- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
imyourfriend #19196 üzenetére
-
Colonel993
senior tag
Jupiter -9 -es obiról van valakinek tapasztalata?
Gondolkodtam egy ilyen üvegen, mert 85mm meg EFKETTŐ de nem néz ki élesnek tágon, illetve a korához illő nem kiforrott felületkezelés miatt erősen becsillan. illetve erős szórt fényben alapjáraton fátyolos.
Melyik a legtágabb rekesze amin éles és úgy jó kontrasztra is?
A Bokeh nagyon fontos számomra, embert FOTÓZOK vele. -
fattyu
veterán
válasz
imyourfriend #19196 üzenetére
Lol ez jó. csinálok ilyet valamelyik ugrósamból
-
fattyu
veterán
válasz
Colonel993 #19193 üzenetére
nikonra ne már basszus.
az a nincs végtelen az obija válogatja hogy mennyire nincs. de 2 méter max táv még portrénál is lehet gond....
De ha arra épp elég is... ennyire célszerszám obi egy értelmezhető létezik azt meg mpe65nek hívják. Nem egy ratyi 50est ami csak két méterig tud fókuszálni.
-
hamilcar
csendes tag
válasz
Colonel993 #19193 üzenetére
Egyre inkább én is úgy érzem, hogy mindhárom kellene, valóban a sorrend lesz, lenne a kérdés. Lehet egyenlőre a két fixre ruházok be, majd a 24-105-ös, addig meg marad a 16-85-ösöm, ezt meg beszámíttatnám a cserébe:-))
-
Colonel993
senior tag
Valahogy én jobb szeretem a manuál obikat mint a "nem SDM" meghajtást.
De persze kinek, hogy.
Nikonéknál tény, hogy árban nagyon rongyrázás van... persze minőségre is letesznek az asztalra nem keveset.
De még így 2014-ben is van pár korábbi manuál üveg amivel csak nagyon drága Vellanyos társaik tudják csak felvenni a versenyt.Én meg Pentax téren is a lustaságom/kényelmességem elé helyezem az ár/arány faktort.
Pl.: ha ratyi az AF meghajtása, akkor nem adok ki érte pénzt... használom a kezem fókuszra;
csöndes, pontos,gyors...
De a felvázolt 3 variáns kb kötelező portrézásra, tehát nem is azon kell vacillálni, hogy kell-e hanem, hogy melyik hamarabb
és ezen sorrend alapján bevásárolni őket.
-
Cassidey
senior tag
válasz
Colonel993 #19190 üzenetére
Azért az ember nem dolgozik mar manuallal manapság ha nem muszáj.
-
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #19190 üzenetére
nincs végtelen, de azért az a kb 2-3 méter, amennyire ellát mondjuk m42-es 50mm körüli obi se igazán elég szerintem. Amúgy a kolléga úgy veszem észre nem a legolcsóbb szettet akarja összehozni (mert akkor a régebbi AF és AF-D obikat nézné a D90-re), hanem a kvázi legjobbat, sőt ki is jelentette, hogy az 50/1.8 G biztos pont. Szóval továbbra se látom miért kell manuál 50-est ajánlgatni neki, de ez legyen az én bajom
-
Colonel993
senior tag
Kicsit lemaradtam, de közbeszólok
Tény és való, hogy Nikonéknál másképp megy minden és a bázistávolság se ad rugalmasságot az adapterezgetés terén.
Ellenben portrézni akar, emiatt tök8, hogy nincs végtelen... és vehet rá szovjet objektívet is... üzemelni fog.
Árban meg beljebb vagyunk, anyagminőségre meg szerintem nem kell részletezni a mostani VS rendszerváltás (vagy épp ezredforduló előtt) gyártású objektívek terén.Súly sem lehet kompromisszum, lévén portrézni akar... nem kell 200 vagy 300mm -es VASszörnyet cipelni.
-
válasz
zastarovie #19180 üzenetére
Mi van? "full Canon"??? Mert a másikat ki a t..öm csinálta volna?
Mindkettő ugyanaz az objektív, csak az "OEM" valószínűleg kitből lett bontva, így nincs hozzá doboz. A garancia gáz "csak".
"A terméket a hivatalos Canon garanciális feltételeivel árusítjuk." Ez egy szemét megfogalmazás, hiszen gondolom semmi mást nem jelent, minthogy nincs rá, csak bolti garancia.(#19183) rszp
CA tanulmányozására kiválóak. Ha makrózni akarsz, akkor Raynox. -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Az ilyen előtétek jók valamire?
FZ200-hoz venném.
Esetleg tudtok valami más fajtát ajánlani?Köszönöm.
-
hamilcar
csendes tag
válasz
Colonel993 #19176 üzenetére
Igen, a végén még tényleg mind a három kellene, mindegyiknek van előnye a másikkal szemben ezért is nehéz a döntés.
-
zastarovie
csendes tag
Sziasztok!
Akarok venni egy Canon 18-135 objektívet. Most azon vacillálok, hogy az OEM-et vegyem-e, vagy a full Canont?
Van közte 10-15 Ft.http://www.220volt.hu/Canon+EF-S+18-135mm+f+3.5-5.6+IS+STM
http://www.220volt.hu/Canon+EF-S+18-135mm+f+3.5-5.6+IS+STM+OEMMind a kettőre jár a 2 év garancia.
Ti mit javasoltok? -
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #19176 üzenetére
de az ugye megvan, hogy Nikonra kért tanácsot, amivel kb drágább manuálozni, mint AF obival fotózni?
szerk: inkább úgy mondom, hogy nem éri meg. Nikonon nincs m42-zés, meg akármilyen ebayról túrt random bajonettes 50-es obi. Vannak a jóféle régi Nikkorok, amik majdnem annyiba fájnak ,mint egy AF-D-s 50/1.8.
-
Colonel993
senior tag
válasz
hamilcar #19174 üzenetére
Szerintem neked 3 obi fog kelleni
A Sigma ezen példánya nagyon jó arra amire Te akarod használni, de nem fényerős.
A 85mm 1.8 -ast viszont meg gondolom nem kell leírni miért Istencsászáraz 50mm -es lencsében Manuál üveget tanácsolnék, itt spórolhatsz... és amire használod arra tökéletesen megfelel... ne fizess súlyos tízezreket az Autofókuszra.
-
hamilcar
csendes tag
Sziasztok!
Obicsere előtt állok és lenne egy két kérdésem. Nikon D90-es gépemhez per pillanat egy Nikon 16-85/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR obit használok az esetek 90%-ban. Elsősorban portrét, glamourt, aktot fotózom. Szóval azon gondolkodom, hogy lecserélném az obim és kettőt vennék helyette. Az egyik az biztos, hogy a Nikon AF-S 50mm f/1.8G lesz a másikban kicsit tanácstalan vagyok: kettőben gondolkodom: 1, [I]Sigma AF 24-105mm f/4.0 A DG OS HSM Art 2, Nikon AF-S 85mm f/1.8 G Az első mellett szólna, hogy zoom és ezt szoktam meg a korábbi obim miatt, a második mellett a nagyobb fényerő. Véleményetek, esetleg tapasztalat ez utóbbi két obiról?
-
torzo
őstag
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Megjött ma a Tamron 70-300 DI VC USD ( Nikon) objektív.......hát köszönöm skacok, hogy ezt ajánlottátok, mert ez nekem első pár kép után nagyon úgy tűnik, hogy besz@rás.... Azt, hogy én kézből 300-on 1/15 el is ki tudok tartani egy képet, nos azt álmomban nem hittem volna. Azért még sok képet el kell lőni a végkövetkeztetésig, de ez így elsőre "nem kicsit" komoly számomra.......a Vc az egy csoda.....az auto fókusz szerintem gyors, és vajon milyen lehet egy 600 ezres obi mondjuk?! El képzelni sem merem....
No még egyszer köszi skacok....Üdv: Bogyó!
-
ebayer
tag
válasz
Colonel993 #19165 üzenetére
Kicsit valóban többe kerül (bár nem drasztikusan), mint a 44-2. Ezért is kérdeztem, hátha valaki próbálta már, mert egy szimpla mintaképből messzemenő következtetést nem lehet levonni, hiszen a képkészítés elég összetett dolog.
-
_seth_
veterán
Canon EF-S 18-135 IS obinak sikeresen kitakarítottam a frontlencse és az alatti részét. Kissé poros volt bár a képeken nem látszódótt de engem zavart.
A frontlencse körül lévő feliratos műanyag gyűrűt kell lehúzni és alatta ott is a 3 csavar és pici alátét ami a frontlencsét rögzíti. A csavarok kicsavarása után még el kell fordítani a lencsét addig amíg ki nem jön a helyéről. Nekem a csavarok helyei jelölve voltak az objektíven így nem kellett jelölnöm külön. Kivéve minden szépen le lehet takarítani én lenspent használtam csak. Vissza pedig ugyanez a sorrrend csak fordítva, a végeredmény pedig a teljesen por és koszmentes obiA csavarokhoz nem árt műszerész csavarhúzó mert nagyon pici a fejük.
-
ebayer
tag
Sziasztok!
Használ(t) valaki közületek Helios-81N objektívet? A teszt igencsak jó dolgokat ír róla, de kíváncsi lennék a személyes tapasztalatokra. -
zgospel
őstag
válasz
szarnyalosas #19161 üzenetére
mivel még nem volt sok időm próbálgatni, ezért elképzelhető, hogy hosszútávon megváltozik a véleményem (remélem nem így lesz). de igen, jelenleg nyugodtan ajánlom, de vétel előtt a fókuszt próbáld ki alaposan.
a stabis kérdésre nem igazán tudok válaszolni. nekem nem hiányzik, sosem hiányzott, előnyben részesítem a nagy fényerőt a stabival szemben. ezt neked kell eldöntened. pár hozzászólással korábban egyébként pont erről ment a téma, ráadásul pont 70-200-ak kapcsán, szerintem olvass vissza egy kicsit.
egyébként is az f2.8 egy full-frame vázon már elég jó, pláne ha a váz bírja a magasabb iso értékeket is.
attól függ mire kell, mit akarsz vele fotózni? csak úgy általánosságban kell egy mindenes? sport? portré?croppos vázra kell 24 alá még valami igen, ff-re már nem biztos, de azt majd te tudod, hogy hiányzik-e vagy sem.
-
Axel100
tag
válasz
szarnyalosas #19161 üzenetére
Stabi hiány nagyon zavaró,bár én megtudok nélküle élni!Fókuszálásról annyit, hogy borzalom, lassú is és nem pontos!Viszont az előnye hogy szépen rajzol az biztos!
-
szarnyalosas
tag
válasz
zgospel #19160 üzenetére
Értelek!
Akkor ez azt jelenti, hogy nyugodt szível ajánlod ?
Be fog zavarni az, hogy ez az obi nem stabilizátoros, őszintén kicsit ettől félek, emiatt vacillálok ?
S gondoltam arra is, hogy akkor a közöket kijátszanám: 15 - 24 és 24 - 70 mm kozott ez meg vinne a telét szépen!
-
zgospel
őstag
válasz
szarnyalosas #19159 üzenetére
bár még csak friss tulajdonosa vagyok egy ilyennek, Canonon, azért pár dolog már kiderült.
a fókusza hangos és valamivel lassabb, mint a Canon USM-je (nem tudom Nikonnál mi az USM megfelelője) de a sebességével szerintem nincs gond egyébként.az AF és MF közti váltás a fókuszgyűrű előre- illetve hátrakattintásával történik, az MF-re váltás néha nehézkes mert ha nem pont úgy áll a mechanika a gyűrű alatt akkor nem kattan át teljesen és kicsit megakad. nem valami jó megoldás, de együtt lehet vele élni.
nagyon éles, szépen rajzol, full framen is kiváló. ja és ami nem elhanyagolandó hogy nyitott rekeszen is nagyon rendben van a képe.
vásárlás előtt én azt olvastam hogy a fókusza könnyen téveszt. valószínűleg egy jó darabot foghattam ki, mert én ezt nem tapasztaltam, nyitott rekeszen kevés fényben sem.
amiről még nem tudok beszámolni az a macro jelző a nevében. lehet hogy ez kimerül annyiban hogy nagyon éles képet ad. nem tudom. kb 1 méter lehet a közelpontja, de nincs lehetőségem összehasonlítani más kifejezetten macro objektívekkel vagy más 70-200-akkal, hogy most ez mennyire macro vagy mennyire nem macro...
rövidtávon számomra ennyi derült ki, hosszútávon meg majd meglátjuk.
-
szarnyalosas
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ilyen: Tamron AF-S SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO obiektivet venni.
Kérdésem az lenne, hogy kinek mi a véleménye?
Valaki használja-e mindennaposan, ez az objektív egy dx vázra fog felkerülni majd tervbe van egy uj váz Fx vevése.
Várom akár Pm-ben is a levelet!
-
zserbox
őstag
a canon 10-22-nél jobb képminőséget ad egy tokina 11-16 2.8(nem a II verzió) azonos rekeszen?
mert volt egy canon 10-22-m, de enyhén szólva nem voltam elégedett a képminőségével.
teszteket olvastam már, személyes tapasztalatra lennék kiváncsi -
Damage
senior tag
válasz
_seth_ #19150 üzenetére
Most hétvégén fényképeztem focit (Fradi, UTE, Vasas stb.). Igaz, hogy U9-10-11-12 csapatok voltak!
Amennyiben gondolod tehetek fel 1-2 képet, hogy lásd a különbséget (70-200 F4 IS-t használok). Ismerősöm 55-250 IS I-gyel készített pár képet ugyanakkor. Szerintem könnyedén észrevehető, hogy melyik melyikkel készült. Nem csak képminőségben jobb, de fókusz sebességben is, ami focinál nem hátrány.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Cassidey #19149 üzenetére
Akkor Te pont a másik véglet vagy igények szempontjából. Én 17-200mm között "élek" s azt 3 zoommal fedem le. Gondolkoztam már fix soron én is, de akkor fotózás helyett cserélgetnék állandóan. Kivétel portrézásnál ill. stúdióban. Nekem a fix 2.8 és az usm ami kell, semmi más.
-
_seth_
veterán
válasz
Cassidey #19149 üzenetére
Ezeket a képeket egy mezei 55-250 IS II-es obival készítettem + egy mezei 600D. A legutolsó készült csak 18-135 IS obival. Amin Dzsudzsák szögletnél van az erőteljesen kivágott kép, a többi mérsékelten vagy eredeti méret. Jah, a képek a nézőtérről készültek nem a pálya mellől, bár a nézőtér első sorából az egyik sarokban.
Ezt a szintet csak hozná már egy F4 IS is, remélem
-
Cassidey
senior tag
válasz
Surfym@n #19148 üzenetére
Én ezért használok fixeket.
1.2, 1.2, 2. De nem fotózok úgy, hogy tele kelljen beltérben (például sportfotók stadionban vagy ilyesmi), ha beltér az lakás, ahova egy 70-200 elég vicces lenne.
De gondolom egy általános felhasználás másnál is hasonló, portrék, kirándulás stb. Nem tudom mit vennék, ha nagyon kellene a 2.8, de a simát biztosan nem, lágy, túl nagy és nehéz az én ízlésemnek.
Stabi nélkül baromi nehéz kitartani nekem.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Cassidey #19144 üzenetére
Erről a 2.8-4 dologról mindig az jut eszembe, hogy az ember napi alvásigénye: még öt perc
Ennek megfelelően a fotós "fényigénye" mindig +1 FÉÉn nem tudom hányszor, de szinte mindig arra emlékszem, hogy beltérben sokszor a 2.8 volt a végső választás, s örültem hogy a hátsó tárcsa nem állt meg a 4-es számnál...
Ezek után már csak az jár a fejemben hogy mikor lesz már sigma 24-70/2 kint piacon
-
zastarovie
csendes tag
A Canon 18-135 objektívet szerintetek egy bajonettel át lehet alakítani makrová, vagy ahhoz egy komolyabb teleobjektív kellene? Egyáltalán képes olyan minőségű makró fotokat csinálni, hogy érdemes legyen beruházni egy bajonettbe?
Ha igen, akkor tudnátok ajánlani hozzá egy ilyen bajonettet?
-
Cassidey
senior tag
válasz
imyourfriend #19143 üzenetére
Nem ezt mondtam.
Ne legyen perdöntő, hogy f/4-en van olyan mint a másik, ha 2.8-on is akarod használni. Akkor 2.8 is legyen nagyon jó.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Cassidey #19135 üzenetére
Ezt az *** nemis tudom mit honnan vetted, hogy ha kell a 2.8-as üveg akkor ne rekeszelje? 2.8 stabis üvegem van de használom 4.5-6.3-on is, ahogy a téma megkívánja. ~1,4kg de az esetek túlnyomó részében nálam van.. Ráadásul a vázam megengedi az f/4VR-es üveget is mert van benne iso tartalék, de mégis ilyen van.
[link] Fogalmam sincs hogyan jutottunk el ezen hozzászólástól ide..
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
JohnyBlue #19133 üzenetére
Részben igazad van, de 2.8-ast sport fotózáshoz vesznek az emberek, gyengébb fényviszonyok mellé...ezzel azért ritkán portréznak.. és rekeszelik le...szinte csak 2.8-n használják...ráadásul stúdióba szinte ki sincs használva teljesítménye pl: gyűrűs típusú USM AF-motorja ...stúdióba minek?
-
ccs2929
senior tag
válasz
Levente75 #19139 üzenetére
Tehát, akkor van a gépre mondjuk 120, obira meg plusz 100e ft-od, Mert így akkor jó esetben meg is tudod venni a hozzávaló obival együtt.
A Sonyhoz ragaszkodsz amúgy!? Csak azért kérdem, mert ennél olcsóbban is ki lehet jönni, mondjuk egy Olympus E-Pl5 duplakites kombóval, ami szintén egy ajánlott típus, de ez inkább a milyen cserélhető obis topicba való, ott többen tudnak tanácsot adni -
ccs2929
senior tag
válasz
kilozsul #19123 üzenetére
A vázat beteszed rekeszelőválasztós módba A, vagy Av, az obin állítod a rekeszt, a gép intézi a fénymérést, és az adott fénymennyiséghez, meg az általad az obin választott rekeszhez beállítja a zársebességet, neked csak az expógombot kell nyomnod. Nem nagy ördöngőség.
-
Levente75
aktív tag
válasz
ccs2929 #19137 üzenetére
Szia!
Ez a gép már lement 120eFT-ra. (2-3 hete még 145eFt körül mozgott) objektívre 100eFt gondoltam. De ha van olcsóbb elfogadható, használható minőségű változat akkor azon javaslatra is fogékony vagyok. Olyat szeretnék amivel elégedett leszek és nem esek bele abba a hibába, hogy 1 hónap múlva cserélni kelljen, és keresgessek új objektívet. Ezért próbálok először körbe érdeklődni.Tudom nehéz tanácsot adni, mondjuk azt hogy egy optimális megoldást szeretnék egy kezdő számára.
-
ccs2929
senior tag
válasz
Levente75 #19136 üzenetére
Szia!
Igen létezik, de ezt a verziót szerintem rögtön ki is zárod, miután megnézed az adaptert
Ennyiért kapsz egy e-mountos 55-210-es obit is.
Ha ez a gép/elég korrektnek mondanám ezt a gépet, de majd rámcáfolnak/, és teleobi, de nem akarsz ennyit költeni, akkor egy m42-es adaptert javaslok, és egy régi m42-es tele obit, viszont ezzel nem lesz automata fókuszod, tehát ez a verzió kissé macerásabb, de fényévekkel olcsóbb megoldás, és a gép,amit kinéztél rendelkezik többféle fókuszsegéd módszerrel, pl. élőképbe nagyítás, focus peaking/ebben a Sony a legjobb állítólag/.... Tehát Sony Nex adapter+ a kívánt obi, meg lehet még egy Carl Zeiss teleobival is mondjuk 30-35e ft-ból.
Jah, és keretet nem írtál mennyit szánsz cakk pakk a gépre+a telére, ez még sokat segíthet a "tanácsadóknak"
szerk. bocs, tévedtem, egy 180-as Zeiss-t inkább 50e körül mérik, ahogy hirtelen rákerestem.Üdv.
-
Levente75
aktív tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni!
Kinéztem egy MILC gépet magamnak Sony alpha ilce-5000, amely E bajonett-es objektívvel kapható.
Viszont szeretnék hozzá egy zoom objektívet pl ilyet : http://www.digitcam.hu/Zoom-teleobjektiv/Sony-SAL-55300-DT-55-300mm-f-4-5-5-6-SAM-zoomobjektiv-24616-p24616.html ami sajnos A bajonettes.Kérdésem az lenne, hogy létezik e olyan gyűrű amivel a készüléket és az objektívet össze tudom kapcsolni, illetve érdemes e vele szórakozni, vagy nézzek hozzá E bajonettes objektívet?
Tanácsot javaslatot szívesen fogadok, mivel nagyon kezdő szinten vagyok és eddig csak automata géppel fotóztam. Most szeretnék kicsit jobban belekóstolni a fotózásba.
(Tükörreflexes gépet azért nem szeretnék, mert kerékpározásnál, egyéb túrák során plusz súly, kényelmetlen)
Segítséget előre is köszönöm
-
Cassidey
senior tag
válasz
JohnyBlue #19133 üzenetére
Ha a 2.8 mellett dönt az ember, akkor ne rekeszelje.
Fél kilóval nehezebb, nincs IS, ha elég az f/4 egyértelműen nyer az f/4 IS. Ha meg 2.8 kell, akkor kell, és tökmindegy milyen lenne rekeszelve. Az f/4 IS viszonylag kompakt és könnyű, tökéletes portrézáshoz meg turistáskodáshoz, az IS pedig tényleg sokat fog. Nagy előnye egyébként, h egész alakost és közeli portrét is gyorsan lehet lőni vele, meg rohangáló gyerekekhez is szuper. És gyönyörűen mos.
A 2.8-at azért meggondolja az ember hova cipelje magával szerintem.
-
zastarovie
csendes tag
válasz
Alx.Mercer #19130 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Azért nem akarok 55-250-es objektívet, mert akkor megint cserélgetnem kell. Egyelőre ez a 135-ös tele megfelel nekem.
Viszont tudnál/tudnátok ajánlani hozzá egy makró bajonettet?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
WhiteWalker #19132 üzenetére
Há de ha a 2.8 as üveget F4 re rekeszeled ? Még akkor is ilyen nagy az előnye a F4 es telének?
-
zgospel
őstag
válasz
WhiteWalker #19128 üzenetére
mondjuk az f2.8 szebben mos mint az f4-es, portrénál.
de nem vagyok benne biztos, hogy kifejezetten portrézni 70-200-at vesz valaki, és nincs-e mondjuk egy 85-ös a táskájában, amivel azt megoldja. (most csak mondtam egy példát)azért árulta egy forma a 24-70 f4 IS-ét mert 24-70 f2.8-ra cserélte, csak azért, mert utóbbi szebben mos a nagyobb fényerő miatt, ellenben IS-re nincs szüksége.
egyébként szerintem az sem mindegy, hogy milyen vázon használod. gondolok itt arra hogy iso 3200 fölé már nem tudod csavarni, mert marha zajos. ott pl az f4 tuti nagyon kevés lesz. de ha tekerheted bőven mert 6400-on épphogy csak elkezdett zajosodni, akkor az megint egy más felállás.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
zastarovie #19127 üzenetére
A 600D-vel az STM változat minden képességét nem tudod majd kihasználni (ahhoz vagy hibrid szenzor kell, vagy a 70D Dual Pixel AF-a), de a lényegesebbeket igen: szinte hangtalan, gyors, pontos, nem fordul el a front lencse, manuálisan ráállíthatsz az AF-re.
Egyedül élőképes módban és videónál nem fogod tudni élvezni a gyorsabb fókuszt és a sima fókuszátmeneteket. (magyarul élőképnél kb ugyanolyan lesz, mint a nem STM változat)Képminőségben simán veri az elődjét és a 18-55 IS II-t is! Szerintem a 15-85-nél is jobb.
Ha a 135mm kevés, akkor ott van még az 55-250 STM, ami képminőségben úgy tudom, hogy megdöbbentően jóra sikerült!
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
_seth_ #19113 üzenetére
Azért az tisztázzuk hogy az f4 az portré objektív , míg az f2.8 sport obi...persze az előbbivel is lehet sportot lőni és az utóbbival is lehet portrézni , csak az f4-sel meg leszel lőve egy csarnokba , viszont éles képet rajzol portrénál...
A felhasználási terület nem mindegy -
zastarovie
csendes tag
válasz
Alx.Mercer #19125 üzenetére
Köszi!
Igen, a link a 18-135-ös objektívre mutat, csak kicsit béna vagyok.
Csak még két kérdés.
- Megér az STM motor +20ezret?
- összevetve a 18-55 IS II objektívvel, csinál olyan jó képeket a 18-135-os objektív? -
Colonel993
senior tag
válasz
kilozsul #19123 üzenetére
Nem tudsz vázon blendét állítani... lévén nincs elektromos kapcsolat, egy kérdőjelet kapsz vagy semmit az adatmezőnél a kijelzőn.
Nem olyan hű de nagy varázslat a dolog, kb olyan lesz a géped mint régen a filmes kamerák... ugyan úgy a Te dolgod beállítani mindent (max segít kicsit a váz a fényméréssel) csak nem cseszel el 5 tekercs filmet meg X-napot a laborban mert digi. szenzorra megy a kép.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
zastarovie #19124 üzenetére
18-135 STM esetleg? Képminőségben szerintem jobb a fentieknél és most Canon pénzvisszafizetés is van rá.
-
zastarovie
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Canon EOS 600D-t. Van hozzá egy Canon 18-55-es, meg egy Sigma 70-300 objektívem. EZ utóbbi haldoklik (az autófókusz nem mindig jó), és gondoltam veszek egy nagy átfogású objektívet az alábbi tartományban: 18-tól 100 felett, hogy ne kelljen cserélgetnem mindig az objektívet.
Ti mit ajánlanátok? Az alap Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektívvel meg vagyok elégedve, tehát egy olyan objektívet szeretnék, ami hasonló képminőséget produkál.
Ezt ajánlotta egy kedves ismerősöm, szerintetek milyen? Canon EF-S 18-200 mm 1:3,5-5,6 IS
http://www.argep.hu/product_1111556.htmlLehet hozzá makro átalakító bajonettet venni, és ha igen, akkor milyen illik hozzá?
-
Damage
senior tag
válasz
_seth_ #19113 üzenetére
APS-C-n képszéleken oda is ver az F2,8 IS II-nek, ami nem egy olcsó darab, állítsd csak át EOS 60D-re. Az első szériás F2,8-nak nem ellenfele képminőségben az F4 IS. Szubjektív: nem sok esetet tudok felsorolni, amikor az (IS nélküli) F2,8-nak (1 FÉ) nagyobb haszna lenne, mint a 3-4 FÉ-t kompenzáló F4 IS-nek. A képminőségről, súlyról nem is beszélve. Ne legyen félreértés, természetesen nem azt mondom, hogy a 70-200 F4 IS jobb, mint az F2,8 IS II, de bizonyos esetekben főleg képszéleken jobban teljesít APS-C szenzoros gépeken. Az első szériás F2,8 IS és IS nélküli változatokról nem is beszélve!
Nekem anno volt 70-200 F4-esem, cseréltem F4 IS-re. Érezhetően jobb és gyorsabb az utóbbi. -
kilozsul
aktív tag
Kicsit lehet láma leszek, de azt szeretném kérdezni, hogy egy manuális obi miként működik egy digit vázzal? Az tiszta, hogy az obin állítok fényerőt és fókuszt is, záridőt pedig nyilván a vázon. De a vázon állítok-e rekeszt? Ilyenkor ez hogy viselkedik?
-
Wa2x_
veterán
Itt is megkérdezem... Van egy eladó Pentacon 50/1.8 üveg, de a tulaj nem tudja milyen menetes. Lemérte és a menet átmérője 41,8mm, ez akkor lehet M42-es?
-
_seth_
veterán
Köszi az ötleteket, nézegetek teszt oldalakat is de úgy látom képminőségben at F4IS nem kicsit veri a sima 2.8-as változatot, a 2.8-as kép széle egyszerűen borzalom, az F4IS ellenben ott is éles.
Az F4IS kb az F2.8 IS II változatának szintjét hozza ami elég durva: [link] -
imyourfriend
őstag
válasz
_seth_ #19110 üzenetére
Sokan használják a 70-200/4L-t is, egyik ismerősöm rally-t fotóz 450D+70-200/4L-el, így szerintem általános használatra bőven jó a 70-200/4L IS.
1 fényértékre van az f/2.8 az f/4-től, a stabi ennél többet nyújt márha a téma megengedi.a hosszabb záridőt, jelen esetben megengedi így a 70-200/4L IS mellett szavazok.
-
_seth_
veterán
válasz
imyourfriend #19108 üzenetére
Általános felhasználásra, tehát úgy összességében érdekelne, hogy melyik a jobb választás ha, ritkán használok állványt, inkább a szabadban használom éés főleg nappal, ráadásul nem túl gyorsan mozgó témákra.
Az eredeti kérdést így is írhattam volna: hoz annyit a 2,8-as kezdő fényerő, hogy kompenzálja az F4-est az IS ellenére?
-
_seth_
veterán
válasz
Mr.Csizmás #19106 üzenetére
Árban feljebb van a 18-135 de képminőségben ugyanazt tudja max, a fém bajonett pedig kb 20 forint extra kiadás lett volna viszont egy sokkal "szebb" obi lett volna az eredmény.
Más téma:
Canon 70-200 F4 IS vagy 70-200 2.8 a jobb választás? Az egyikben ugye ott az IS ezzel szemben a másik alapból fényerősebb. -
_seth_
veterán
válasz
gubisadam #19104 üzenetére
A bajonett igazán lehetett volna fém, a 18-135 is kitobi és annak is fém, bár lehet ott is csak a súlya miatt lett az. A képminősége a tesztben nekem elég gyengének tűnik a canon oldalához képest.
Egyébként megvárom mire lesz használtan és veszek egyet
Hobbi fotósnak megfelel
-
gubisadam
aktív tag
végre találtam Canon ef-s 10-18 tesztet:
-
válasz
imyourfriend #19097 üzenetére
Egy amúgy is színszűrős gépre fölösleges. Ha az épp egy Leica M Monochrome, akkor digitális vázra is jó lehet.
Na persze nem az 1000 forintos, amitől kontrasztromlást és egyenetlen képet lehet várni.
-
imyourfriend
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor Magic V2 - origami
- Sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged