Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82
    félisten

Tény, hogy nincs róla túl jó véleményem, olykor röhögtem is rajta, de van tapasztalata pár dologgal, az tény.

Fejhallgatózás jó dolog, én is szoktam, de azért olykor jól esik a rendes tér a zenéhez.
    Tisztessségesen összerakott társasházban meg normális hangerőn nem gáz. Nem arról szól, hogy az elhasznált vakolatot rezgésekkel távolítjuk el.
    Persze egy panelben, amiben az áthallott fingásokból tudod, hogy a szomszéd kelbimbót vagy babot evett, nyilván nem annyira életképes a dolog.

Tisztessségesen összerakott társasházban meg normális hangerőn nem gáz. Nem arról szól, hogy az elhasznált vakolatot rezgésekkel távolítjuk el.
    Persze egy panelben, amiben az áthallott fingásokból tudod, hogy a szomszéd kelbimbót vagy babot evett, nyilván nem annyira életképes a dolog.

A helyzet az, hogy jó pár éve nincs aktív hangfalam, gyakorlatilag egy kivénhedt Technics házimozi erősítőm van meg lestrapált Videoton hangfalak, ezekkel tudnék a fejhallgatózáson kívül zenét hallgatni. Ezekre vannak egy médialejátszó meg a desktop gép kötve, szóval filmnézésre oké, zenére azért nem nagyon. Az elhelyezésük finoman sem szólva ideális, a hálóban vannak, de a nappaliban sem lenne az, ami egyébként kb. a PeterkeT által oly' érzékletesen leírt 14 négyzetméteres szobaméret. Meg hát panel, fingást nem, de pl. azt hallom, amikor a szomszédban megnyitják a vízcsapot, vagy a fölöttem lakó porszívózik. (Nem nagyon merek belegondolni abba, hogy a többi lakó mit hall meg a mi szexuális életünkből. :DDD )

Valószínűleg lesz valamikor aktív stúdió monitor hangfal a 40-50k-s ársávból (van nálam egy fejhallgatóerősítőnek használt kivénhedt Digidesign audio interface, aminek a szimmetrikus jack kimeneteit pont ezekre tudnám használni). Persze jó lenne egy "komolyabb" hificucc (egy Hivox Lupus S-jellegű cucc jó lenne kisebb "polchangfalakkal"), de már ez is wishful thinking.

A fejhallgatózásban meg kevésbé kell kompromisszumot kötnöm, mint zenehallgatási mód is közel áll hozzám - meg hát a magam szintjén egészen jó cuccaim vannak már - vintage Beyerdynamic DT770, vintage DT990, AKG K240 Sextett (Philips brand-es változatban), régi Fostex T20 planár.

BlackSoul: Hogy eljutottam ezeken a fázisokon a legkisebb membránnal rendelkező eszközhöz, ami a legjobban szól, na inkább hagyjuk is

Van egy kemény 5k-ért vett SoundMagic ES18-am, még nem bírtam magam rávenni, hogy keressek jobb agybadugós fülest, mert szól annyira jól Cowon D2-vel.

Új hozzászólás Aktív témák