Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz Yoshida #9780 üzenetére

    Hatalmas infraparancsgyűjtemények érhetőek el a neten (alábbi linken is van pár), érdemes böngészgetni, mert sokkal jobb működést lehet elérni, mint a saját távvezérlőről megtanított gombokkal.

    Pl. a távvezérlők ki-be kapcsológombján átváltó, "power toggle" parancs van, ami nagyon nem jó automatizáláshoz, hiszen a rendszer nem tudja, épp be van-e kapcsolva a TV vagy az erősítő - és akkor pont kikapcsolná egy ilyen parancs... Ezzel szemben a listában gyakran találni külön "Off" és "On" infraparancsokat, azok már nyugodtan betehetőek egy automatizálásba, mindig jó eredményt adnak.

    Vagy pl. a Pana TV-m gyári távvezérlőjén egyetlen "AV" gomb van, ami megnyomására egy lista jön elő, ott lehet kiválasztani, h "HDMI1, HDMI2", stb - ami szintén katasztrófa lenne automatizáláshoz, hiszen az utoljára használt bemenettől függően nem mindig ugyanannyit kellene léptetni.
    De szerencsére itt is akadnak közvetlen "HDMI1", "HDMI2", stb parancsok, amikkel már stabilan át lehet kapcsolni ahová kell.

    Hangerőállításhoz már valóban kényelmetlenek lennének az infrás léptetések, de azt az erősítőnek küldöm, és annak szerencsére lehet közvetlen értéket is megadni telnet paranccsal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés