- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyY2
tag
válasz
pex156 #13404 üzenetére
Azért szép lassan csak kiderülnek a dolgok (lehet, hogy mégsem annyira kényes a Suzuki 1.4T).
A hétvégén egy kutyás csapattal túráztunk. Volt ott egy gazdi, akiről kiderült hogy egy Suzuki szervizben szervizvezető, harminc sok évnyi tapasztalattal (egyébként nagyon normális ember, nem kell lehurrogni azzal kapcsolatban, amit alább leírok).
Kicsit próbáltam faggatni az olajtémáról, röviden leírom a válaszokat:
- Szerinte ragaszkodjak az EcStar olajhoz, mivel Japánban ez az első számú motorolaj (Eneos), a Toyota is azt használja. Minden adalék benne van, amire a motornak szüksége van (- annak ellenére, hogy a Suzuki szándékosan eltitkolja a paramétereit).
- Neki is a legelsőként megjelent 1.4T Vitarája van, 200ekm feletti futással, mindvégig csak EcStar 5W-30 olajat kapott.
- Tudja Ő is, hogy annak ellenére amit ír a szervizkönyv a váltó és diff olajok örök élettartamáról, illik néha cserélni őket. Ahogy elmondta, száz x-néhány km után Ő is kicserélte a váltóban (gyári EcStar 75W-re), de megbánta, mivel azóta van hangja a váltónak, pedig előtte nem volt.
- Említettem neki, hogy sokan írták már, hogy váltóolaj cserénél olyan olaj jött le, ami egyáltalán nem hasonlított váltó olajra (sokak szerint olyan volt, mint egy mosogatólé, vagy éppen GL5-ös olaj volt benne, ami ugye előbb-utóbb megeszi a szinkrongyűrűket).
Erre azt válaszolta, hogy nincs olyan szakember, aki megmondaná egy leengedett olajról, hogy GL4, vagy GL5 és egyébként sem számít, benne kell hagyni a gyár által beletöltöttet (mondtam neki, hogy én is kicseréltettem a difibe a gyári olajat Motul 75W-85 félszintetikusra, azt mondta, hogy kár volt).- Mutatott néhány fényképet, melyeken szét voltak égve a dugattyúk. Azt mondta, a nem megfelelő olaj következménye, de a tulajnak fogalma sem volt, hogy egy nem hivatalos szervizben milyet tettek neki bele (remélem, hogy nem Dexos1 volt
).
- Azt még nem is említettem neki, hogy jónéhány Suzuki szerviz átállt már az EcStar olajról Motul X-Clean EFE 5W-30 olajra (mások meg Shell ECT C3 olajat töltenek), főként mióta a gyári olaj bizonyos összetevőitől megdagadhat a váquum szivattyú visszacsapó szelepe.
Röviden ennyit írok. Ami talán a tanulság ebből, hogy az "igazság odaát van".
TommyY
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Hálózati / IP kamera
- Villanyszerelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- FÉLÁRON! Dr.coffee H2 Automata kávéfőző - ÚJ! Bontatlan!
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged