- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
konci79
őstag
válasz
grizlisandor #13499 üzenetére
Köszi, de a képek jók.
Valamelyik gyártó, pl. a Hengst olyat csinál mint a fenti képen a fekete keretes, valamelyik meg olyat mint a Mann.
Ennyire nem vagyok elveszett.
Kérdés továbbra is az, hogy befolyásol-e valamit hogy melyiket rakom bele, mitől jobb-rosszabb egyik a másiktól, vagy semmi jelentősége sincs, csak ilyen és kész -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #13489 üzenetére
O ez a Bubiba is jo lenne! Radaron van akkor nalam.
-
TommyY2
tag
válasz
TommyY2 #13488 üzenetére
Azt még elfelejtettem írni, hogy a héten voltam a helyi Suzuki szervizben, ahol éves szinten mindig megveszem az S-Cross-hoz (K14C) a gyári olaj szűrőt (6e Ft, előbb-utóbb majd átállok Mann-ra, ami kb. fele annyiba kerül).
Most egy új emberke volt, mivel az előző tavaly nyugdíjba ment. Megkérdezte, hogy nem akarom-e az autót ott szervizeltetni, most tudna rá adni 50% munkadíj kedvezményt.
Mondtam neki, hogy korábban nem volt egyértelmű a belevaló olaj viszkozitása, azért nem hoztam ide soha. Most Ő is ismét azt állította (mint a korábbi szaki), hogy a kiirás szerinti 0W-16-os EcStar olajat tennének bele.
Na, mondtam neki, hogy ezért nem hoztam ide soha, de rajtuk kívül mindegyik hivatalos Suzuki szerviz 5W-30-as olajat tesz bele (ahol az 1-2. évben voltam, amig az autó garanciális volt, Ők is direkt csak nekem rendeltek flakonos 5W-30 EcStar olajat es azt öntötték bele).
Nem tudom, hogy mit szólna a motor a 0W-16-hoz (ebből kiindulva, szinte akármelyik 5W-30 olaj jó lehet bele)?
TommyY
-
grizlisandor
veterán
ENEOS Hyper-FA 5W-40 motorolajat bevállalnék, hogy bizonyítson a márka itt a sok shéming ellensúlyozására.
Még a gyári oldal sem hoz rá árat, a webshopok nem is ismerik.
-
TommyY2
tag
Pont ezt az olajat neztem ki az S-Cross autómba. #13380 bejegyzés.
Ez egy kicsit hígabb, mint a Motul Eco-Lite, de kb olyan híg lehet, mint Asbee által talált orosz EcStar olaj (a regebbi API SM még sűrűbb volt egy kicsivel).
Még nem döntöttem el, hogy a Motul, vagy az LM olajat vegyem meg, de jövő hónap elején meg kell rendelnem.
TommyY
-
pex156
csendes tag
válasz
TommyY2 #13479 üzenetére
Nem tudom milyen olaj a legjobb bele. Hogy ez az x-clean efe a legújjabb specivel (api sp) jó-e!? Szerintem kb. mind1, ahogy a suzuki válaszát olvasom.
Az olaj is ott van az égéstérben, ha kis mennyiségben is, nyilván valamit számít, hogy mi történik ott. Ha jól tudom minden autó eléget valamennyi olajat, még ha nagyon kicsi mennyiségben is.
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #13482 üzenetére
Winternél oda van írva az 5w30 ehhez képest a rekkenő hőségben tűző napon rotáltuk vele a kukoricát. Úgy került bele, hogy vettem a teszkóban a nemtom hány kanna 15w40et és azt akartam ebbe is tölteni, de az meg nem való bele. Csak a 10w40. De az meg nincs itthon, sae 30 és 10w30 se. Felkaptam ezt, vagy 3 éve nyitva van, másba úgyse öntöm, jó lesz. Melegoldali pont jó, hidegen meg jobban sergeti a műanyagpergettyű a blokkban.
Mondjuk ezen igazából nem sokat szoktam gondolkozni, hogy mióta van nyitva egy olaj. Az eskrosszba is belemegy a 3 deci az előzö évben felcsattintottból. Csak nem dobok ki 7 decit.. bár ezek után lehet meglövöm vele a hajtókaros rotát tárgyévben... -
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #13479 üzenetére
Mindent a rendeltetésnek megfelelően kell használni
[Saját kép]
Tavasszal hajtókar csere volt azóta ezzel megy a masina, patent minden! -
TommyY2
tag
válasz
pex156 #13478 üzenetére
Akkor lehet, hogy megérne egy próbát a Motul X-Clean EFE 5W-30 Dexos2 olaj (ami most már API SP)?
Amikor Gyöször évekkel ezelőtt először próbálta, akkor még valószínű, csk API SN volt, azért csörgött be neki?
Bár, én nem értem, hogy mi köze egy olajnak az égési folyamatokhoz (nem szakmám, csak sok minden érdekel
)?
TommyY
-
pex156
csendes tag
Igen csak a kartondoboz. És prémium mahle ide vagy oda, a nipparts kivitelezése sokkal bizalomgerjesztőbb volt.
-
pex156
csendes tag
Btw, rendeltem a fenti olaj mellé egy mahle szűrőt. Nincs lefóliázva. A nipparts szűrők mindig le voltak zárva, valamivel. Csalódás egy kicsit.
-
Audience
aktív tag
válasz
TommyY2 #13466 üzenetére
Nem rossz olaj pedig. Ha a Suzuki szerviz ezt javasolja és ezt teszi bele mindenbe akkor minek aggódjak. Az meg, hogy nem adják meg a paramétereit nem zavar. A motort ezzel tesztelték és megfelelt én úgysem igazodok el a sok paraméteren. Árban is jó. Az meg, hogy nem tartalmaz egy csomó felesleges cert-et amik a Suzukihoz nem relevánsak és nem fizetik ki a minősítéseket csak jó. Biztosan van olyan Eneos doboz amiben ugyanez van, csak az be lett vizsgáltatva és vannak egyéb minősítései is, pl VW-hez, vagy Ford-hoz, de sosem tudod meg melyik dobozban van ugyanez, max tippelni lehet.
-
TommyY2
tag
válasz
pex156 #13464 üzenetére
Én még mindig nem tudom elhinni, hogy többet nyújt ez az olaj a motornak (főként, hogy szinte minden paramétere el van titkolva), mint egy neves Dexos1 Gen3-as olaj, ami szinte minden paraméterében túlteljesíti az elvártakat (API SP, ILSAC GF-6a, egyedül talán csak az ACEA A5-/B5-nél gyengébb egy kicsivel).
Akkor se teszem bele a F@s Eneos gyártmányú olajat. Aztán bízom benne, hogy nem fog sérülni a motor (már 2. éve a Motul Eco-Lite 5w-30 olaj van benne, olajfogyás nincs, valószínű, hogy most is azt fog kapni). Eszi, nem eszi, nem kap mást alapon.
U.I.: Nem értek hozzá, a dízel motornál nincs LSPI jelenség? A Dexos2 olajok is védenek az LSPI ellen, amennyiben benzines motorba töltik?
TommyY
-
pex156
csendes tag
Csak, hogy teljes legyen a zavar.
Most rendeltem az egyik magyar olajwebshopbol Ecstar F9000 5w30 API SM olajat, ezt kuldtek:
-
kw3v865
senior tag
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #13445 üzenetére
Igen, a legjobb és legjobban belevaló olajtól is beéghet a dugattyúGYŰRŰ, vagy átéghet a dugattyú, HA a kocsi emblémájára KIA van ragasztva... Dehát [kiaf@szveszolyat?? [tecsőlink]✓]
-
bul07
nagyúr
válasz
tibbike01 #13452 üzenetére
Na ne már.
[link] Az a baja hogy szivacs van körbe és szerelésnél gondot okozhat, viccnek is rossz ilyet mondani. Én meg olyat nem veszek aminek nincs szivacs körbe hogy tuti ne tudjon mellette szelelni.
Miért nem rakott az olcsóbbak közül is a tesztbe(DENCKERMANN M110112A, vagy KAMOKA 6080008) talán túl jól szerepeltek volna, De tényleg jó lett volna az olcsóbbak közül is egy a tesztbe.
Amúgy pont ezek vallók az enyémbe is. -
kw3v865
senior tag
Ravenol motorolajat hol lehet nem annyira horror áron kapni? Az Olajmarket.hu-n sajnos nincs elegendő raktáron most, a Kovácsautónál pedig egyáltalán nem tudnak beszerezni. Esetleg külföldről a legolcsóbban? Nem akarok 4 literért 35 ezret kifizetni.
-
tibbike01
őstag
válasz
MasterMark #13451 üzenetére
Itt a teszt.
Elég korrekt teszt.
Pont a szagok szűrésénél volt előrébb a Mahle, ha jól emlékszem. -
Asbee
veterán
Szokásos csomag, csak haver kocsit cserélt aztán kaptam ajándékba 5 liter LM-t. Talán elketyeg majd vele.
Jó kis német gyártmány Hengstek meg szokásosan lengyel levegőszűrő, nekem lassan 2 éve beválltak, meg a Mann FP.
-
TommyY2
tag
válasz
Gyöször #13444 üzenetére
Amikor mondtam a szervizvezetőnek, hogy a leengedett olaj mosogatólére hasonlított, nem is rád gondoltam, hanem a mási két emberkére, akiket Te is említettél.
Már csak ezért se használnék EcStar motorolajat, mivel több Suzuki szerviz áttért már Motul és Shell márkákra, mióta megdagad tőle a váqum szivattyú visszacsapó szelepe.
Mondja már meg valaki olaj szakértő (nyugtasson meg, hogy ne kelljen tovább rettegésben élnünk
), hogy egy neves és modern Dexos1 Gen3-as olajtól tönkremehet a motor (pl. beéghet a dugattyú), az EcStar-tól meg nem?
A váltóolaj cserémmel kepcsolatban egy dolog zavar nagyon, hogy a Motul-nak nincs bele való Full Szintetikus olaja (nem tudom, hogy a fészintetikus mennyivel bírja kevesebb ideig, illetve jobban iszaposodik-e?).
Nekem is volt a régi szép időkben Lada Samara autóm. Amikor esedékes lett a váltóolaj csere, egy független szerviz beletett valami váltóolajat. Attól fogva nagyon rossz lett a váltás és zsírhangja lett a váltónak.
Akkor olvastuk el a szervizkönyvet, amiben le volt írva, hogy motor olaj kell bele. Kicseréltük, attól fogva ismét jó lett.
TommyY
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #13418 üzenetére
Még egyet a gyári olaj bennemaradjon elmélet ellen engedjetek meg bocsi. Van a Lada, az örökérvényű szovjet műemlék az utakon, életüket ladaszerelésben eltöltött szakemberek egybehangzóan állították, hogy na a Lada váltóban a gyári olajat nem szabad lecserélni, mert a szovjet abba olyan olajat öntött amit soha senkinek nem adnak el és amint lecserélem tönkre fog menni a váltó. Ha javítás van, akkor szigorúan csak a leengedett olajat öntik vissza. Meg nekik van tartalék olaj kidobott váltókból féltve őrizve 7pecséttel eltéve nem eladó. Oké.
Mindezt akkor mondták mikor panaszkodtam, hogy reccsen a 2es mikor visszaváltok. illetve hidegen úgy indulunk, hogy csak a 3ast veszi be, de azt se mindig, olyankor le kell állítani, berakni 1esbe kuplunggal beindítani és úgy mehet. Kuplung nyelestengely csapágy hibátlan.
Vettem bele castrol 75w90 TAF-X-et 100 ezer km el ezelőt, egyből megjavult a váltó és azóta is tökéletes, többet soha nem reccsent semmit.Így került végülis castrol évekkel később a suzukiba is. De a suzuki annyit nem javult tőle mint a Lada.
Mese habbal a gyári olaj mitológiája nyugodj meg, használd a motult a difibe mély megnyugvással, az ilyen idiótákon meg kuncogj magadban. Vagy rajtam, ízlés szerint
-
Gyöször
senior tag
válasz
konci79 #13441 üzenetére
Találtam itthon egy sae 80 gl5 olajat, putoline gp80 krosszmotor váltóolaj lenne, de rá van írva, hogy csak nyáron használjam. Így mindig kimaradt a szórásból, mivel ált télen kergetem a vadgépet. Nem akarom odaadni, nem kell ellenkezned kedvesen :-)) csak úgy meglepődtem, hogy nekem pont van ilyen, mikor a motorba keresgettem mi legyen az áldozat. :-)
Nem egy sűrűn előforduló viszkozitás az biztos..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark #13434 üzenetére
Ha nem az adalék, akkor meg a minősítés mennyiség szerinti díja talán
ha van ilyen. X időnként ismételni kell, csak nem tudom, értékesített mennyiség arányos-e a költséggel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #13437 üzenetére
Enyemben is rendesen volt cserelgetve azert nem feszultem ra. Fixen 10k km, az nekem kb 1-1.5 év.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #13435 üzenetére
Bubi-ba nem merted latom.
-
MasterMark
titán
Mittudomén.
Twingóba, apám Cliojába, meg húgom Peugeotjába öntögetem olajcsere előtt mosásnak.
A Twingót szelephézag állítás miatt szét fogom szedni, és korábban is volt szétszedve szóval valamit majd látni fogok, de hogy mi minek az oka azt a jó ég se fogja tudni.Mindenesetre nem drága, a lelkemnek jót tesz.
-
MasterMark
titán
válasz
molnarpeter #13426 üzenetére
De teljesen ugyanannak tűnik, minden alapján.
Lehet, hogy ugyanaz mint a Totalnál: [link] Sőt lehet, ez ugyanaz az olaj csak Elf meg Total változatban, azért van mindkettőből kétféle.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #13424 üzenetére
Ez a VitaFlös ér valamit? Probaltad mar?
-
raziel01
veterán
válasz
tibbike01 #13427 üzenetére
Azért aki mondjuk 8 ezer km-t megy egy évben annak nem javasolnám, hogy húzza el 4 év=30 ezer km-ig az olajcserét.
Meg alapvetően a rövidtávokkal van a baj. Én is van, hogy hétköznap ha nincs semmi extra akkor csak 2x7 km-t megyek. Hétvégén van esetleg egy 80 km-es hosszabb táv.
Aki mondjuk mindig 20-30 km-t tud menni annak el tudom fogadni, hogy 2 évig kihúzza az olajcserét. -
tibbike01
őstag
Ezt csak úgy itthagyom.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark #13424 üzenetére
Gondolom olcsóbb két különböző fajtát gyártani, mint egy fajtát, drágább adalék csomaggal
-
csiga8
senior tag
válasz
TommyY2 #13418 üzenetére
-Az Eneosból csak a premium, ami Japán, a többi tán az Orlennél készül az európai piacra.
-Ha jól értem, akkor a többi olajban nincs benne, aminek benne kell lennie, mert ugye az Ecstarban minden benne van
-Minden kézi váltóban illik 60-80 ezer km után cserélni az olajat. Előbb kellett volna neki is…. Az sem biztos, hogy Ecstarra…
-Amikor tele van kopadékkal a váltóolaj, megváltozik a színe.
Érdekes egy szervízvezető.
-
MasterMark
titán
Tudja valaki mi a különbség az NF és az SXR olaj között? Van egyáltalán? Adatokban ugyanaz, csak más jóváhagyások vannak rajta.
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #13418 üzenetére
Tommy mondtam én valaha, hogy bizonyítottam, hogy gl5 olaj volt a váltóban? Annyit mondtam, hogy a váltó 12ezer km után a 2. tél kezdetén novemberben használhatatlanul szarrá vált. Nem vette a fokozatokat 50kmel a háta mögött melegen sem, ezért kapott castrolt.
Ha benne hagyom az az olajat akkor váltó csere mert már megreccsent váltáskor pld a 3asra emlékszem.Én azt mondtam, hogy erős váltóolaj szaga volt. 2 másik ember meg azt állította hogy semmi váltóolaj szaga nem volt a leengedett löttynek. Én annyit mondtam, hogyha az enyémben váltóolaj szagú váltóolaj volt, de a váltó nem működött akkor lehet elrontották a gyárban és azt hitte a droid, hogy a 4wdbe ilyen olaj kell mindenhová és puff beleöntötte a gl5öt. Ez csak egy feltételezés. De váltó olajat meg lehet különböztetni a nem váltóolajtól. Szagold meg a 75w85öt meg valami mást is. Tudod, hogy én írtam a suzuki fórumba valakinek aki állította, hogy a szerelők meg voltak lepődve mikor a micsujából leengedték az olajat, hogy hígabb mint a belevaló... Én is azt írtam nem állapítható meg. De a szagából erősen lehet következtetni.
Már megint kifogtál magadnak egy hülyét akinek iszod minden szavát. Próbálj már kicsit kritikusan viselkedni mielőtt új információkat szentírásként kezelsz.
-
TommyY2
tag
válasz
pex156 #13404 üzenetére
Azért szép lassan csak kiderülnek a dolgok (lehet, hogy mégsem annyira kényes a Suzuki 1.4T).
A hétvégén egy kutyás csapattal túráztunk. Volt ott egy gazdi, akiről kiderült hogy egy Suzuki szervizben szervizvezető, harminc sok évnyi tapasztalattal (egyébként nagyon normális ember, nem kell lehurrogni azzal kapcsolatban, amit alább leírok).
Kicsit próbáltam faggatni az olajtémáról, röviden leírom a válaszokat:
- Szerinte ragaszkodjak az EcStar olajhoz, mivel Japánban ez az első számú motorolaj (Eneos), a Toyota is azt használja. Minden adalék benne van, amire a motornak szüksége van (- annak ellenére, hogy a Suzuki szándékosan eltitkolja a paramétereit).
- Neki is a legelsőként megjelent 1.4T Vitarája van, 200ekm feletti futással, mindvégig csak EcStar 5W-30 olajat kapott.
- Tudja Ő is, hogy annak ellenére amit ír a szervizkönyv a váltó és diff olajok örök élettartamáról, illik néha cserélni őket. Ahogy elmondta, száz x-néhány km után Ő is kicserélte a váltóban (gyári EcStar 75W-re), de megbánta, mivel azóta van hangja a váltónak, pedig előtte nem volt.
- Említettem neki, hogy sokan írták már, hogy váltóolaj cserénél olyan olaj jött le, ami egyáltalán nem hasonlított váltó olajra (sokak szerint olyan volt, mint egy mosogatólé, vagy éppen GL5-ös olaj volt benne, ami ugye előbb-utóbb megeszi a szinkrongyűrűket).
Erre azt válaszolta, hogy nincs olyan szakember, aki megmondaná egy leengedett olajról, hogy GL4, vagy GL5 és egyébként sem számít, benne kell hagyni a gyár által beletöltöttet (mondtam neki, hogy én is kicseréltettem a difibe a gyári olajat Motul 75W-85 félszintetikusra, azt mondta, hogy kár volt).- Mutatott néhány fényképet, melyeken szét voltak égve a dugattyúk. Azt mondta, a nem megfelelő olaj következménye, de a tulajnak fogalma sem volt, hogy egy nem hivatalos szervizben milyet tettek neki bele (remélem, hogy nem Dexos1 volt
).
- Azt még nem is említettem neki, hogy jónéhány Suzuki szerviz átállt már az EcStar olajról Motul X-Clean EFE 5W-30 olajra (mások meg Shell ECT C3 olajat töltenek), főként mióta a gyári olaj bizonyos összetevőitől megdagadhat a váquum szivattyú visszacsapó szelepe.
Röviden ennyit írok. Ami talán a tanulság ebből, hogy az "igazság odaát van".
TommyY
-
Asbee
veterán
válasz
Gyöször #13413 üzenetére
Motor típus és állapot függő. Nem igazán látod semmiből, benzinesnél már kis mennyiséget is megérzel az olaj szagán. Legújabb VW dízeleken ezért jelentkezik szinte mindenkinél olajfogyi aki hosszú útra használja, mert úgy tervezték megetessék vele a rövidtávos bekerült üzemanyagot. Én ezért szoktam mondani, akinek szinte csak hidegen megy a kocsija, 6-7 ezer olajcsere, max 1 év. Ezzel nagyon megnöveled az élettartatom. Vagy menni kell vele néha meghajtani ha van lehetőség.
-
TommyY2
tag
Az, hogy egyik Dexos olajjal se mennél 10ekm-nel többet és nem hagynám 1 évnél hosszabb ideig, azt a Dexos2-re is érted, vagy csak a Dexos1 kényes?
Nekem pont az tetszik az Eco-Lite olajban, hogy nem annyira híg. Egyébként az EcStar a valóságban egy kicsit még sűrűbbnek tűnik és zavaros, mint a must (papiron hígabb).
Teszt: https://drive.google.com/file/d/1DvE5KQMadhlvi_W5VWXTEztnLa4iZtpQ/view?usp=drivesdk
Elég szomorú, hogy az EcStar olajról szinte alig tudni valamit, így aztán az ember kénytelen hanyagolni.
Akkor valószínűleg maradok az Eco-Lite olajnál, de ahogy Qru is írta, mehetne bele az X-Clean EFE olaj is (ez még sűrűbb), ami Dexos2. Mit gondolsz melyik lenne jobb a motornak?
TommyY
-
Asbee
veterán
válasz
TommyY2 #13380 üzenetére
Az Eco Lite egy picit "vastagabb" de még belefér a Dexos minősítésbe. Láthatod a viszkozitáson, és a HTHS-en is ezt. Egy városi autónál amúgy is hamar hígul és beesik a viszkozitás. Általánosan ha magasabb a TBN magasabb a szulfáthamu tartalom is. Adalékfüggő, de azért ezek már mindig modern adalékokat használnak, hogy ne is legyen túl alacsony, de a szulfáthamu tartalom is határ alatt legyen. LM-nak is vannak jobb, rosszabb olajai, nem jelenteném ki így hogy az a csúcs, ahogy egyik gyártóra sem. 10 ezernél többet biztos nem hagynám a kocsiban egyik Dexos olajat sem. Időben is nagyon max 1 év. Ha ezt betartod, nem lesz gondod egyik olajjal sem. Én maradnék a Motulnál, nem variálnék. Ha meg kedved támad hozzá, Mobil és Lm is jó, amelyik szimpatikusabb.
-
pex156
csendes tag
válasz
molnarpeter #13406 üzenetére
Koszi, hogy felhivtad ra a figyelmemet.
-
pex156
csendes tag
válasz
TommyY2 #13386 üzenetére
Irtam a suzukinak is (magyar suzuki) proba szerencse alapon.
Megkerdeztem, hogy az olajnak minden kovetelmenytipusnak meg kell-e felelnie egyszerre...
Ertsd: ACEA, API, ILSACA valaszban az volt, hogy az olajnak eleg a szavanyok kozul egynek megfelelnie.
Tehat megfelelo gyakorlatilag barmilyen olaj.
Ezek szerint jo barmi amire legalabb API SL-van irva es/vagy ILSAC-GF3 es/vagy ACEA...
Tehat gyakorlatilag a felhasznalon mulik mit tolt bele.
Ugyanakkor hozzatettek, hogy ok tovabbra is az ECSTAR 5w30-at javasoljak, hisz ezzel tesztelt a suzuki.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest