Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pilács
senior tag
Üdvözletem, Sigma 17-70 f2.8-4.5 zoom obi a váz felé mindig fixen 44mm -t közöl, minden képhez ezt tárolja le. Ezért nem is lehet 2.8at állítani 17 mm-re tekerve sem, mert ugye 44mm-t jelez a váznak. Érintkezők megtakarítva, de nem segített. Mi lehet a baj, volt valakinek már hasonló gondja?
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Tokina 12-24 F4 pro mennyi idős lehet kb, gyártják még? Holnap nézek meg egyet, mire figyeljek oda? Van valami "gyártási" hibája? Miből tudom megállapítani, hogy mennyit használták? Sigma 10-20-al összehasonlítva jobb nála? Na és kb mennyit lehet érte adni?

Köszönöm!
-
Pilács
senior tag
ill még olyan kérdésem lenne, hogy M42 adapter Nikon-hoz létezik e olyan ami legalább a fókuszt visszajelzi? Ha jól láttam a Canon gépekhez létezik, ami segítségével legalább fókuszt tud nézni a váz...
ha nem létezik, akkor legegyszerűbb átalakító elegendő? Max anyag és kivitel minőgégben különböznek gondolom.. -
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségetek, hogy a Nikon 18-105VR vagy 16-85VR között kellene döntenem, annyival jobb a 16-85VR mint amit kérnek érte vajon? Tesztekben nagyon kis külömbséget mutat ahogy én látom, de ugye nem egészen ugyan az a tartomány, ill fém bajonett a 16-85-ön...
Üdv!
-
Pilács
senior tag
Ez hogyan használható? A gép "kupakja" helyére lehet feltenni?
-
Pilács
senior tag
Na jó nagy vitát szült, hogy nekem az egyik obi élesebb képeket produkál a másiknál
Én csak ennyit jegyeztem meg, hogy hiányzik a rövidebb tartományban az élesség. Igaz nem tudom, hogy ezt vajon a 16-85vr meghozná-e, remélem egyszer a kezembe akad egy és kipróbálhatom. Addig meg még beszerzek nyár végére egy 10-20 sigmát 
-
Pilács
senior tag
Beszereztem egy nikon 55-200VR-t és kicsit szomorúan látom, hogy ez mellett a 18-105VR alul teljesít. 55-200VR láthatóan élesebb képeket produkál, ezért asszem beruházok egy 16-85VR-re

-
Pilács
senior tag
Ehhez nem elég a pénz, de még gyúrni is kellene mellé
Ha esetleg valaki vásárolna egy ilyet, szívesen vetnék rá 1-2 pillantást 
-
Pilács
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Igen de nincs benne motor, tudom ebben a tartományban nem olyan vészes állítgatni a fókuszt, de pl ha a párom akar fotózni párat vele, akkor elhajt vele a csába
A Tokinák meg még drágábbak sajnos 
Itt egy nagylátó összehasonlítás Nála annyira nincs rossz helyen a Sigma obi, de ez csak 1 db teszt természetesen...
-
Pilács
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
johnjohn, Degeczi: Egyenlőre úgy néz ki, hogy új vásárlása lesz, most csúsztam le egyről Parci fórumtárs árulta (későn jött össze a lóvé). Még gyűjtögetek, remélhetőleg ha ilyen jellegű bajok lesznek vele, akkor kicserélik, gondolom megvétel előtt pl a photohall-ban ugy sem engedik kipróbálni...
-
Pilács
senior tag
Huppsz érdekes dologra bukkantam, ha nincs valakinek pénze napellenzőre obira, akkor csinálhat egyet papírból:
ITTMár csak az a kérdés, hogy ezt rá kell ragasztani az obira?
-
Pilács
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Köszönöm, megoldódik úgy néz ki lesz nála 5000 ft-ért...

A Sigma 10-20-as obi hasonlóan éles képet produkál mint a 18-105 VR? Nagyon szeretnék egy nagylátó obit, és kellene a fókuszmotor, ezért lenne ez... A Nikon nagylátó obijára meg nincs pénzem. Ez a legolcsóbb megoldás, a minőségét is ennek fényében kell mérni?
-
Pilács
senior tag
Helló!
Egyik ismerősöm lerántotta a gépét az asztalról, és leficcent róla az obi, ami rajta volt. Vszínűleg az obiról tört a bajonett, ez egy nikon obi. Beszerezhető az F bajonett műanyag és fém változatban is? Otthon ez simán cserélhető igaz? Ha vkinek meghúzódik egy a fiók alján és kisöpörné, dobjon már egy privit. Köszi.

-
Pilács
senior tag
Sigma Nikon 70-300/4-5.6 APO DG Macro Állítólag ezzel az obival készültek ezek a képek. Ez lehetséges? Nekem a 18-105-ös obival nem sikerül ilyen éles képeket készítenem.. persze lehet, hogy én vok a béna.
-
Pilács
senior tag
Nikon 18-105VR ára nem kicsit szalad felfelé (59.000 helyett), gondolom ez minden obival így van

-
Pilács
senior tag
-
Pilács
senior tag
Igen arról
szigorúan nagylátóban gondolkozom... egy vagyon
többe kerül mint a gép váz
-
Pilács
senior tag
Nagylátó objektíveket keresgélek, de mindig megakadok a sigma 10-20nál
valami olcsóbb kategóriában azaz 80e alatt ismertek használható nagylátó obikat? Lehet manuális is, nikon bajonettel. Köszi 
-
Pilács
senior tag
Én csak azt jegyeztem meg, hogy a tokina nagyobb CA-val dolgozik
(legalábbis ahol én néztem tesztben), és ha jól láttam kb azonos áron van a signa 10-20-al. Még alszok erre a váráslásra, de venni fogok egy nagylátót, az olcsóbb kiadásokból. Én is remélem, hogy nem olyan sok az a hibás kiadás... Most jött egy ötlet is, hogy a D60-am eladom, és D80-ra cserélem. Könnyebb lenne olcsó és jobb obit választani. Csak hát ugye ez a csere is pénzbe fog kerülni, legalább 40-50e ft-ba. -
Pilács
senior tag
A Tokina AF 12-24mm f/4 -esnek nincsenek ilyen sorozatai? Már mint, hogy könnyen bele lehet futni egy hibásba? Most nézem a CA nagyon nagy. Ej ej ez a sigma, és az a 2 mm is sokat számítana.
Degeczi: Na itt a baj, hogy nem helyben lenne az eladó, és max a fényképezőn tudnám kiértékelni, az meg kevés lehet... Már azt hittem megtaláltam azt ami kell nekem, azaz megtaláltam, csak most nem tudom "mitévőlegyek"

-
Pilács
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Igen D60, és hiába jól jelzi azt, hogy merre tekerjem, azért mondjuk ha olyan helyen járok, pár órán keresztül mindig manuálisan állítgatni, hát nem is tudom. Tény, hogy 18mm-n is sokkal könnyebb már MF-t venni, szal igen, ki kellene próbáljak egyet, hogy mit mutat. Talán akkor most kihagyom egyenlőre, pedig szeretnék egy nagylátót. Még jó sokat kell spóroljak
De ha valaki tud egy ilyen obit ami nem hibázik, akkor szóljatok 
Azért gyors ránézek a tokinára...
-
-
Pilács
senior tag
Sigma AF 10-20mm f/4-5.6 DC EX HSM obit használt már valaki? Jónak néz ki, és talán nem is drága, valamint belső motoros...
-
Pilács
senior tag
Őszintén bevallom, hogy későn olvastam az üzeneted, hogy nem drága a bajonett, és ráparáztam. A "gépészkedés" meg előbb utóbb előnyére válik az embernek, csak hasznos tapasztolatokat lehet vele szerezni. Addig amíg ott az automatika, addig nem hiszem, hogy sokan használnák manuális beállítási lehetőségekkel az obikat. Most nyilván itt a "kezdőkre" gondolok, a régi tapasztalt emberek mint pl te, biztos nem okoz gondot. Na de majd egyszer én is eljutok arra a szintre, hogy vakon egy sörös üveggel is fotózni tudok
Most még csak bal kézben a sör, jobb kézben a gép autoata módban
és kattogás. -
Pilács
senior tag
Eljárnék edzőterembe, azon nem múlna
Nem egyszerű ez az egész... Pl fix 50mm-es obit ami fényerős, mire lehet jobban használni, mint egy 18-55 obit? Értem, hogy fix, nem torzít (mellesleg a18-55 sem 50mm-en),de nem tudom mi a gyakorlati haszna, hogy mire használják legtöbben? Mert látom nem túl drágán beszerezhető... már én is vennék, mert mindenki azt keresi, de mire lesz ez nekem jó?
Élesebb rajzolat miatt? Jó lenne kipróbálni egyet 
-
Pilács
senior tag
Na szal, 2 éve S5600-al kezdtem, aug. óta D60+18-55, kb dec. óta van 18-105VR. Lehet csak berögződés ez az obi kitologatás, az 5600-nál szinte csak úgy tudtam mosni a hátteret, itt meg pont fordítva van
Nagyon szeretnék egy nagylátót, de arra nincs pénzem, nagyon tetszik a rajzolata és átfogása pl a 14-24-nek, csak az ára nem
Talán azt mondhatom, hogy általánosságra nekem elég lesz a 18-105, igaz ennek nem tetszik a geometriai torzítása, de olcsó volt. Kicsi pézből kell gazdálkodnom. Most találtam használtan pár makró obit, 30-50e ft magasságában, természetesen manuális fókusszal, de van D távolság mérés, és így nem olyan vészes (kérdés, hogy meg van e még). A legrosszabb, hogy nem ismerem a régi obikat, biztosan hozzá lehet jutni olcsóbban, és biztosan kiszolgálna, de ugye ki válik meg ezektől?
Na meg biztos meg lesz a tanuló pénzem is, pár obit tuti becsókolok hogy rossz lesz, de majd bele jövök. Most majdnem vettem egy Tamron obit, ottkar fórumtársunk aki tapasztaltabb bele vágott, én visszaléptem, mert pl nem volt rajta bajonett, és full manuális lett volna. Sokat mászok a fűben (néha még gép nélkül is
), talán még olcsóbban beszerezhetőek a makró obik, mint a nagylátók. Most várok pár emailt, és meglátom. A kép amit linkeltél valóban klassz! A lényeg, hogy szeretnék egy másik obit is, ami más célt szolgál mint a 18-105, egy obi elég sovány készlet
és meglátjuk tetszik e amit csinálok vele, vagy sem. 
-
-
Pilács
senior tag
Uh, elég harcos darabnak tűnik, remélhetőleg belül nem ennyire kopott. Átrágom magam ezen a dolgok, köszönöm a linket!
Degeczi: Igen, én is utána néztem, rosszul emlékeztem. Azt jól tudom, hogy sem a Sigma sem a Tamron 55-200-as obi nem jobb mint a Nikon (Nikkor) 55-200 VR?
-
Pilács
senior tag
jaja, lemondtam, engem is felhívtak. Majd hozzá tolom ezt a tizest valami más obihoz, ami hát ha nem lesz ennyire manuális. Kb 50.000 ft-om lenne, és gondolkozok mit kellene venni a 18-105VR mellé D60-hoz. Láttam 55-200VR-t 49000 ft-ért kéz alól, vszínűleg kintről behozottat, gondolom gari nélkül. Ha jól tudom annak viszont forog a frontlencséje, azaz pl polárszűrővel izgalmas játszani
De ott mondjuk másra nem kell figyelni. Nézegettem a 35mm f/1.8 G-t de inkább jobban a teléket tudnám használni. A régebbi obikat meg nem ismerem, és nem tudom mit lehetne venni ilyen áron, akár manuális fókuszt használva, csak a fénymérés meg távolság mérés maradjon
Itt helyben meg sajna senkit nem ismerek, akitől segítséget kérjek, esetleg ki tudjak próbálni pár obit, hogy milyenek. Boltba meg nincs arcom próbálgatni, mert ha meg nem veszek semmit, akkor kellemetlen. 
Köszönöm a linket, de én benyulaltam

-
Pilács
senior tag
Meglátjuk, rendeltem. Mást nem eladom valakinek, ha nem tudom semmire sem használni
Minden esetre érdekes lesz full manuálisan használni, se fénymérés se távolság mérés stb. Azért megjegyzésbe oda biggyesztettem, hogy ha nincs rajta bajonett, akkor nem köll (pláne ha elvitted előlem
na meg azt is oda írtam, hogy az előttem leadott megrendelés téves
) -
Pilács
senior tag
-
Pilács
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
D60-hoz gondolkoztam játszani egyet, de ha ennyire manuális minden, akkor mire beállítom addigra ha nem "álló" dolgot fotózok, elmegy, még csiga is elhúz előlem

-
Pilács
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ezen fénymérés távolság mérés "meg minden" van, csak a fokuszálás manuális? Valaki használ ilyet?

-
Pilács
senior tag
Ez vajon miért ilyen olcsó? Elírás?
-
Pilács
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Köszönöm, Rád mindig lehet számítani, csak én nem járok még 80 km-es körzetedben sem
Szervibe juttatom el vhogyan, a géppel együtt, most tudom nélkülözni, addig hátha össze gyűlik egy kis vagyon vakura
igaz most nem jó a piac, rossz a forint, az obik árai is mennek felfelé sajna... -
Pilács
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Kettő dolog is van vele, hogy hiba-e majd kiderül. 18mm-en látványosan elhúzza a középpontot a VR, kb a fókuszkeret fele méretével (D60), valamint ha függólegesen lefelé használom, akkor a kéz remegésétől beimbolyog a keresőben a kép amit látok (majd megszédülök), ha be ha ki van kapcsolva a VR. Még ha a VR be lenne kapcsolva akkor értem (talán) mert ha aktiválódik akkor beáll, de ha ki van kapcsolva, akkor elvileg fixálja (természetesen be van kapcsolva a gép a VR kikapcsolásakor). johnjohn fórumtárs megnézte a sajátját vagy legalábbis egyet kipróbált, Ő nem tapasztalta.
Kazimír: azt nem tudom, hogy bonyolult e javítani, de benéztem a tesztet, mert ahhoz képest a 18-70 és a 18-135, a 18-200 is hasonló eredményeket kapott.
-
Pilács
senior tag
Nikkor AF-S DX 18-105mm Kicsit alul szerepel itt ebben a tesztben, és mégis mindenki aki ilyet használ itt a fórumon az szereti, és jókat mond róla. Nekem is ilyen van, de én kifogtam sajnos egy nem túl jó darabot azthiszem, amit a szervizben remélhetőleg helyre pofoznak. Volt már aki szervizben javíttatta az obiját? Vszínűleg nem egyszerű javítani...
-
Pilács
senior tag
Erre kellene egy kis infó, köszönöm.
-
Pilács
senior tag
-
Pilács
senior tag
Lehet én viszem túlzásba a dolgot, de nem is a körbe tekerés zavar, mert azért tényleg erősebben kell tekerni, elég egyértelmű hol a határ
csak furcsa hogy a zoomgyűrű szépen megy és nincs holtjátéka, a fókuszgyűrűnek meg van egy kicsi... mivel nem volt még sok obi a kezemben ezért nem tudok mihez viszonyítani. 
-
Pilács
senior tag
válasz
dearbear
üzenetére
Na tessék
akkor most ezt gariztassam 72 órán belül vagy hagyjam a fenébe mert ugy se csinálnak vele semmit
Nekem nem kellett erőltetnem, hogy tovább megy e vagy sem, hanem éreztem egy kis ütközést és csá ment tovább a gyűrű
Lehet vele dolgozni persze, még annyi, hogy neked van holtjátéka állítás közben, mert nekem az is van, tehát ha tekerem és túlmegyek a fókuszponton, akkor kb 1 mm tekeréssel indul csak meg vissza
Remélem kifogtam egy rosszat 
-
Pilács
senior tag
Nikkor 18-105 VR obinál más is tapasztalta már, hogy a fókuszgyűrű körbe körbe tekerhető még az után is, hogy elérte a két szélső értéket? Olyan mint ha csúszna rajta a külső gumi

-
Pilács
senior tag
Venni szeretnék egy Nikkor 18-105-ös objektívet, és azt látom, hogy mindenhol egységesen bruttó 60 ropi , valamint csak rendelésre. Nem tud vki boltot ahol egyből van?

-
Pilács
senior tag
Ép most vettem észre, hogy
amit tiltunk fórumunkban:
szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását.
[ Módosította: Foglalt név ]
-
Pilács
senior tag
-
Pilács
senior tag
Nekem a SIGMA (Nikon) 55-200 mm f/4-5.6 HSM DC használhatóbbnak tűnik mint a nikkor 55-200 , és ránézésre a két gyűrű normális helyen van. Ez ugye nem tekeri autó fókusznál a gyűrűt? Na meg van benne moci is ha jól látom... Tapaszalat a kettő között, hogy meik mit tud?

-
Pilács
senior tag
18-105mm f/3.5-5,6G ED VR AF-S DX Erről de néznék már egy tesztet

-
Pilács
senior tag
SIGMA 55-200 mm F4-5,6 DC HSM Erről vkinek tapasztalata?
-
Pilács
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Sajnos ugy sem megy, szerviz lesz a vége... ép hogy 1 éve vette, és olyan nagyon nem volt használva, lehet berozsdásodott

-
Pilács
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
igen, távolabb... és ott ahol pl f2,8 -al megy pl f8-al nem
Ki érti ezt? -
Pilács
senior tag
Fix 2.8 / 100mm makró obi olyat csinál, hogy ha pl 8-as blendével szeretne a haverom fotózni vele, akkor a gép 99-es hibaüzenettel elszáll és nem fotóz
ha kicsit távolabbról fotózna akkor engedi... egy bizonyos közelségben egy témához már elszáll. Én ez nem igazán értem, meg nem is értek hozzá ennyire, de vkinek ötlete hogy mi lehet a baj? Canon eos400 gép, Tokina AF 100mm f/2.8 AT-X Pro D macro az obi ha jól emléxem.
Kösziszerk: már obit feltéve megy akár 20-as blendéig is... szala gép maga talán nem lehet rossz...
-
Pilács
senior tag
A Nikkor AF-S 55-200mm f/4-5.6G IF-ED DX VR obit 35e-be lehet rendelni, az jó ár érte nem? 3.5 pöttyöt kapott egy tesztben, mint a 18-55 VR obi is. Estleg vmi alternatíva D60 mellé? Nyilván nem a félmillás 70-300-ra gondolok

-
Pilács
senior tag
Nikkor obiknál pl a 18-55 sima és a vr között csak a stabilizálás lehet különbség, vagy eltérhet rajzoltaban stb? Nem találok a vr-esről tesztet, ahol a sima is ott lenne összehasonlításként. Lehet pont azért mert tök egyformák?
-
Pilács
senior tag
Azért nyomom a láma kérdéseket, mert sajnos nincs lehetőségem semmien tükörreflexes gépet kipróbálni, és foggalmam sincs, hogy ez hogyan működik.
Igyexkszek mindent össze szedni, hogy mire lesz, addigra mindent tudjak, hogy mi hogyan. Most S5600-am van, abban meg minden egyben és menüből állítható. Szal az obi ezek szerint információt ad át a gépnek
Mennyire jók a más gyártók által legyártott objektívek? Gondolom ott is az ár dönt, jó obi olcsón tutinincs
Vagy lehet azt mondani, hogy a nikkor obi etalon, és az azonos paraméterekkel rendelkező más gyártó által gyártott obik ha olcsóbb akkor rosszabb, ha drágább akkor jobb? 
-
Pilács
senior tag
Helló!
18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom-Nikkor egy ilyen obival pl ha portré képet szeretnék csinálni, akkor mennyire mosódik a háttér/előtér? Nekem Fuji s5600-am van, ott ugye 38/380 az átfogás és csak a 380 környékén 3,6-os blendével tom mosni a "nem kívánt" teret. Nyilván egy kompakt másabb, én meg cserélném a gépet, csak előbb puhatolódzok, hogy mire számítsak
tom hogy majd kell venni egy legalább 200 körüli obit, és azzal jó lesz, egyenlőre a kitobira vok kíváncsi mit tud...Másik dolog, hogy a Nikon vagy Canon gépekhez való obik közül melyik az olcsóbb, ha azonos szintet nézünk? Tehát minőség ugyan az, akkor az ár hogyan alakul?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak meglepett, hogy mik vannak
Arról nem is beszélve, hogy mit fogok? Hová teszem a bal kezem? A hátam mögé?
Még mindig Sigma 10-20-ra gyúrok, de rám pirítottak itthon, hogy kellene egy kamera is, így meg kel vívnom a harcom 

Ha esetleg valaki vásárolna egy ilyet, szívesen vetnék rá 1-2 pillantást 

Tudod ez a mennyivel könnyebb lenne egy képen megmutatni egy kattintással...
már ennél jobban úgy sem tudom megbánni
na meg azt is oda írtam, hogy az előttem leadott megrendelés téves
Ki érti ezt?