tuti fixen passzol bele de amúgy használtam már Filtront, meg Bosch-t is. -
-
válasz
troll81
üzenetére
5w40 VW505 01 kell bele, ezt kitárgyaltuk anno.
Diesel High Tech 5W-40 vagy Top Tec 4100 5W-40 lenne a belevaló a LM kínálatból.
-
troll81
addikt
Sziasztok 1.9 pdtdi Skoda Octavia kellene 5w30.olaj.Axr volt a motorkód.
Probléma a következő 6 km utak 8000 km után kérte az utántöltest.
Lm toptec van benne .
Maradnék LM nal de esetleg más opció van e bele.Amúgy is 10ezret megy minden csere alkalmával.
Valami 5-30 kellene bele akad pályázás is 4-5 ezer km.
A sok hidegen menés ennyire megeszi az olajat?Köszönöm a tippeket ajánlásokat
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norrberth
üzenetére
Vmi híg 5W40 lenne a jó vagy vmi vastag 5W30. De amúgy nem vagyok híve az olaj mixelgetésnek, maradhat a X-Cess Gen2. Szűrőből meg Mann. Az tuti passzol bele.

Bár ezt a Kamoka anti-bacit lehet megnézem. Ha passzol bele (papíron ez kisebb mint a tuti méretpontos Mann) akkor az megy bele.
-
Korábban többször rendeletem a Suzukihoz gyári olajat, VW-hez gyári szűrőket innen. Összességében nem rossz, fenti tételek ára versenyképes.
Reggel a Kauffernél adtam le rendelést a Suzuki (Ecstar 0w20) és a Mazda (Total 0w20 GF-6A) olajára, ott voltak jó áron, ill. amúgy is megyek oda a VW szűrőkért.
VW olaja még nyitott kérdés, ill. azok a Zs+U-nál a vannak jó áron, a Kauffernél jelenleg csak a gyári olaj elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- Váratlanul megerősítette a mobil GeForce RTX 5070-et az NVIDIA
- PlayStation 1 / 2
- Gyúrósok ide!
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)