Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colonel993
senior tag
Kezd kikristályosodni a dolog, amit eredetileg mondani akartam

-
imyourfriend
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Kínában készülnek na igen. Részemről objektívsapka, napellenző és kioldó elmegy ebayről. Esetleg még pár apróbb dolog mely ráér hogy megjöjjön. De már egy komolyabb váz mellett inkább hozzáteszek még pár Mátyást és megvárom míg összegyűlik eredetire a pénz. De szerintem embere válogatja amúgy, ki mire "esküszik".
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
Rengeteg esetben ugyanaz a kínai cucc kerül az itteni fotósboltok polcaira is, mint amit béjen megrendelhetsz, csak épp az árcédulára rákerül pluszban egy 0. Most nem konkrétan a bajonettre gondolok.
Az okfejtésedben az a baj, hogy már a középkat üvegek is megkapják a fém bajonettet. Most átfutottam az obiparkom, és még a 100k alatti Tamron lencséken is fém van.
De teljesen felesleges a felhajtás, mert ahogy már korábban írva volt, nincs gond a műanyag bajonettel sem. Azoknál pedig csak szívósabb egy akármilyen fém. Nyilván nem kell hegymászókötelet biztosítani vele, de azért egy 1 kilós objektívet még rá lehet bízni. -
Throme
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ma már szinte minden kínában készül. Annyi a különbség, hogy a brand cuccok a nappalos műszakban, az olcsó íbéjes cuccok pedig néhány éjszakásban....
Én pl nem tudom mi a különbség a 6 rugós infra távkioldó, és a 700 huf-os íbéjes közt...
Az akksikon is ott figyel a hologramos matrica...stb... -
schawo
titán
válasz
Colonel993
üzenetére
Igen, ezt hívják úgy, hogy nyafogás

-
Throme
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
"Igazából nem vagyok Kanyonos tehát nem érint..."
Látod, nekem csak ennyi volt a "bajom", hogy a nikonosokat az ilyen nem érinti.
Elfogadom, hogy neked nem opció, de attól még sokaknak az lehetne...(#18989) fattyu: +1

-
_seth_
veterán
-
Colonel993
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Pontosan ahogy mondod...
Van egy bizonyos pont, mikor a spóroláson túllép a minőség és a biztonság érzet faktora...
Félreértés ne történjen, imádom a csincsi cuccokat... pofátlan jó dolgokat tudnak kitalálni olyan áron amin már töröd a fejed, hogy ebben nekik mi a haszon.
De teszem azt, 100 mátyás környékén mászkáló árcédulájú obira nemigazán csattintanék kínai "kitudja milyen" bajonettet (és igen, van a Canikonnak ilyen obijai, de én már 50e HUF-tól elvárom, hogy nyomokban ne csak mogyorót de fémet is tartalmazzon a dolog)... vagy simán egyszerűen ha bemegyek egy Pentax üzletbe és kérek PENTAX fém bajonettet, akkor az Pentax minőség minimum és ahhoz tartozó Pentax garanciális feltételekkel.
Csájnából megrendeled a noname gyűrűt és vagy jó az obira vagy nem (általában jó) de, hogy aztán abban milyen mikrorepedés vagy anyaghúzódás van ami csak később derül ki... nah ez a rizikófaktor amit nem kockáztatok meg komolyabb összegű felszerelésnél.
Ha olcsó obiról van szó akkor kit érdekel, most is faragott M42 adapterem van a helioson (bár azt ha leejtem a bolygó reped félbe), de komolyabb dolgoknál ez egy nem kicsit fájópont.
Szerencsére Pentax vonalon még nem burjánzott el ez a műanyag mánia bajonett téren.Szeretés van meg minden, de a gyártók részéről ez akkor is valamilyen mód célzott támadás a júzerrel szemben, bízva, hogy leqrja az obiját és vesz másikat.<- ez a bajom
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
Neked most egész pontosan mi is a bajod?
Jössz azzal, hogy hűdejólenne, ha lehetne kapni fém bajonettet, és le lehetne cserélni.
Kiderült, hogy meg lehet ezt oldani.
Erre most az a baj, hogy nem Canon/Nikon boltban teheted ezt meg?
Gondolom fordítógyűrűt, adaptert, közgyűrűsort, aksit, markolatot, stbstb is a márkaboltban veszel súlyos ezresekért, tízezrekért ahelyett, hogy megrendelnéd pár száz forintért a netről.

-
imyourfriend
őstag
válasz
Colonel993
üzenetére
A 2-3-4 hetes megérkezési időről nem is beszélve. Az egy dolog hogy olcsó és kínában legyártják szó nélkül, csak szaréhugyé megvenni egy fém bajonettet.. hát lehet nem bíznám rá a feladatot és inkább megvenném a gyárit már egy 18-105-nél is, ahogy mondod.
-
Colonel993
senior tag
Igazából nem vagyok Kanyonos tehát nem érint...
De ha figyelembe veszem az obi méretét... árát, nameg amire való... akkor belefér a műanyag bajonett...
Igazából csak annyi, hogy ha rólam lenne szó én zsigerből azt mondanám, hogy NEMKELL,NEMJÓ, meg egyéb NyeNyeNyék.A bajonett cserés dolog;
Az Í-Béjen mit nem lehet kapni?
Tök jó, hogy ott minden megvan... mert a kínaiak mindent lealkotnak.
De azért ez kicsit más mint bemenni egy Canikon boltba és egy XY fém bajonettet kérnék... -köszönöm !...
Ez volna a szépséghibája a dolognak. -
fattyu
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
hány beletört bajonett hibát hallottunk?
Túl van ez spilázva szerintem. Nyilván jobb a fém. Kapsz egy extrém nagylátót kifejezetten elviselhető ÚJ bolti kiskeráron. Canontól.
szerintem akár abba is lehet hagyni a ríást... szerintem ez egy kifejezetten hiánypótló obi korrekt áron.
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
"Esetleg alternatíva az volna, hogy lehetne kapni utólag fém bajonettet és majd Te átszereled ha ingert érzel a műanyag leváltására."
Hát az annyira "volna", hogy van is.
Körbe kell nézni béjen. Többen is cserélték már a bajonettjüket. -
Colonel993
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Én rásütöttem, hogy szar Kínai... és jót röhögtünk kollégákkal... aztán odaadtam egy barátomnak megragasztva... ERSZOFTra még jó lesz.
Lényeg a lényeg, sok sok olyan dolog van amit nem érdemes leváltani a jólbevált módszerekről azért, hogy spóroljunk 0,2g-ot... ilyen ez a bajonettes szitu is; "legyen fém azt jólvan" manapság már az alut is "fröccsentik" talán kibírja a júzer a + 200Ft-os többletköltséget
Esetleg alternatíva az volna, hogy lehetne kapni utólag fém bajonettet és majd Te átszereled ha ingert érzel a műanyag leváltására.
-
Throme
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
Azért gyanítom egy esésnél, vagy odabakkerolásnál nem csak a bajonett miatt kell aggódni.
Azt nem vitatom, hogy a mechanikai behatásokra érzékenyebb a műanyag. -
fattyu
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
az gyártási hiba volt. két évig lőttem egy g30al... sok sok 45ös ment át rajta. télen is szabad lőtereken...
-
Colonel993
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Mikor majd egyik betekerésnél lepattan a bajonett sarka és a vázban rakoncátlankodik, vagy az utcán/házban/akárhol lekoccolja ember vagy egy fal az obi oldalát; ezt meghálálva elköszön a váztól és a padlón végez strapabírósági tesztet majd rájössz miért instant kötelező egy objektívre a fém bajonett...
Modern műanyag ide vagy oda, volt Éles hadi Afganisztánban is futott CQC Glock tokom, de a lightos magyar telet nem bírta, elridegült és egy kis feszítésnél kitört az oldalfala és majdnem elhagytam a pisztolyt.
Seggem a műanyagizálásba !
-
Throme
veterán
Én még nem tapasztaltam hátrányát a műanyag bajonettnek (18-105 ugye). Ha ezzel is hozzájárulnak a kisebb árhoz, akkor - szvsz - tegyék.
Egyre több obi jön ki ahol a nikon rendre drágább a canonnal összehasonlítva.
pl: n18-140/c18-135, n70-200 f4 / c70-200 f4 és most ez a nagylátó, ami igaz, hogy elmarad egy canon nagylátótól (fényerő, építési minőség...stb), de még is kedvező alternatíva. -
csimpekve
tag
válasz
Novics
üzenetére
Igen, de mint minden ember, aki valamennyire is megszállottja a hobbijának vagy a munkájának, próbálja a legtöbbet/legjobbat kihozni abból amit csinál. Mi akik itt témázgatunk ilyenek vagyunk többségében. Leginkább azért, mert látjuk a szebbnél szebb képeket és valami hasonlót akarunk alkotni, hogy megfeleljünk valamiféle elvárásnak a képeinkkel. Bresson szellemében fotózva a mai világban nem lőnénk egy értékelhető képet sem, mert életlen lenne, zajos, bemozdulna, stb. A perspektíva a kép megalkotása kissé a háttérbe szorult, és több szerepe lett a technikának. Sokszor eljátszom a gondolkolattal, hogy amíg megtanulok fotózni, elrejtem magam elől, vagy eladom az összes objektívem, és felteszek a croppos vázamra egy 35-ös fixet, hogy ne arra figyeljek, hogy ehhez a témához milyen obi is lenne jó, henm rá legyek kénszerítve, hogy oldjam meg azzal, ami van. Olyan lenne ez, mint ólommellényben futni... Na de itt ez tényleg off...
-
csimpekve
tag
A kitobi-dizájn-t úgy értettem, hogy elsőre nem tűnik minőségi darabnak, de ettől még lehet jó képe. Kb, mint a Canon 50 1.8 I és II. Az I használtan drágább vagy legalábbis hasonló áron mozog, mint a II újonan, mert a II építései minősége enyhén szólva low cost kategória, de a képminőséggel semmi gond nincs és épp emiatt népszerű. Ha így lesz a 10-18-al is, akkor nagy sikere lesz. De ha a képminőség kuka lesz az ára miatt így is borítékolható a népszerűsége, mivel biztosan sokan vannak, akik nem olvasnak tesztet, és csak azért használnak DSLR-t mert úgy hallották, hogy az jó, meg milyen menő, mert nagy és fekete. Ők nem nézegetnek tesztképeket, nem olvasnak teszteket, csak megveszik, mert a Canon logó nekik eleve elég garancia a minőségre. Aztán ha már megvan nem bogarásszák a képeket 100%-on, hogy mennyi a CA meg a torzítás, hol lágy és mekkora a peremsötétedés. Használják és örülnek a nagylátónak.
-
A Zéé
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
nem mondtam egy szóval se, hogy rossz a kitobi

-
A Zéé
addikt
válasz
Throme
üzenetére
hasonlókat gondolok én is. Megbocsájtanám neki a műanyag bajonettet, meg a kitobis felépítést, ha ugyanez kijönne Nikonra is. Feltéve ha hozza egy kitobi korrekt, de nem kiemelkedő képminőségét, torzítását, és társait, akkor én is elkezdenék egy ilyenre félrerakni.
Azért egy 10-18 + 18-55 + 55-250 végig stabis kitobi sor elég meggyőző tud lenni. Van olcsó alternatíva gyártón belül minden gyutávra, amit a kezdők általában előbb-utóbb birtokolni akarnak. -
Throme
veterán
válasz
csimpekve
üzenetére
Szerintem ez is volt a cél a tervezésnél. Olcsó obi. Örüljetek neki, hogy ilyen irányba (is) elmozdult a canon. Én is szeretnék ilyen áron nikon obit, természetesen kompromisszum készen. Ez egy alternatíva, aminek - feltételezem - a hobbi fotósok örülnek.
Végső soron Ti is, ahogy írod is, a használt piaci árat mérsékli. -
csimpekve
tag
Már-már kezdtem a fejem a falba verni
mert nemrég vettem használtan 110eFt-ért 10-22 USM-et. De a fotókat látva látom, hogy nem egy csapatban játszanak, gondolok itt elsősorban a műanyag bajonettre, meg a kitobikat idéző dizájnra. A 10-22 használtpiaci árát viszont biztosan letöri... -
_seth_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hmm, elég jó kis obi a kérdés csak az, hogy hozza is az eddig STM obik jóféle képminőségét is mert akkor elég tuti vétel lesz akár új árán is, használtan pedig főleg

-
.DLL
veterán
Ez full-fram-re való obi, ott tényleg echte nagylátószög, ha te ilyen látószöget keresel az APSC képméretű vázadra, akkor minimum 12mm-től induló objektívet kell szerezned.
Ha elég a 18mm, akkor jobban jársz ha 20-25-ért veszel egy 18-55 IS kitobit, képminősége bőven kiszolgálja a 400D-t és még nagyobb tartományod is lesz.
-
A Zéé
addikt
válasz
csimpekve
üzenetére
azért ez nem egy x akta... Feltette 2 helyen is, de itt előbb volt, mint te odaát válaszoltál rá... Sőt válaszok is előbb jöttek rá, mint tőled a másikban.
(#18965) Bodin
minden obira a fizikai méretek vannak ráírva, amit croppos vázon szorozni kell. FF-en a 18mm tényleg ultranagylátó már, de ez croppos szenzoron ugyanúgy 18x1,6mm. -
Bodin
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat. Az zavart meg, hogy a hirdetésben "full-frame szuper-nagylátó lencse" -t írtak. Azt hittem egy APS-C gépen a 18-35 így mást jelenthet.

További szép napot! -
gubisadam
aktív tag
Szia,
Sajnos (400D) is APS-C, vagyis a fúkusztávot szoroznod kell 1,6-al.
Ez esetben ez ~29mm körül lesz. (tehát mintha egy full-frame ~29mm-es lenne)Ha nagylátót akarsz, akkor lejebb kell menned.
10-18mm,10-22mm, 8-16mm. Ezek felelnek meg nagylátónak kis szenzoron.
De itt is szoroznod kell persze. (10*1,6=16mm) -
A Zéé
addikt
nem vagyok szakértő, csak okoskodó, de ha van akármilyen 18-55 obid, akkor pont ugyanazt a látószöget tudja, és képileg szerintem semmivel sem lesz jobb annál.
Az, hogy a manuálist meg tudnád-e szokni? Passz, full egyén függő. De ha nincs kitobid, én ennyi pénzért akkor is előbb vennék egy 18-55 IS-t, mint ezt. -
Bodin
senior tag
Sziasztok.
Kérném a hozzá értők segítségét. Egy nagylátó obit keresek, ezen akadt meg a szemem:
[Sigma 18-35 f3.5-4.5 Aspherical IF]
A kérdéseim a következők: A gépemen (Canon 400D) ez az obi hány fokos szöget tud 18mm-en kirajzolni? Kezdő létemre a manuális beállítást meg tudnám szokni a 400D keresőjében, vagy alapból minden 3. kép kuka lenne, és ez persze csak később derülne ki?A neten sajnos elég kevés infót találtam erről az obiról. Előre is köszönöm!
-
gubisadam
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Valóban, e-digital-ban is előrendelhető.
Németországban is 85k-re jön ki.tengerentúlon:
299$ (66k huf)azért a 66k-85k már nem elhanyagolható különbség!
Na majd meglátjuk hogy mit produkál teszten, aztán lesz ami lesz...
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
azt lehet tudni hogy mikor jelenik meg a Canon EF-S 10-18 IS STM
Tudnék hozni USA--ból, gondolom olcsóbban mint majd itthon.Illetve, ha ott veszem meg, akkor bukom a garanciát az unión, Magyarországon belül?
-
kilozsul
aktív tag
válasz
bagaba1
üzenetére
Pont ugyanezen a dolgon kattogok, csak nem FF megközelítésben: Egy 50mm 1.8 mellé kell majd a következő obi és a 85 vs 105 között nem tudok dönteni, és engem EZ A CIKK bizonytalanított el...
vagy veregessen valaki vállon, hogy a 85mm 1.8 bőven lefedi a portrézást akkor is ha csak arcról van szó (és nem ebből élek azért)

-
.DLL
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
Én azért nehezen tartom összehasonlíthatónak, persze rajzolat, vignett, CA, stb adatok, képek vannak a neten, de szerintem kicsit más a célközönség, mindkettő jó, az viszont, hogy inkább tartományra, vagy inkább konstans nagy(obb) fényerőre van szükséged, az jobban eldönti a kérdést.
-
_seth_
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
Jó az a tamron (gondolom a non VC-re gondolsz mivel az a sláger belőle
) de a canon jobb szerintem minden tartományban, cserébe több mint 2x annyiba is kerül viszont lentebbről kezd és a vége is nagyobb, tuti kis objektív az a 15-85.
Összehasonlítás -
zserbox
őstag
canon 15-85-el van valakinek tapasztalata?
képminőségben hogy viszonyulhat egy tamron 17-50 2.8hoz? -
válasz
bagaba1
üzenetére
85-ösöm van, de olvasgattam sokat ugyanebben a témában. arra jutottam, hogy tökmindegy, de a 85 kicsit olcsóbb és gyakoribb is.
nálam annyi szólt még a 85 mellett, hogy az közelebb áll a cropos vázon 50 mm-hez, de tényleg nem nagy a különbség. lilulást nem láttam a képeken
-
98bja
senior tag
Van egy D5100-am a 18-55-ös kitobival. Szeretnék venni egy teleobit körülbelül 100 ezer forintért.
Kinéztem a Nikkor 55-300-at és a Sigma 70-300-at.
A sigma jóval olcsóbb, de vajon megéri a felárat a Nikkor?
Vagy valami más alternatívát is szívesen fogadok. -
-
bagaba1
tag
sziasztok
Jelenleg még 20D-vel fotózom, de hamarosan tervezem a váltást FF-re. Mi a véleményetek 85 f1.8, 100 f2 összehasonlításban? Portrézásra használnám, fényerő fontos, árban viszont szeretnék 100e alatt maradni(értelemszerűen használtban gondolkodom). 85 elég kedvelt obi, gyakran bukkan fel használtan is, viszont 50 1.8 mellett nem tűnik túl nagy lépésnek, ezért is gondolkodom a 100 mm-en. Utóbbi elég ritka, csak 100 2.8 macrot látok mindig, viszont a fényerő fontosabb lenne számomra mint a közelpont. FF váltás esetén természetesen jelentősen változna a képkivágás is, és mivel a 20D ára elég alacsony, ezért maradhatna is mindkettő telézni, FF-en viszont ugyanúgy meglenne 100 és 50 is.
más: Canon, Sigma, Tamron 17-50 f2.8 obik használhatók fullframe-en, vagy csak APS-C szenzoros vázra tehetők fel?
-
LOL
A fordított kitobi munkatávolsága kb. 3cm. Azzal én lepkét, legyet, szöcskét, méhet, virágot, élettelen tárgyakat, stb. makrózok.
Kis gyútávval is lehet, csak másképp. Próbáld ki Türelem nem árt.@Colonel993 : Na, azért nem mindegy, mennyire rekeszelve, és mennyire éles. Meg egyéb hibák. A Canon 75-300 f8 körül is tud brutál CA-t nyomni, ha akar (meg ha sok a fény), nyitva meg még rosszabb.
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok skacok!
Korábban eldöntöttem, hogy a D5100 mellé egy nikon 55-200-as obira ruházok be a 18-55 kit, és egy fix 35/1,8 mellé. De mostanság elég sokat jut csöpp eszembe, amit olvastam az 55-300-ról...nevezetesen, hogy "70-200 között tűéles képe van..." ezért talán jobban megéri ráadásul van +100 hozzá igaz az már elég átlagos. Elkezdtem gondolkodást színlelni, és arra jutottam, hogy csak jobb kell legyen akkor...?! Szerintetek is így van? Megéri a többlet zsetont?......vagy hagyjam a gondolkodást másra.

Üdv:bogyó!
-
fattyu
veterán
ezt olvastad. és így adsz tanácsot valakinek? nulla tapasztalattal.

nyilván nem mindegy mi. szitakötőt délben 5 centire nem lehet megközelíteni nyilván. vannak dolgok amiket viszont bőven igen egyéb repülő szarokat ha lassan mozogsz simán meg lehet közelíteni, jellemzően nem zsákmány hanem ragadozó állatok meg kevésbé is parásak tehát sokkal jobban tolerálják a mozgást. pókok pl.
de tényleg nem értem hogy miért kell nulla hozzáértéssel eszet osztani.
-
-
faki_
senior tag
válasz
andris1602
üzenetére
Nem ismerem, de erősen szubjektív véleményem, hogy nem vennék 50mm-es makróobit annyiért vagy közel annyiért, amennyiért 100mm-est is kapni. Ha makró a cél, ezzel csak virág vagy fagyott rovar fog menni.

-
faki_
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A bázistáv ugyanaz, de a Pentax vázon egy bajonett van, az M42-es obikon meg egy menet. Az adapter ezt a kettőt hozza össze és pontosan a vázba kell süllyednie, hogy legyen végtelen (ezért a kulcs is a kiszedéshez). A peremesek könnyen kiszedhetők kézzel, de a perem vastagsága miatt nő a bázistáv, akkor nincs végtelen.
-
andris1602
aktív tag
Erre esetleg valaki

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Sok ebay-s hirdetésnél olvasni,hogy " pentax m42" ez hogy van akkor? :-)
-
andris1602
aktív tag
Már egyszer leírtam a Pentaxos topicba, hogy hogy jártam egy ilyen adapterrel.. A lényeg, lehetőleg ne kínai legyen, és patent módon fog menni.
nem kell aggódni.
Üdv -
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Colonel993
üzenetére
Thanks.

-
válasz
_seth_
üzenetére
nem szólok semmit, az enyémet 1500 forintért vettem. kereskedésben... többet ért a k átalakító, amivel használtam
és az se volt rossz állapotban(mondjuk az átalakító is érdekes volt, anno 4-ért vettem, gyári pentax. amihez nem kell kiszedőkulcs, nem szorul a vázba, szóval pont olyan, amilyennek lennie kell. amikor már nem kellett, 5ért hirdettem meg, és fél órán belül volt rá vevő)
-
Colonel993
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem köllene itt üzletelnem...
Kérlek nézz rá a profilomra és a hirdetett cuccaimra

[link] -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Colonel993
üzenetére
Mennyiért árulod a tükrös obit?
-
Colonel993
senior tag
válasz
kilozsul
üzenetére
Nem csak fényerőt ront...
Telekonverter torzít is nem keveset.... él mentén nyal.Anno volt próbálkozásom OCCÓ "távcső" építésre Fix 400mm-es 3.5-ös manuál obi + HOYA 2X Telekonverter
F4-5-5.6 körül volt "használható" de él mentén cefetül nyalt plusz CA, és akkor még a légköri viszonyok is számítanak.
Tovább rekeszelve meg már degradálódott a képminőség, CA csökkent valamennyit.Eladtam a telekonvertert, obit meg használtam magában mert überFacca volt.
(Helyette van most Samyang 800mm F8, csak a légköri viszonyok számítanak neki, olcsó FUN-nak jó volt... most épp eladóban van
)Telekonverterben inkább ajánlom az 1.4X -est... az még használható kompromisszumok nélkül.
-
-
kilozsul
aktív tag
Fix 50mm-es obi alá lehet közgyűrűt tenni úgy, hogy 80-110mm közé tolja ki? Ha igen, milyet ajánlanátok (nikon), illetve mik lesznek a hátrányai? Előre is köszi!

-
Mr.Csizmás
titán
szűrős off kérdés: olcsón, jót, honnan?

-
csimpekve
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Még nem kérdeztem, de azon gondolkodom, hogy ha leragasztom az érintkezőket, tehát ideiglenesen nem chipessé alakítom az adaptert, akkor tudom használni?
-
csimpekve
tag
Ha már a Heliosnál tartunk: Megnyertem a vaterán egy zenit gépet, 44M 58/2 Heliossal. Van fordítóm EOS-ra, de nem tudom használni, mert néhány pillanatig jó, és utána folyamatosan kommunikációs hibát ír ki, valamint az OVF-ben az információs sor fényereje ingadozik. Nem kísérleteztem vele tovább, nehogy tönkretegye a vázat.. A fordító elvileg (az eladó állítása szerint) jó a 650D-re, de nekem úgy látszik nincs szerencsém

-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Canon 40D-n jó ideje gyűrök egy SIGMA 17-70-es objektívet. (még nem a HSM-es)
Ezt szeretném lecserélni egy általános obejktívre, ami legalább 17mm-től indul és valamivel tovább tart 70 mm-nél.
Kérlek adjatok tanácsot, mire érdemes váltani!
Lehet Canon, de más márka is.
A Sigmával közepesen voltam elégedett: zajos, közepesen gyors és F5,6 alatt lágyan rajzol.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mert nemrég vettem használtan 110eFt-ért 10-22 USM-et. De a fotókat látva látom, hogy nem egy csapatban játszanak, gondolok itt elsősorban a műanyag bajonettre, meg a kitobikat idéző dizájnra. A 10-22 használtpiaci árát viszont biztosan letöri...

Tényleg kiérdemled a szakértő rangot: egy röpke kétsoros kommentben helyesírást is oktatsz, valamint felszerelésre adsz tuti tippet