- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Mai LOLság:
"...First Chinese-built auto focusing lens..." MegaLOL.
Az elején még a betűtípus is ugyanaz, mint a Canon 50/1.4-en.
Nagy valószínűséggel megvettek egy régi gyártósort: az 50/1.4 már amúgy is szanálás előtt áll. Az viszont jó kérdés, hogy ki és hol csiszolja bele a lencséket és ebből adódóan milyen az optikai beltartalom. Viszont a bajonett jó eséllyel műanyagból van: a 239g-os súly utal rá, mert a Canon 50/1.4 nehezebb, az 290g.
Nemsokára várhatjuk a 300/2.8L "szélesvászú" verzióját is?
-
m3ss
veterán
válasz
access_denied #20177 üzenetére
kozgyurut nem tudom, en raynoxot hasznaltam ezzel az obival. lehet azt is erdemes megfontolni. az az elonye biztos megvan, hogy gyorsan le tudod pattintani ha meglatsz vmit es eleg az 1:1...
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Canon 100 F2.8 USM (régi) elé szeretnék közgyűrűsort vásárolni ésszerű áron. Jó lenne, ha jelek is továbbítódnának, de úgy tudom, hogy pl. a Kenko DX sem működik minden obival együtt.
Van valami javaslatotok?
-
zgospel
őstag
válasz
forceberg #20166 üzenetére
az egy dolog, de amikor ekv 40-50mm-rel befotózza a közlekedőt vagy a fürdőszobát akkor kb semmi információt nem kapsz az egészből.
míg ha egy UWA-val kattintja, akkor legalább látod hogy merről merre tudsz menni a lakásba, hogy is van az elrendezés, stb, sokkal informatívabb.
Utána már értelmes ember össze tudja fejben rakni az alaprajzzal és az alapterülettel a képeken látottakat, és nem fogja az 50 nm-t 100-nak képzelni.(#20169) .DLL
-
Digger
senior tag
Néhány expón van túl a vadiúj Tamron 17-50/2.8 objektívem, ami egy D90-en csücsül!
Kerek százasba került a digitcam-nál.
Van arra valami szabály, hogy mennyi időn belül kell regisztrálni, az 5 év gari miatt?Van még egy AF-S NIKKOR 55-200mm 1:3.5-5.6G ED és egy fix 50/1.8D is.
Szerintetek a Tamron mellett érdemes megtartani a fixet? -
.DLL
veterán
válasz
schawo #20170 üzenetére
Huh, ezeknek utána kell olvasnom, így váltogatva két ilyen kép között nem is értem még mi történik.
#geccodejoakecod: sajnálattal látom, hogy átköltöztek a 444-re, azóta nem az igazi szvsz, 2013 decemberétől visszafelé jó a helyzet, natúr képaláírásokkal a natúr kacagásért.
-
-
.DLL
veterán
Ingatlan témához: borús esős napokon, ha rossz kedvetek van, üssétek fel ezt az oldalt: Gecó, de jó a kecód! szem nem marad szárazon!
-
-
zgospel
őstag
azért több témánál is lehet azt használni csak nem szabad túlzásba esni vele.
ingatlanosoknak meg kötelezővé tenném (de minimum egy UWA-t), az értelmesebb fényképezők használatával együtt.
amilyen képeket fel szoktak tenni lakáshirdetésekre az ügynökök az szörnyű, kedvencem amikor az automatika úgy dönt hogy elsüti a vakut és akkor szépen ki van vakuzva a járólap lent, de 2 méterrel távolabb már minden sötét.
és látja hogy szar és értelmetlen a hirdetés minden fotója, de azért feltölti így a hirdetőoldalrameggyőző szakmai igényességre vall az ilyen
-
A Zéé
addikt
válasz
hefa888 #20163 üzenetére
csak kicsit el akarlak bizonytalanítani, de biztos, hogy emiatt obit akarsz venni?
A gömbpanoráma tipikusan olyan dolog, ami 1x 2x érdekes, meg poén, aztán utána már unalmas. Én biztos nem vennék csak emiatt obit, pláne nem halszemet, amit aztán utána elég kevés témánál lehet értelmesen használni. -
hefa888
csendes tag
Gömbpanorámát szeretnék csinálni, már rég óta foglalkoztat a dolog
és jó pár oldalon azt javasolták h halszem legyen.
-
hefa888
csendes tag
Sziasztok!
Én is még mindig dilemmában vagyok. Van egy Canon 6D - m de nem tudom milyen halszem optika kellene rá.
Panoráma képeket szeretnék vele készíteni. Mit tudnátok javasolni? árban 150 ezerig tudok elmenni.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Doki1994
csendes tag
Sziasztok!
MILC gépet szeretnék vásárolni, eddig a Sony alpha 3000 a legtetszetősebb, leginkább ár miatt is, de szinte sehol nem találok E bajonettes objektíveket viszonylag olcsón. Például gondolok itt a 70-300mm-es Tamron, Sigma objektívekre. Már 1 hete bújom a netet de nem találok ilyesmi objektívet. Tudnátok segíteni?
-
-
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
VWtuning #20148 üzenetére
Kompatibilis! A vázat manuálba állítva sem működik?!
Erre amúgy itt a megfelelő topik!
-
VWtuning
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Pentax K-50-es vázam, amire vettem egy Chinon 50mm f1.4-es objektívet. Feltettem rá, és olyan, mintha nem ismerné fel. A zársebességet nem mutatja, és a rekeszérték üresen villog. Képet sem enged készíteni. Filmes vázon tökéletesen működött, még a fókusz visszajelzés is ment. Lehet, hogy nem kompatibilis a vázzal?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #20135 üzenetére
igen a samyang 14 milit nézegettem már, csak hogy az egy elég furcsa szerzet. halszemnek nem halszem, ellenben a képközép mégis "halszemesen" torzít.
amiért imádtam apsc-n a samyang 8 milit hogy sose kellett semmit se állítgatni, csak elkattintottam és benne volt minden a képben. illetve a ez a fajta torzítása nagyon tetszett.
de lehet hogy jobban megfelel az igényeimnek egy gopro hero 3+ (az összes pro és kontra érvet figyelembe véve) de elsősorban külön objektívvel szerettem volna kitölteni az űrt. persze nem mindenáron
-
törölt tag
Ja, értem.
-
válasz
pempellini #20133 üzenetére
igen
-
pempellini
senior tag
srácok MINOLTA MAXXUM 300si objektívei felrakható Sony alpha a 200-ra?
-
Throme
veterán
válasz
#47053824 #20129 üzenetére
Ha ezt veszed figyelj oda, hogy PZD legyen (a link jó). Ez az újabb.
Esetleg tami 16-300.
Újabb és biztos drágább is. de a létező legnagyobb átfogás egyelőre. Itt is variáltak a lencsékkel mert nem lett olyan kályhacső mint az első nikon 18-300 (ebből is van újabb, kisebb), bár ez utóbbi téged nem érint.Ha nem szeretnél/nincs lehetőség cserélgetni, akkor ezek vannak.
Ellenben 2 obival lefedve ezt az átfogást valamivel jobb képminőséget kapsz. -
törölt tag
Udv!
Par honapja szereztem egy canon 500d gepet a hozza tartozo lencsevel. Ezt szeretnem lecserelni most erre: TAMRON 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD LENS CANON EF-S LENS
Altalanos celra megfelel ez nekem? -
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #20126 üzenetére
nem tudom hol ment félre az info, de akkor pontosítanék: az egy dolog hogy fel tudom csavarni rá, de nem rajzolja ki a képkockát. Ugye ahogy croppos vázon nincsenek fekete szegélyek, hasonló megoldást keresek ff-re.
Vagy csak a napellenző lóg be teljes képkockán? Az első verzión az fix volt, a kettesen már levehető?
A gyártó egyébként croppos vázakra szánta saját bevallása szerint.(#20127) schawo igazad van, kevertem a diagonállal, rosszul volt a fejemben a kettő.
-
zgospel
őstag
canon fullframere létezik hasonlóan olcsó és egyszerű circular halszem optika mint a samyang 8mm-ese?
-
.DLL
veterán
válasz
schawo #20116 üzenetére
Ja, hogy hiába szabvány m4/3 csatlakozós a BMPCC,
a redőny kicsit hátrébb van, és ezta plusz helyet hozzá való speed booster ki is használja a belógásával, ami más gépnek odaverhet, ha jól értem. Így világos a tiltás oka.Szerk.: Ja igen, sokkal nagyobb arányú képkör összehúzást is tud a BMPC-s adapter: 0,58x-os csökkentés, (ez nem is fedné le a 4/3-os szenzort), míg az m4/3 adapter "csak" 0,71x összehúzást csinál.
Szerk2.: és igen, jogos
megyek megiszom egy kv-t, majd felfrissítem az ismereteimet is.
-
A BMPCC hátranyúlása olyan nagy, hogy szétveri az redőnyzárat, és beleér a szenzorakna falába. GH4-nél ki lehet kapcsolni a mechanikus redőnyt, és csak villanyzárral használni, de ez egy állandó kockázat, ami ellen a Metabones tiltással védekezik. Csakhogy ennek a tiltásnak (csak BMPCC-n működök) a BMSC is áldozatul esett, hiszen akkor még nem létezett a kamera, amikor kijött az átalakító. Az új Canonos BMPCC átalakító állítólag már nem tiltja a a BMSC-t.
-
.DLL
veterán
-
-
Clemi
veterán
Ha van egy kis időd, ebbe olvass bele. Sajnos magyarul egy szót sem találtam erről az obiról és a legtöbb helyen csak rendelésre van. Ugyanitt elolvastam az 50-es (nem ART) Sigma véleményeket is, meg a Tamron 60/2-ről leírtakat is és nem dicsérik őket igazán. A Canon 50/1,4-el az alap gondom, hogy nem makro, ami még közgyűrűvel orvosolható, de mivel portréra sem az igazi, így sanszos, hogy kiesik a választékból. A 60 már jobban tetszene, de azt megint csak lehúzták, mind a Tamront, mind pedig a Canont, a Sigmanak meg nincs 60-as, legalábbis nem találtam.
Szubjektív véleményre lennék kíváncsi és magyarul -
Tűéles akkor lesz a kép, ha állvány, távkioldó, nagy fényerős obi, soroljam még?
Aztán persze ha pixel szinten nézzük, akkor lehet bohóckodni, hogy melyik obi jobb, de kb. az számít a legkevésbé. Ha mégis ennyire számít, akkor meg ne ilyen szintű obikat nézz, hanem L-es üvegeket 1,2-es fényerővel, bár az nem két fillér. Ezektől nem kell sokat várni, én APS-C-re biztos 50-est vennék, Sigma Art egész jó pl.
-
Clemi
veterán
Csak hogy mégegyszer nekifussak... próbálgattam és rá kellett jönnöm, hogy biza már a 85mm-es gyutáv is sok nekem arra, amire használni akarom. Olyan messzire kell vele menni, hogy szinte nincs annyi hely, így lefelé nézelődök inkább.
Most épp a Sigma 70mm f/2.8 EX DG Macro és a Tamron AF 60mm f/2 SP Di-II LD IF Macro amire ráakadtam. A Sigma-ról amit eddig találtam külföldi fórumokon, az mind agyondicséret, míg a Tamronnál volt némi szájhúzás, de összességében az is ajánlott, mindenesetre a Canon 60/2,8-at lekörözik, de főleg a Sigma.Ezekről van valakinek tapasztalata?
(Sajnos használtan egyiket se találtam eddig, de most ott tartok, hogy inkább kicsit spórolok hozzá mint olyan obit vegyek amit utána megbánok, mint az 50/1,8 II anno vagy az a bizonyos EF-S 17-85)
Tehát amire nekem kell, az a tűéles akár makró és a szépen mosott hátterű kis mélységélességű portré, amin viszont a szemek olyan élesek mint a borotva éle.
-
A bmsc 2.88x crop faktora nem segít a nagylátó optika kiválasztásában. A pana 7-14 ekv. 20-40, az olympus 9-18 ekv. 26-52 mm-es látószöget ad (ezek natív autofókusz lencsék). A kowának van egy 6mm (ekv 17) optikája, és tegnap jelentettek be egy 8.5mm-est (ekv. 25). Ezek mind relatíve olcsók a kamerához képest (a 9-18 egyébként is).
A másik lehetőség, hogy veszel egy bmpcc-s speed boostert, amivel natív nikon objektíveket biggyeszthetsz a masinára 1.75x crop faktor mellett. Ez a legjobb, legtöbbet használt megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Napelem
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 256 GB Space Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest