Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni objektív ügyben. Sajnos nem értek még annyira hozzájuk
. Találtam két Tamron objektívet:Tamron Objektív AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD (Nikon) (Kb. 150 000 HUF)
Tamron AF 70-300mm F4-5.6 Nikon LD Macro 1:2 objektív (Kb. 40 000 HUF)Miben különböznek egymástól (az árat leszámítva), mert a fényerő és gyújtótávolság nem különbözik
?
Előre is köszönöm a válaszotokat. -
.DLL
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Az enyém 22OV-os, szintúgy.

-
schawo
titán
válasz
mrmarkus
üzenetére
Pont, hogy a bemozdulás nem fizikai törvény, hanem a biológia velejárója. És ezért változó. Van, aki olyan stabil, hogy bármit megfog kézből, másnak meg a 28mm-t is fáj kitartani. Egy ember érzéseiből, és tapasztalatából semmilyen általános következtetés nem vonható le.
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én az Edigitalban vettem a 24-70/2.8 VC USD-t, ott megkaptam az 5 évet rá.
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Vásárlás után 2 hónapon belül regisztrálni kell és a garancia *elvileg* nem átruházható (Gyakorlatban szvsz senki sem fog személyit kérni hozzá.
). Mindenképpen a Camera Kft.-hez érdemes vinni: úgy a leggyorsabb. 
-
BigBlackDog
veterán
Tamron objektívekre az öt év garancia hogyan működik? Az első év után a vásárlás helyén is érvényesíthető a maradék négy, vagy csak a Camera Kft-nél? Melyik bolt(ok) árul(nak) biztosan hivatalosan importált (azaz a Computer Emporium által forgalomba hozott) új Tamron obikat?
-
BigBlackDog
veterán
Nikkor 200/f4 AI üvegről mi a vélemény? Próbáltam egy-két helyen utánaolvasni, de sok tesztet nem találtam róla (viszont abban a kevésben relatív jó képminőségről írnak). Egy Nikon 55-200 VR-hez képest hogyan viszonyul rajzolat tekintetében?
-
DBass
újonc
Győrben vagy a környékén hol foglalkoznak objektív tisztítással?
Mennyibe kerülhet kb. egy Canon 17-55 f2.8 portalanítása? -
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
családon belül találtunk egy régi Pentina gépet objektívvel. A kérdésem hogy milyen átalakítót kell szereznem, hogy 600D-n működjön.
Én M42/eos-ra gondoltam.
-
Byk01
őstag
válasz
negyedes
üzenetére
Az alapján, hogy ennyire 55-ön használod, és tekernéd tovább, én inkább mennék a gyújtótáv növelése felé. Ezek alapján nem merném azt mondani, hogy neked 50-es kell, mert az is ugyanúgy lenne kevés sokszor, mint az 55. Hamarabb ajánlanám a 18-105-öt, vagy az 55-200VR-t.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
schawo
üzenetére
Értem!
Viszont az én gyakorlati tapasztalatom az, hogy APS-C vázon a 135 mm-es kistelét 1/125s vagy 1/160s zársebességgel vígan lehet használni, míg a 200 mm-es telét 1/250s záridővel vígan ki lehet tartani, még az én nem különösebben stabil kezemmel is...
Nagyobb ágyúkkal szabadkézből még nem lövöldöztem. -
A Zéé
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
35/1.8 G és 50/1.8G
45k körül van használtan mindkettő, kis szerencsével még garisak is. -
BigBlackDog
veterán
Jelenleg Nikon DX-re mi a legjobb képű, ajánlott 35 mm-es, illetve 50 mm-es fix, ami használtan belefér még a 30-50e Hufos tartományba (akár manuál üveg is lehet)?
-
A Zéé
addikt
válasz
negyedes
üzenetére
Hát ez mindenkinek más, nem lehet pontos választ adni

exposureplot nevű progit töltsd le, az csinál neked szép grafikonokat, aztán nézd meg, hogy milyen gyutávot használsz inkább.
50-es már majdnem portré gyutáv, olcsó portrézósnak jó.
35-ös általános obinak jó, az ekv. 50mm elég sok mindenre jó lehet. Nekem ez jön be jobban.De az is megoldás lehet, hogy használod pár napig a kitobit csak 50mm-en, utána meg csak 35mm-en, és próbálgatod melyik a kellemesebb.
-
negyedes
addikt
Sziasztok,
mostanra kigyult annyi penzem hogy vegyek egy fix obit, eddig a kit-el lovoldoztem. A gepem egy nikon d3100, egyhamar nem lesz csere, de ha cserelek is d7000/7100-re szeretnek majd.
szoval a ket kiszemelt obi:1. AF-S 35MM 1.8g DX
2. AF-S 50mm 1.8g FX/DXmelyik eri meg jobban?
-
.DLL
veterán
válasz
mrmarkus
üzenetére
Csak éppen a kézremegésbe is belenagyít a Crop szenzor... érted. Az általános reciprok-szabály alapján már kell az 1/200s, hogy a kézremegés ne látszódjon a képen.
(#19758) uffneked: De, beletrafáltál abba az obiba amit én is találtam.
Bármelyik másik 28-105 nem forgós
Egyébként igen, egy jó CPL finoman, "olajozottan" forog, én az enyémre még egy kis pöcköt is ragasztottam (egy kisméretű nyomógomb volt valamikor) így könnyebb forgatni, megfogni. -
mrmarkus
aktív tag
válasz
Big-Lacos
üzenetére
A szorzó miatt ne fájjon e fejed, mert az csak a képkivágásra vonatkozik!
A 135 mm-es gyútáv az RR és az APS-C szenzoron is 135 mm marad...
Amennyiben egy 135 mm-es obit APS-C vázra tekersz fel, nem lesz belőle 200 mm-es tele - bárhogyan is szeretnéd. Csak a képkivágása lesz olyan, de a nagyítási faktor nem változik, így az obi megtartása sem. -
Big-Lacos
aktív tag
Valakinek van tapasztalata hosszu tavon a Canon 135 f2-vel croppos vazon?
Egyszer kiprobaltam,tetszett, de az csak egy 5 perces "test drive" volt.Szeretnek egy hosszabb obit, de kicsit tartok tole, hogy IS nelkul nehez kitartani a croppos szorzo miatt.
(Vagy csak uljek a hatso felemen nyugodtan, es oruljek a 105-os Sigmanak. Igaz, hogy makro, de egesz szeleskoruen hasznalhato, es van benne stabi is)
"akcios" az egyik helyi boltban azert gondolkodtam el rajta. -
-
.DLL
veterán
válasz
uffneked
üzenetére
Milyen objektív ez pontosan?
Csak mert egy régi-régi Pentax 28-105-ön kívül nem találtam olyat aminek forogna a frontlencséje. Ha jól értem még csak tervezed megvenni, tehát még nem volt a kezedben, lehet hogy csak téves infót láttál a kiszemelt obitól.Egyébként úgy ahogy mondod, befókuszálsz majd betekered a CPL-t, esetleg ha gyorsan mozgó, közeledő-távolodó objektumokat fotózol, ahol nincs idő erre, akkor megfoghatod a CPL szélét, az obi meg betekeri a fókusz, úgy hogy a szűrő állása nem változik.
-
uffneked
aktív tag
Sziasztok,
Mennyire idegesítő forgó frontlencsén cpl szűrő? Nyaralni mennék, és gondoltam egy 28-105-ös obi jó lesz cropos vázon elsődlegesnek. Viszont elég napos arrafelé az idő, ezért gondoltam, hogy teszek rá cpl-t. Igen ám, de forog az eleje...
Megoldásnak gondolnám, hogy ha befogta a fókuszt, eltekerem a szűrőt. Vagy manuálban használom. Vagy ha befogtam a témát, lockolom a fókuszt. Ezek mennyire életképesek?
Azt gondolnám, hogy az izgága témáknál - ahol folyamatosan dolgozik az AF - annyira nem lenne szempont a cpl. Tájnál, beállított témáknál meg elvileg megvárják, amíg tekerek...
Vagy vigyem inkább a kitobit?
Esetleg mindkettőt, és a kitobira tegyek csak cpl-t?
Szörnyű egy dilemma, a szűrőmenet meg természetesen különbözik...
Kíváncsi lennék a javaslataitokra.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Már kiveséztük privátban.

(#19751) olajbogyo: Minden kapcsoló leragasztható, ahogy nekem is a Canon 70-200/2.8L IS-en.

-
csimpekve
tag
válasz
TV Béla
üzenetére
Van nekem is egy is egy Tami 70-300-at (SP VC meg minden), de Canon véggel (650D-n). Alapvetően azt kaptam amit szerettem volna és amit itt a fórumon leírtak az mind fedi a valóságot. A hangja nem vészes, szerintem a fotóson kívül senki sem hallja, de pl. a páromnak sem tűnt fel, amikor fotózott vele. Persze nem sokat, mert erre azért gyúrni kell, mivel méretében és tömegében is egy tekintélyes darab.

Ami feltűnt, hogy a képe 200 fölött belágyul, esetleg fura zöldes CA is jelentkezik
, de rekeszeléssel megszüntethető mindkét hiányosság
. Persze ehhez fény kell, de ez ilyen, az árát mindenképp megéri (75eFt volt használtan). Én leginkább portréra használtam, és arra nagyon jó, mert 200-ig nyitott blendével is tökéletes a képe. A múlt idő csak azért van, mert lett egy Canon 18-135 STM, na annak a 135-ös vége is karcol, még nyitott blendével is. Majd próbálgatom őket és meglátom melyik válik be portréra, de azt hiszem megmarad mindkettő, mert azért nem alternatívái egymásnak, annak ellenére, hogy egy jókora tartományban megegyezik a fókusztávolságuk. -
TV Béla
tag
válasz
olajbogyo
üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ, sokat hezitálok én is, nem szeretnék mellé fogni.
Eddig van a D90-es vázamhoz egy Kit 18-105-ös, és egy fix 35mm 1.8g-s objektívem (ami úgy gondolom kötelező), mind kettővel tökéletesen meg vagyok elégedve, csak hát hiányzik, hogy 105 mm-től nem tudom tovább tekerni a kit objektívet.
Majd később tervezek még egy makró objektívet az apróbb tárgyakhoz, de azt majd valamikor karácsony környékén, mivel ha megveszem a Tamron 70-300-at, egy ideig nem lesz pénzem ilyesmikre.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
TV Béla
üzenetére
Szia!
Nekem van egy Tamron di vc usd 70-300-am kb két hónappal ezelőtt vettem. Én is sokat vacilláltam rajta, nekem is itt ajánlották ezt az obit, és el kell mondjam neked, hogy egy szuper cuccos az már biztos
A stabi hangja nem vészes, amikor félig lenyomod az expo gombot valóban hallható egy elsőre furcsának tűnő krrrrcs...hang, de hidd el tényleg nem gáz,(első hallatra sem f..tam magam össze ijedtemben) viszont a keresőben a hanggal egy időben kimerevedik a téma, de valami eszméletlen sokáig meg is tartja azt. A "krrrrcs" hang nagyon rövid ideig tart kb fél mp, utána még újból nem fókuszálsz nem hallhatod. Nem nagyon tűnt még fel eddig senkinek sem, hogy furcsa hangja lenne. Számomra egy csúcs objektív, meg is jegyeztem itt anno amikor vettem, hogy vajon milyen lehet egy 6 százezres obi....A nikon 55-300 tól sokkalta jobb, az ehhez képest csiga lassúsággal fókuszál, talán a nikon 70-300 ami ilyen szinten muzsikál, de az majd 40-50-el többe is kerül. A kapcsolóiról pedig annyi marhaságot írnak, hogy az már agyrém. Ha az én péklapát kezeimmel, még egyszer sem sikeredett a "véletlen" átkapcs, akkor hacsak nem te vagy Nyikolaj Szergejevics Valujev....akkor nem lesz vele gondod. -
TV Béla
tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.
Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD
Ezzel az objektívvel kapcsolatban.
Valaki írja, hogy a VC hangja eléggé idegesítő, valamint a gombok rajta akaratlanul is átkapcsolhatók.
Aki használja ezt az objektívet írhatna véleményt, ezekkel kapcsolatban, mert a VC hangja nem is, de ha a kapcsolókat olyan könnyű átkapcsolni, az valóban bosszantó lehet. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Nikon vázra készült Sigma 18-125 DC objektívvel? -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
TV Béla
üzenetére
Jelenleg az általad belinkelt ajánlat a legjobb, ráadásul nem egy garázsban működő webshop az eladó. Ha biztos vagy benne, hogy arra van szükséged és a vélemények alátámasztják, akkor én nem nagyon halogatnám a dolgot, mert könnyen lecsúszhatsz az akcióról...
Másik téma: használ itt valaki Canonon Sigma 35 ART-ot??
Azt tudom, hogy képminőségre szuper, de engem inkább a fókuszálás érdekelne (a konstans back vagy front fókusz még korrigálható, de ha össze-vissza fókuszálgat a különböző tárgytávolságokon, akkor az már igen nagy baj...) Azt nem várom, hogy megmondjátok, hogy az én gépemen hogyan fog muzsikálni, de ha 5-ből 5-nek nincs vele gondja, akkor az már biztató előjel.Másik alternatíva a Canon 35 f2 IS, ami szintén remek képminőségű, olcsóbb és könnyebb is, mint a Sigma. Az IS annyira nem izgat benne, viszont az IS nélküli verziót inkább hanyagolnám, mert lényegesen gyengébb optikailag.
(Kacérkodok a 18-35 ART-al is, de olyan sokan panaszkodnak fókuszálási problémákra, hogy nem merem bevállalni, még kipróbálás után se....)
-
TV Béla
tag
válasz
Graphy
üzenetére
Köszi, de úgy döntöttem egyelőre várok a makró obival, első körben tele objektívet veszek.
Szerintetek meddig lesz leárazva a Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD?
Link: http://www.edigital.hu/Telezoom_objektiv/Tamron_Nikon_70-300/F4-5.6_SP_Di_VC_USD_objektiv-p59145.html
Azért 10 ezer Forint az jelentős, nagyon sokan dicsérik ezt az obit, itt is ezt ajánlják első körben az összefoglalóban, sanszos, hogy ezt veszem meg.
A Nikon 55-300/4.5-5.6 AF-S G ED VR DX volt a másik kiszemelt, de inkább a Tamron 70-300 az esélyes a hozzászólások alapján.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
valaki erre ?
esetleg Ropi a SZAKÉRTŐ ?
-
TV Béla
tag
Tudom, makróra a lentebb említett obit néztem ki, amit te ajánlottál, az sajnos túl drága nekem.
Írtam, hogy a bogarak fotózása másodlagos, igazából nem is annyira lényeges dolog lenne fotózásnál.
Igazából kis mütyüröket, apró tárgyakat fotóznék jobban, pl pénzérméket.Ehhez sem tökéletes az általam kinézett objektív? (Nikon 40/F2.8 AF-S G DX Micro)
Körülbelül ez az a pénz, ami még belefér (70ezer körül), ha valakinek ennyiért van jobb ötlete, az leírhatná.

-
Alx.Mercer
aktív tag
-
TV Béla
tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Én is sok jót olvastam róla, várom más véleményét is.
Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD edigital-nál csak 100ezer
Nikon 55-300/4.5-5.6 AF-S G ED VR DX
Ez a két obi között vacilálok. Ha a nikon jobb, nem sajnálnám rá azt a plusz 10 ezret.
-
TV Béla
tag
Köszi az infót.
De.
Nézegetem a teleobjektíveket is, olyan jöhet szóba, aminek 300 mm a vége.
Olyan 100-130 ezer ft a keret rá.Leárazták a Tamron Nikon 70-300 VC-t:
http://www.edigital.hu/Telezoom_objektiv/Tamron_Nikon_70-300/F4-5.6_SP_Di_VC_USD_objektiv-p59145.html
Szerintetek ez lehet a legjobb választás?
Nem vagyok profi fotós, de próbálnám ebben az árkategóriában a legjobb, legmegbízhatóbb obit megvenni. -
Graphy
aktív tag
A Sigma 24-70 2.8-ról nem hallottam sok jót, én magam nem ismerem. Viszont az új Sigma 24-105 4-ről csupa jó olvastam és hallottam, volt szerencsém személyesen is kipróbálni, és tényleg egy nagyon jó objektív. Jobb mint a Canon 24-105 obija, igaz azért a 2 objektív között van "pár" év különbség.
Tehát a Sigma 24-105/f egy nagyon jó általános objektív. Később portréra szeretnél rámenni, akkor mellé vegyél egy 85-ös fixet és meg is vagy.
Ezen felül a Tamron 24-70 2.8 ajánlható még, de ebből ki kell fogni egy jót. -
denko
senior tag
valaki válasz #19725 ree?
-
A Zéé
addikt
válasz
TV Béla
üzenetére
neked nem válaszolt eddig senki, de írok én, hátha a többiek is észreveszik, és véleményezik

A 40mm bogarászni kevés lesz szerintem. Nagyon bele kell mászni az alanyba, azok meg vagy tolerálják ezt, vagy nem. Kicsit hosszabb obikkal lehet, hogy jobban járnál. Én ekkora kerettel lehet, hogy egy használt Tamron 90/2.8-al próbálkoznék inkább.
-
zgospel
őstag
válasz
krisz12356
üzenetére
akkor ő tényleg művész hogy ezt a kettőt összehozta

-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
ennek a szériának a 20 milliméteres verziójáról találtam magyar tesztet, az viszont nagyon le van húzva, állítólag zoomok elverik. de a 24 -essl készült fotók a flickr-en elég vegyes képet adnak, vannak átlagos, de nagyon szép éles fotók is. bocsi a dupláért.
-
Elektrosokk
veterán
sziasztok.
kimondottan csábító számomra a 24 milliméteres látószög. Csak fixeket használok, a sigma 24mm 1.8 obival kacérkodom. egyenlőre a canon verzióra nem tudok invesztálni. van valakinek tapasztalata vele ? van egy sigmám, 50mm 1.4 ex dg hsm. azzal viszonylag elégedett Vagyok.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
krisz12356
üzenetére
Ezen most sírni vagy nevetni kell??

Szerintem fogadd meg a többiek tanácsát: Canon 50 1,8 II, akár használtan, akár újan. Ebből még akár makró obit is csinálhatsz ha esetleg az lenne az "igény"...
-
*Ropi*
félisten
válasz
krisz12356
üzenetére
Ha ránk hallgatsz, azt veszel amit akarsz.

-
denko
senior tag
sziasztok,
FF re váltás miatt keresek egy alap obit és véleményt szeretnék hallani.
Kinéztem sigma 24-70mm 2.8 -öt ill sigma sigma 24-105mm f4-et. anyagi meggondolásokbol ezekre eshet a választás, igy is drága mulatság az ff( nikon 610 vagy d700 a kiszemelt) . Amire használnám : mindenre. tárgy ,táj, portré stb.
Esetleg van-e más tippetek? net'n olcsobb megoldás.Ami fontos, késöbb ráfogok menni portréra komolyabban.
Válasz az épitő jellegű kritikát és az ötleteket.
-
azka79
aktív tag
Troll az arc...
-
Big-Lacos
aktív tag
Úr Isten....
Hogy erdemben is hozzaszoljak en is az 50 1.4-re voksolnek.
-
zserbox
őstag
válasz
krisz12356
üzenetére
elég nehezen, mivel fel se megy az ff-re a 18-55 mivel más a bajonett....(Canon)
-
Graphy
aktív tag
válasz
krisz12356
üzenetére
Engem nem idegesítesz vele. Az isten útjai kifürkészhetetlenek, és qrv@ nagy az állatkertje is....csak nem elég magas a kerítés!
-
Graphy
aktív tag
válasz
krisz12356
üzenetére
no comment...

Feltetted a pontot az i-re.
Figyelj! Ha rám hallgatsz, akkor olyan objektívet veszel, amilyet csak akarsz!

...és később szegény édesanyád mit fog látni? Hogy vettél valamit amit már le is cserélsz és veszel egy drágábbat.

-
zserbox
őstag
válasz
krisz12356
üzenetére
akkor mondjuk várjál addig amíg kiderül, hogy mire kell...
-
krisz12356
tag
-
válasz
krisz12356
üzenetére
Add el azt az öddé kettőt...
Full frame felvágás helyett vegyél az árán egy jó kis APS-C rendszert... -
Graphy
aktív tag
válasz
krisz12356
üzenetére
Igazából a legtöbbünk tényleg nem érti a szituációt...
Vettél egy szép ödémakettőt, és neked tök mindegy milyen objektívre "dobod" ki azt a 80 ezret, csak legyen szép rajzolata amivel pár hónapig használod a gépet. Itt a legtöbbünk tudja, hogy mire szeretné használni a gépet, ennek megfelelően keres objektívet is. Ha volt előtte másik géped, akkor neked is tudnod kellene, hogy mi az amit szívesen fotózol, legyen az akár makró, portré, tájkép, bármi. Tegyük fel van 80 ezerért makró objektív amit megveszel, akkor most elkezdesz makrózni pár hónapig amíg nem lesz másik objektíved? Nem támadásként írom, de tény, hogy elég hülyén hangzott a feltett kérdésed.
Itt már írták előttem is, hogy vegyél egy 50-es objektívet, FF vázhoz már akár az 1.4-es obit, ennyiből kijön használtan vagy ha az olcsóbb tesóját veszed akkor spórolsz rengeteget és később nem is buksz nagyot, ha eladod (én emellett döntenék, ha már mindenképpen akarsz valamit venni).ITT találsz összehasonlítást is.
-
zserbox
őstag
válasz
krisz12356
üzenetére
eddig én is visszafogtam és nem írtam, de em tudtam megállniaz egész fényképezőben az objektív a lényeg, nem a váz
az objektív adja a képet az képezi le a tárgyat és attól függ kb minden, a szenzor azt már csak "dokumentálja"
ergo pont hogy obi vásárlás lenne a prioritás és nem a váz
nagyon nem vagy képben, hogy leszel te fotós ha ennyire alap technikai dolgok nincsenek meg?
-
krisz12356
tag
Legszívesebben egy Tamron 17-50 et vennék de az elvileg nem jo FF-re
-
Graphy
aktív tag
válasz
krisz12356
üzenetére
,,,de ha nincs meg rá a pénzed, minek akarsz kidobni az ablakon max. 80 ezret?

(ehh...pedig megfogadtam, hogy nem fogok ebben a témában írni...) -
krisz12356
tag
válasz
Fotonhámozó
üzenetére
van lövésem, ne aggódj

csak a pénzem nincs még meg rá -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ez egy elég "érdekes" szitu

De hogy konstruktív is legyek: ha ennyire nem tudja milyen obit vegyen, szerezzen használtan 50/1.8 Mk II-t. ~20 ból megvan. Arra jó, hogy eldöntse merre tovább, a képminősége nem rosszabb annyival az 50/1.4-től, amennyit az árkülönbözet sejtet, sőt.. De még mindég a fejemet fogom, ilyen vázat venni úgy, hogy lövése se legyen valakinek arról, milyen obival használja...
-
TV Béla
tag
Sziasztok
Szeretnék venni a Nikon D90-es fényképezőmhöz egy makró objektívet.
Legfőképp apró tárgyakat, másodlagosan növényeket, bogarakat fotóznék vele.
Pénzben olyan 50 - 80 ezerig fér bele a költségvetésbe.Ezt néztem ki magamnak:
Nikon 40/F2.8 AF-S G DX Micro objektív
http://www.edigital.hu/Makro_objektiv/Nikon_40/F2.8_AF-S_G_DX_Micro_objektiv-p327349.html
Szerintetek jó választás lenne?
Köszönettel, TV Béla
-
Wa2x_
veterán
válasz
krisz12356
üzenetére
Nagyon jó kis obi, de 50-et nem ér, viszont használtan már találni 30 körül.
-
krisz12356
tag
canon ef 40mm f2.8 stm-ről vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- Jövedelem
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. De ha táj fotózni szeretnék, akkor 40 000-est is ugyan úgy tudom használni, vagy az teljesen más kategória?
. Találtam két Tamron objektívet:
?

). Mindenképpen a Camera Kft.-hez érdemes vinni: úgy a leggyorsabb. 

Egyébként igen, egy jó CPL finoman, "olajozottan" forog, én az enyémre még egy kis pöcköt is ragasztottam (egy kisméretű nyomógomb volt valamikor) így könnyebb forgatni, megfogni.