Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném
Egy CANON 400D megvételét tervezem, az obikkal kicsit bajban vagyok.
Tudnék venni egy sigma 28-70/F2,8-4 DG + sigma 70-300/F4,0-5,6 DG MACRO párost, szerintetek mennyire jó ez igy?
Kezdő vagyok a DSLR világában, régebben fotoztam filmes nikon F60ason. Kifejezetten nincs téma amire rámennék, közeli képek, tájképek, elkapott pillanatok, állatok fotozása egyaránt érdekelne, esetleg járnék rendezvényekre / konceretekre is fotozni!
2 kérdésem lenne: jolenne ha lenne nagylátom is, ezért kinéztem a sigma 18-50/F3,5-5,6 DC obit , namármost ez kb felváltaná a 28-70 et. Ha jol sejtem, egy 18-50 meglétével feleslegessé válna a 70es?
(Később ha lesz pénzem beruházok 1 fix 50mm/F1,8 -ba)
A másik kérdés: Sigma 70-300 DG MACRO (vagy +APO) vagy Tamron 70-300 DI LD MACRO lenne a jobb választás?
(Magasabb árkategóriás obikra jelenleg nemfutja...
tudom egy sigma 17-70 + 70-200 4L király lenne a céljaimra, de hát ez szép álom )
Köszi a segitséget előre is! -
Hooper
őstag
szoval akkor telére inkább Tamron...
A másik kérdésre ötlet? >> 18-50 el feleslegessé vállna a 28-70es? azért a tartományért nemérné meg cserélgetni, és minőségben se jobb szerintem a másik obi, h megérje megtartani, ha nem nagylátóra van szükségem.
Javitsatok ki ha rosszul gondolomegyébként nincsen sajnos régi obim, eladtam a vázzal 1ütt.
És még1 kérdés, ekkora telét nem használtam még, 70-300nál nagy gondot jelenthet a képstabilizátor hiánya? Jó fényeknél lehet lőni 200mm felett kézböl, bemozdulás nélkül?
Bocs az amtőr kérdésért, telém még nemvolt -
Hooper
őstag
Köszi a kimerítő választ!!
Hamár canonhoz vennék, a kitobi heylett inkább sigma 18-50, alig több, de jobb, de ez mellékes..
Az 55-250en én is nagyon filozok, de használtpiacon nemnagyon van, ujjonan meg nemférne bele a keretbe (ezért néztem a tamron 70-300at)Elgondolkoztam még esetelg az uj pentax k200D-n (elvileg belülröl k10D érzékelője, ami igen csak jó + normális fém váz, stb) A pentax kit obijárol egész jókat hallottam, és van szettben pentax 50-200 al (néztem tesztfotókat, még 200on is egész éles képe volt). Stabi meg bennevan a vázban
Szerintetek?
Inkább canon sigma+tamronnal, vagy pentax a saját obijaival?
Esetleg pentax kit 18-50 + tamron?mégvalami: a pentaxos obi nemtud olyan "makrót" mint a tamron 70-300 ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
A pentax k200D nállunk is a DA 18-55 F3,5 - 5,6 AL II -es kitobival jön?
ez ha jol olvastam a "régi" 18-55ös második kiadása, a régi kitobit is dícsérték, ez állitolag mégjobb... ha ez igaz, akkor kezdésnek nemnagyon érdemes beruházni más nagylátóba (szerintem). A duplakit második tagjárol az 50-200asrol tud vki vmit? -
Hooper
őstag
válasz Szten Márs #2094 üzenetére
Köszi Szten!
Újfent
-
Hooper
őstag
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
van valakinek tapasztalata a nikon d90 + tamron 17-50 2.8as obi párosításról?
Valahol azt olvastam hogy hajlamos félre, pontatlanul fókuszálni -főleg Nikon rendszeren- (d300 és d3-on ahol lehet utánaállítani a fókuszt ott erősen ajánlott kalibrálni a tamronokat ,de a d90 nem tudja ezt).Köszönöm előre is (SOS lenne )
Üdv
Gergő -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Nikon D90re Tamron 17-50 2.8 vs Sigma 17-35mm F2.8-4 EX DG HSM közül melyiket ajánlanátok?
nagylátóban használnám sűrűn 2,8on, szóval itt fontosabb a képminőség, élesség.
más esetben 3,5-4,5körül.
A szűkebb vég nem gond, majd max kuporgatok egy fix 50esre...
Köszi! -
Hooper
őstag
válasz rumos14 #6125 üzenetére
Az átfogás nekem nemfeltétlenül jelentene problémát. 17mm körül kell a 2.8 az mind2nél megvan, más állásban nem gond ha rekeszelni kell -max 4.5ig-.
35mm felett meg nemigen használom, ha mégis kell az iylen átfogás, arra max beszerzek egy fix50est.
Képminőségben, és az AF pontossága miatt ajánlotta nekem egy fotós "ismerősöm" hogy FFes obit - 17-35ös sigma - vegyek a tami helyett. Ő azt nagyon szídta. Azzal érvelt h az ff-re gyártott obik, egyrészt mivel üveg lencsét tartalmaz, nem műanyag sokkal színhelyesebbek és szebb rajzúak. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Nikon fórumban tettem, fel de most találtam ide, lehet hogy itt inkább témába vág.
Ez lenne a kérdés
köszönöm! -
Hooper
őstag
Mert fullframe nagylátó. fix wide lencsék vmiért mindig drágák.
Szvsz túlárazott. DXre felesleges, ezt a minőséget 2.8as alapzoomok nagy része hozza, és elég unalmas látószög (inkább N17-55 2.8). Fullframe-re talán érdemes ha nincs "csak" mondjuk 28-70, de akkor inkább a kettő árából 24-70, esetleg 24-85.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Igen, ahogy Peetry is írta az objektívek gyengébben teljesítenek a végeken..általában..
drágább/profi objektívekben ezek a lencsehibák egyre kevésbé érezhetőek.
olcsóbb üvegek esetében rekeszeléssel többnyire orvosolható.
A torzítás értelemszerűen nem, de az az alapzoomok sajátossága a túl nagy átfogás miatt, utómunkával korrigálható ha zavar.Nem csak az optika "jobb" képminőség érdekében "kell" zoomolni ha portrézol, hanem a torzítás elkerülése végett - ha csak nem szándékos -.
Az objektívhez közelebb eső dolgok nagyobbak lesznek, megnyúlnak. 50-70mm alatt ez már szembetűnő.Túlmagyarázás helyett - fotózd le az alanyt 18mmen és ugyanazzal a vágással 70mm-en és nézd meg milyen lufi feje van az elsőn, vagy nézd meg ezt a képet.
próbáltam érthetően leírni, de szerintem ha tényleg érdekel a fotózás olvass sokat.(kezdésnek pl Scott Kelby könyvei, elég érthető és szájbarágós)
-
Hooper
őstag
sziasztok!
17mm-es objektívet keresek fullframe-re (D700).
van tippetek? Fontos hogy wide állásban a legnagyobb rekeszen aránylag jó képe legyen és a szele ne legyen gány. Fix is jöhet mert csak a wide állására van szükségem.
Ezeket néztem:
Tokina 17mm 3.5
sigma 17-35 2.8-4
tamron 17-35 2.8-4 -
Hooper
őstag
ismerem a nikonokat, de elég húzós árban vannak, és csak a nagy látó tartomány miatt nem vennék egy 17-35öt, 14-24 gyönyörű de brutál ára van.
nikon 24-70alá kéne valami.. néha jól jönne a nagyobb látószög de nem lét kérdés, ezért valami olcsóbb de azok közül a legelfogadhatóbbat keresem
-
Hooper
őstag
válasz Mr.Csizmás #9360 üzenetére
Jónak tűnik, de gondolom csak shippinggel beszerezhető :/
-
Hooper
őstag
Igen, aztán én is jobban utána néztem, hirtelen örültem
halszemes megoldás nekem sem tetszik..főleg belső terek fotózására kellene, ott ez a torzítás nem éppen bejövős nekem.
Tokina 116 tényleg nagyon jó, anno dxen is szemeztem vele.. mostmár sajnálom hogy nem azt vettem hanem N10-24-et amit adtam is aztán.. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Sigma 70-200 hsm macro és a 70-200 HSM II macro között képminőségben, tudásban mennyi difi van?
Megéri a felárat a II verzió?
Fullframe rendszerre lenne (D700)köszönöm!
-
Hooper
őstag
Ha valakit érdekel egy jó kis filmes nagylátó keressen meg
-
Hooper
őstag
válasz spanyoll #10013 üzenetére
18105 nem rossz. És leginkább megfelel annak amit mondtál
Ezen kívül Nikon 1870 ami korrekt, vagy tényleg a sigma 1770 ami a sigma név ellenére rendben van csak alaposan próbáld ki.
Ha kell a fenyerő (de akkor kevésbé lesz "tele" tartomány) Akkor tamron 1750 2.8.
Szvsz jobb mint a sigma, régen nekem is volt és vissza gondolva is elégedett voltam vele (nyitva is éles, 50en picikét lágy 2.8on)
Ha kicsit tudsz meg spórolni akkor "tartósabb" megoldás lehet a 1685 VR. Mind két végen picit több, és nagyon jó rajza van + ott a VR.
Vagy ha a tele kérdést is meg akarod oldani akkor 18200 Nikon. Optikailag az is kitűnő.(18105 és 1870 mellé árban még bele fér egy 50 1.8 ami nem elhanyagolható )
-
Hooper
őstag
70200at vennék használtan,van egy pici karc a frontlencsén.. képminőségben látszódhat az? (becsillanás? -mondjuk napellenző van hozzá)
köszi! -
Hooper
őstag
válasz TayRol #10075 üzenetére
tegyük már tisztába hogy a "nagykönyvekben" a 70-90et 35mm-es érzékelőre írják...
Az 50mm "cropos" vázon (gyk 1.5x) megfelel portrézásra, a kollega pedig írta h d5000re kellene.
Mondjuk ha a portrézás alatt közeli (csak arc) fotókat is ért akkor a kisebb torzítás érdekében inkább 85mm (gyk ~105+ FFen)[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz Peethy #10082 üzenetére
85mm 1.8G
BiriBum - D300on én is így voltam vele.. többször is vettem, majd eladtam mert nem éreztem. FFen azonban a kedvencem
De sokaknak bejön, ízlések és pofonok. amire neki kell arra az 50 jó, mert szerintem egész/fél alak (divat) mellett közeli portréra is menne.TayRol - írta hogy portré + divat
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz BekkNekker #10108 üzenetére
portréra hagyd meg a fényerős 50est, és 16-85!
-
Hooper
őstag
Nikon fix AF-D optikát ha front fókuszos lehet szervizben orvosolni adott vázhoz? (vázon belül +20van és még kéne neki)
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a legjobb makro fotozásra FXen?
sigma 105 2.8 OS
Nikon 105 2.8 VR
Tamron 90 2.8
Teszteket olvastam már, de hátha valaki használta/probálta is őket. Nikon volt anno, másik kettőt még nem probáltam, de jókat olvasok. Elsődlegesen étel/tárgy/ékszer fotóra valamint portréra lenne használva.
Köszönöm! -
Hooper
őstag
Sziasztok
Használtan vennék halszemet, Nikon FX-re valami bestbuy AF-eset tudtok ajánlani 2.8as fényerővel?
Köszönöm -
Hooper
őstag
Sziasztok
2 halszem között hezitálok, ha esetleg valaki próbálta/használja megköszönném a segítséget:
Sigma 15mm 2.8 ex
Vagy Nikon 16mm 2.8
(Mindkettő af)
Fontos lenne hogy 2.8on jo képe legyen, sokat lenn rendezvényen, kevés fénybe lenne használvaKöszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest