- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
pepucs #14101 üzenetére
Gondolom csak egy kis marketing, hogy rendeljenek az emberek aztán valami csak csurran, mert mást választ úgyis javarészt akkor helyette. Gondolkodtam, hogy lemondom az egészet, mert szűrőket is rendeltem de mondom úgyis kell majd akkor már maradjon de bele gondolva vissza kellett volna utaltatni aztán pár hét múlva újra leadni.
-
bul07
nagyúr
-
Gyöször
senior tag
válasz
pepucs #10400 üzenetére
Na rájöttem milyen zavar támadt a hardveremben. A motorban soha nem volt mann filter, csak hiflofiltro. Mostmár majd lesz mert rendeltem vagy 4-5öt és nem volt ismerős az mh68 vagy mi is a cikkszáma. De ezt hozta a kereső megkaptam kibontottam oké, olyan.
Most jöttem rá, hogy HF137. És így már ismerős! A levegőszűrő meg HFA3802 azok is mindig hiflok voltak.
Jók a hiflofiltro szűrők, csúnyán meg lett etetve porral romániába a DR, 20 motorból utolsó felében menni mindig szívás. Voltak gondok a DR légszűrőházával, de az nem a szűrő hibája volt. Van valahol egy fotó, hogy 1 centi homok meg por van a szűrő aljában. Elég hülye kialakítása van.
Az olajszűrő is okésHa innék, megérteném én is. Ha innék és száraz novembert tartanék akkor még jobban magyarázhatnám. De nem is iszok
-
Predator2
addikt
válasz
pepucs #10085 üzenetére
Ha jól értem akkor 7100 a nyerő, bár a második komment inkább megijesztett, mintsem meggyőzött.
Azt mondták nekem, hogy a Yamalube ami a gyári olaj, nem más mint a Motul átcímkézve.
Én nem szeretnék semmi extrát, csak olyan olajat amit a gyár előír. -> A lehető legjobbat. Jó ár/érték arányban. -
tboldi
nagyúr
válasz
pepucs #10080 üzenetére
Ezekről az ábrákról mindig BlacKSouL kolléga hsz-e jut eszembe.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pepucs #10004 üzenetére
Tehát itt nem írtam hülyeséget, az előírt MA helyett MA2-vel ragadhat, MA2 helyett MA-val meg csúszhat, ennyi. De persze mint megannyi más, ez is totál típusfüggő, csak feltételes módban lehet írni bártmit is.
Lényeg a lényeg, mindenki tartsa be azt, amit a gyártó meghatározott!
-
Gyöször
senior tag
Api SF vagy SG t kell tudnia, ha jó helyen néztem. Ami egy semmi, mert ezt ma már minden olaj túlszárnyalja. Érzelmi alapon is választhatsz bele olajat. Amelyik márka szimpibb vagy szebb a dobozon a grafika.
Nekem a repsol nem olaj, egyszer volt benne, az első perctől kezdve nagyon nehezen kapcsolt a váltó. Én mindig ősszel cseréltem, télen is megyek vele ha lehet, de keveset. És hogy tiszta olajjal álljon. Gondoltam majd tavasszal kidobom belőle, de elmentem motorozni és szétszakadt a 3as fogaskerék, vitte az egész blokkot.
Aztán pár évre rá csak repsol teló olajat kaptam, nyikorgott a két teló ahogy rugózott. Kivágtam belőle, semmi mással nem csinált ilyet, volt már benne valvoline, agip, motul meg egyszer valami szar molos a benzinkútról. Azzal se nyikorgott csak a 10esnek mondott viszkozotás 2,5W-hez hasonlított és nem csillapított.
Motul volt azóta a motorban mindig 5100. Haver Pegasojába öntöttünk, kérdeztem, hogy milyen mondták könnyebb kapcsolni. Én is ezért használom, mert feltűnő volt. Kipróbáltam a 7100at, de csak azért mert eladott motor után olcsón átvettem, nem érzödött jobbnak.A liqui jó lesz csak ne mannolt, repsolt vegyél bele ha szeretnél vele sokáig motorozni
Inkább jaso ma2-t szoktak ráírni, de nem néztem utána mi a különbség. -
Asbee
veterán
Én nem is tettem szín alapján semmilyen minőség meghatározást. Szimplán érdekesség, meg ha visszaolvasol vicces volt, hogy mintha belef....nak a zsepibe. Nyílván ha ennyi után hulla sötét, vagy fekete lenne egy szívó benzinben, akkor valami nem ok az olajjal vagy motorral.
-
Cicero
őstag
Nem a téli számít, ezt lentebb is írták. Ha a 40 fogy, a 30 méginkább fog. Nálam is ez a helyzet, 30-al próbálkoztam, ette nagyon, kapott total 5W40 olajat, most mérsékeltebb a fogyás... kop..kop...
Totalból van kétféle 5W40, a vastagabbat válaszd (kinematikus viszkozitást nézd 100 °C-on)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest