Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48701) zsamiatt válasza vampire17 (#48695) üzenetére


zsamiatt
őstag

Érdekes ötlet. Megnézem a shellyt, hogy mi vezérelheti. Ha rákerül a 230 mondjuk a vezérlő portára akor zárhatja az áramkört?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#48702) Cyberbeni válasza szente (#48700) üzenetére


Cyberbeni
addikt

HAOS helyett egy alap Debian vagy Ubuntu server, a HA-t konténerként futtatod, és azt csinálsz a rendszerrel, amit akarsz. Még a NodeRED konténert sem veri szét egy HA update. ;]

Csengőhöz én RF vevőben gondolkodok, mert a mostani rendszer az jól megy, ha otthon vagyok, rontani meg nem akarok rajta. (Plusz ez elem nélküli, a gomb mozgásból generálja a kraftot)

(#48703) amargo válasza ojb (#48694) üzenetére


amargo
addikt

Igen, persze a doboz méretét stb még ki kell találni, el kell fogadtatni a feng shui szakértővel is :)

Csak megszeretném oldani, hogy az éjjeli elhasznált levegő cserélődjön. Ez egy emeleti kép a közlekedő és a két kis szoba felett van a padlástér [kép] , nyilván a legjobb lenne fent egy központi hőcserélő, de arra sose lesz időm megvalósítani.. viszont a ház falát se szeretném mindenhol kilyukasztani.. ha a lépcsőnél lenne egy beszívó és a fürdőben egy kifújó (akár ugye lehetne single mode-ban is használni) akkor kérdés, hogy ez a szobákban is megtekerné-e a levegőt.. vagy a szobákba kellene lerakni, viszont durván hozzászoktunk, hogy éjjel csönd van :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#48704) szente válasza Cyberbeni (#48702) üzenetére


szente
addikt

Ugyan úgy megy minden bővítmény Linux alatt? A mostani biztonsági mentésemet vissza tudom majd tölteni, hogy ne kelljen újra konfigolni a HA-t?

A gombra van példád? Először én is RF-et akartam, de mondom inkább nem bonyolítom.

(#48705) vampire17 válasza zsamiatt (#48701) üzenetére


vampire17
addikt

Nezd meg a rajzot. Az I-O egy potencialmentes kapcsolas, nem kotelezo azt az L-t tenni ra, mint amirol a Shelly megy :)

Igazabol annyi a kerdes, hogy ha masik L-t raksz az SW-re mint a Shelly tapja, akkor erzekeli e a kapcsolo bemenet az L "elveszteset". Errol sztm ojb tudna mondani valamit, vagy egyeb ember, aki jartasabb az elektronikaban. Ha az N közös, akkor sztm nincs kerdes.

[ Szerkesztve ]

(#48706) BlackJack21 válasza szente (#48700) üzenetére


BlackJack21
tag

Nem zigbee-s, hanem wifis, de itt régebben ajánlott modell. (Nem saját tapasztalat, de azóta itt van megnyitva a böngésző egyik oldalán :) )

[ Szerkesztve ]

(#48707) vampire17 válasza vampire17 (#48705) üzenetére


vampire17
addikt

Esetleg ez kivedheted azzal, ha az SW ele teszel egy kontaktort, amit az a fazisod kapcsol, ami figyelni akarsz. az SW re meg azt teszed, amivel a shellyt is hajtod.

(#48708) daninet válasza szente (#48704) üzenetére


daninet
veterán

Általánosságban valami linux alapú NAS rendszer javasolt inkább mint egy "mezei" linux. Abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy a NAS rendszerek rendelkeznek web alapú kezelőfelülettel és nem SSH-n kell konfigolnod (ami persze lehetséges, de gyanítom nem vagy egy linux mágus, legalábbis a linux topikban nem látlak ;] :DDD )

Én Unraid-et használok, szerintem otthonra az egyik legjobb, de nem ingyenes. FreeNAS is jó alternatíva.
A lényeg, hogy ha megvan a NAS rendszered akkor egy virtuális gépbe telepíted fel home assistant-ot. Nem docker, abban nincs benne a supervisor és nem tudsz majd HACS bővítményeket felrakni. Virtuális gép.

A backup 1:1 mindent átvisz. Onnan folytatod ahol abbahagytad.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#48709) Cyberbeni válasza szente (#48704) üzenetére


Cyberbeni
addikt

Kb 2 éve van meg ez: https://a.aliexpress.com/_mMx6JPS

Nekem nem HA-ból felrakott cuccok vannak, hanem docker compose rakom össze, ami kell: mqtt, zigbee2mqtt meg nodered és akkor ha-ban is rákapcsolódok arra az mqtt-ra meg nodered-be megy a ha és z2m plugin. Meg persze egy csomó független cucc, pl code-server, hogy ne terminálos szövegszerkesztő legyen.

@daninet: szerintem nem kell félteni senkit alapszintű linux használattól. Googleben rákeresel mi kell, kipróbálod, és ami jó, azt felírod, vagy backupba belerakod. És akkor nem lesz az, hogy a választott nas storeban nincs benne, az amit szeretnél. De ha mindenképp az kell, hogy 1:1 legyen meg a mostani ezért VM kell, akkor én proxmox-ot raknék fel és akkor ott már lehet próbálgatni a különféle nas rendszereket amellett, hogy közben a HA fut másik VM-en. De ha csak egy driveot kell hálózatról elérni, akkor szerintem fölösleges a nas rendszer, normál linuxra vagy dockerből egy samba. (Nálam pl ez van, ami wsdd2 és avahi hirdeti magát a hálózaton: [link] )

[ Szerkesztve ]

(#48710) szabi777


szabi777
tag

Sziasztok,

kazán vezérléséhez jó lehet a Shelly 1 ?
https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termek/shelly-1-egycsatornas-wi-fi-s-okosvezerles/ Rádiós termosztátok szeretnék kiváltani vele.

Illetve, az hogy 2 csatornás egy relé pl. https://www.wireless-bolt.hu/47008-rele/678878-smartwise-zigbee-rf-rele-2-csatornas
az azt jelenti, hogy 2 független relét tartalmaz amivel 2 áramkört is tudok kapcsolni külön-külön ? (tehát nem kell 2 db relét vennem mert egy be van integrálva?)

Kösz

(#48711) daninet válasza szabi777 (#48710) üzenetére


daninet
veterán

igen és igen

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#48712) E.Kaufmann válasza daninet (#48711) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Azért én már nem vennék simát, hanem Plus-osat, valamint a Shelly tudja majd kapcsolgatni, de a hőmérsékleti adatokat is majd venni kell valahonnan.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#48713) zsamiatt válasza vampire17 (#48705) üzenetére


zsamiatt
őstag

De ez nem gond. Szünetmentes előtt lesz valami ami érzékeli, hogy elment e az áram. Az küld a szünetmentesre tett lámpa elé tett reléjének jelet, hogy kapcsoljon be. A shelly L-je végig a szünetmentesbe lesz dugva és onnan kap is áramot csak a vezérlő 230 jön a szünetmentes elöl.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#48714) szente


szente
addikt

Köszi srácok, olvasgatok!

(#48715) szricsi_0917


szricsi_0917
tag

Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mi lehet az oka annak, hogy a külső hálózatról és böngészőből megnyitva elérem a HA kezelőfelületét, de androidos appon keresztül nem és azt a hibát dobja fel, hogy a Home Assistant tanusítványának dátuma érvénytelen?
Előre is köszi a segítséget!

(#48716) gabter


gabter
tag

Milyen egyszerű és/vagy olcsó megoldást ajánlanátok villanykapcsoló mögé szerelhető kütyüből, ami 5 perc után automatikusan lekapcsolja a világítást? Miután LED van mindkettőben, nem akarok rá sokat költeni, mert sosem térül meg.
Kellene egy a kamrába, egy pedig a bejárati ajtóhoz. A bejáratnál annyival macerásabb, hogy váltókapcsoló van, de lehet, hogy ez csak a bekötésnél más.
Nem kell, hogy okosotthonhoz kapcsolódjon, csak ne égjen egész éjjel a lámpa, ha úgy marad. A kapcsolókat nem szeretném cserélni, mert egységesek az egész lakásban.

(#48717) sunavlys válasza gabter (#48716) üzenetére


sunavlys
senior tag

[link]

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#48718) daninet válasza E.Kaufmann (#48712) üzenetére


daninet
veterán

feltételezem van már valamije amivel a hőmérsékletet méri illetve valami platform ahol a logikát megcsinálja. Egy relét kapcsolni meg olymindegy melyiket veszi.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#48719) gya/352 válasza zsamiatt (#48713) üzenetére


gya/352
tag

Húúú...nem mondom hogy értem, hogy mit szeretnél, de biztos hogy egyszerűbben is meg lehet oldani.

(#48720) zsamiatt válasza gya/352 (#48719) üzenetére


zsamiatt
őstag

Aramszunet eseten tartalek villagitas. Sima 230s lampa kell, hogy menjen. Ha tudsz megoldast ne kimelj :DD

Mas: ahova koltoztunk most van elektromos redony. A taviranyiton 433 mhz van valami 15 csatornas taviranyito. Elvileg a csatornat lehet valasztani vele es hogy le vagy felhuzza. Szerintetek ez valahogy be lehet integralni HAba?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#48721) ViZion válasza dbius (#48697) üzenetére


ViZion
félisten

Köszi, kiderült, h alapvetően az volt a baj, h Mushroom entity és chips lett volna, ezt el kell engednem, nem műXik a card-mod azokkal sajnos. Entity-be "rejtett" cuccoknál sok minden állítható, de ikon szín nem. Ezért is vezetett meg, mert úgy tűnt, h működik.
Sima entity-nél megcsináltam, kicseréltem chips-re vagy mushroom entityre és vége. :o
Sebaj, csak a mezei entity annyira fapad, hogy ehh, kereshetem, h mit hogy lehetne ennél állítgatni.
csak infónak: Mushroom entity vs. Entity

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#48722) dbius válasza ViZion (#48721) üzenetére


dbius
veterán

Lehet a chips cardot is módosítani. Megkeresem a topicot amiben megtaláltam és majd linkelem!

(#48723) 4D4M válasza ViZion (#48721) üzenetére


4D4M
aktív tag

Nekem ez egy mushroom-template-cardban működik, ha segít:
type: custom:mushroom-template-card
primary: Fényerő szabályozási mód
secondary: |-
  {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Ki') -%}
        Ki
     {%- else -%}
       {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Manuális') -%}
         Manuális
       {%- endif -%}
       {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Circadian szerint') -%}
         Circadian szerint ({{ states('input_number.parancsolt_fenyerosseg') }} lux)
       {%- endif -%}
     {%- endif -%} 
icon: |2-
    {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Ki') -%}
        mdi:brightness-5
     {%- else -%}
       {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Manuális') -%}
         mdi:brightness-percent
       {%- endif -%}
       {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Circadian szerint') -%}
         mdi:brightness-auto
       {%- endif -%}
     {%- endif -%} 
badge_icon: ''
icon_color: |2-
    {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Ki') -%}
        disabled
     {%- else -%}
       {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Manuális') -%}
         primary
       {%- endif -%}
       {%- if is_state('input_select.fenyeroszabalyozas','Circadian szerint') -%}
         accent
       {%- endif -%}
     {%- endif -%} 

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#48724) dbius válasza ViZion (#48721) üzenetére


dbius
veterán

Megtaláltam, de már nem tudom az előző hozzászólást szerkeszteni.

Szóval ebben a threadben keresgélj, kezdd a linkelt hozzászólással, melyben jó pár lehetőség össze van foglalva (ebben van a chips formázásáról is szó, pl: [link] ) , de magában az egész threadben érdemes olvasgatni, én onnan szemezgettem össze a nagyját annak, amiket jelenleg használok.

Ez pedig a mushroom card gyűjtő topikja, ezt is érdemes átpörgetni.

(#48725) ViZion


ViZion
félisten

Köszi 4D4M, megolvasom, a mushroom entity nem akarja az icon colort csak.
dbius: azt (is) nézem, mushroom nincs benne, máshonnan keresgélek. Pár dolog az Important-al működik már. :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#48726) szabi777 válasza daninet (#48711) üzenetére


szabi777
tag

Köszi a választ.

A Smartwise milyen márka ?
Inkább egy Smartwise 2 csatornás relét tegyek be a kazánhoz vagy 2 db shelly 1-et ? (fontos a szárazkontakt kapcsolás - van esetleh a Shelly-nek két csatornás ami tudja ezt?)

(#48727) Cyberbeni válasza zsamiatt (#48720) üzenetére


Cyberbeni
addikt

Ha 4 eres vezetékkel van valami fali kapcsolóhoz kivezetve és az a kapcsoló vezérelhető RF-en keresztül, akkor ahelyett lehet Shelly vagy valamilyen Zigbee megoldást rakni.

Ha 3 vezeték és a motorban van az RF vevő, akkor kell valami olyan eszköz, ami be tudja tanulni a kódokat és visszanyomni, amikor te kéred.

RF betanulásra Broadlink RM4 Pro van nekem, de 1-2 havonta pont akkor esik le wifiről, amikor épp az autómata redőny vezérlés menne. Sonoff RF Bridge, ami még ilyet tud, az nem tudom mennyire stabil, meg arra elvileg lehet kusztom szoftvert rakni.

Plusz az RF-es sztoriba még bele kell kalkulálni azt, hogy te mondjuk csak 50%-ra akarod nyitni. Meg ha ez meg van, akkor mondjuk ha 2-t egyszerre akarsz vezérelni egy scene beállításával, akkor ott nem lesznek jók az időzítések, mert nem 0 idő alatt küldi ki a dolgokat. Nekem NodeRED-ben van egy ilyen összerakva az ottani HomeKit-es pluginhoz, még nem volt időm/kedvem ezt úgy átírni, hogy HA-ba menjen és akkor onnan tovább lehet tolni ugyanúgy HomeKit-be. De ha bárkinek kell, írjon nyugodtan és át tudom küldeni az éppen aktuális változatot.

[ Szerkesztve ]

(#48728) gya/352 válasza zsamiatt (#48720) üzenetére


gya/352
tag

Most ez komoly? Ezt akarod így túlbonyolítani? Veszel egy 230V-os tekercsű váltóérintkezős relét vagy kontaktort aminek a tekercsét a normál villany fogja táplálni. Amikor nincs villany a relé elejt és arra az érintkezőre teszed a szünetmentes kimenetét, azont keresztűl meg megy a lámpára. Remélem érthetően le tudtam írni.

(#48729) ViZion válasza ViZion (#48725) üzenetére


ViZion
félisten

Nah, meg lett a megoldás, csak belemerültem... :B
Valahol írták (már nem tudom hol, talán német fórumban), hogy a böngésző developer tools-al kell nézni, h mi a neve annak, amit módosítani akarunk. Mushroom-ék mindent is átneveztek, az ikonnak háttere van, stb...
      - type: custom:mushroom-entity-card
            entity: sensor.disk_pve_dev_sdb_temperature
            primary_info: state
            secondary_info: none
            card_mod:
              style: |
                mushroom-state-info {
                  margin-left: -18px !important;
                }
                mushroom-shape-icon {
                  --shape-color: transparent !important;
                  --icon-size: 48px;
                }
                :host {
                  --card-primary-font-size: 15px !important;
                  {% if ( states('sensor.disk_pve_dev_sdb_temperature') | float > 50 ) %}
                  --card-mod-icon-color: crimson;
                  {% elif ( states('sensor.disk_pve_dev_sdb_temperature') | float > 38 )%}
                  --card-mod-icon-color: tomato;
                  {% elif ( states('sensor.disk_pve_dev_sdb_temperature') | float < 38 )%}
                  --card-mod-icon-color: green;
                  {% endif %}
                }

És az important is kell sok helyen. Én hibám, több adatot akarok egy blokkba zsúfolni:
Bal felső kettő van kész, többit még alakítani kell.

Köszönöm a segítséget :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#48730) Petikeje válasza zsamiatt (#48720) üzenetére


Petikeje
tag

Szia,
Cyberbeni-t annyival kiegészitve: nekem broadlink volt, azt cseréltem sonoff-ra, amibe telepítette esphome fw-t. Kb ég és föld a különbség (többek között az esphomehoz nem kell internetkapcsolat, a broadlink felhős).
Üdv:
P!

(#48731) dbius válasza ViZion (#48729) üzenetére


dbius
veterán

Örülök, hogy sikerült megtalálni! :C

(#48732) Degeczi válasza Petikeje (#48730) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A Broadlink Minit legalábbis lehet lokálisan integrálni, nem kell hozzá felhő.

(#48733) zsamiatt válasza gya/352 (#48728) üzenetére


zsamiatt
őstag

túl bonyolítani. Annak örülnék ha lenne készen ilyen megoldás. Tudnál mutatni példát ami jó lehet?

Köszönöm,

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#48734) zsamiatt válasza Cyberbeni (#48727) üzenetére


zsamiatt
őstag

teljesen mindegy milyen vezeték szám megy mert nem bonthatom meg és nem is szeretném. Egyedül a távirányítót akarom leváltani ha lehet. Nem tudom hol van a vevő egység sem. Ha veszek egy sonoffot RF-t akor a feltanításához kell a vevő is vagy távirányítóval fel tudom tanítani?

köszönöm,

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#48735) daninet válasza szabi777 (#48726) üzenetére


daninet
veterán

annyit írj már le, hogy hogyan lesz ez a shelly kapcsolva. Van valami hőmérőd? Termosztátod? Mivel vezérled?

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#48736) Cyberbeni válasza zsamiatt (#48734) üzenetére


Cyberbeni
addikt

Elég a távirányító. (Persze ha ott is műanyag a feltolásgátlónak az a része, ami a redőnyhöz kapcsolódik, akkor abból nálunk 10 év alatt több is eltört, tehát azért nem árt, ha hozzáférhető a motor)

(#48737) 4D4M


4D4M
aktív tag

Mennyivel egyszerűbb az élet, amíg csak egy hőmérője van az embernek (:

Szokott valaki kiexportálni adatokat csv-be? Van valami elegáns módszer? Vagy phpMyAdmin lesz?
/kalibrálni próbálok/

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#48738) Audience válasza 4D4M (#48737) üzenetére


Audience
aktív tag

Nekem van egy amit referenciának tekintek, mellé rakom annak amit kalibrálni akarok és 2 óra múlva tudom, mennyivel kell eltolni és merre. Nyilván a pontosság függ a referenciától de innentől egymáshoz képest rendben vannak az értékek. Én nem foglalkozom ennél pontosabban a kérdéssel.

(#48739) 4D4M válasza Audience (#48738) üzenetére


4D4M
aktív tag

Ezt csinálom én is. Ezek egy dobozban vannak becsomagolva, csak ennél kicsivel nagyobb következetességre vágytam volna. (Csak 1 db más típus mint a többi)

...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

(#48740) dbius válasza 4D4M (#48737) üzenetére


dbius
veterán

Én history explorer cardot használom, azzal lehet csv-be exportálni a megjelenített entitások adatait: [link]

(#48741) szabi777 válasza daninet (#48735) üzenetére


szabi777
tag

igen, hőmérséklet szenzorokat akarok felrakni a szobákban és annak alapján szeretném HA-ból indítani-leállítani a kazánt (buta régi kombi-cirkó).

Jelenleg 2 db Computherm rádiós termosztát látja ezt a funkciót és azt olvastam több helyen, a vevő résszel párhuzamosan bekötött okos relékkel úgy tudom vezérelni a fűtést HA-n keresztűl, hogy backup megoldásnak meg tud maradni a Computherm-es rész is
(még nem teljesen tiszta a bekötés, de azzal majd később akarok megküzdeni.)

Remélhetőleg a fent leírt megoldás így működik, most ki kellene találnom, hogy milyen okosrelét vegyek. (HA-t felraktam már a hétvégén és be is integráltam 1-2 dolgot)

(#48742) tototos válasza szabi777 (#48741) üzenetére


tototos
őstag

A 2db rádiós termosztát hogyan vezérli a kazánt? A kazánnál egy rádió vevő van amire csatlakozik a 2 termosztát?
Nekem egy hasonló rendszerem van kialakítva. A termosztát után van kötve a shelly és az pedig a kazánra. A shelly-n ESPHome fut egyedi kóddal.

(#48743) gya/352 válasza zsamiatt (#48733) üzenetére


gya/352
tag

Mi az hogy kész megoldas? Az a megoldas amit írtam. Egy a célnak megfelelő relét a célnak megfelelő módon be kell kötni. De hogy ne csak a levegőbe beszéljek itt egy móricka rajz róla.

Ha ez alapján nem megy akkor keress egy villanyszerelöt vagy műszerészt.

(#48744) daninet válasza szabi777 (#48741) üzenetére


daninet
veterán

Mindenképp a shellyt vegyed, az megy lokálban. Az ewelinkes kacat csak felhőn megy.
A kazánnak száraz kontakt kell, abból párhuzamosan annyi eszközt kapcsolhatsz amennyit akarsz, mindegy melyik zárja össze a szárazkontaktot.

Az automatizáción agyalj majd, kell valami toleranciát beleépítened, hogy ne kapcsolgasson 0.1 fokonként a kazán, engednie kell valamennyi hőmérséklet esést.

Mindenképp maradjon egy megoldás backupnak, jelen esetben a computherm. Beállítod mondjuk 18 fokra és akkor nem lesz az, hogy elmész 3 napra, áramszünet után nem áll fel a home assistant és fűtés nélkül maradsz.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#48745) szabi777 válasza tototos (#48742) üzenetére


szabi777
tag

2 db adó és 2db vevő Computherm is van, az egyik a földszintet a másik az emeleteti fűtést kapcsolja (a fűtő körök szelepekkel vannak leválasztva, mindig csak az van nyitva ahonnan fűtés igény jön)

A 2 vevő egymás mellett van a falon a kazán mellett, gondoltam nem kell 2 külön okosrelét vennem, ha van olyan ami alapban tartalmaz 2 relét egy eszközbe integrálva.

Shelly 1-ed van? esetleg tudnál csinálni egy képet hogy hogy van a vevőre kötve ?

(#48746) szabi777 válasza daninet (#48744) üzenetére


szabi777
tag

Köszönöm, akkor maradok az ismertebb brandnél.

Igen, jó hogy mondod ezt a toleranciát erre nem gondoltam. Szeretnék még fűtő klímákat is vezérelni ha nagyobbat kell egyszerre melegíteni, szóval át kell gondolnom hogy hogy lenne ésszerű.

(#48747) #214 válasza Audience (#48738) üzenetére


#214
tag

Hasonlót csinálok most én is. A két magyar webshopos Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor után berendeltem 3 darabot AliExprressről, hőmérséklet rendben van, viszont a 3 utóbbi 6-7%-kall magasabb páratartalmat mér a régiekhez képest egymástól 5 centire.
Hogy érdemes ezeket korrigálni? Van esély, hogy magán az eszközön tudom, hogy a non-HA userek is "jó" értéket tudjanak leolvasni vagy valahogy oldjam meg HA-ban?

(#48748) BlackJack21 válasza #214 (#48747) üzenetére


BlackJack21
tag

Az offszet tudtommal az atc-s fw-el megoldható Temp = range -12,8 - + 12,8 °C offset Humi = range -50 - +50 % offset, amúgy 1%-on belüli RH pontosságot írnak róla alapesetben.
Amúgy nem tartom kizártnak, hogy az újak mérnek jól. Ha nem tetted várni kellene pár napot, mire minden eszköz normalizálódik.

[ Szerkesztve ]

(#48749) Audience válasza #214 (#48747) üzenetére


Audience
aktív tag

Én HA-ban korrigálnám. Vannak eszközök amiknél erre FW-ben is vanlehetőség, pl. a Shelly-k is ilyenek.

(#48750) #214 válasza BlackJack21 (#48748) üzenetére


#214
tag

Nem bántam volna, ha nem kell az fw-t mókolni, próbáltam már, nem volt egyszerű. De, ha nem változik pár nap alatt, akkor megpróbálom ezt újra, aztán a HA-s korrekciót.
Miből gondolod, hogy az újak mérnek jól?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.