Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazimír
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
"A 18-105 meg portréra sem utolsó ám"
Ha ezt úgy értette, hogy vannak portéra sokkal kevésbé alkalmas objektívek, akkor igaz (persze hogy vannak).

Ha úgy, hogy egy portréobjektív teljesítményét közelíti, akkor nem, de szükségmegoldásként még akkor is elmegy (persze, hogy el).
-
Kazimír
őstag
válasz
kricsi81
üzenetére
Elolvastam a tesztet. Azért kapott két csillagot, mert egy fix objektívtől jobb teljesítmény várható el. A torzítás értékek átlagosak, de a képszéleken és sarkokban nem megfelelő az élesség (ez f1,4 blendenyílásnál még elmegy, de hogy csak 5,6-8 körül nyújt megfelelő teljesítményt, az kevés).
-
Kazimír
őstag
"Sigma 70-200mm F2.8 EX design history:
70-200mm F2.8 EX APO - Original version, minimum focus distance 1.8m (1999)
70-200mm F2.8 EX DG - Adds 'digitally optimized' lens coatings to reduce flare (2005)
70-200mm F2.8 EX DG Macro (HSM) - Minimum focus distance reduced to 1m (2006)
70-200mm F2.8 EX DG Macro HSM II - Improved optical performance (2007)"Sokat sejtető, de valójában nem tudom, miben is "improved" az az "optical performance".

-
Kazimír
őstag
Érdeklődöm, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata az alábbi két objektív valamelyikével:
- Sigma 70-200mm F2.8 EX DG Macro HSM II
- Tamron SP AF 70-200mm F2.8 Di LD (IF) Macro.. és ha igen, akkor milyen? Érdemes-e vételi szándékkal nézelődni egy használt példány felé? (a Nikon, ebben a gyújtótáv/fényerőtartományban, nekem sajnos megfizethetetlen..)
-
Kazimír
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor már a zöld festést is értem. A legkevésbé ez feltűnő, ha elbújik vele a bokorban..

-
Kazimír
őstag
Hogyha keveset szánsz rá, és kitobjektívekben gondolkodsz (amivel alapvetően semmi gond, én is azt használok), akkor ne várj falakat rengető optikai minőséget. De jót persze elvárhatsz, és azt tudják is. Természetesen vannak hibáik, de ettől még lehet szép képeket készíteni velük, és utómunkával amit szükséges, korrigálni.
Főleg úgy, hogy ezek az objektívek használtan, újszerű állapotban, nagy számban, még olcsóbban is elérhetők, kezdetnek megéri beszerezni egyet. Aztán, ha kialakulnak az igényeid, úgyis veszel majd másikat, hiszen ezért választasz cserélhető objektíves gépet.
Vsz.
A másik lehetőség, amit philoxenia ajánl. Régi, jó minőségű, olcsó, manuál, fix objektívek.
-
Kazimír
őstag
válasz
ServerWorks
üzenetére
Azt tudom. Viszont most nézem, hogy a tulaj polárszűrőről beszélt és UV szűrőről tett be linket. Ne bonyolódjuk bele, nem érdekes.

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
"