Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazimír
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor már a zöld festést is értem. A legkevésbé ez feltűnő, ha elbújik vele a bokorban..

-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A sima G változat a Sigma 70-300 szintjét éri el kb., az ED változat valamivel jobb, ezt a Tamron 70-300 -hoz lehetne igazából hasonlítani. 200 mm-felett ne várj tőle csodát.
Itt van egy eladó, rendkívül megbízható forrásból !
-
KTTech
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Javítottak a képminőségen, az ED az Extra-low Dispersion lencsét jelöli, aminek a fő szerepe a CA csökkentése.
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Ismét volna egy kérdésem;
A Nikon AF70-300 /4-5.6D ED miben tud többet mint a sima Nikon 70-300mm f/4-5.6G ?
Köszönöm.
Üdv.M
-
-
törölt tag
válasz
Kazimír
üzenetére
Ezek nem igazán portrék a szó klasszikus értelmében, inkább lesifotók "sztárokról", amiket a szines magazinok vastag dohányért megvesznek példányszámnövelés céljából. Ehhez kell az 500+ mm-es gyutáv. Pl egy fotó Bruce Willisről és barátnőjéről, amint épp a csaj bikinialsóját igazgatja : potom 7 millát kapott érte a fotós (forintban számolva)
S több efféle.
-
Pilács
senior tag
Ehhez nem elég a pénz, de még gyúrni is kellene mellé
Ha esetleg valaki vásárolna egy ilyet, szívesen vetnék rá 1-2 pillantást 
-
Degeczi
nagyúr
igen, sajnos a Tokinák ára is eléggé fölment, régebben a 12-24 egy árkategória volt a Sigma 10-20-al
a 11-16 egyébként van is annyival jobb, mint amennyivel drágább - de ha a motor fontos, az valóban nem hagy sok választási lehetőséget
(ezzel együtt szerintem továbbra is inkább egy használt példányt lenne érdemes keresni: azt könnyen kipróbálhatod, másrészt újonnan baromi drága mostanában minden obi) -
Pilács
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Igen de nincs benne motor, tudom ebben a tartományban nem olyan vészes állítgatni a fókuszt, de pl ha a párom akar fotózni párat vele, akkor elhajt vele a csába
A Tokinák meg még drágábbak sajnos 
Itt egy nagylátó összehasonlítás Nála annyira nincs rossz helyen a Sigma obi, de ez csak 1 db teszt természetesen...
-
Stitch
őstag
Most olvasom Micro 4/3-ra lesz 20mm f/1,7, vajon EF-S 25/1,8 mikorra várható?

-
Pilács
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
johnjohn, Degeczi: Egyenlőre úgy néz ki, hogy új vásárlása lesz, most csúsztam le egyről Parci fórumtárs árulta (későn jött össze a lóvé). Még gyűjtögetek, remélhetőleg ha ilyen jellegű bajok lesznek vele, akkor kicserélik, gondolom megvétel előtt pl a photohall-ban ugy sem engedik kipróbálni...
-
Degeczi
nagyúr
valóban alaposan próbáld ki!
csak próbára járt nálam egy példány egyszer, és meglepve vettem észre utólag, h a közepes fókusztávon készült képek jobb oldala kimondottan homályos volt, míg bal oldalon (persze ugyanolyan távolságra lévő tárgyakkal) kifogástalan
utána rákerestem a neten, és bizony nagyon gyakori probléma: pl. egy ausztrál fazon 3 példányt is kipróbált, de mindegyik produkálta ezt valamennyire, így végül vett egy Tokinát...
-
Pilács
senior tag
Huppsz érdekes dologra bukkantam, ha nincs valakinek pénze napellenzőre obira, akkor csinálhat egyet papírból:
ITTMár csak az a kérdés, hogy ezt rá kell ragasztani az obira?
-
Pilács
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Köszönöm, megoldódik úgy néz ki lesz nála 5000 ft-ért...

A Sigma 10-20-as obi hasonlóan éles képet produkál mint a 18-105 VR? Nagyon szeretnék egy nagylátó obit, és kellene a fókuszmotor, ezért lenne ez... A Nikon nagylátó obijára meg nincs pénzem. Ez a legolcsóbb megoldás, a minőségét is ennek fényében kell mérni?
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ha úgyis rekeszelve használod, akkor úgy f2.8-tól, de f4-től mindenképpen ember legyen a talpán, aki észreveszi a különbséget.
Ha kell a brutálisan nagy fényerő, mindenképpen, akkor nyilván kell az 1.4-es; de ha "csak" minőség, és nem gond ha az 1.8-at rekeszelni kell 2.8-ra, akkor másra is lehet költeni a különbözetet
(nekem nem volt 1.4-em, szóval ez olvasmányok, és a neten látott képek alapján leszűrt vélemény) -
johnjohn
addikt
Most a bajonett kívülről ugyan olyan mindegyik Nikon obin, de ez a túlsó feléről már nem igaz, némelyikre csak a sajátja stimmel. A műanyag bajonett nem cserélhető fémre, csak ritkán. Kell szerezni egy ugyan olyan bontásra ítélt obit, és arról áttenni. Milyen objektív volt ?
-
rumos14
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
[link] csak bírd szusszal
Sony/Minolta-nál (használtan) kb 2,5x drágább az 1.4-es, így hát nekem 1.7-esem lett... -
Pilács
senior tag
Helló!
Egyik ismerősöm lerántotta a gépét az asztalról, és leficcent róla az obi, ami rajta volt. Vszínűleg az obiról tört a bajonett, ez egy nikon obi. Beszerezhető az F bajonett műanyag és fém változatban is? Otthon ez simán cserélhető igaz? Ha vkinek meghúzódik egy a fiók alján és kisöpörné, dobjon már egy privit. Köszi.

-
sanyixXx
senior tag
hali!
átvariálnám kicsit az obiparkom. nagyon tetszik nekem a 24-70-es átfogás, de a canonra nem fussa az egyetemistának, így a sigma 24-70/2.8 -cal szemezek. van valakinek tapasztalata evvel az üveggel? szépen rajzol?
köszi előre is
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
A Nikon 1,4 fényerejű obija ér annyival többet, mint amennyivel drágább az 1,8-asnál?
Nyilván relatív, csak azért ha nyújt jó minőséget az 1,8-as is, akkor egyet beszerzek.
Esetleg valahol fotók alapján nem tudom összehasonlítani a kettőt?Köszönöm.
Üdv.M -
rumos14
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
nekem a Sigma 17-70 az átfogása miatt nagyon bejött, amikor csak úgy, utazás során túristaként fotózok, bizony jól jön a 70-es vég. az f2.8 nélkül én spec megvagyok, de ha az kell, akkor a Tamron 17-50 lehet a beutó, persze az még drágább (mint a Pentax 16-45).
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14
üzenetére
No. Egyrészt az A700 fogásra zseniális, komolyan, képminőségre is rendben van, kifejezetten szimpatikus gép, nem mondom, hogy nem fogadnám el, ha hozzámvágnák
De az túlzás, hogy a K10D-m helyett vágynék rá. Nem vágyom rá, de ha most vennék gépet, igencsak meggondolnám az A700-at.
Másrészt a K20D-re még kevésbé vágyom, mint az A700-ra. 14,6 MP nekem már kegyetlen sok APS-C-re. Igazából képminőségre, szolgáltatásokra, ergonómiára, kezelhetőségre nekem igencsak jó a K10D, sőt ez utóbbi kettőre egyszerűen pazar - nekem.
Szóval jelenleg max objektívekre vágyom, vázakra nem. Max full framera, de hát az elég messze van
A kitobi 1-5 skálán bőven nem 3-as. Vegyünk egy 10-es skálát inkább, és ott helyezzük el a 3-as szinten a kitobit. Ez esetben a 16-45 F/4 érzésem szerint olyan 7 körül lehet, de mivel én nem használtam még, így ezt nehéz megítélni.Harmadrészt magamról és gyújtótáv-igényeimről:
Ebben a topicban szokott elhangozni, hogy márpedig nagylátó igenis kell, mert ezért, meg azért. Ez azonban nem így van, legalábbis ebben a formában ez a kijelentés nem állja meg a helyét. A helyes megfogalmazás az, hogy vannak emberek, akiknek kell nagylátó - ennyi és nem több. Nem lehet jobban általánosítani. Én spec 28mm alatt a legritkább esetben fotózom, de inkább azt mondanám, hogy 35mm alatt sem nagyon - természetesen valós gyújtótávban mérve értettem az előbb, tehát 42mm, de még inkább olyan 52mm ekvivalens alatt csak elvétve. Így a 16-45 igencsak buta választás lenne a számomra. Egy Tamron 28-75 F/2,8 - na igen, ez valami olyasmi, amit nekem találtak ki, de nem a Pentax 16-45 F/4. -
rumos14
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
hát, vszleg nem lehetne nagyot kaszálni egy ilyen bizniszen, a K20D váz only úgy 170k.
-
rumos14
nagyúr
lejárt az időlimit... szóval úgy folytattam volna, hogy tudom, hogy van bennetek egy látens vágyódás a Sony A700 felé
ill. még annyi, hogy számomra a 45-ös vég kevés ahhoz, hogy nagylátózás mellett álralános használatra is kényelmes legyen. -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
ja, de csak úgy felmerült bennem. mai árak mellett egy középkat váz és egy jó nagylátószögű zoom obi 230k-ért elég olcsónak számít.
mennyire jó ez az Pentax obi? ha monjduk a kitobi 1-5-ig skálán hármas. hülye kérdés, tudom... -
rumos14
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
de még csak 18-50 (-55) átfogású obi sincs olcsóbban. van ugye Tamron 17-50 és Sigma 18-50, de ezek a fix f2.8 miatt jóval drágábbak.
Sony-ra van olyan hogy Carl Zeiss 16-80, de az annyiba kerül, mint egy K20D + Pentax 16-45...
Szten és te nem csábultatok még el egy ilyen szettre amúgy?
-
s8109csa
tag
Sziasztok! Tudom, hogy nem ez a teljesen megfelelő topic de nem akar valaki makrofotózni? Eladnám Canon EF-100 Macro 2.8 USM obimat, csak ezért kérdezem.
-
Stitch
őstag
válasz
üzenetére
Majd dobj képeket a manuális topicba.

-
Olivair
csendes tag
hali!
egy sigma 17-70 f/2.8-4.5 boldog tulajdonosa lettem!
egyenlőre még csak ismerkedek az obival, de nagyon tetszik
csak annyit kérdeznék hogy -akinek van tapasztalata az obival kapcsolatban- milyen rekesszel érdemes fotózni vele? hol adja a legszebb képet?szerencsére elsőre sikerült kifognom egy hibátlan darabot

-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szten ha Te sem tudod akkor,nagy gondban vok

Zozzant ok így már értem,sejtettem h erre utalsz csak nem volt tiszta.
Sajnos továbbra is gondom h ahol eddig néztem csak rendelésre van,szal próbálok vadászni valakit akinek van saját kezes tapasztalata...gond h Pentaxban találjak ilyet...
-
Zozzant
addikt
Na tiszta vizet a pohárba
Amelyik hozzászólásra válaszolok most Chapel abban írta hogy a fókuszmotorja gyengébb. Tudván hogy pentaxa van, arra akartam felhívni figyelmét, hogy nem lesz jó ha egy fókuszmotoros változatot akar feltenni a pentaxra
A tamron 70-200/2.8-at canon és nikon esetében hajtja az obiban egy motor, pentaxon a váz "csavarhúzós" motorja hajtja meg (mint egy szimpla kitobit) és nincs benne motor. A sigma hsm pentax obijában van motor, ezt a pentax bajonettjén belül (egy fél centivel beljebb) lévő kis csatlakozók hivatottak kiszolgálni. A pentax saját obijain ez az SDM. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
j.bravo
üzenetére
Van azóta objektív, jópár, ami ultrahangos élességállítású, a Pentax berkein belül SDM jelölést kaptak, ezen kívül ugye a Sigma Pentax csatlakozással is gyárt HSM-es
objektíveket, amik szintén ultrahangosak.Zozzant meg igen, azt mondta, hogy a Tamron Pentaxos verziójában nem lesz fókuszmotor, a váz fókuszmotorja fogja hajtani. Mondjuk annyit hozzá kell tennem, hogy attól, hogy nem ultrahangos élességállítású és attól, hogy Pentaxnál divat az, hogy a váz hajtja az objektívet, még lehet, hogy az adott objektívbe szerelnek mikromotort és nem a váznak kell hajtani - megmondom őszintén, ezt nem tudom ez esetben így van-e. Valószínűbb, hogy nem.
-
Zozzant
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Van motor a pentaxra gyártott tamron 70-200/2.8-ban?
-
Szten Márs
nagyúr
Mondok neked valamit: addig nem is fogod tudni eldönteni, amíg élőben meg nem tapasztaltad, hogy milyen a SIgma HSM-je és milyen a Tamron mikromotorja... addig mindenféle prekoncepciód lehet róla, hogy ez biztos ilyen, az biztos olyan és ezekre alapozva rághatod a dolgokat... csak mivel ezek csak elképzelések, hiába rágod meg teljesen a dolgot, a megrágott végtermék korántsem biztos, hogy helyes lesz...
Szóval ha van lehetőség bárhol, bárhogy (talán van bolt, ami tart raktáron ilyesmit), akkor ki kell próbálni és tudni fogod, hogy melyik kell neked... addig nem igazán....Egyébként a teljesen ontopic dolgokat felesleges offba raknod
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
na ja....általános célok,nem vok sportriporter

nem tudom amúgy a képminőség vs. gyors fokusz....rágom a dolgot...rágom...

-
Hooper
őstag
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Summázva: továbbra sem tudok dönteni

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Cassidey
üzenetére
Hát igen. De nem hinném, hogy japánba küldik ki, nagy valószínűséggel Németbe. És azért a magyar javítás is el tud húzódni, olyannyira, hogy nem bizonyos, hogy így több időt várna - de ezt jósgömb nélkül megjósolni lehetetlen.
A summázata az ügynek: csak kipróbálás után szabad megvenni ezekhez hasonló nagy fényerejű, igen drága obit
És akkor nincs fejfájás utána 
-
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
de a user baja mert a vazat is szoktak kerni, es ha elkuldik mittudomen Japanba a vazad-obid es egy-ket honapig gep nelkul vagy az nem tul kellemes

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Cassidey
üzenetére
Egyiket sem szabad kipróbálás nélkül megvenni, ez egyértelmű, de ilyet mondani sem kell szerintem
Nem mellesleg az, hogy nem tudják itthon kalibrálni, az nem az user baja, az a kereskedő baja. Ha front/backfocusos az objektív, akkor az garanciális probléma és ennek a megoldása és az ezzel járó minden gond/baj a kereskedő dolga. -
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
en ilyen sigmat tamront nem vennek kiprobalas nelkul, esetleg sigmat, de a tamront ugye nem tudjak kalibralni itthon a sigmat meg igen
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szóval a képminőségre egyértelműen Tamron (a canon híres 70-200 IS-ét is veri
) csak ugye a focus motorja az gyengébb........Sigma atom durva fokusz motor (HSM) viszont képminőségben gyengébb.....na erre varjon gombot aki tud 
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszönöm a megszokott alaposságod

Átfutottam illetve az overall-t elolvastam és ezek alapján továbbra is sigma a nyerő nekem.
De este majd meló után átrágom rendesen!
-
Szten Márs
nagyúr
Én ettől nem tartanék. Ha nem kell a vázhoz kalibrálni, akkor már nem olyan rossz a helyzet, márpedig egy ilyen terméknél ennek illenék alapnak lennie. Másrészt meg az objektívek annyira nem szoktak "útközben lerobbanni". Persze az ördög nem alszik (azért piros a szeme), úgyhogy ahogy érzed. (De egyébként különben is... oké, nincs Mo-on Tamron szervíz, de ha mégis történne valami garanciális hiba az objektívvel, akkor megoldja a kereskedő, erre vonatkozik a garancia. Ki kell küldeni külföldre és? Majd visszajön onnan is és korántsem biztos, hogy hosszabb ideig tartana a garanciális ügyintézés. Lényeg a lényeg: ez egészen biztos, hogy nem lenne számomra tényező)
Mindenesetre mielőtt döntenél, feltétlen olvasd el ezt a két tesztet, szvsz segíteni fog a döntésben:
Sigma 70-200 F/2,8
Tamron 70-200 F/2,8Kíváncsi vagyok, hogy a tesztek után melyik objektív lesz a szimpatikusabb

-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
No most láttam...kicsit késő volt már,szal nem ezt a 120-400-at akartam linkelni sorry

Egy másik 70-200 fix 2.8-at csak tamron,de arról lebeszéltek minthogy nincs Mo.-i szervíz és így szívás lehet...
Létezik ember akinek ilyen sigmája van? mert az összes bolt csak rendeli és látatlanban megvenni....

-
Szten Márs
nagyúr
Nagban függ a dolog attól, hogy elég-e neked a 200mm, vagy kell 400mm, kell-e neked a nagy fényerő, vagy sem - nagyon nem mindegy. Az egyik felvetett objektív egy nagy fényerejű középtele, a másik meg egy kis fényerejű nagytele, teljesen másra való a kettő, teljesen más igányeket elégít ki.
-
pitman
őstag
válasz
Piotrus
üzenetére
Nagyjából össze is foglaltad:
Jó építési minőség. Az objektív hossza nem változik zoomoláskor. Fix fényerő. Gyors és halk Af.
Terembe, mozgás fotózásához nem biztos, hogy a 4-es fényerő elég lesz (bár ez az adott fényektől erősen függ).
A fehér szín lehet előny és hátrány is.
Azt neked kell eldönteni, hogy az igényeidhez melyik objektív passzol igazán. -
Chapel
addikt
lemaradt...vagy pedig ő?
-
Chapel
addikt
üdv.
Mivel hirtelen megnőttek a keretek (új meló
) így tervezem h lecserélem az 55-300-amat és nyárra egy masszívabb dolgot nézek pl. ilyesmire gondoltam.Bármilyen tippet szívesen várok

-
macskajancsi
aktív tag
-
Piotrus
tag
Sziasztok!
A meglévő 450D-re tervezek vásárolni egy Canon 70-200 L F4-es obit. Jelenleg a 55-250-es kit obival rendelkezem és mivel még soha nem volt "L" kategóriás objektív a kezemben szeretnélek Titeket megkérdezni, hogy mi a különbség a kettő között,ami a kb. 100ezer ft-os különbözetet okozza.
Mivel lesz nekem jobb ?
A gépet nagyrészt táj-, tánc (sokszor teremben) és családi fotózásra használom (egyenlőre ) Az "L"-es minőség mit takar a jó összeszerelésen kívül? Szebb színű, élesebb képeket? Gyorsabb, pontosabb fókuszt? A mozgás fotózásában előnyt nyújt a profibb objektív ? ill. a 12MP miatt?
Mire , miért fektet be az emberek nagy része 100ezer ft-tal többet?
Gondolom nem a fehér szín ennyire csábító
?Valaki, aki konkrétan használta - használja - (esetleg mind a 2 objektívet) és tudna valamilyen indokot, véleményt mondani?
-
sanyixXx
senior tag
válasz
macskajancsi
üzenetére
ja, sajnos jó a tipped. lőttem most két fotót itt bent ugyanazzal a záridővel f/22-n és f/2.8-on és ugyanolyan képek lettek.
eztet javítják nekem valahol? -
sanyixXx
senior tag
tapasztaltam valami számomra furcsa dolgot. lehet, hogy valami nyilvánvaló dolog, de azért csak rákérdezek.
van nekem egy sigma ex dc 18-50/2.8 obim. délutáni fényben csak tökig lereteszelve tudok vele normálisan exponált képeket lőni. ma pl. a felhőkön átcsillanó napfényt szerettem volna meglőni. ezzel f/22 és 1/8000 párosításon sikerült az expo. a canon obikkal viszont f/10 és 400 körül záridővel ment ugyanez.
ez miért van vajon?
-
Kazimír
őstag
Hogyha keveset szánsz rá, és kitobjektívekben gondolkodsz (amivel alapvetően semmi gond, én is azt használok), akkor ne várj falakat rengető optikai minőséget. De jót persze elvárhatsz, és azt tudják is. Természetesen vannak hibáik, de ettől még lehet szép képeket készíteni velük, és utómunkával amit szükséges, korrigálni.
Főleg úgy, hogy ezek az objektívek használtan, újszerű állapotban, nagy számban, még olcsóbban is elérhetők, kezdetnek megéri beszerezni egyet. Aztán, ha kialakulnak az igényeid, úgyis veszel majd másikat, hiszen ezért választasz cserélhető objektíves gépet.
Vsz.
A másik lehetőség, amit philoxenia ajánl. Régi, jó minőségű, olcsó, manuál, fix objektívek.
-
Zebu
addikt
Nikon 70-210mm f/4-5.6D AF objekívet használt már valaki?
Ahogy elnézem egy árban van a Sigma és Tamron 70-300-zas obikkal.
Találtam 1-2 cikket ami elég megyőző volt számomra.
Mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha esetleg valaki vásárolna egy ilyet, szívesen vetnék rá 1-2 pillantást 

Minden nap böngészgetem az aprókat több weboldalon, de nem találok sajna.

A vázzal amúgy elégedett vagyok, abból nem kellene másik...