Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
Képstabi hiánya nem gond, csak néha jól jöhet. Ha van elég fény, mindig lesz 1/500 feletti záridő, hogy a 300mm-t ki tudd tartani. Tapasztalatom szerint egy átlagos nyári napon, napfényben, ha valami rendezvényszerűt fotózol iso200-on 300mm-en még rekeszelhetsz is keveset úgy, hogy a reciprokszabályt még betartsd. Én az iso-t 400ra szoktam kiszögelni, ha telével fotózom. Éz általában mindenre elég. Más kérdés, ha az erdőben vagy, ott általában már vannak kompromisszumok. Pl. ha mókust vagy madarat fotózol. De ott a stabi nem segít, hisz a mókus mozog. Szintén saját tapasztalat a stabi előnyére, hogy jó dolog azért ha a keresőben nem remeg a kép. Sokkal jobb komponálni, és tényleg jobb, egyszerűbb, pontosabb az élességállítás is. Összegezve: Ha kevés pénzből kell gazdálkodni, inkább hanyagold a stabit, és vegyél inkább pluszban fix 50mm-es obit, vagy állványt, vagy más kiegészítőt amiről úgy érzed ki tudnád használni fotózás közben.
Mégvalami: Ha személy szerint most állnék gépvásárlás előtt, és kevés pénzem lenne rá, egy kitobit, és egy Canon 55-250-et vennék. És ott van olcsón az IS, és viszonylag jól is használható a szett. Később persze 50/1.8 plussz közgyűrű makrózni, és kész a szegény fotós felszerelése. Azon sokat tudnál spórolni, ha 400d-t használtan vennél, vagy 350d-t akár. Úgyis az obik húzzák meg a határokat, nem a váz.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
bár Sony vázon, de mindkét obihoz volt szerencsém, ill. a 17-50-t jópár hónapja birtoklom, használom.
sztem cropos vázon, mint amilyen a D90 is, egyértelműen jobb választás a 17-50. átfogásban és fényerőben is jobb. Nikon-ra használtan 60-65k körül is láttam már, ennyit nagyon megér. persze teszteld le rendesen mielőtt kifizeted. -
rumos14
nagyúr
hat, nem akarom megbantani az ismerosodet, de nekem tok mas a velemenyem. ez az uveglencses erveles nagyon zavaros.
azt irod, nem kell a 35 feletti tartomany meg vegig f2.8, de hidd el, kesobb orulni fogsz ezeknek.
a Sigma 17-35 egy FF-es vazra (ill. anno meg filmes gepre) tervezett ultra nagylatoszogu zoom obi. a Tami pedig egy cropos vazra tervezett olcso de igen jo fenyeros zoom. igen, hallottam mar fikat a fokuszra es a felepitesre, de nekem egyikkel sincs semmi bajom. kiprobalni, kezbevenni. kepminosegre jobb a Tami. de a te dontesed. -
Mr.Csizmás
titán
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
spanyoll
addikt
válasz Hooper #10012 üzenetére
@Hooper : majd megkérdezem pajtimat, ha érdekli akkor szólok neki.
@Mindenki: Milyen obit javasolnátok max 60ért, ami lefedné a nagylátó tartományt mindenféleképp, vagy legalábbis a felső részét karcolná, és belelógna egy kicsit a telék alsó sávjába. Amolyan 18-105, de mégis más. Gondolkoztam hatalmas átfedésű sigmákon de valahogy nem köt le az a hatalmas tartomány ... valamiért kételkedek a minőségében a képeknek amiket az gyártana.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
TayRol
nagyúr
válasz Hooper #10081 üzenetére
ez a 70-90 a 35mm nekem uj, de utananézek, valoszinu tudatlan vagyok eme téren.
de csak nem sikerul a dx-fx dolgot kihagyni a dologbol...
a portre meg egy baromira tág fogalom, nekem az arcportrét jelenti alapesetben - mint irtam 85 es társai - nem az egeszalakosat.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Hooper #10086 üzenetére
divat szó felett átsiklottam.
ha jo lenne a forint akkor nem is volna vészes az ára. persze ha atsiklik a vámon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest