Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
na pont azt használok Sony vázon, de ott legalább ugyibár a vázban van a stabi... merthogy nekem ennél a gyútávnál is jól jön az. a 16-85 az egy nagyon kellemes átfogás, és úgy olvasom, hogy más tekintetben is rendben van az az obi.
szóval itt van a világ legnagyobb DSLR gyártója és nincs egy jó középkategóriás (~150k) középkategóriás obija?szerk: az miért van, hogy a Sigma, Tamron nem annyira cuppant rá a képstabis obikra? tudtommal csak pár ultrazoom obiba rakják bele.
-
Padam
aktív tag
Sajna a Nikor obikra most nem tudok nagyon aldozni, mert pont most szunt meg a melom, ugyhogy uj melo utan kutatok, de gondoltam addig belecsapok a rendezvenyfotozasba, es mivel a 18-105-tol meg tudnek valni, arra gondoltam ezt elcserelem es akkor igy el tudom kezdeni a dolgot melokereses kozben.

-
Stitch
őstag
A közgyűrű rontja a képminőséget (nő a CA és életlenedik a kép), még akkor is, ha nem tartalmaz optikai elemet.
Miért? Mert nem arra a tárgytávolságra van korrigálva az objektív? Nem eszement módján közgyűrűzve (lásd #4280
) fix objektívnél szerintem ez nem jelentős. Inkább a fényerőcsökkenésre szokták felhívni a figyelmet, ami persze TTL fénymérésnél nem gond. 
-
Pilács
senior tag
-
Pilács
senior tag
Lehet én viszem túlzásba a dolgot, de nem is a körbe tekerés zavar, mert azért tényleg erősebben kell tekerni, elég egyértelmű hol a határ
csak furcsa hogy a zoomgyűrű szépen megy és nincs holtjátéka, a fókuszgyűrűnek meg van egy kicsi... mivel nem volt még sok obi a kezemben ezért nem tudok mihez viszonyítani. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új - Canon EOS R8 milc fényképezőgép - 0 expó
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Eladó egy Pixel 7a
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) fix objektívnél szerintem ez nem jelentős. Inkább a fényerőcsökkenésre szokták felhívni a figyelmet, ami persze TTL fénymérésnél nem gond.

csak furcsa hogy a zoomgyűrű szépen megy és nincs holtjátéka, a fókuszgyűrűnek meg van egy kicsi... mivel nem volt még sok obi a kezemben ezért nem tudok mihez viszonyítani.