Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Jaa, ha nincs pénz nem küldeném el, ennyi.

De sajnos biztos sokan bedőltek neki kezdetben. -
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Azért az előreutalásra kíváncsi lettem volna
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Már tegnap ki lett tiltva
Mindenesetre a jelenség sajnos létezik. -
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ő viszont munkára keresi.

-
Tin
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
igen
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Real_Necro megvette (pedig mondtam neki, hogy felesleges
), most már ő is tudja, hogy nem kellett volna. 
(#23147) Viperator: De: teljesen szétszedik hozzá az objektívet, kipucolják, majd utána újra összerakják és a lencsetagokat összekalibrálják, különben nem lesz éles és pontos az AF.
-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
70D (az MFA beállítás sajna nem segített)
-
Studi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Jól látom, hogy ez a régi "jó" 50/1.8 STM-el, és új bevonattal frissített változata? A lencserendszeren nem variáltak? Mondjuk ettől még jobb lehet, mint a régi. Sőt, szinte csak jobb lehet, ahogy a régiről olvasom a véleményeket.

szerk: na jó, ha figyelek is, akkor azért értem én ami le van írva: 7 lamella, fém bajonett.
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ha nem fog elszállni az ára mire hozzánkér akkor én is beújítok egyet

-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Azta... igen jó ára van. Lehet nálam is landol majd egy.

-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ahogy mondod
Mindenféle dologra figyeltem, (próbakép, stabi működés, AF pontosság, karc mentesség, belső, tisztaság) de hogy ilyen hiba lenne egy L-es optikánál ami majdnem új, fel se merült bennem, főleg az nem, hogy úgy kell ellenőrizni, hogy az ég felé kell fordítani az objektívet és úgy fókuszálni vele. Vízszintesen ez is működött, igaz gyanús volt, hogy kicsit lassabbnak tűnik, csak a manual fókuszálás megcsúszásakor kezdett a dolog számomra érdekessé válni. Mindezek mellett, ha megkérdezek pár embert, nem biztos, hogy ez a hibalehetőség bárkinek is az eszébe jutott volna, hogy erre is figyelni kell. -
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszi az eddigi válaszokat! A 2,8-al az a baj, hogy eddig kerültem az olyan helyzeteket, hogy kelljen a 2,8 így nem tudom mennyire használnám ki, a súly pedig ami tudom, hogy kétszerese a Canon obinak, valóban elrettent egy kicsit. A másik alternatíva, hogy veszek a Canon mellé egy 100/2,8-as obit, (60/2,8-am van) csak úgy egy kicsit többe került. Az igazi kérdés az, hogy képminőségben ha mindkettőt ugyanazon a rekeszen használjuk, mennyire vannak párban. Azt tudom, hogy a Sigma 2,8-on lágy, de például f5,6-on vajon milyenek lehetnek egymás mellett? A berántós elmászós stabi dolgot ismerem, mert a mostani Tamron is olyan.
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Remélem nem olyan fátyolos lesz mint az 50-es... a 7 rekeszlamella is jól hangzik ennyiért
-
yodamastah
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
ÁÁÁÁ most vettem pár napja 85 1.8-at

-
nfsu17
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
hát hogy az a jó.....

ha 2 héttel korábban jön ez, vagy én várok annyit, akkor megspóroltam volna ennek a xarkupac 10-18-nak a napellen(ke)zőjét
azért 2 obival még szemezek, lehet azokat becserkészem -
fr3ntzen
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Még igy is drága... legalabbis ami engem érdekel, illetve mashol olcsobb sokkal , talan igy jobb a megfogalmazas.

-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Mint azt írtam 500mm a kiindulás ha jó madár fotót akar valaki fotózni. Nem a vége, a kiindulás. Azt természetesen tudom, hogy a 300 x 1,6 = 480 de attól még a 70-300-as obi 300-as vége a minimum gyutáv marad, ráadásul ha volt ilyen obija valakinek, az pontosan tudja, hogy a Tami 200-300mm közötti része már csak arra jó, hogy meglegyen az a kép.
Amivel egyetértek, az az, hogy egy 200-250mm végű tele alapfelszerelés, és valóban lehet vele a városban az embereket már megszokott madarakról egy-egy elkapott pillanatot elkapni, de olyan igazi jó madár fotókhoz édeskevés. De mivel én nem vagyok madár fotós, még csak természet fotós sem, ebben majd nyilatkoznak azok, akik művelik ezt a műfajt

-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nekem 70-300 VC van, 55-250 IS volt az előd, az az 50 mm már valóban nem sokat jelent sajnos
És még így is messze vannak a madarak. -
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Csak hogy ne legyen utána brühühü a 70-300-as obi sokmindenre jó, de madarat fotózni felejtős. Tudom, nekem ilyen van. Erre a célra 500mm körüli gyutáv ami kiindulásnak jó lehet, vagy les sátor és sok sok türelem

-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ezt azért nem jelentém ki...
Még nem tapasztaltam ki, elsőnek rossz volt, most tesztábrás állítgatás után jónak tűnik de más az ábra és a valóság, majd letesztelem. -
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ezek szerint van némi gyártási szórás, de nekem vadonatúj korától van ilyen obim, és első pillanattól fogva csúszkál. Direkt bementem kértem kézbe másik példányt, az is csúszkált

-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Csak hogy tisztázzuk a félreértéseket, a 15-85 valóban ki/be csúszik a 24-70mm közötti állásban, de nem függ össze annyira a sok használattól, ugyanis az összes ezt csinálja már zsír új állapotban.
Sajna nagyon meredek a zoom pálya és a valóban üvegből lévő lencsék túl nehezek. -
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
17-55 ha simán lefordítom nem történik semmi de ha lóg lefelé és úgy sétálok akkor egy idő után kicsúszik pedig nincs 2 éves az obi és karc-használat mentes, persze a napellenző és az uv szűrő súlya is csak ront a helyzeten.
A 18-135 IS-nek is kicsúszott, ezért van az STM verzión lock
-
nfsu17
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
múltkor véletlenül a napellenzőnél fogtam meg a 17-55-öt és úgy kicsusszant az egész a levegőbe, mint a huzat....néztem egy nagyot

szerencsére ez nem mindennapos dolog, ha vázon van, akkor nem esik ki előre a tubus. -
Audison
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ok nincs baja tőle, de egy 200e+-os obiná ne legyen már ilyen... főleg egy L-es obinál...
-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nekem is volt egy 50 1,8 II obim, amiről csak azt tudom elmondani, hogy gyakorlatilag oda tette a fókusz síkot, ahová épp úgy gondolta, hogy ott is jó lesz az. f3,5 alatt mondhatni pont ezért használhatatlan volt, pedig 2x volt kalibráláson a szervízben.
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Tesztelgetem
Mennyibe kerult a beallitas? Mas obiddal torteno fokuszalas nem valtozott a beallitas utan? -
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Én használtam 600D-n és 1100D-n is. Ugyan ezt csinálta. Ez ennyit tud. Nem a vázzal van a bibi. Az AF annyira nem rossz amúgy rajta, csak az árához mérten furcsálltam, hogy nem mindig volt pontos. Konkrétan egy kitobihoz mérten jól teszi a dolgát, de az árához mérten nem. Azok a kapcsolók viszont, hát az szégyen! Egy 40ezres obira nem mernék ilyet tenni! Úgy berágtam amúgy ezen az obin, hogy vettem egy L-est mérgemben és milyen jól tettem
Igaz, csak f4-es és 24-ről indul, de gyönyörű képeket csinál és árban ugyan ott van, mint a 17-55 2.8. -
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszi.
-
ocsi19
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Akkor nem, hogy a 60D de még a 70D sem jó 6400-on, na ezért kell a fórumtársnak is kipróbálni az 5D-t és a 60D-t és utána eldönteni valós képek alapján.

Bal oldali 60D ISO 6400 F5.6 135mm, jobb oldali 5Dmk2 ISO6400 F5.6 105mmHogy az 5dmk1 mit tudna hasonló helyzetben nem tudom, (vagyis igen, ISO 3200 a kiterjesztettnek is a vége).
-
aleister
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Pontosan.

Én is ezért írtam, hogy nagyon várom már. -
aleister
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A Sigmára nem?
Az f2 majdnem f1.8...a fixek fényerejét nyújtó FX (=mumus) alapzúm (ráadásul OS-sel) azért nem kis fegyvertény. -
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Mar kezdem kicsit maskepp latni ezt a dolgot,a 18-35-el nem voltam kibekulve, de lehet a vaz fokuszrendszere volt a ludas, mert miota megvan a 6D, a 35-osom sem teveszt annyit,mint a 60D-n.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
mert az "okos" ember, ha szűkös a keret, objektívre költi a nagyobb összeget és a kisebbet a vázra. Egy minőségi obi kategóriákat tud dobni még egy belépő vázon is képminőségben. Ez fordítva meg már nem igaz.
Amit még el tudok képzelni egy 1darab objektíves fotósnál, hogy azért vesz DSLR-t, mert minőségi képeket akar lőni és csak egyféle, azonos témában készít képeket, vagyis nem kell neki más szitukra másik obi. Ilyenkor ha van egy igazán jó obi és egy jó váz, akkor az odaver minden más rendszernek. De ez valszeg ritka. -
imyourfriend
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Személy szerint a Sigma 17-70 2.8-4 OS HSM-nél tapasztaltam ezt a tubus csúszkálást, de betudtam annak hogy az objektív az alsóbb kategóriába lett helyezve valamint az árral sem voltak elszállva. Viszont ez túlzás hogy egy igazából Canonnál DX-en a felső kategóriába szánt objektív így viselkedik és ezt "normálisnak" tekintik. Persze nem mondhatja az eladó, hogy ez hibás vagy szériahiba mert akkor nem vinnék annyian, szóval érted..
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Bizton állíthatom, hogy ez nem normális dolog. Egy eléggé harcedzett, sokat látott darab volt nálam a 17-55-ből és a tubus lefelé tartva nem csúszott ki, még rázásra sem. Volt 28-135-öm is, na az úgy csusszant ki, mintha olajozva lenne, emellett még lötyögött is erősen. Azok állítólag gyárilag is ilyen "vacakok", de nem volt összehasonlítási alapom. Ősrégi 70-210 f4-em is volt, az is csúszott kifelé, meg az még "toló" tubusos volt, nem csavarós. A 70-200 f4 egy más világ számomra, olyan, mint az álom. Gyártási minőségre és képalkotásra is etalon a kategóriájában.
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Erről jut eszembe: a canon felépítése, működése természetesen más kategória
Lehet ebben az is szerepet játszik, hogy a tamronom egy pár hónapos darab és még be sincs járatva a zoomgyűrű de nekem nehezen mozog még, 70-200 között erő kell a tekeréséhez majd 200-300 között sokkal lágyabban mozgatható. A fókuszgyűrű nagyon finoman jár rajta. A 70-200-on szinte erő sem kell a zoomgyűrű forgatásához. A stabija a tamronnak is hangos, szerintem kb egyformák lehetnek, sőt a tamron amikor elkezd stabilizálni kicsit még mintha kattanna is.Ugyanakkor alapvető eltérés, hogy a tamron 300-ig tekerhető a canon csak 200-ig. Tamron 250-ig nagyon éles de 300-ra már lágyul. De pl 250-en élesebb mint egy 55-250 IS II.
Az AF-et annyira nem tudtam összehasonlítani mivel sötét volt amikor próbáltuk de nincs olyan nagy eltérés a kettő között bár szerintem itt is inkább a canon javára billen a mérleg.
Nekem valami kellett az 55-250 IS II helyett és a tamron volt a befutó, még újonnan is csak 99e volt napellenzővel 5 év garival ami miatt szerintem apsc-re és ff-re is talán a legjobb ár/érték arányú teleobi. Az IS II-nél pl az AF sebessége fenyévekkel jobb. Majd nyáron lesz az igazi amikor végre lesz fény is, eddig kivétel nélkül szürke borús időben tudtam csak használni.
-
Hack3er
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Gondolhatnád hogy nem úgy tartanám mint Miklós a rudat.

okoslegyéél
-
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
hiphiphurrá de az 50 1.4-et nem fogják frissíteni soha?

-
aleister
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nos, a bokeh szemlátomást jobb a YN esetében. Az élességet meg majd a photozone megmondja.
-
pergabb
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ez nálam is így nézett ki jelet esetben, 3 helyre másoltam be a kérdésem és 1 helyen kaptam rá választ, szerencsére több embertől

-
JohnyBlue
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Vagy Moj Fing
( tudom hogy ly kell írni de igy kínaiasabb ) -
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Eddig még nem, anno megcsináltam vele a teszteket is, gyufásdoboz, tesztkép, döntött tesztkép, stb, mindig jó helyre fókuszált.
.DLL: a képek elkészülése után pár perccel már postán is volt az 55-250, gyorsan ezt sikerült összehozni

-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Gyengül ugyan 300-on de leglalább van 300
250-en viszont jobb mint az 55-250-es a végén.
Ami pedig sokkal jobb: talál fókuszt 300-on is és nem csak tekereg mint az 55-250
A fájlokat végül elneveztem, így csak könnyebben emészthető, ugyanakkor mint kiderült néhány kép lemaradt sajnos.
-
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nem is értem sosem ezt az árazást... biztosan a 2.8-as 400-asra moccannék rá... persze nagyobb nehezebb... na de...

-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
az ára is

-
Audison
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Hát elég durván élesebb. Ami meglepő még, hogy az 55-250 IS II-től is sokkal élesebb, nem úgy mint pl a 18-55 IS és 18-55 STM esetében, ahol szinte alig van különbség.

Én sem hiszem, hogy ekkora különbség lenne a két szenzor között... vagy még is?!

-
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
2008. Augusztus
-
LamaCube
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Tényleg nem sok különbség van.
Örömömre
szakad az eső, remélhetőleg eláll és tudok valami kültéri képet is készíteni. Max. az erkélyről. -
LamaCube
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszönöm! Én sem hiszem, hogy nagyon mellé lehetne trafálni ezzel az obival.

-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
17-70 f/2.8-4 os hsm? Mindig elfelejtik...

-
szp1
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A tesztek alapján a 15-85 nagyon penge, de az ára is 2x annyi....anno én is nézegettem, de tökamatőr kocafotós lévén ennyi pénzt nem ért meg nekem. Persze Te tudod, mire kell és mennyit ér meg neked.
Munkaeszköznek biztosan a 15-85 lenne a befutó. -
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
csak nem 3ad áron

akkor már a 17-55 IS USM-hez hasonlítgasd a 15-85 IS USM-et, árban és felépítésben az egy kategória -
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
írtam
-
szp1
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A 70-200 szerintem elég speckó obi, sportra, gyors mozgásra, rossz fényben madaras, állatos képekre esetleg kültéri érdekes portréra penge. De mindennapos használatra elérhető áron a 18-135 STM szerintem verhetetlen - nyilván itt is van kompromisszum, de nem sok. Gyakorlatilag egyetlen obival megoldod a képek nagy részét - én legutóbb 500 expót lőttem 4 nap alatt egy "turista" úton, abból kb 25 db volt a 40 mm-es, a többi a zoom és nagyjából 10x kellett volna hosszabb gyútáv...de mivel jó fények voltak, alacsony ISO-s képekből lehetett kroppolni nagyítást....

-
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
hát pedig a 15-85 nagy királyság, többet van a vázon mit a mindenki által dicsért tamron 17-50,
hasznos ám a 15mm-s nagylátó(apsc-s 24-105 L obi kb.) -
szp1
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Ha most vennék gépet, akkor csakis váz + 18-135 STM felállásban gondolkodnék. ( Akkoriban kitobival olcsóbb volt a váz, mint szólóban ).
Amióta megvan, szinte csak azt használom - szinte mindenre jó. Ha fényerősebb kell, vagy szolidabb kinézet
( beltéren, stb ) akkor felmegy a 40 2.8 STM ( azért még a 24-esre kíváncsi vagyok ). Van 55-250 IS is, de az nagyon kéri a fényt, úgyhogy korlátozottan használható - viszont olcsó volt... 
Értelemszerűen Canonról beszélek. -
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Bár csak hasonló de én 18-55 isII 55-250 isII párosról váltottam előbb 18-135 is 55-250 isII felállásra majd 18-135 stm 55-250 isII felállásra. A tele ritkán kerül fel nagyon mióta 18-135-ös is van, még a fix 50-es is többször van használatban + a 135-ös véghez képest a 250 sem olyan rengeteg már, a 135-höz neked a 200 főleg nem olyan óriási eltérés lenne.
Más részről engem idegesített az 55-ös érték mint elválasztó, állandóan cserélgetni kellett az obikat, mióta van 18-135 is a táskában ez megszűnt, el lehet indulni bárhova úgyis, hogy csak ez az egy obi van nálam.
70-200 f4 is csúcs darab, eladni kár lenne mind1 milyen obid van még mellette
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére

-
JohnyBlue
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Labor (műhely) körülmények között eddig az esetek 90% ban oda megy ahova kell. A 10% hibát pedig a user errornak gondolom. Hétfőre talán többet tudok majd mondani.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
haddén használom és az eddigi tapasztalatok azt mutatjak, hogy 10bol 10szer ugyanoda ment az af. igaz rossz helyre de azt meg tudom majd korrigalni...jelzem masfel metereig hajszalpontos...
-
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
na de abba is gondoljatok bele, hogy az a váratlan mozdulat amit mondjuk 1/200-on befagyasztanál az olyan mozdulat-e, ami miatt nem törlöd ki a képet és mondod hogy "na akkor mégegyszer Gyurikám"

pl: lány odakap a hajához, fater piszkálja az orrát, stb
-
Throme
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Több helyről azt lehetett olvasni, hogy azért a kb dupla árát a 18-105-höz képest nem éri meg, mert képminőségben annyival nem jobb. Volt aki a háttérmosással volt elégedetlen.
Nekem a 16mm-es indulás ami szimpatikus. -
törölt tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
+1

@mazsi70: 18-105.
-
Serius1974
tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
köszi a tippet.

-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
főleg mert nagyon jó a képminősége.
Tényleg. Én ez után adtam el a Canon 50/1.8-at, Tamront nem kell rekeszelni, Canont meg kellett, hogy hozza azt a szintet.
Videózásra meg ott a manuális 50-es, jobb fókuszálni vele mint a kis műanyag Canonnal, általános használatra pedig tökéletes a T. 17-50.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Hm...köszi a tippet. Ezek után meggondolom.
m3ss: a kitobi (18-55) gondolom jó lesz erre a célra. Egy fix 50-es (f1.8) beszerzése is tervben van. Bár az meg gondolom portré fotóhoz ideális.
-
Monya78
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Igen, netes teszteket nézve F8-nál még erősödik a képe...mondjuk az enyém kicsit defektes példány
elvileg ritka típushiba, (USM motor a objektívet felfele állítva kb. 45 fokos szögnél nehezen akadozva mozog, 90 fokos szögnél meg sem mozdítja a lencséket).Szenzorilag C6D volt összehasonlítva D610-el...de mivel nem dinamika teszt volt, nem kellett volna olyan nagy különbségnek kijönnie képminőségileg. Mondjuk a teszt után jutott eszembe hogy MF+Live+nagyítás módban kellett volna a kép minőséget összehasonlítani, Enyémnél nem biztos hogy tökéletesen volt az AF finomhangolás elvégezve.
-
Monya78
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Múltkor Nikonos ismerősömmel összehasonlítottuk az Én canon 70-200 F4 IS-et, az Ő nikon 70-200 F4 VR-el, akkor jöttem rá hogy a canonomnak F4-en van a legjobb képe, kicsit reszelek már romlik a képminősége

Nem nagyon értem a dolgot, de nem zavar, eddig is mindig F4-en használtam.(Csak mellékesen: a Nikon 70-200 F4 VR sajna jobb obi, élesebb, halkabb a stabilja, és egy picit gyorsabb)
-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Azért szerintem nem mindegy, hogy maradhat f4-en vagy minimum 2 blendét rekeszelni kell, különben szétesik a kép és sajnos nagyon sok képemen észreveszem amit a Tamival csináltam gyenge fényben, hogy ránagyítva nincs információ bizonyos területeken.
A megerősítést megkaptam a cserére, már csak túl kell adni a Tamron obin és szerintem megy a csere.(#20663) Fandango
Köszi, folyamatosan sasolom azt a rovatot és tudom, hogy általában van ilyen obi ott eladásra kínálva
-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Optikai gondom nincs, csak van egy kis eltérés a fókuszálásnál, ami sajnos az elején határozottan frontos, 200mm-nél és fölötte pedig bizonytalan, vagyis vagy mögé, vagy elé , bár rekeszelve nem gáz, de sajnos a 60D-n nincs fókusz finomhangolás amivel ezt remekül helyre lehetne tenni.
A legrosszabb a 70-100mm-es tartomány a front fókusz miatt, mert néha portréznék vele de így arra nem jó.
Beadtam a Canon szervizbe, de visszaadták hogy semmi baja de szerintem rá se néztek, mert mikor bevittem már akkor morgott a csaj, hogy csak 1 objektívről és egy vázról volt szó, én meg vittem még kettőt. Igaz pénzt se kértek a tami bevizsgálásáért, de inkább kifizettem volna, csak tegyék helyre.Szóval eddig egy a csere mellett, egy ellene

-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Esetleg ha a nagylátó felé akar elmenni egy kicsit akkor a 15-85-ös is jó lehet, nem olcsó de legalább ad mozgásteret.
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
60D-n hasznalom. (vagyis fogom hasznalni)
Jovo hettol kezdodik 2 het szabadsagom, remelem tudok tapasztalatot gyujteni vele...
Igaz, hogy csak f2, ami messze van az 1.4-tol, de igy elsore a bokeh nekem tetszik:
[link]
(teljesen nyitva es 1/20 volt a zarido, a hattermosas mellett a stabit is probalgattam) -
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
"...csak úgy vennék Sigmát ha előtte a boltban nyitástól zárásig tesztelhetem."
Csak, hogy tiszta legyen: a bolt nyitva tartásában nyitástól zárásig, vagy nyitott blendétől zárt rekeszig?

-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A 3 litér bor még csak az IS bekapcsolása volt.

-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Tibi Atya for president

-
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
"mint Tibi Atya 3 liter tablettás bor után!"
persze, mert tibi atya 3 literrel warm uppol, kb 5-től kezd élesedni a látása

-
kilozsul
aktív tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Igen azt sejtettem, hogy DX-en fehér holló lesz a fix fényerős obi, ezért is írtam, hogy "ha lehet"... A 16-85 mennyire penge obi? Mondjuk úgy, hogy ha nem lesz más, akkor 18-105, de ha van ennél optikailag jobb, karcosabb obi, akkor inkább vesszen a tele tartomány egy része. Aztán lehet Tami lesz belőle, ha egyáltalán találok ilyet. Tamiból a stabis verzió tényleg annyival gyengébb? Próbálta már élesben valaki mindkettőt, vagy ez csak úgy elterjedt?
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Viszont a háttérelmosás mértéke (nem minősége) f/1,4-re jellemző, nem f/1,8-ra, és ez akkor is marad ha beteszünk elé egy ND1000-et: az áteresztés nagyon alacsony lesz, de a kép jellege megmarad.

-
TV Béla
tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.
Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD
Ezzel az objektívvel kapcsolatban.
Valaki írja, hogy a VC hangja eléggé idegesítő, valamint a gombok rajta akaratlanul is átkapcsolhatók.
Aki használja ezt az objektívet írhatna véleményt, ezekkel kapcsolatban, mert a VC hangja nem is, de ha a kapcsolókat olyan könnyű átkapcsolni, az valóban bosszantó lehet. -
TV Béla
tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Én is sok jót olvastam róla, várom más véleményét is.
Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD edigital-nál csak 100ezer
Nikon 55-300/4.5-5.6 AF-S G ED VR DX
Ez a két obi között vacilálok. Ha a nikon jobb, nem sajnálnám rá azt a plusz 10 ezret.
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nagyon fontos hogy azonos váz legyen kiválasztva az összehasonlításnál. Sok FF vázon készült tesztképet bámulgatva bármelyik APSC takonynak tűnhet, szóval a lényeg: azonos váz.
Talán azért nem terjedt még el, mert a 30-as csak APSC-re jó, a 18-35 meg egyedülálló a fix 1.8-cal. Sokan meg csak FF-ben gondolkodnak, így megy a 35, 50 is.
Nekünk a régebbi van, Pentaxon, képminősége jó, hajlamos CA-zni főleg fényerő közelében, de éles, részletes, legalább is 10 mpx-elen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Akkor jó (azaz nem jó), mert úgy is kell. Camerába beviheted, hogy nézzék meg mert beránt a stabi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A "stabilizer mode" kapcsoló 1-en áll?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
igen,
más rendszernél is láttam már ilyet....imho talán 1/60 (?) fölött kellene csak stabi.

-
kigyi_23
addikt
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Amikor megvettem még olyan volt mint, ha valami szorult volna, de most már csak a normál stabi hang maradt nem a leghalkabb, de beltérben az ember ezt úgy sem használja.
-
ocsi19
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszi a tanácsokat, a Tamron 17-50/2.8-as is szimpi, árban ahogy néztem a VC nélküli változat elfogadható is(számomra
) vadászok egy ilyet majd használtan. -
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Az 50/1,8 II-től mentsen meg minket a ..... szerencsére én már eladtam
Ha eltalálja az obi a fókusz pontot, akkor szépen rajzol, de ott van az a "HA" ami nálam legalábbis úgy nézett ki, hogy jelzett, nyomkodtam még egy darabig az expo gombot, hogy tuti legyen, ennek ellenére az exponált képek legalább felénél nem ott volt a fókusz sík ahová szántam. Azért elég bosszantó, mikor egy portré sorozatból pont a legjobban elkapott beállítások/tekintetek/mozdulatok amiket kukázni kell elmászott a fókusz, ráadásul 2,8 alatt használhatatlan volt az élessége. Valahol 3,5 körül tért magához, de az már nem a nagy fényerős objektívek rekesz nyílása. FF-en persze lehet hogy máshogy viselkedik, nem tudhatom, de croppos vázon az 50/1,8 II-vel csak óvatosan. Gondolom nem véletlen, hogy dunát lehet rekeszteni a használtan eladó ilyen objektívekből. -
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
70-200 f4 IS -> kicsit téves megállapítás, ezért korrigálok, mert ez a legrosszabb L-es zoom, nem a legjobb.

Az IS nélküli jobb, ami a képet illeti, a legjobb L-es zoom, meg nem f4-es.
-
Wa2x_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
A Tami egy darabig felveszi a versenyt a 70-200/4 L-el simán, a végét mondjuk már nagyon lágy. Pont tegnap próbáltam őket cropos vázon. Az igaz, hogy jó darabot kell kifogni.
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Már ez eleve tanulságos: [Link]
Itt csak a 70-200 4/L van, annyi különbséggel, hogy egyik oldalon full frame, másik oldalon crop. Elég furcsa, hogy egy top kategóriás cső ennyivel rosszabbul szerepeljen csak mert crop gép van utána, lehet maszatos volt a szenzoruk.

-
Wa2x_
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Tamron jobb, főleg, hogy kb. egy árban vannak.
-
csimpekve
tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Az lehet, és olcsóbb is a Tamronnál, de műanyag a bajonettje

-
nagybá
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszönöm!

Én is most 2 között vacillálok, az egyik egy olyan válltáska, amit előre lehet húzni, hogy gyorsan ki lehessen venni a gépet, a másik meg egy sima hátizsák, viszonyt az meg rengeteg hellyel rendelkezik :/.
Nehéz döntés
Amúgy ezek: Lowepro Flipside 400 AW vs Case Logic SLRC-225
-
Colonel993
senior tag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nagyon MÚanyag... de legalább occó...
Illetve korrekt a képe, nem torzít.Pofátlanság volna azért panaszkodni, hogy a rövidebbik vége, lehetett volna kicsit rövidebb? (8mm)

-
Fandango
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszi a linket, elég meggyőző ez alapján. Jó ideje nem vettem semmit a fotós felszereléshez, úgy látom itt az ideje ezen változtatni.

Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Torrent meghívó kunyeráló
- Nintendo Switch 2
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Lexus, Toyota topik
- Projektor topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Nikon D810 Full-frame, 36MP Workhorse Magas expószám, rendkívül alacsony ár!
- Canon EOS 5DS R váz (50MP felbontás, AA szűrő mentes) - Stúdió minőség a legkedvezőbb áron
- insta 360 x4 8K bontatlan új + kiegészítők ELADÓ
- Insta360 X5 - GO Ultra
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Kezdő Gamer PC / Számítógép! Csere-Beszámítás!R7 1700X /GTX 1060 6GB /16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenesetre a jelenség sajnos létezik.

És még így is messze vannak a madarak.

szakad az eső, remélhetőleg eláll és tudok valami kültéri képet is készíteni. Max. az erkélyről.

Ha eltalálja az obi a fókusz pontot, akkor szépen rajzol, de ott van az a "HA" ami nálam legalábbis úgy nézett ki, hogy jelzett, nyomkodtam még egy darabig az expo gombot, hogy tuti legyen, ennek ellenére az exponált képek legalább felénél nem ott volt a fókusz sík ahová szántam. Azért elég bosszantó, mikor egy portré sorozatból pont a legjobban elkapott beállítások/tekintetek/mozdulatok amiket kukázni kell elmászott a fókusz, ráadásul 2,8 alatt használhatatlan volt az élessége. Valahol 3,5 körül tért magához, de az már nem a nagy fényerős objektívek rekesz nyílása. FF-en persze lehet hogy máshogy viselkedik, nem tudhatom, de croppos vázon az 50/1,8 II-vel csak óvatosan. Gondolom nem véletlen, hogy dunát lehet rekeszteni a használtan eladó ilyen objektívekből.