- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Ahogy már korábban is linkeltem, egy 1.3-as Colt-ról van szó:
-
gg72
veterán
Annyira mondja mindenki most ezt az 5W40 olajat, hogy lehet legközelebb én is ezt teszek a Colt-ba, a gépkönyv szerint mehet is bele:
Jelenleg Total Quartz Ineo LongLife 5W-30 van benne, amivel teljesen elégedett vagyok, a Total olajkeresőja amúgy most nekem ezt ajánlotta: TotalEnergies QUARTZ 9000 ENERGY 0W-40. Mit gondoltok?
-
gg72
veterán
válasz
MasterMark #14067 üzenetére
Pedig a Coltos fb csoportban is írta vki, hogy most cserélt olajat a felesége autójában és abban is is egy 45mm hosszú csavar volt, mondjuk ő kicserélte ilyen rövidre.
-
gg72
veterán
Megvolt a Colt olajcsere, viszont az olajleeresztő csavar nem lett kicserélve, mert amit rendeltem, az közel 1cm-el rövidebb volt, mint ami benne volt és mivel nem tudtuk, hogy most akkor melyik a gyári méret, csak az alátétet lett cserélve.
Ez lett berendelve [link] , elvileg Mitsubishi, a csomagoláson is szerepel. Lehet, hogy az előzőleg benne lévő volt a rossz méret, de most már mindegy, gondolom nincs nagy jelentősége. -
gg72
veterán
Kösz, hát akkor majd időben fogom cserélni. 🙂
-
gg72
veterán
Beszerzés pipa. 🙂 A Kamoka szűrők így első blikkre nagyon ígéretesek, a csomagolásuk is igényes, a Hengst török gyártmány.
-
gg72
veterán
Ok, kösz mindenkinek, a Kauffer-től lenne: [link] Ez rendben lenne, akkor? Egy 1.3-as Colt-ba kellene, korábban már végigzongoráztuk a lehetőségeket, a Shell-nél maradnék.
Pollenből (aktívszenes) akkor inkább Mann, mint a Meyle?
-
gg72
veterán
Aktívszenes pollenszűrőből a Meyle is jó lehet a Mann helyett? Illetve van még Mahle-knecht antibakteriális hatással, na ilyenem sem volt még.
Valamint a két Shell olaj között lehet vmi különbség a csomagoláson kívül?
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor #13533 üzenetére
Okés
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor #13528 üzenetére
Köszi, Qru-nak is! Akkor ebből a kettőből marad vmelyik. Nem nagyon árérzékeny a dolog, úgy vagyok vele, hogy évente egyszer veszek olajat, akkor az pár ezer Ft már nem számít. Az előző tulaj tette bele a Petronast, én meg korábban egy Hyundai i30ban ezt a Shellt használtam, egyikkel sem volt gond.
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor #13523 üzenetére
A könyv ezt írja:
Az említett 5W40-et a Motul olaj keresője dobta fel, amúgy most Petronas 5w30 van benne, és 5000 km/fél év után semmi bajom vele, nem eszi a motor. Akkor maradjak ennél, vagy a Shell ECT C3? -
gg72
veterán
válasz
MasterMark #13362 üzenetére
OK, kösz.
-
gg72
veterán
Colt 1.3-ba milyen olajat ajánlanátok? Most Petronas 5W30 van benne, de ezeken gondolkodom még:
- Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30
- LIQUI MOLY Special Tec LL 5W-30
- Motul 8100 X-Clean+ 5W-30 -
gg72
veterán
válasz
grizlisandor #13291 üzenetére
Nekem pár hónapja szinrén Ravenol-t MTF-2 SAE 75W80 1L [link] ajánlottak az 1.3as Coltomba, teljesen elégedett vagyok vele.
-
-
gg72
veterán
1.3-as Coltba keresek váltóolajat, a gyári könyve 75W80-at hoz, de a keresők 75W90-et dobnak fel.
A Coltos csoportokban általában a Motult ajánlják, de valaki pl. a Shell Spirax S5 ATE-ra esküszik + van még ugye a sokak által ajánlott Liqui Moly is. Szerintetek?
-
gg72
veterán
Hyundai i30 1.6 benzines (G4FC) kocsiba keresek olajat és a Total magyar és angol keresője 2 különbözőt dob ki:
Illetve korábban Shell 5w-30 Helix Ultra ECT C3 4L volt benne. Melyiket ajánlanátok?
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor #12586 üzenetére
Én ilyen szempontból a Fékmester-t csak dícsérni tudom, vasárnap rendeltem szűrőt és gyertyákat, ma már átvettem őket az MPL automatából.
-
gg72
veterán
válasz
dellfanboy #12522 üzenetére
Ez nem saját gépkönyv, most találtam a neten:
-
gg72
veterán
Sziasztok! Vettem kevés km-el egy használt Citroen C4 1.4 16V kocsit (KFU ET3J4 motor), tavaly nyáron volt benne vezérlés- és olajcsere (5w30), azóta alig mentek vele (4000km) de azért egy olajcserét akarok, csak nem tudom milyet tegyek bele. A kezelési 5W40-et ír, viszont a Total keresője pl. ezt adja ki :Total Energies Quartz Ineo First 0W-30. Szeintetek?
-
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur #3413 üzenetére
Iridium-os NGK-t vettem bele 3 éve, akkor még ne cseréljem?
[kép] -
gg72
veterán
2016-ban vettünk egy Hyundai i30-at, akkor nyáron volt benne gyertyacsere, jól értelmezem, hogy újra kellene?
[kép]
Habár még csak 55000 km van az autóban, a legutóbbi gyertyacsere óta pedig csak 20000 ment bele. -
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur #3223 üzenetére
G4FC motor (88kW)
-
gg72
veterán
Ma rendelem az olajat és egy utolsó megerősítés kellene: Shell Helix Ultra ECT olaj lesz, de melyik?
- ECT C2/C3 0W30 (filterabc)
- ECT C3 5W30 (Kovács autóalkatrész)
Az autó egy 2012-es 1.6-os Hyundai i30, kb.12000-et megyünk vele évente, garázsban tartjuk.
Az olajválasztó oldalak (a Shell a Helix Ultra Professional AF 5W-30 olajat) és a gépkönyve is 5W30-as olajat ír, de ha azt mondjátok, hogy mehet bele a 0W, akkor veszem azt, igaz az picit drágább. -
gg72
veterán
Pont egy éve [kerestem] olajat, így ismét aktuális a dolog, 12000 km ment bele azóta az akkor ajánlott Motul 8100 Eco-nergy-be és habár közben olvastam, hogy néhányan panaszkodnak rá (hangos motorzaj induláskot, megnövekedett fogyasztás), de az igazat megvallva én semmi ilyet nem tapasztaltam, nagyon elégedett vagyok vele. Így elsőre ezért nyílván ilyen olajat vennék újra, de ha azt mondjátok, hogy pl. a Motul X-Clean FE C2/C3 5W30 jobb lenne, akkor kipróbálom azt.
Vagy látom a Shell Helix Ultra ECT C2/C3 is népszerű mostanság, esetleg abből az 5W30-at?
Mi a véleményetek? -
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur #1107 üzenetére
Kösz, Qru-nak is.
A szűrőket a Kauffer-tól rendelem, az olaj is onnan jönne, a márka mindegy? Eneos, Fuchs, Motul jöhetne szóba. -
gg72
veterán
Szüleim vesznek hamarosan egy használt Nissan Almera Tinot-t (1.8-as benzines), a gépkönyve már nincs meg, milyen olaj (viszkozitás, márka) lenne jó bele? Előre is köszönöm.
-
gg72
veterán
Sziasztok! 2012-es 1.6-os Hyundai i30-be keresek 5W30 olajat, a gépkönyv szerint API SL/SM, ACEA A5 vagy magasabb olaj kell bele. Előzőleg Fuchs Titan GT1 Pro Flex volt benne, de most kipróbálnám a Motul 8100 Eco-nergy-t, habár ennek a speckói (ACEA A5/B5; API SL/CF) egyel rosszabbak, mint a Fuchs-é (ACEA A3/B4, C3; API SN/SM) Jó ötlet? Vagy ne keverjem és maradjon a Fuchs?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- SSD kibeszélő
- LEGO klub
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZEN.com
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest