Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
itanczos
senior tag
válasz
Yoshida #1846 üzenetére
Engem csak a hangfelismerés érdekelne!
Viszont szerintem arra kevés lesz az 1$-os mikrofon! Nem véletlen, hogy a jobb cuccokban van vagy 6 mikrofon és jelfeldolgozó egység, hogy kiszűrje a zajokat és mondjuk zene hallgatás közben is megértse a hang utasítást.
Mindenesetre érdekelen egy ilyen Pi-s beüzemelés! -
qqzs
őstag
válasz
Norby-007 #1844 üzenetére
Smart Home tapasztalatom meg nincs most okoskodik az otthon. GHome kezdi behozni alexa kapcsolatait ami nyilván több mert régebbi. A GHome assistantja nem egy kereső tehát Alexa rá nem lehet csak úgy beállítani. Tehát ezek nem hang alapú keresők. Alexa idegesítően nem érti vagy félre válaszol a ghome intelligensebb jobban érti mit akarok. Ráadásul alexanal nem lehet meg mindig magyar lokalizaciot állítani.ghome biztos hamarabb fog magyarul tudni már vagy két éve használom androidon a magyar beszed felismerést és tökéletes.
-
Yoshida
aktív tag
PI-re akinek van lehet rakni google home-ot, kell egy aktív hangszóró (talán BT-ssel is meg lehet csinálni), meg egy usb mic (fél - 1 dolcsi). Bár pont a zenelejátszás nem megy rajta, arra nem tudom van-e megoldás, de alapból nem tud se youtube, se playről lejátszani semmit. Meg még nem olvastam eleget utána, hogy kell a google actions-el a domoticznak küldeni a json-os html kódokat, és akkor lehet egyetlen pi-vel hanggal is vezérelni a domoticz-ot, ami szintén a pi-n fut. (és akkor még meg kéne csinálni az rm-mini integrálását domoticz alá, és akkor mindent IS lehetne vezérelni hanggal)
Még raspbian strechr-re nem tudom hogy kell transmissiont- felrakni, ha láttok leírást, írjátok már meg. (kb. 2014-es amit találtam)
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok! Rendeltem egy Xiaomi Gateway-t ajtó/ablak szenzorokkal ,hőmérsékletmérővel és Egy Orvibo [link] szettet is. Az Orvibo egy Gateway,Ajtószenzor és mozgásérzékelőből áll. Van Orvibo kamerám is ezt már régebben vettem.
Nem tudom melyiket tartsam meg,melyiket adjam el.Esetlegesen valakinek van tapasztalata mindkettővel adhatna tanácsot.
Olvastam a topicban Xiaomi kamerákkal van itt már tapasztalat. Néztem van olyan Mijia kamera ami tudja a Nas storage-t. Ez mit jelent? Tud rögzíteni az itthoni Nas-ra? Nekem ez lenne a fontos.Melyik jobb kamera ,a Yi vagy a Mijia?
-
Norby-007
tag
Szia,
Én pont fordított eredményt láttam inkább és a smart home lehetőségeket is jobbnak tartják Alexanal, persze ha Te nem így látod oké, hiszen mindkettővel rendelkezel.. A Google jobb keresővel rendelkezik, nyilván mivel a Googlet használja, de az Alexa is beállítható, hogy azt használja.
-
Norby-007
tag
válasz
mekkGyver #1821 üzenetére
Akkor azt nem értem miért lehet wifis és rf-es váltókapcsolót kapni, akkor annak mi értelme van?
[link]Ha van két ilyen váltókapcsoló betéve a két eredeti sima váltó kapcsoló helyére és alexával az egyik kapcsolót kapcsolgatom, akkor így is úgy is lekapcsolja függetlenül annak állásától, nem? Nem kell a központnak tudni, hogy fel van-e vagy le van kapcsolva. Sőt a broadlink Rm proval nem is kell semmi központba mennie a jeleknek. Valamit nem jól látok itt? Meglehet mert amikor időm engedi olvasgatok a dolgokról, de egyelőre még csak hajóznak a cuccok így még kézbe semmit sem fogtam.
Viszont miután rendeltem cuccokat utána néztem ki ezt az Alexát és a Broadlinket amikkel jó pofa cuccokat lehet művelni. Most még tegnap elcsábultam a Google Home Mini felé is, de mivel az annyira új és nem lehet csak chromecasttal hangot áttolni hangfalra belőle, meg nagyon kevés még hozzá az infó (illetve az alexára is rá lehet tenni a google keresést és a youtube-os ingyen zenét, videót), hogy inkább Alexa mellett döntöttem :-)
Van egyébkén tapasztalat itt a GHminiről már?
Köszi. -
AcCEsS
senior tag
Domoticz-ból mi a legegyszerűbb megoldás fogyasztásmérésre? Milyen eszközzel oldható meg a legkönnyebben? A Sonoff POW ESPEasy vagy Tasmota felokosítás után képes információkat küldeni?
-
itanczos
senior tag
válasz
alcsapalcsa #1839 üzenetére
Kikapcsoltad a serial kommunikációt a firmware-ben?
Tasmota-ra már nem emlékszem. ESPEasy-ban van erre lehetőség. -
alcsapalcsa
tag
Nem tudtam megvárni a kínai csomagomat, így vettem néhány relét kicsit drágábban... Megjöttek és végre volt időm forrasztgatni.
Alap: - sonoff basic + ss relay + ss relay dual 230V-ról
- tasmota felugrott a sonoffra,
- adtam fix ip-t,
- átállítottam wemos minire
és jöhettek a beállítások - beállítottam az alap relayt + gpio14-re 2. tx: 3. rx: 4.3v3 - az ss relay dc+ onnan az ss relay dual dc+ - nincs szükség az 5V-ra
gnd - az ss relay dc- onnan az ss relay dual dc-
gpio14 - ss relay ch1
tx - ss relay dual ch1
rx - ss relay dual ch2- az újraindítás nem ment, amíg be voltak kötve az rx, tx, illetve kikötve küzdött még szegényke, de levettem a 3v3-at a második (dual) reléről.
- boot és működik... bekötöttem a 3 hiányzó kábelt (3v3 dual dc+; rx; tx) és működik. Bár az rx szenvedett egy ideig, de meggyógyult és működik... kapcsolható mind a 4 egyszerre. a led minden egyes kapcsolásnál vált, így ebben a formában semmi értelme sincs.
Bootnál nehezen áll fel, így valószínűleg egy külső táppal simán működnének, az rx, tx problémára ott van a gpio4,5 - bár ez is vhogy kiküszöbölhető....Ha kikapom a ledet, akkor az rx, tx nélkül is van 4 szabad gpio, így a sonoff mellé mehet 2 relé + 2 buttonÁrak sonoff 5USD; relay 0,5usd; ss relay 0,8usd; relay dual 0,9usd; ss relay dual 1,4usd;
Most majd tesztelem a stabilitását, csak jelenleg érintve vannak a kábelek és kicsit erősebb kontaktokat alakítok ki
Megpróbálom nem egy pin-ről küldeni az áramot, így hátha nem szükséges külső táp, illetve csak 2 relével, mivel az kezelhető még. Bár még megpróbálom mégis 5V-ról meghajtani, hátha akkor az egész boot folyamat gördülékenyebb lesz.
Ha jutok vmire, majd megírom ....
-
itanczos
senior tag
Xiaomi érzékelők szerintem inkább változásra küldenek jelet. Gondolom van egy max idő, amikor mindenképp küldenek, de ez se biztos. Bevallom nem szoktam bogarászni a grafikonokat, csak néha ránézek.
Valóban, az MQTT-s cuccok a beállított időközönként mindenképp küldenek, a Xiaomi-sak nem. -
qqzs
őstag
Lehet masnak is ujsag mint nekem. Felraktam ipadra mihomeot csekkolni mas keresere. A dafang siman megy a legujabbal. A homerseklet sensor history grafikon cursor kiirja rendesen az idot nemcsak az orat.
Ez a grafikon itt os furcsa. Mintha nem idoben aranyos mintavetelezes zajlana hanem random es a grafikont az alapjan rajzolna-------
Abban a helyisegben harom radiator van es csak egy volt lekapcsolva
-
yogee
tag
Abban a helységben volt a termosztát, ahol a radiátor el volt zárva?
Ha igen, akkor úgy van, ahogy mondtad, miszerint a termosztát folyamatosan kért meleget a kazántól, a kazán adodtt, de a saját automatikája meg a túl meleg visszatérő vízhőm. miatt lekapcsolta a gáz-t, de a keringetés továbbfuttatta. S mivel a szobában ahol a termosztát volt a radi nem ment, ezért nem kapcsolta le a termosztát a kazánt. -
qqzs
őstag
válasz
alcsapalcsa #1833 üzenetére
Kazanvezerlo csak jelet ad neki hogy hideg van kapcsoljal be. Csak ha megtortenik mint a hetvegen hogy tulmelegszik a viz akkor a biztonsagi kapcsolo lekapcsolja a langot hogy ne melegitsen tovabb mert megfone a viz a rendszerbe. Viszont a motort ilyenkor nem kene lekapcsolnia most hogy irom ugy logikus hogy az megy tovabb amig a viz le nem hul hiszen pont azert kapcsolt le a lang mert tulmelegedett a viz. Ez az egesz biztonsagi megoldas azert van beepitve ha a osszes radiator le van zarva es nem tud a viz geringeni akkor tulmelegszikna viz. Csak hogy nalam nem ezert melegedett tul. Mar beszeltem a kazanszerelovel
-
alcsapalcsa
tag
kazán működés mérés:
- gázóra
- ha egy relé vezérli, akkor ennek a be/kikapcsolt állapotának mérése
- egy tűzjelző megfelelő beállítással, ami nézi a kis ablakot - gondolom van olyan állapota, amikor az őrlángra még nem reagál
- gondolom a kimenő ág hőmérséklete azért nem jó erre, mert sok az átmeneti időa kazánvezérlő egyébként nem méri?
a kazánmotor nem az egész rendszert forgatja? gondolom neki is van egy átmeneti ideje, amíg forgatja még a vizet, de már nem fűt. Egyébként erre jó lenne az áramátfolyás mérő, amit be sem kell kötni mekkGyver ajánlotta anno
-
qqzs
őstag
válasz
layerke #1830 üzenetére
Ooo hat en azt hittem leirtam
Kazanon a motor es vagy a tuz eges (nem az orlang) erdekel. Egy ugyanazt jelenti. Egyebkent azert erdekes mert hetvegem gyerek elzarta az egyik radiatort a nappaliban es erthetetlen modon 10bol masik 5 teljesen nyitott radiatorral a kazan harompercenkent kapcsolt ki be mert a visszamenő viz homerseklete majdnem annyi volt mint a kimeno. Levego nincs a renszerbe a nyitott radiatorok meleg voltak. Lehet a kimeno es visszamenore is rakok szenzort. Meg egy tervezivel megnezetem mielott evohomositom. De azutan is jo ezt tudni.Rflink kerdes meg csak appjara ervenyes. Home assistant lesz ha vegre eljutok odaig. A taviranyitok tipusait leirtam kinai csomotor smart home matkanevvel
-
DougButabi
tag
Ha valakinek nem lenne meg:
Aqara Human Body Sensor
GB11.11DEAL5CM kóddal 7.11 USD -
layerke
aktív tag
Kazánon mit szeretnél pontosan naplózni? Hogy mikor ég benne a tűz vagy hogy mikor megy a szivattyú vagy mit? Több infó kell, hogy segíteni tudjunk, mert így csak tippelgetünk.
RFLink tanítás kérdés nem világos, kérlek írd le milyen redőnymotorod van, milyen távirányítód, hogyan kommunikál a távirányító. Legegyszerűbb tanítani, ha csak fogom a Domoticzot pl, beállítod, hogy fogadjon el új eszközöket 5 percig és megnyomod a távirányítón valamelyik gombot, ezzel meg kell jelennie az eszközlistában, ha tudta értelmezni a jelet az rflink.
-
qqzs
őstag
válasz
itanczos #1827 üzenetére
Nem az volt a multkor hogy csak support tudja bridgebe allitani?
-----------
Aquara door sensor akcios GB-n. $5.99. egyebkent miert olcsobak az aquara cuccok .nem akciora gondolok hanem alaparon is azok szoktak lenne mint a regebbi tipus ha jol emlekszem
------
Rflink tanitas vagy kazan logolas otlet esetleg?
-
ga_-bor
tag
Fiókom aznap este lett mikor haza vittem a légszűröt. De mint írtam, t-mobil 4g hotspotról tök jól működik.
Próbáltam több locationnal is köztük China-val. Egyikkel sem volt jó.Állítólag volt már hasonló gondja itt (vagy másik okos otthon topicban) és a digis modemen kellett kinyitni valamilyen portot.
-
ga_-bor
tag
ziasztok! Azért írok ide hátha volt már hasonló problémája xiaomi termékkel, és hátha sikerült megoldani a dolgot.
Vettem egy xiaomi légtisztiítót. Szeretném az okos részét is kihasználni, ehhez elég lenne csak wifire kapcsolódnia és akkor a mi home-val tudnám kihasználni minden okosságát.
BUT!
Van egy Digi modemem, ami oszt wifit, meg van egy saját routerem (kicsit jobb), ami szintén oszt wifit.
Az eszköz mind a kettőhöz gond nélkül csatlakozik ha megadom a pass-t neki a mohome-ba. A leden megáll a villogás, stabilan ég, ergó csatlakozott is. Router státuszában látszik is, hogy az eszköz rajta lóg, küld és fogad csomagokat.
Sajnos mind iPhone, iPad és egy androidos telefonról is connection timeouts hibád ad vissza csatlakozás közben.
Odáig eljutottam, hogy telefonról hotspotként megosztottam internetet, ahhoz csatlakozva simán megy. elsőre, gond nélkül.
A gond vagy a Digis modem-ben lesz, hogy letilt valamit, ami kellene a légtisztítónak / mi home-nak, vagy magában a helyi szolgáltatásban, ami ugyanúgy tilt valamit.
Kérdésem, hogy találkozott-e már valaki, mondjuk xiaomi okos otthon termékekkel kapcsolatban. Másrészről, szeretném a gyártó robotporszívóját is január környékén megrendeln, úton van 2 xiaomi kapcsolói, de így félek, hogy azt sem fogom tudni kihasználni...
Előre is kösz.
-
Janos250
őstag
"mit érdemes a rádiós vagy a wifis vonalat preferálni?"
Mondhatni, "vallás" kérdése. Mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai, mindenki esküszik arra, amit ő használ. Azt megismerte, számára már kényelmes.
Én WiFi hívő vagyok, mert úgy gondolom, hogy - talán - ez a legáltalánosabb, minden telefon tudja, nem kell app, és emberi számítás szerint sokáig élni fog a szabvány. Én SONOFF-hoz is ezt használom. Kiválasztasz valamilyen rendszert, és utána azt fogod szeretni. -
alcsapalcsa
tag
válasz
Norby-007 #1819 üzenetére
nálam fsz, emelet, tetőtér van, így 3 kapcsoló, egy keresztkapcsolóval, bár én sonoff, vagy esp-ben gondolkozom és nem rf-ben, így nem gondoltam a visszajelzésre is. Esetleg állj át a nyomókapcsolókra (mint a csengő) és nem kell nézegetni, hogy hogyan áll a kapcsoló...
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
Norby-007 #1811 üzenetére
Ott hibázik az elméleted, hogy nem a kapcsolót kell vezérelni, hanem a lámpát! Vagy cseréled az egyiket, vagy egy harmadik alternatív kapcsolót kell a rendszerbe iktatnod, amit alternatív módon kapcsolsz a másik kettő "ellenében". Hagyományos kapcsolóknál ezt keresztváltónak hívják. Így a másik két kapcsoló állásától függetlenül tudod átkapcsolni a lámpát. Amit alcsapalcsa mond az még jobb megoldás, de RF-el nem lehet szépen kivitelezni, mivel ott nem kapsz visszajelzést az állapotról, tehát a központod nem "tudja", hogy a lámpád éppen fel, vagy le van kapcsolva az alternatív bekötés miatt. Tehát Alexának nem tudod egyértelműen azt mondani, hogy "Alexa kapcsold LE a lámpát!"...
-
qqzs
őstag
es meg valami
Van otletetek mivel tudnam logolni a kazan ki be kapcsolasokat? teljesitmeny meros xiaomi eloszto jo lenne a szivattyut merve de megse jo mert mert csak orankent osszegzett adatot tudok latni. Esetleg home assistantban tudok belole reszletesebb adatokat kinyerni? Homerseklet szenzort gondoltam egester kozelebe B tervnek. valami mas otlet? -
Norby-007
tag
válasz
alcsapalcsa #1817 üzenetére
Jogos, és melyik két utas kapcsolót nézted ki?
-
qqzs
őstag
Sonof rflinket probalnam. wifivel parositva appban tanitas modba kapcsolom de nem hajlando megtanulni a redonytaviranyito jelet ami egy hetkoznapi DC1805 vagy DC104 egyszeru redonyvezerlok erre speciel smart home logo van nyomva de sokhelyen lattam oket szerintem semmi spec nincs bennuk, 433mhz mindketto
Valami otlet?alcsapalcsa: ok ertem
-
alcsapalcsa
tag
válasz
Norby-007 #1811 üzenetére
Szerintem nincs jelentősége, hogy melyiket kapcsolja. A lámpákat kell elnevezni és a két kapcsolóból, csak az egyiket kell beállítani, hiszen az is felkapcsolja bmikor, nem kell, hogy melyik oldali.
Én egy lépcsőházban szeretném megoldani, de az okosrelét a lámpa elé teszem, hogy a meglévő kapcsolók csak alacsonyáramú jelvivőként vezéreljék azt.
gondolom
-
repvez
addikt
válasz
layerke #1814 üzenetére
ez a z -wave még mindig egy cég terméke, ezz kompatibilis más gyártókéval is? egyáltalán mit értemes a rádiós vagy a wifis vonalat preferálni?
Még nem ástam bele magam a témába igy csak nagyon felületesek az infóim ezért akarok egy kicsit tisztábban látni, hogy melyik irányzat a hosszabb távon alkalmazható, bővithető kombinálható.TEhát nagy általánosságban , hogy épül fel egy rendszer.
az már kiindulásnak jó, ha a fogyasztók elé ilyen sonoff cuccokat teszek és onnantól tudom telefonnal távolról kapcsolgatni? vagy kell egy kozponti egység is ? -
layerke
aktív tag
-
repvez
addikt
válasz
layerke #1812 üzenetére
Azt hiszem ez a KNX rendszer egy ujonan épült és okosothonnak tervezett háznál inkább kivitelezhető, mint ami már meglévő és ugymond házilagosan akarja okositani az ember.
Én inkább az ilyen kész [link]
eszközökre lennék kiváncsi, hogy azok között van e valami szabvány, hogy mindegy, hogy a Xioami vagy másik gyártó hömérséklet vagy páraérzékelőjét veszem vagy melyik appot telepiten, ugyan ugy össze tudjon dolgozni vele az eszköz és ne kelljen évenként cserélni,mert vagy az appot nem frissitik vagy a eszközöket kell cserélni .
Ezek a SOnoff egységek menynire bonyolult parancsokat képesek végrehajtani. itt arra gondolok, hogy ha én csak egy valaminek adok parancsot akkor a többi az én beavatkozásom nélkül is képes reagálni a változásra?például ha bekapcsolom a TV-t akkor elhuzza a függönyt egy másik egység
-
layerke
aktív tag
Létezik, kimondottan vezetékes buszrendszerre építve a KNX nagy múltú szabvány, ahol több, mint 10000 különféle eszköz képes együttműködni. Nem hiszem, hogy ennél van jobb kábeles megoldás. Vezeték nélküli megoldásban én a z-wave-et mondanám jónak a maga 16-17 éves múltjával, közel 5000 különféle eszközzel.
-
Norby-007
tag
Szia,
Nem tudom megoldódott-e ez a problémád, de most a tervezés fázisban én is szeretném egy Alexa echo dot 2-vel hangvezérelni egy broadlink rm pron keresztül a rádiós wifis fali kapcsolókat. De mivel nálam a házban szinte csak alternatív kapcsolók vannak (vagy 10 helyen) és abból is két gangos a legtöbb, elméletben egy kis gondba ütköztem. Adva van két alternatív kapcsoló ezeket irányítanám hanggal, igen ám de honnan fogja tudni a broadlink, hogy melyiket kapcsolja? Egyébként a Livolo a legjobb, találtam még néhányat, de nem biztos, hogy azok kompatibilisek.
Meg lehet ezt oldani valahogy, vagy a megoldás csak az lehet, hogy mondanom is kell, hogy melyik kapcsolót kapcsolja?
Készített itt már valaki ilyet?
Köszi -
qqzs
őstag
válasz
alcsapalcsa #1801 üzenetére
Mire gondolsz azzal hogy ha tobbkene androidos tavoli vezerlesnel keves lehet az evohome? Pont hogy egy csaladi hazban az evohome a total megoldas. Szobankenti homerseklet szabalyozas tavoli eleres es eleres plusz jelenleterzekeles tavolsag alapjan. Tud padlofutest sot meg melegvizet is kezelni. Mi kell ettol tobb? Vannak wifos kozonti vezerlok mint a honeywell lirics de az nem tud zona vezerlest csak komplett hazat abban is van geofencing meg idoprogramozas a radios 160eur korul van
Slowman: annyi radiator szelep kell ahany radiator van wc furdo nem fontos. Kell egy vezerlo. Kazan kapcsolo. Plusz neked egy padlofutesvezerlo+ homeroje ha nem egy helyisegben van a vezerlovel. Nehez volt megszokni de a vezerlo itt nem teljesen ugy mukodik ment egy szokvanyos tarmosztat ami bekapcsolja a kazant akkor a leesik a homerseklet abban a helyisegben ahol van hanem barmelyik helyiseg homerseklet csokkenese be tudja kapcsolni a kazant.
Nalam kellett kozponti egyseg kazankaopcsolo es 10radiator szelep. Raktam furdokbe is. 190ezer korul megvolt ez egy 180m2 haz futesen megterul szerintem max par ev alatt. Mar csak a jelenlet erkelessel leszabalyozas 20%ot jelent a forumok szerint. Nem kell vele szorakozni szabadsaggal. Termeszetesen idoalapu programozas is megy helyisegenkent is akar.
--------------Az idojarasfuggo futesvezerles is lehet de en ezt nem ertem mi a celja. Ha kint hidegebb van a haz hamarabb lehul. Mit lehet meg szabalyozni idojaras fugvenyeben?
-
alcsapalcsa
tag
válasz
itanczos #1808 üzenetére
öööööööööö
és ez mit is jelent tulajdonképpen? Kivezethetem vmelyikhez a két gpiot, vagy sem. Gondolom vmihez be vannak kötve azok a pin helyek, így nem biztos, hogy jót teszek vele, ha kivezetem az adott két gpiot, de esetleg van mégis egy kiskapu?
Ahogy a gdn-hez kivezette az 5V-ot? -
itanczos
senior tag
válasz
alcsapalcsa #1807 üzenetére
Igen, ott az rf panel kivezetései vannak.
-
alcsapalcsa
tag
Sonoff kedvelőktől kérdezném, hogy az 5 pin-hez képest merőlegesen lévő pin helyek micsodák? Azok között van olyan, amihez kivezethetném a gpio4, 5 chip lábakat?
9 hely van, a relétől indulva az egyik leírás (kép) szerint GDN, 3V3, viszont a korábbi linkelt kép (amiben az 5V kinyerésére mutattak egy javaslatot) ezen GDN helyére kötötték át az 5V-ot. Ebből kiindulva, van olyan további hely, ahova átforraszthatnám a fent említett két gpio-t? Vagy ezeknek egyébként mi a jelentőségük. Láttam, hogy az rf egységeknél itt van egy panel, de ennél többre nem jutottam....
-
alcsapalcsa
tag
válasz
Slowman #1805 üzenetére
Egy másodpercig sem akartam lefitymálni a kérdésedet és így kibővítve elmondhatom, hogy fogalmam sincs
A fórumot végig olvasva azt viszont el tudom mondani, hogy általában hackelős megoldásokkal találkozom. Aki mikrovezérlőkhöz nyúl, az általában már nem keresi a kész megoldásokat, mivel a kettő nagyon ritkán kompatibilis.
De volt egy-két szakember, aki 200 hozzászóláson belül kész rendszerekről írt és olyan formában, mint aki ismeri és érti is
így van remény, hogy választ is kapsz... vagyis olyat, ami segíthet is
))
-
Slowman
aktív tag
válasz
alcsapalcsa #1801 üzenetére
Nyilván azzal tisztába voltam, hogy a napra programozás nem nagy elvárás, hiszen már jobbára nincs "klasszikus tekergetős" termosztát. IFTTT-vel szeretném használni, később időjárás állomást csatlakoztatni a rendszerbe stb. Programozhatóság alatt arra gondoltam, hogy a Hysteresis beállítani időszakhoz képest, szabadság naptárból szinkronizálása (vagy valamilyen formába beállítani, hogy mikor vagyok szabadságon és akkor ne kelljen manuálisan kapcsolni), távollét beállítása adott napokra ahol eltér a megszokott programsorrendtől (később érek haza, vagy korábban) stb.
Jah igen az nem hátrány, ha a "de kész" verzió mert nem vagyok nagy guru és szeretem ha valami egyszerűen csak működik nem lelem örömöm a folyamatos hackelésbePersze ennek ára van (nem vagyok naiv, hogy mindent tudó és stabilt akarok 1/4 áron), de azért azt sem mondom, hogy végtelen a budget, csak van amire belátom, hogy sajnos elkérik érte, max mérlegelem, hogy megéri-e nekem.
Ha szerinted nem ez a legjobb választás, akkor mit javasolsz?
(#1803) qqzs:
Evohome-ot néztem, hogy igen korrekt, meg sok cikket is olvastam róla de az kicsit borsos, persze ha nincs más alternatíva majd meglátom, hogy belefér-e. Ahogy néztem mag az alap csomag ~80k + a padlófűtés kiegészítés szintén majdnem ennyi azért a 150k az combos első körbe.
Nézegettem még a netatmo termosztátját is. -
qqzs
őstag
válasz
Slowman #1800 üzenetére
Evohome a megoldas. Van padlofuteshez is kiegeszitoje. Nem kell ket termosztat csak egy vezerlo plusz raditorszelepek. Egy hetig nyomztam a temaban es ide jutottam. Van geofencing lehetoseg ifttt vel. Ket helyrol kaptam infokat a forumon kivul. Honeywell support es evohomeshop.hu. Eleg jo araik vannak de en vegul amazon de rol rendeltem.
-
qqzs
őstag
Home assistant eszre tudja venni ha egy xiaomi gatewayes cucc pl nyomogomb vagy temp sensor offline kerul? Csengonek hasznalt nyomogomb offline 2 napja
igazan xiami is belerakhatna ezt a riasztasok koze
Aquara temp hum barometersensor nektek mer rendesen legnyomast?
-
alcsapalcsa
tag
válasz
Slowman #1800 üzenetére
Gondolom a wifis termosztátok 90% ezt tudja, azok a megoldások, amelyekről itt társalognak nagyobb elvárások szerint születnek.
Soha sem volt dolgom a Honeywell eszközeivel, de hallomásból jó márka. Drága, de kész. Amennyiben a távolról beállítható (android/ios) vezérlésnél többet is szeretnél, akkor viszont már nem biztos, hogy a legmegfelelőbb választás, bár megjegyzem még egyszer: nem volt soha vele dolgom....
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest