- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A.Winston
tag
Ha nem eszi szerintem felesleges feljebb menni.
Milyen gyakran csereled amugy? Egy olajanalitika lehet hasznos megnezni kopik-e valami hatarertek felett (bar az is inkabb rendszeres cserenel csinalva adja meg kello kontextust).
A sok autopalya is jo az olajnak. Szoval a helyedben szerintem nem biztos erdemes sokat lamentalni valts-e.Japanok egyebkent eleg lazan kezelik olaj speci kerdest, es mivel fo piacuk amerika az API-ra fokuszalnk inkabb.
Nalad gondolom a kozos Merci fejlesztes miatt vettek at at siman az ajanlast. -
A.Winston
tag
Az valoszinu teljesen jo, de mellette tobbi specit is erdemes figyelni. SAPS tartalom milyen kell
legyen (reszecskeszuros-e az auto!), de API is szamithat hiaba amerikai speci (SN, SP stb). Illetve jo tisztaban lenni europai gyartok eloirasaival. BMW, Porsche eleg komoly kovetelmenyeket tamaszt. Mivel certek dragak sok olajgyarto nem mindet licenszeli minden termekre, de ettol fuggetlen lehet teljesen jo alkalmazni.
Elkeszdesz nezeledni, ne ijedj meg h eleg mely a
nyul urege, mert egy szint utan inkabb hitvita jellegu. Ettol fuggetlenul erdemes tisztaban lenni vele. Menthet meg draga fejvakarastol embereket. -
A.Winston
tag
A 40 es 100 fokos viszkozitasi indexeit nezd. API besorolas tol/ig terjed, ami a kuszob aljan van szamit hignak. Egyebkent felhasznalas es tipus fuggo. Amennyire en eddig olvasgattam, vekonyabb olaj = kevesebb fogyasztas (igy lehet javitani flotta atlagot gyartoi szinten), illetve rosszabb vedelem (ez altalaban eleg ha gari idoszakot kihuzza specifikacioba irni…).
De nem erdemes ketsegbeesesbe se akarmeddig menni, a w30/40 es szint boven eleg akar versenyre is bizonyos fokig. Inkabb az ilyen w20 alatti olaj ajanlasoknal erdemes tudni valojaban milyen fokokat szokott elerni. Ugye ezek 110+ fok felett mar kvazi sokat nem segitenek, ha dizajn vagy hiba miatt a motor rendszeresen afelett jar erdemes vastagabbat megfontolni (persze csak ha szamit a motorelettartam). -
Qru
MODERÁTOR
Motul X-Cess Gen2 vagy a Shell Helix is viszonylag híg 5W40-esben. Ugye ezbben a szabványban tól-ig értéket vannak, szóval van mozgástér.
Az jó olaj, nem érdemes lecserélned, főleg tél előtt ne válts 5W40-re.Hiába azonos (5W) a hideg oldal az 5W40 sűrűbb mint az 5W30 hidegen.
-
Qru
MODERÁTOR
Egy hígabb 5W40 mehet bele akár de igazából maradhatsz az 5W30-nál is.
Amúgy végre egy rendes manual ahol leírják, hogy ne öntögess mindenféle vackot az olajba. Pont nem rég volt gond az egyik Liqui Moly adalékkal, hogy több VW motort is hazavágott. A motorgyártó kivizsgálták a hibás motorokat és kiderült, hogy mind az adott adalék miatt ment tönkre. Szóval ezt a kitételt nem viccből írják bele.
-
gg72
veterán
Megvolt a Colt olajcsere, viszont az olajleeresztő csavar nem lett kicserélve, mert amit rendeltem, az közel 1cm-el rövidebb volt, mint ami benne volt és mivel nem tudtuk, hogy most akkor melyik a gyári méret, csak az alátétet lett cserélve.
Ez lett berendelve [link] , elvileg Mitsubishi, a csomagoláson is szerepel. Lehet, hogy az előzőleg benne lévő volt a rossz méret, de most már mindegy, gondolom nincs nagy jelentősége. -
Soma01
veterán
A csomagolás és maga a szűrő is kinézetre teljesen rendben van. Méretpontos, végig kitölti a méretet a szűrőpapír anyaga, oldalt is, nincs szivacs, hogy nagyobb legyen annyival... A szűrő magassága is rendben van. Volt olyan, aminél nem ért végig a szűrőpapír. A tömege is jó így érzetre. Volt már olyan ami szenes volt, de érződött, hogy szén az nem sok van benne. Olyan könnyű volt mint egy sima pollenszűrő. Ez úgy elmegy azért. A Blueprint szenes azért nehezebb. De ez a Kamoka re rossz és látszik rajta az antibakteriális bevonat rendesen be van vonva vele. Meg hát én se talaltam mást ami megfizethető (nekem) és antibakteriális.
-
tibbike01
őstag
Aktívszenes pollenszűrőből jók a nagyobb márkák szűrői, de ha maximalista vagy akkor Mann FP vagy Mahle Caremetix a 2 number one szűrő.
Egyik olaj tudja a dexos2 minősítést, a másik nem. Ne kép alapján rendelj, bármilyen kép lehet a weboldalon és bármilyet kaphatsz kézhez.
-
grizlisandor
veterán
Igazából nem egy válogatós motor, csak legyen MB spec-et tudja a motorolaj.
5w30 bevált, így biztos nem töltögetnék bele 5w40-et.Én is maradnék a Petronas-nál vagy, amit könnyebb beszerezni pl.: az említett Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30; de ha árérzékeny a dolog, megmondod melyik boltból lesz a vásárlás és keresünk olcsóbb alternatívát.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem is A3/A5 kellene mert benzines de a C2/C3 jó benzines autóba is a katalizátora meghálálja hosszú távon. A Motul olajválasztója is az X-Clean FE-t hozza nekem pl.
-
Qru
MODERÁTOR
Eddig Motul X-Clean FE C2/C3 5W30-at használtam, aztán váltottam Motul 8100 Eco-nergy 5W30-ra. Hangosabb nem lett a gép de a fogyim picit nekem is nőtt tőle. Most visszatértem az X-Clean FE-hez (igaz nem a fogyi miatt).
Esetleg a Shell-t kipróbálhatod, az egy elég új fejlesztés és nagyon jókat olvasni róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- bambano: Bambanő háza tája
- Motoros topic
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest