- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
addikt
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
LouiS22 #48841 üzenetére
Tisztelettel kérdezem, honnan jön le az, hogy ha én megosztom a NAS-om egyik megosztását, vagy némelyik mappáját, vagy DDNS-t használok, vagy torrentezem, VPN-t üzemeltetek egy szűk baráti körben, az picinyke hazánkban illegális? Tényleg csak érdekelne, és nem trollkodni akarok, mert ez sok mindenkinél alap. Még cégeknél is, kivéve persze a torrentet és a filmmegosztást, de a filmeket tekintsük az egyszerűség kedvéért fájloknak. Ha válaszodban rámutatsz az illegális szakaszra, és alá is támasztod valós hivatkozásokkal, akkor azt azonnal megszüntetem, és meg is köszönöm! Tudom, hogy a torrent az szürke zóna, de egyelőre itthon a 3T (Tiltott/Tűrt/Támogatott) kategóriából a Tűrt szó igaz rá.
Azt hiszem már írtam itt is korábban, hogy a saját NAS-ra letöltött filmgyűjteményem, a külhonba emigrált magyar barátaimmal osztom meg. Mivel Angliában és a németeknél erősen büntetik a torrentezést, ezért ott olyat nem csinálhatnak, hanem küldenek egy üzenetet, hogy milyen filmre kíváncsiak. Én azt letöltöm az NC-ről és pár pillanat múlva ott díszlik a Plex, vagy a Jellyfin "Frissen feltöltött filmek/sorozatok" mappájában. Ekkor már streamelhető a film feléjük is. Hozzám VPN-nel csatlakoznak, de az okostévéjük vagy Plexet, vagy Jellyfint használ, vagy a TV-okosítójuk Androidos, az pedig mindent (is) tud (nekem az LG tévém mindkettőt tudja).
Egyébiránt privát felhőm van, privát VPN-em, és okosotthonom, melyhez elég fontos a külső elérés. Az okostelóm nonstop WireGuardon csüng az otthoni IP-tartományban, erős tartalomszűréssel (PiHole).@4D4M, @Cyberbeni: kösz az infót!
-
Gabesz87
veterán
válasz
ViZion #48835 üzenetére
Nem, sajna úgy nem engedte.
Betettem a hulladéknaptár szenzor után, ahogy Degeczi írta, de az általad látható formában "bad indentation of a mapping entry" hibát írt. Megpróbáltam úgy, ahogy a linken találtam:# Current Weather
- platform: template
sensors:
current_weather:
value_template: >-
{%- set state = states('weather.home') -%}
{% if state == 'clear-night' %} Ясно, ночь
{% elif state == 'cloudy' %} Облачно
{% elif state == 'exceptional' %} Предупреждение
{% elif state == 'fog' %} Туман
{% elif state == 'hail' %} Град
{% elif state == 'lightning' %} Молния
{% elif state == 'lightning-rainy' %} Молния, дождь
{% elif state == 'partlycloudy' %} Переменная облачность
{% elif state == 'pouring' %} Ливень
{% elif state == 'rainy' %} Дождь
{% elif state == 'snowy' %} Снег
{% elif state == 'snowy-rainy' %} Снег с дождем
{% elif state == 'sunny' %} Ясно
{% elif state == 'windy' %} Ветрено
{% elif state == 'windy-variant' %} Ветрено
{% else %} Нет данных
{% endif %}
Na most végre nem ír hibát, restart megvolt, de semmi változásUgyanúgy angolul van a card. Mindegy, lassan már úgy vagyok vele, hogy tojok rá, nem zavar azért annyira az hogy angol.
-
4D4M
senior tag
válasz
kis.zsolt #48838 üzenetére
Nekem most egy domain és Cloudflare az optimumpont.
Nem mindenre használom, amire te szeretnéd, de amire eddig akartam, arra alkalmas volt.De azt sem hiszem el, hogy nem látja a rendszer az adatforgalom alapján, hogy ez az ember bizony rendszeresen használja a DDNS szolgáltatást, ezért nem rakjuk be őt a megkérdezése nélkül NAT mögé.
~
Itt többen instant agyf.szt is kapnának, ha kiderülne, hogy ennyire képesek / akarják monitorozni az adatforgalmat az egyéneknél (: -
kis.zsolt
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretném kikérni a véleményeteket:
DDNS mögött voltam eddig. Nagyon szépen működött egészen 2012-óta.
Most bekötöttem a Telekom Giganetet, ahol a router bridge üzemmódban ketyeg és úgy megy tovább az UDM-SE routerre.
Első hónapban szuper volt minden, aztán egyszer csak a kütyüim java része elérhetetlenné vált. Rutinosan megnéztem a WAN és a Public IP címet: eltérőek voltak, ergo NAT-ra tettek.
Hívtam a Trékomot. A Vanda nevű MI-nek csúfolt primitív géphangú műribi kb 50 szót ismert fel, mire nagy nehezen kapcsolt egy élő embert cseten. Ő sem tudott kivenni a NAT mögül. Majd 2 óra múlva újra megpróbáltam, de már ragaszkodtam a visszahíváshoz. Ekkor élőben kb. 2 perc alatt visszatették a publikus IP címet, és minden szépen ment újra DDNS címemről.
Az ügyfeles tájékoztatott, hogy ne örüljek, mert annyira sok a kiosztott publikus IP, hogy bármikor megismétlődhet ez a szituáció. Tehát 11 évig semmi gond, és most hirtelen a Trékom szolgáltatásánál, ha nem tud a rendszer a telítődés miatt publikus IP-t adni, akkor önműködően betol a NAT mögé. Értem: sok az okosotthon, meg a kamerarendszer, és senki sem akar NAT-olt címet, ez rendben van. De azt sem hiszem el, hogy nem látja a rendszer az adatforgalom alapján, hogy ez az ember bizony rendszeresen használja a DDNS szolgáltatást, ezért nem rakjuk be őt a megkérdezése nélkül NAT mögé.Na mindegy is, puffogás helyett inkább kérdezek:
Vegyek fix IP-t? Vagy milyen általatok használt jóárúsított megoldást javasoltok?
A rendszerről el kellene tudnom érni a Transmissiont (remote kliens), Jellyfin szervert, HA-t, VPN-t. Az Unifi, és a NAS felhőből is elérhető, ez pici könnyítés, de elég sokan használják külföldről a médiatáramat, és a NAT-olás miatt egyre több a panasz.
Tisztelettel várom a szakik véleményét és tanácsait.
-
Gabesz87
veterán
válasz
ViZion #48833 üzenetére
Ez a config file-om:
# Loads default set of integrations. Do not remove.
default_config:
# Load frontend themes from the themes folder
frontend:
themes: !include_dir_merge_named themes
sensor:
# Hulladéknaptár
- platform: fkf_garbage_collection
name: 'fkf_my_schedule'
zipcode: 'xxxx'
publicplace: 'xxxxx utca'
housenr: '22'
green: 'true'
greencolor: 'sarga'
climate:
- platform: miheater
host: 192.168.0.47
token: b14.............
name: xiaomi_heater
model: zhimi.heater.zb1
# Ping Sonoff RF Bridge with 4 packages in every 20sec
binary_sensor:
- platform: ping
host: 192.168.0.13
name: "Sonoff bridge"
count: 4
scan_interval: 20
# Include media source
media_source:
w1000-energy-monitor:
login_user: xxxx
login_pass: xxxx
url: https://energia.eon-hungaria.hu/W1000
reports: import,export
automation: !include automations.yaml
script: !include scripts.yaml
scene: !include scenes.yaml
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Hormann garazsajtót és egy proteco kapumozgatót szeretnék telefonnal nyitni zárni. Mind a garázsajtónak, mind a kapunak van nyomógombja a garázsban. A kérdésem az lenne, hogy milyen eszközzel lenne célszerű ezt okosítani? (Jó lenne olyan eszköz, aminél csekkolható, hogy nyitott vagy zárt az állása. Ha más nem egy külön egyszerű szenzort berakni csak a garázsajtóhoz).
Nem vagyok elkötelezve még egyik gyártó rendszeréhez sem
. (Van egy sonoff 4 csatornás relém amelyről öntözök, de egyáltalán nem ragaszkodom a sonoff rendszerhez, sőt...)
-
Olympia76
tag
válasz
Degeczi #48823 üzenetére
Köszönöm!
A virtuális zóna részét már kikísérleteztem, sőt, most is vannak olyan HA szenzorok amik virtuális zónaként is szolgálnak a DSC központ felé remekül, stabilan működik. Ettől a részétől nem tartok. A tápellátás okoz fejtörést.
Akkor azt mondod, hogy tegyek oda valami jófajta 12V-os tápegységet a központba (illetve mellé, mert bele már nem fog férni) és arról küldjek 12V-ot direktben az esp32-nek amit a végén 5V-ra "stepdown"-olok? Gondolom az 5V-os tápegység nem lenne jó ötlet, hiszen a 10m-es távolságokon már túl nagy lenne a feszültség esés.
-
Kroni1
veterán
A mérőhelyem szabványos elvileg, de egyszer már volt kint két regisztrált villanyszerelő, az egyik azt mondta nem tudja megoldani a 3x32A bővitést, a másik visszahivását kb 3 éve várom..
Úgyhogy egyenlőre erről letettem, bár hosszútávon lehet jó lenne.
Az elektromos autóhoz töltésoptimalizálós töltő nagyon hasznos, most megpróbálok errefelé elindulni. -
Gabesz87
veterán
válasz
ViZion #48820 üzenetére
Bemásoltam a config.yaml-be, de a "platform: template" és a "current weather" sorok mellett azt írja, hogy "end of the stream or a document separator is expected"
Ez mit jelent? Google-ban rákerestem, syntax error-ról írnak, meg hogy van valahol fölösleges szóköz pl. de én nem jövök rá itt hol a hiba.
-
cpt rodgi
tag
sziasztok
Próbálkozom, de az istennek nem tudom a Xiaomi miio t belépésre bírni. Felhasználónév, jelszó, ország többször egyeztettem, telefonon ki be lépkedek
De egyszerűen az integráció ba nem enged
Hol hibázok? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Olympia76 #48816 üzenetére
Sajnos nincs ilyesmivel tapasztalatom, minden mozgásérzékelőm vezetékes, külön zónákon van. Pont nemrégiben kaptam egy fórumtárstól pár kombinált (PIR+10 GHz radar) Pyronix érzékelőt, azokkal majd eljátszadozom hátha használhatóak jelenlétérzékelésre is, bár ez nálam nem kritikus, megoldják egyéb automatizálások.
A tápellátást viszont én külön venném, nálam is a HA központ szünetmentesére kötött USB-s adapter táplálja a riasztót illesztő Wemos Minit, mert a központ 12V tápja 700 mA-t tud, azt ne terheljük fölöslegesen (igaz, nálam sok mozgásérzékelő, emiatt PC5108 bővítőpanelek, és két kezelő is van rajta. Ha nálad csak kevés cucc van, akkor ez nem annyira szempont)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Fuser és Tsa #48821 üzenetére
Hűtőbe, pláne fagyasztóba mindenképp olyan érzékelőt célszerű tenni, ami 2 db AAA-val dolgozik, az kategóriákkal nagyobb kapacitás, mint egy pici CR2032.
pl www.aliexpress.com/item/1005005112363312.html -
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
Van egy Baxi Luna Duo-tec E kazánom, vettem hozzá egy BAXI MAGO programozható WIFI-s szobatermosztátot.
Olvasgattam a forumot, tehát ezek ilyen OpenTherm protokoll-on kommunikálnak.
Leírás alapján nem egy nagy was ist das a bekötése, jól gondolom?A kazán M2-es 1-2-es csatijára:
kötöm a gatewayt így:
és ennyi. Approvála nekem valaki?
köszi!
-
Olympia76
tag
@Degeczi
Gondolkozom, hogy a DSC központhoz csatlakozó PIR-eket lecserélném az everything smarthome-os Everything Presence One-ra (gondolom ismered) a meglévő PIR kábelezésen, de nem tudom mennyi ilyet bírhat el. Ahogy nézem kb. 0.5A kell neki (gondolom azért valamivel kevesebb) 5V-on. Nyilván virtuális zóna lenne belőle, ami HA-n keresztül triggerelné a riasztást.Hogyan kellene ennek nekiállni? Szerinted mehet a DSC boardról? Vagy be kéne tenni plusz tápot a központ oldalán és a DSC-től függetlenül onnan táplálni, csak a meglévő vezetéket használni? Meg még valami step-down-t is oda kéne applikálni a végére az EP1 oldalán, hogy 5V-ot kapjon.
Szóval mikre kell figyelnem itt?
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van egy wemos d1 mini rajta tasmota!
Van rajta egy relé és egy hagyományos kábeles nyitásérzékelő.
Az alábbi módot szeretném beállítnai:
A nyitásérzékelő csak egy on/off állapotot adjon vissza mert jelenleg kapcsolja a relét is.
A relé 1 másodpercre zárjon össze (lényegébe nyomógombként kellene funkcionálnia), függetlenül működéssel nyitásérzékelőtől.szerk: Illetve áramszünet esetén az aktuális állapota a relének ne változzon!
Köszönöm!
-
Kroni1
veterán
válasz
golya87 #48806 üzenetére
Nincs rajta de nem annyira érdekes, csak jó lett volna ha ezt mindenféle eszköz vásárlása nélkül tudta volna, de ezt az órát rakták fel 2020-ban.
Igazából egy kis elektromos autó tervezett vásárlása miatt vagyok kiváncsi a jelenlegi fogyasztásunrka.
Úgy néz ki viszont, hogy egy töltésoptimalizálóval megoldható hogy automatikusan a ház fogyasztása legyen a prioritás, és a töltő mindig csak a rendelkezésre állót adja a kocsinak, úgyhogy azon a vonalon indulok el első körben. -
gorbep
senior tag
válasz
Fuser és Tsa #48790 üzenetére
a gyári CR 2032 van benne... sajnos nincs elem állapot entitása... de már 2+ hónapja benne van.... és viszonylag gyakran frissül... most ránéztem, 5 percenként...
-
Kroni1
veterán
Köszi nektek! Ez egyszerűbbnek tűnik, egy ilyen lesz akkor a megoldás!
-
Jolida
tag
válasz
Kroni1 #48798 üzenetére
Ahhoz, hogy Te is olvasni tudd az óra adatait (valamelyik DSMR olvasó/reader -pl. Slimmelezer stb.) P1 porton keresztül, ilyen óra kellene:
SX601 (S12U16) Egyfázisú SMART fogyasztásmérő 2G/4G kommunikációs modullal
Ha ez nincs, én felszerel/tet/nék a villanyszerelővel egy árammérőt, akár azokat, amiket 4D4M ajánlott, akár -ha nem kell kijelző, csak HA integráció- egy Shelly Pro 3M-et..
-
Gabesz87
veterán
válasz
ViZion #48791 üzenetére
Szia! Igen, a gyári beépített weather.forecast. Csodálkoztam, mert a beállításokban Hungary a location, magyar a beállított nyelv, de rájöttem most, hogy a User beállításoknál viszont angol van beállítva nyelvnnek. Valóban, magyarra váltva, azonnal megváltozik a weather.forecast nyelve is. VIszont én angolul szeretem használni a dashboard-ot, úgyhogy vagy megbarátkozom ezzel, hogy angolul közli az infókat (ami amúgy egyébként nem zavar), vagy esetleg ez megoldás lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest