Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tboldi
nagyúr
Én a Ravenolt vagy a Motult választanám szimpátia alapján, de a Selénia, a Total és az összes többi sem lenne igazából rossz választás.

Per pillanat én is Motult locsolok az 1.4 T-Jet Alfába és az 1.3 Multijet Ypsilonba. Utóbbinál az az érdekes, hogy az eddig próbáltak közül az X-cess Gen2 5W40 az egyetlen, amivel nem reklamál elégtelen olajnyomásra hidegindításkor.
-
tboldi
nagyúr
Privátban már megírtam, hogy magamat ismerve én nem halogatnám a cserét, és akkor magadtól datálhatsz egy kezdőpontot, de emellett azt is gondolom, hogy pár hónap és km alatt nem lesz semmi baja az autódnak, ha nem cseréled. A döntés a tied meg a pénztárcádé.

Én is cseréltettem vezérlést a MiTóban, hiába hirdették "friss" szíjjal... Hát igen, km-ben számolva még abszolút nem lett volna indokolt, de években már túllépte a periódust.
-
tboldi
nagyúr
Gyári jöhet? Olaj, levegő, illetve az olajszűrőhöz javasolnék egy új kupakot is, nehogy úgy járj, mint én az előző Ypsilonnal, hogy csere közben derült ki, hogy a belseje el van törve. Ha mégis ép lenne a meglévő, akkor is lesz egy pótod későbbre.
Gázolajszűrőből 2 félét is hoz a kereső, nem tudom, a tiédben melyik fajta van. Ha küldesz egy képet a motortérről, legfőképp a tágulási tartály környékéről, akkor megmondom.

Mindenesetre én minden második olajcserénél szoktam, 1, legkésőbb 2 év.Olajat azért nem írok még, mert d4d pont a neked is szükséges specifikációval kapcsolatban írt az importőrnek, várjuk a választ. Mondjuk ebből is tudsz gyárit venni hozzá, azzal nem lősz mellé.
-
-
-
tboldi
nagyúr
-
d4d
aktív tag
Érden van egy Mitsubishi szerviz talán tudnának segíteni. Még egy eredeti 1. gen 3000 GT-t is rendbe tudnának tenni, egyszer beszélgettem ott szerelővel. Ha létezik az a Colt olajszűrő, gondolom ők tudnak róla.
-
tboldi
nagyúr
Lehet, hogy most itt is Total lesz a Jazz-ben. Az a helyzet, hogy a Bárdinál megvehetek mindent egyszerre, ami a Hondához és a Lanciához kell, és éppen annyival drágább csak, mintha 2-3 webshopból rendelve szállítási költségeket fizetnék. Viszont az eddig használt földgázas Shell-t nem találtam náluk, a Motul Eco-nergy és a Mobil 1 ESP meg bazi drága náluk.
Szóval ki milyen 0W20 vagy 0W30 Total olajat venne egy 2006-os Honda Jazz 1.4-hez (L13A1)?
API SL van még mint előírás, de ezt kb. bármi megugorja már. A felhasználás pedig leginkább városi rövidtávozás, de mivel sokadik autó a flottában, többet áll a garázsban, mint amennyit nem.A Castrol légszűrőt kalandvágyból választottam, kíváncsi vagyok rá.

-
gg72
veterán
Megvolt a Colt olajcsere, viszont az olajleeresztő csavar nem lett kicserélve, mert amit rendeltem, az közel 1cm-el rövidebb volt, mint ami benne volt és mivel nem tudtuk, hogy most akkor melyik a gyári méret, csak az alátétet lett cserélve.
Ez lett berendelve [link] , elvileg Mitsubishi, a csomagoláson is szerepel. Lehet, hogy az előzőleg benne lévő volt a rossz méret, de most már mindegy, gondolom nincs nagy jelentősége.
-
Soma01
veterán
A csomagolás és maga a szűrő is kinézetre teljesen rendben van. Méretpontos, végig kitölti a méretet a szűrőpapír anyaga, oldalt is, nincs szivacs, hogy nagyobb legyen annyival... A szűrő magassága is rendben van. Volt olyan, aminél nem ért végig a szűrőpapír. A tömege is jó így érzetre. Volt már olyan ami szenes volt, de érződött, hogy szén az nem sok van benne. Olyan könnyű volt mint egy sima pollenszűrő. Ez úgy elmegy azért. A Blueprint szenes azért nehezebb. De ez a Kamoka re rossz és látszik rajta az antibakteriális bevonat rendesen be van vonva vele. Meg hát én se talaltam mást ami megfizethető (nekem) és antibakteriális.
-
tibbike01
addikt
Aktívszenes pollenszűrőből jók a nagyobb márkák szűrői, de ha maximalista vagy akkor Mann FP vagy Mahle Caremetix a 2 number one szűrő.
Egyik olaj tudja a dexos2 minősítést, a másik nem. Ne kép alapján rendelj, bármilyen kép lehet a weboldalon és bármilyet kaphatsz kézhez.
-
-
Igazából nem egy válogatós motor, csak legyen MB spec-et tudja a motorolaj.
5w30 bevált, így biztos nem töltögetnék bele 5w40-et.Én is maradnék a Petronas-nál vagy, amit könnyebb beszerezni pl.: az említett Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30; de ha árérzékeny a dolog, megmondod melyik boltból lesz a vásárlás és keresünk olcsóbb alternatívát.
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem is A3/A5 kellene mert benzines de a C2/C3 jó benzines autóba is a katalizátora meghálálja hosszú távon. A Motul olajválasztója is az X-Clean FE-t hozza nekem pl.
-
Qru
MODERÁTOR
Eddig Motul X-Clean FE C2/C3 5W30-at használtam, aztán váltottam Motul 8100 Eco-nergy 5W30-ra. Hangosabb nem lett a gép de a fogyim picit nekem is nőtt tőle. Most visszatértem az X-Clean FE-hez (igaz nem a fogyi miatt).
Esetleg a Shell-t kipróbálhatod, az egy elég új fejlesztés és nagyon jókat olvasni róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AliExpress tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest