Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
krisztian7
üzenetére
Én a 35mm-est nem adnám.
Szerintem a kirándulásokra - ha csak nem éjszakai - elég jól használható a 18-105.
Fényerőben persze alul marad... -
krisztian7
tag
Gondolkozok, hogy a meglevo 18-105-t es 35 1.8-at elcserelem egy sigma 17-70 2.8-4 os hsm-re.A 18-105-t eleg kevesszer hasznalom, mert nem eleg fenyeros, meg a 35 sokkal jobb kepeket csinal mar elso ranezesre is. A 105 veget kevesszer hasznalom annyira nem hianyzik, de kirandulasok alatt sok portret keszitek amire eleg lenne a 70es veg es a 4f el mar el is lehet mosni a hatteret. Szerintetek megerne a cseret? Radasul igy cserelgetnem se kellene az obikat, kenyelmesebb lenne.
-
Zozzant
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Felment az ára?

-
imyourfriend
őstag
Megérkezett a 300/4, mint utólag kiderült refurbished darab de nem foglalkoztam vele mivel kaptam rá 1 év garit, tegnap el is vittem egy körre. Fókuszsebesség kiváló és a találati arány is ami azt illeti, 10-ből max 2szer nem talál be, de betudom user errornak. Fókuszgyűrűje könnyen jár, megfelelő fény mellett manuálisan sem volt túl nehéz élességet állítani, de az esetek többségében rábíztam az AF-re.
Tettem 2 képet ahol össze van hasonlítva f/4 és f/5.6-on, penge már tág rekeszen is viszont a szélek is tökéletesek lesznek f/5.6-nál. Nem fókuszhuntolt egyszer sem eddig, mondhatni nekem bevált ezen darab. [link] -
szp1
addikt
-
_seth_
veterán
-
.DLL
veterán
válasz
Hack3er
üzenetére
Készíts egy tesztábra eszközt: Például.
Meg kell nézni a bajonettet, nem sérült kopott-e, érintkezők rendben vannak-e. Ha nagyon kopott, karcos, akkor vagy régi, vagy professzionális (pénzkereseti, sajtós) felhasználásnak volt az obi kitéve, de ennek máshol is nyomának kellett maradnia akkor tehát ez a festésen, gumi részeken is meglátszódik. Frontlencse szűrőmenete, pereme, legyen ép, nem kopott.
-
Hack3er
őstag
Úgy néz ki hogy sikerűl vennem egy hibátlannak mondott canon 70-200 f4-et, olyan kérdésem lenne hogy: mi a leges legegyszereubb módja a fókusz pontosságának a megnézésére? Meg mire érdemes figyelni az objektív vizsgálatakor? A gomba, lötyögés, fókus és a zoom gyűrű szorulásán kívűl?
-
Clemi
veterán
válasz
masterful87
üzenetére
Tök mindegy milyen gyutáv, a lényeg, hogy a nem manual fókuszálásra kitalált mattüvegen keresztül tényleg tökön lövés manuálisan élességet állítani. Cseréltesd ki egy törőékesre a mattüveget és akkor jó helyen lesznek élesek a képek, addig meg csak szívás a sok mellé ment fókusz.
-
.DLL
veterán
válasz
masterful87
üzenetére
Sőt, hiperfokális távolságra beállítod, és nagyjából hozzá sem kell nyúlni, mert kb. 1m-től a végtelenig minden éles. (tokina 11-16-on kb. 2m-től f/2,8-on)
Telénél, főleg kézből, lehet hogy úgy látod éles a szeme, de közben meg hátrébb csúszott a fókusz, és a hallása lett éles... AF-el, is ahogy csippan azonnal lőni kell, nincs várakozás, mert kicsit megdőlsz már lehet hogy elmegy a fókusz.
-
masterful87
senior tag
Ühüm, én pont fordítva gondoltam.

Azt hittem, hogy egy komoly telénél (2-300mm) könnyebb belőni az élességet, mert ráközelítek a témára.
Ezzel szemben a nagylátóval én meg nem mondanám, hogy hol a fókusz pl. egy erdőnyi fán.
De értem a nagylátót is, mert azokon csak pár méter szokott lenni az élességi skála, aztán máris jön a végtelen. -
A Zéé
addikt
válasz
masterful87
üzenetére
nem mondtam, hogy lehetetlen, de ha ugyanazon az áron van autofókuszos, ugyanolyan képminőséget produkáló obi is, akkor miért szívatnád magad vele? Pláne ilyen kisméretű, nem manuál fókuszálásra kitalált keresőkben, mint ami a d3x00, d5x00 szériákban van. Ekv 300mm környékén szórakozzon vele az, akinek 2 anyja van

Egy halszem, vagy uwa fix más dolog, ott kb mindig minden az élességi tartományban van, annyira nem lényeges az af, meg lehet lenni anélkül is. -
A Zéé
addikt
válasz
Pheaper
üzenetére
egyiket se, tök felesleges. Ha kell a nagyobb gyutáv, akkor a 18-55 mellé vegyél egy AF-S 55-200 VR-t, 35-40 közt lehet kapni. Manuál fókusszal szórakozni ilyen fényerőtlen obikkal ezeken a gyutávokon felér egy öntökönlövéssel. Ha ez kell, akkor hajrá
De próbáld ki, kapcsold ki az autofókuszt a 18-55-ön, és fotózz úgy. .. -
.DLL
veterán
válasz
masterful87
üzenetére
Szerintem egy kicsit még így nézve is drága. Aztán meg köt ki vaterán, hardveraprón...
-
masterful87
senior tag
válasz
C_hris
üzenetére
Úgy látom egyedül leszek a véleményemmel, de sztem ennyiért megéri, hogy kipróbálgasd, rájöjj, hogy mire van igazán szükséged, milyen irányába akarsz elindulni. Aztán ha ez megvan, akkor kilehet nyitni a pénztárcát rendesen, és egy darab szűrőért ennek a dupláját, háromszorosát kifizetni!

(azt persze én is aláírom, hogy a képek minőségén biztosan rontanának ezek a vackok, ismerkedős szettnek viszont ajándék ennyi pénzért) -
C_hris
tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Köszi a véleményeket, akkor a jobbak között nézelődöm.
-
C_hris
tag
Sziasztok!
Szerintetek jó vétel lenne egy ilyen szett? -
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
Nem járt az le, még a tiéd lehet.

-
válasz
Colonel993
üzenetére
De még 40 USD a szállítás, a rohadt sóher.

-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Big-Lacos
üzenetére
Eddig én se voltam szerencsés a Sigma obikkal.... 18-35 Art, 35 Art, 50 Art... Mindegyikkel fókuszgondok voltak... Pedig a 35-öst NAGGYON szeretném a táskámban tudni (a súlya ellenére is
)#21454) JohnyBlue: A képek jók, bár -és bocsánat érte- nekem a 8510-es képen a csuklótetováláson jobban megakadt a szemem.
Azt hiszem hamarosan el kell mennem valami koncertre! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Colonel993
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Ééés lejárt az aukció...
Pedig már rángattam fel csajszit álmából, hogy "CSAK HATVAN HÁROM MILLIÓ, vegyük már meg ! "Más;
Tamron 70-200 2.8 (nem VC USD) lett kiadva más származással?
Értem ezalatt; Nekem Made in Japan, eladó nagyon verte a mellét emiatt... és mondta, hogy nem China meg Philippines meg társai (amit már tapasztaltam tamronéktól) de kérdés, hogy ez valós-e? nem találtam információt ez eddig a neten. -
Fandango
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
Azt olvastam én is.
-
Fandango
veterán
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Az exifeket bennük hagytam
ezek alacsony izóval készültek meg egy hangyabokányit megdolgoztam őket 
-
JohnyBlue
addikt
Nos egy ideje boldog tulaja vagyok egy sigma 35mm 1.4 art nak. Újonnan vettem, dokkolóval. Ha megengeditek-ha nem akkor is, leírnám pár sorban a tapasztalataimat.
Tényleg masszív a felépítése, és műszaki beütésű agyamnak többszörös orgazmust jelent még a mai napig ha ránézek. Súlya, fogása nagyon kellemes.
Képminősége: nyitva is már hozza a 3 szavas káromkodásokat, picit rekeszelve már elő kell venni a zsebkendőt is.
AF. Mindenki ettől félt (én is). A kánon féle USM-hez képest egy nyugdíjas biztonsági őr szintjét hozza. Igazán lóvlájt körülmények (pince formájú étterem, 20 méteres távon három db százas izzó belógatva) között is szépen tette a dolgát. Durván 300 képből, 2x vagy 3x tapasztaltam huntolást. Ami azért jó nagyon. Elé, mögé, mellé, meg mittomén hova foka fókuszálást én nem vettem észre. Igen, volt AF hibás kép de az mind az én hibámból jött össze.
Aki aszondja jó jó, de itt az emberek üldögéltek stb. Nem volt igazi próbatétel akkor annak is tudok példával szolgálni
Iszonyú gyéren és rosszul pozícionált lámákkal megvilágított koncerten is simán hozta azt amit elvártam tőle. Hunt az semmi. Félrement AF az volt persze, de az is csak azért mert mittomén a gityós csóka felugrott egy sörösládára 
Szóval marad a kis jószág továbbra is a tatyómban

-
j.bravo
addikt
Hölgyek és Urak,
egy Nikon 28-80G -nél jobb avagy rosszabb lenne-e egy 28-100G ?
Részben filmes vázon (F75, beszerzés alatt), részben egy D50-en használnám.A 28-80 van most, tulajdonképpen nincs vele bajom, 18k-ért tudnék venni egy 28-100-at. Már ha érdemes.
-
BlueSteel
tag
Sziasztok. Egy hibátlan állapotú Minolta AF 35-105 (a nagyobb, fém változat) mennyit érhet jelenleg?
-
A Zéé
addikt
milyen vázra?
Mert ez már apsc-n is normál gyutávba esik, ha esetleg m4/3-ra vennéd, akkor meg még szűkebb lenne a látószöge, szóval ha nagylátót keresel, akkor ez az obi felejtő még anélkül is, hogy bármi infó lenne a rajzolatáról. Ha meg esetleg Nikonra kellene, akkor meg abszolút felejtsd el, Nikon+m42 obik nem jó barátok. -
Roxx
tag
Sziasztok!Ez az obi megér szerintetek ennyit?Tájképezéshez keresnék amúgy obit.[link]
-
zgospel
őstag
válasz
Colonel993
üzenetére
mennyi gari van még rá? egyébként 130-140 az reális ha tényleg makulátlan
-
Colonel993
senior tag
Mennyi most a reális ára egy Patyolat, szépképű, doboz híján minden megvan (tatyó is) felszereltségű Tami 70-200 2.8-nak? (Nem VC USD)
-
Hack3er
őstag
Itt egy magyar videó a két objektív összehasonlításáról. [link]
-
aleister
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nos, a bokeh szemlátomást jobb a YN esetében. Az élességet meg majd a photozone megmondja.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
aleister
üzenetére
Én pont az ellenkezőjét olvastam...
Itt is inkább a Canon áll nyerésre: Canon 50 1.8 II vs Yongnuo 50/1.8
-
aleister
veterán
Höhö!

Még egy teszt.
Eszerint élesebb és szebb háttérmosású, mint a Canon megoldásé. -
Audison
senior tag
Mennyivel rosszabb az utángyártott napellenző az eredetitől?
-
Pheaper
csendes tag
Hello kérdésem lenne! Melyiket vegyem meg : Nikon 18-70mm vagy Sigma 28-200 Obit?
25ezer illetve 32 ezer forint az áruk -
Hack3er
őstag
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Itt egy teszt [link]
Nekem ugyan ilyen tamronom van csak canonra.
A fókusz nem a halkságáról híres az biztos, videóba szerintem tuti belehallatszódna. Nem tudom kipróbálni mert a 40D-vel nem lehet videózni.
Cinkéket próbáltam megörökíteni és a fókusz hangjára egyből rámfigyelt 7-8 méterről.
-
.DLL
veterán
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Sigma stabilizátoros, ez a Tamron nem.
-
ggf8600gts
tag
Két Sony bajonettes utazózoom objketívről érdeklődnék:
TAMRON (Sony) AF 18-200 mm f/3.5-6.3 XR Di-II
SIGMA (Sony) 18-200 mm f/3.5-6.3 DC II (OS) HSM objektív
A Tamron 50k, míg a SIGMA 90K.
Az lenne a kérdés hogy melyik a jobb objektív. Az árat nézzük a SIGMA, de az a kérdés tényleg megéri e a többlet költséget?
Néha videóznék is, és nem lenne jó ha a kerregés belehallatszana a felvételbe...
Köszönöm a válaszokat előre is.

-
Hack3er
őstag
Valaki hallott már erről az objektívről?
Tokina ATX-PRO 80-200mm f/2.8 -
_seth_
veterán
De ha az új tulajnál tovább reped, esetleg kiderül valami hiba okán, hogy leesett és más is megsérült benne akkor az új tulajnak még nagyobb bukta. Tekintve, hogy az is elromolhat ami vásárláskor még működik akkor egy vélhetően leejtett darabnál erre még nagyobb az esély, mindezt 15e forintért én tuti nem vállalnám be.
Ui.:
Elkezdett esni az F4 IS ára, már 217-ért lehet találni, ennek ismeretében tovább eshetne a sima F4 ára is főleg, hogy képminőségben ég és föld a kettő.
-
.DLL
veterán
válasz
Hack3er
üzenetére
A képalkotásba így nem fog beleszólni, a legszélén van, de érdekes feszültségek lehetnek az üvegben
vagy olyan ütést kapott, amit nem köszönt meg az obi. Amúgy ha a repedés, vagy lepattogzás kifelé kanyarodik, akkor ezek már nem fognak beljebb repedni.
Szar érzés lehetett a tulajnak ezt meglátni, helyből 30-40 ezer bukta, ha amúgy patent állapotban volt.
-
Hack3er
őstag
Javítom a horzsolt frontlencsés 70-200-at, mert nem horzsolás van rajta (a képen úgy látszódott) hanem kis repedés vagy mi, itt vannak a képek a "sérülés" nevű mappába [link]
Ez a kis sérűlés folyásolhat be valamit? Ha megvenném biztos vennék rá lencsevédőt. Ugyan úgy 95000ft-ért.
-
pergabb
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ez nálam is így nézett ki jelet esetben, 3 helyre másoltam be a kérdésem és 1 helyen kaptam rá választ, szerencsére több embertől

-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
pergabb
üzenetére
Ha nagyon fontos/sürgős témában kérek segítséget, akkor nálam is előfordult régebben, hogy több helyre beírtam...
Ha mostanában másnál találkozok ilyennel és nem tolakodó a dolog, akkor egyszerűen átsiklok felette. Szerintem nem egy akkora probléma, elvégre itt elég ritkán esik meg.Ahogy írtad is: vagy nem tud senki válaszolni rá vagy véletlenül átsiklik az ember a kérdező kommentje fölött. Arról meg nem is beszélve, hogy ha 1 ember válaszol, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy az a jó, amit ő mond. De ha 5-8-10 válasz szinte ugyanaz, akkor nagy eséllyel meg van oldva a probléma.
Én legalábbis nem szoktam 1 ember véleményére alapozni semmit. -
pergabb
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Elég, de mivel nem ismerem a fórumok mozgalmasságát és megesik, hogy egyes kérdések felett az éppen kommentelő emberek elsiklanak, ezért így biztosabb, remélem megérted
Mivel ma megyek vissza a cseredarabért ezért nem akarok több mint negyed milliót kidobni az ablakon, csak mert nem vagyok szakavatott a témában. -
pergabb
senior tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem.
Tegnap vásároltam egy canon 100mm f2,8 L is USM obit. Otthon elővettem és sajnálattal tapasztaltam, hogy belül olyan, mint ha hintőport szórtam volna rá. Gyorsan visszavittem az üzletbe ahol mondták aztarohad, ilyet sem láttak még. Rögtön felmerült bennem a kérdés, hogy az L-es üvegek nem külön, spéci eljárással, ellenőrzött körülmények között összerakott, majd utólag is tesztelt csodák elvileg?
Lekaptak a polcról egy kiállítási darabot ami állítólag cirka 3 hónapja figyel ott, azt is megnéztük, bár ez a jelenség nem volt fellelhető, de azért por az volt benne, még ha minimálisan is. Ismét elkerekedett a szemem, hogy ez az L-es minőség?
Soha nem volt L kategóriás obim, így ezen a téren nincsenek információim, de hálás lennék, ha esetleg írna vki, akinek van, mennyire normális ez a jelenség, hogy ezekbe az obikba is por megy, illetve nem tudom a képalkotásba milyen szinten zavarnak be.
Annyit még hozzátennék, hogy egyszerűen fény felé fordítva az üveget ás áttekintve rajta semmit sem lehetett látni, ellenben amikor a mobilom led lámpájával világítottam át rajta, akkor másik világ tárult fel
Az is lehet minden optika ilyen lenne, csak hétköznapi normális ember nem világít át rajta, nem tudom.
Szóval tényleg köszönöm, ha vki tudna nekem erre felelni. -
Byk01
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
110-ért már nagyon komoly patikát lehet venni

-
Hack3er
őstag
(#21398) Klemice : Akkor kezdek megnyugodni hogy nem gond, de azért vigyázok az objektívekre.
Kipróbáltam, valóban nem látszik a képen 1,2 be hajtott fekete cérna, de amikor már többe hajtom látszódik, ide a tálca sőrt

(#21400) .DLL : Majd megírom mire jutottam az üggyel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Temu
- Suzuki topik
- Renault, Dacia topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Autós topik
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- GARANCIÁS Nikon Z6 II + MB-N11 gyári portré markolat
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt hiszem hamarosan el kell mennem valami koncertre!
ezek alacsony izóval készültek meg egy hangyabokányit megdolgoztam őket 

vagy olyan ütést kapott, amit nem köszönt meg az obi. Amúgy ha a repedés, vagy lepattogzás kifelé kanyarodik, akkor ezek már nem fognak beljebb repedni.