Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
[Castrol MAGNATEC 0W-30 C2] olaj most akciós az amazonon BF keretében, 11ezer lenne az 5 liter. Akkor megvehetem egy 2015-ös 1.6 Jtdm Alfa Giulietta-ba? Az olaj tudja a Fiat 9.55535-DS1/ GS1szabványt, az olajcsrét áprilisban tervezem.
-
gg72
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Igen, mondtad. Az illető, aki felmérte a kocsi műszaki állapotát, azt mondta, hogy látszik az olajon, hogy friss, így azt télre hagyom, de márciusban lecserélem. Olajból mit választanál amúgy azok közül, amiket d4d felsorolt? Castrol, Total, LM, Ravenol, Motul vagy a Selenia?
-
-
gg72
veterán
Alfa Giulietta 1.6 JTDM (940FXD1A) típusba milyen olajat, olajszűrőt és légszűrőt ajánlanátok? Valamint üzemanyagszűrőt mikor kell benne cserélni?
Olajból Castrol MAGNATEC 0W-30 C2 jó lenne? Korábban olajszűrőkből Hengst-et vettem, ez az Alfához is jó lenne? -
gg72
veterán
Lehet a napokban lecsélem a Coltomat egy Alfa Giulietta-ra, 1.6 Jtdm. Viszont a Colthoz még vettem 2 hónapja Ravenol VMP 5W30 olajat, de akkor ez már nem fog belekerülni. Jó lenne ez az olaj az Alfa-hoz is?
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Na, Ravenol VMP megrendelve, de csak kb két hónap múlva lesz betöltve. 🙂
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kösz szépen.
-
gg72
veterán
A LIQUI MOLY Special Tec F 5W-30 / Special Tec LL / Top Tec 4300 olajok között mi a különbség? Lehet a Colt-ba legközelebb LM-et teszek a mostani Total Quartz Ineo LongLife 5W-30 helyett, az amazonról elég jó árban meg tudnám rendelni.
-
gg72
veterán
Most próbáltam rákeresni gyári Colt (2005, 1.3) olajszűrőre, de sehol sem látok...
-
gg72
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Jó, hogy mondod, mert nálam kb. 2 hónap múlva fog belemenni a Colt-ba 10ezer km, így cserés lesz az olaj. Én sztem maradni fogok a Total Quartz INEO Long Life 5W-30 olajnál és a Hengst olajszűrőnél, a lég- és pollenszűrőből pedik a Kamoka-nál, azokkal sem volt semmi bajom.
-
gg72
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Pedig a Coltos fb csoportban is írta vki, hogy most cserélt olajat a felesége autójában és abban is is egy 45mm hosszú csavar volt, mondjuk ő kicserélte ilyen rövidre.
-
gg72
veterán
Megvolt a Colt olajcsere, viszont az olajleeresztő csavar nem lett kicserélve, mert amit rendeltem, az közel 1cm-el rövidebb volt, mint ami benne volt és mivel nem tudtuk, hogy most akkor melyik a gyári méret, csak az alátétet lett cserélve.
Ez lett berendelve [link] , elvileg Mitsubishi, a csomagoláson is szerepel. Lehet, hogy az előzőleg benne lévő volt a rossz méret, de most már mindegy, gondolom nincs nagy jelentősége.
-
gg72
veterán
Kösz, hát akkor majd időben fogom cserélni. 🙂
-
gg72
veterán
Beszerzés pipa. 🙂 A Kamoka szűrők így első blikkre nagyon ígéretesek, a csomagolásuk is igényes, a Hengst török gyártmány.
-
gg72
veterán
Ok, kösz mindenkinek, a Kauffer-től lenne: [link] Ez rendben lenne, akkor? Egy 1.3-as Colt-ba kellene, korábban már végigzongoráztuk a lehetőségeket, a Shell-nél maradnék.
Pollenből (aktívszenes) akkor inkább Mann, mint a Meyle?
-
gg72
veterán
Aktívszenes pollenszűrőből a Meyle is jó lehet a Mann helyett? Illetve van még Mahle-knecht antibakteriális hatással, na ilyenem sem volt még.
Valamint a két Shell olaj között lehet vmi különbség a csomagoláson kívül?
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Okés
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, Qru-nak is! Akkor ebből a kettőből marad vmelyik. Nem nagyon árérzékeny a dolog, úgy vagyok vele, hogy évente egyszer veszek olajat, akkor az pár ezer Ft már nem számít. Az előző tulaj tette bele a Petronast, én meg korábban egy Hyundai i30ban ezt a Shellt használtam, egyikkel sem volt gond.
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
A könyv ezt írja:
Az említett 5W40-et a Motul olaj keresője dobta fel, amúgy most Petronas 5w30 van benne, és 5000 km/fél év után semmi bajom vele, nem eszi a motor. Akkor maradjak ennél, vagy a Shell ECT C3? -
gg72
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
OK, kösz.
-
gg72
veterán
Colt 1.3-ba milyen olajat ajánlanátok? Most Petronas 5W30 van benne, de ezeken gondolkodom még:
- Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30
- LIQUI MOLY Special Tec LL 5W-30
- Motul 8100 X-Clean+ 5W-30
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem pár hónapja szinrén Ravenol-t MTF-2 SAE 75W80 1L [link] ajánlottak az 1.3as Coltomba, teljesen elégedett vagyok vele.
-
-
gg72
veterán
1.3-as Coltba keresek váltóolajat, a gyári könyve 75W80-at hoz, de a keresők 75W90-et dobnak fel.
A Coltos csoportokban általában a Motult ajánlják, de valaki pl. a Shell Spirax S5 ATE-ra esküszik + van még ugye a sokak által ajánlott Liqui Moly is. Szerintetek? -
gg72
veterán
Hyundai i30 1.6 benzines (G4FC) kocsiba keresek olajat és a Total magyar és angol keresője 2 különbözőt dob ki:

Illetve korábban Shell 5w-30 Helix Ultra ECT C3 4L volt benne. Melyiket ajánlanátok?
-
gg72
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én ilyen szempontból a Fékmester-t csak dícsérni tudom, vasárnap rendeltem szűrőt és gyertyákat, ma már átvettem őket az MPL automatából.
-
gg72
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez nem saját gépkönyv, most találtam a neten:

-
gg72
veterán
Sziasztok! Vettem kevés km-el egy használt Citroen C4 1.4 16V kocsit (KFU ET3J4 motor), tavaly nyáron volt benne vezérlés- és olajcsere (5w30), azóta alig mentek vele (4000km) de azért egy olajcserét akarok, csak nem tudom milyet tegyek bele. A kezelési 5W40-et ír, viszont a Total keresője pl. ezt adja ki :Total Energies Quartz Ineo First 0W-30. Szeintetek?
-
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Iridium-os NGK-t vettem bele 3 éve, akkor még ne cseréljem?
[kép] -
gg72
veterán
2016-ban vettünk egy Hyundai i30-at, akkor nyáron volt benne gyertyacsere, jól értelmezem, hogy újra kellene?
[kép]
Habár még csak 55000 km van az autóban, a legutóbbi gyertyacsere óta pedig csak 20000 ment bele. -
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
G4FC motor (88kW)
-
gg72
veterán
Ma rendelem az olajat és egy utolsó megerősítés kellene: Shell Helix Ultra ECT olaj lesz, de melyik?
- ECT C2/C3 0W30 (filterabc)
- ECT C3 5W30 (Kovács autóalkatrész)
Az autó egy 2012-es 1.6-os Hyundai i30, kb.12000-et megyünk vele évente, garázsban tartjuk.
Az olajválasztó oldalak (a Shell a Helix Ultra Professional AF 5W-30 olajat) és a gépkönyve is 5W30-as olajat ír, de ha azt mondjátok, hogy mehet bele a 0W, akkor veszem azt, igaz az picit drágább. -
gg72
veterán
Pont egy éve [kerestem] olajat, így ismét aktuális a dolog, 12000 km ment bele azóta az akkor ajánlott Motul 8100 Eco-nergy-be és habár közben olvastam, hogy néhányan panaszkodnak rá (hangos motorzaj induláskot, megnövekedett fogyasztás), de az igazat megvallva én semmi ilyet nem tapasztaltam, nagyon elégedett vagyok vele. Így elsőre ezért nyílván ilyen olajat vennék újra, de ha azt mondjátok, hogy pl. a Motul X-Clean FE C2/C3 5W30 jobb lenne, akkor kipróbálom azt.
Vagy látom a Shell Helix Ultra ECT C2/C3 is népszerű mostanság, esetleg abből az 5W30-at?
Mi a véleményetek? -
gg72
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kösz, Qru-nak is.

A szűrőket a Kauffer-tól rendelem, az olaj is onnan jönne, a márka mindegy? Eneos, Fuchs, Motul jöhetne szóba. -
gg72
veterán
Szüleim vesznek hamarosan egy használt Nissan Almera Tinot-t (1.8-as benzines), a gépkönyve már nincs meg, milyen olaj (viszkozitás, márka) lenne jó bele? Előre is köszönöm.
-
gg72
veterán
Sziasztok! 2012-es 1.6-os Hyundai i30-be keresek 5W30 olajat, a gépkönyv szerint API SL/SM, ACEA A5 vagy magasabb olaj kell bele. Előzőleg Fuchs Titan GT1 Pro Flex volt benne, de most kipróbálnám a Motul 8100 Eco-nergy-t, habár ennek a speckói (ACEA A5/B5; API SL/CF) egyel rosszabbak, mint a Fuchs-é (ACEA A3/B4, C3; API SN/SM) Jó ötlet? Vagy ne keverjem és maradjon a Fuchs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Milyen processzort vegyek?
- Steam topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 - alap
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Ultimate előfizetés akár 4714 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Coltos csoportokban általában a Motult ajánlják, de valaki pl. a Shell Spirax S5 ATE-ra esküszik + van még ugye a sokak által ajánlott Liqui Moly is. Szerintetek?