Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tudod mennyire érdekli őket? 9 hete van németországba az egyik vázam, mert próbálkoznak a javítással... most épp zárszerkezetet cseréltek... halvány lila dunsztja nincs a gyártónak, hogy mi a baja a gépüknek.
Egy nyamvadt bocsánat, elnézést nem hangzott még el, vagy bármi ami arra utalna, hogy kellemetlennek tartanák a szitut. Szar a köbön az egész. Egy a szerencse, hogy az értékesítő érzi a gondot és ő saját hatáskörében segít megoldani a dolgot. Céges harakiri szabály kellene... egyből foglalkoznának a dolgokkal.
Igazából buktak egy ügyfelet... aki évente sok ezer eurót elkölt felszerelés fejlesztésre...
Most a Sony örül... a közel 20 ezres rendelésemnek.Nincs tökéletes szervizhálózat egyik cégnél se... de mikor egy pult mögött ücsörgő vezető beosztású ember, kioktat és közli, hogy rossz fotós vagyok és hazudok, szerintem el tudom dönteni, hogy többet tőlem egy forintot nem kapnak.
-
válasz
üzenetére
Annyit erről az egészről, hogy nincs mindenhez mindenféle alkatrészük készleten, ergo a számomra kötelezően tartandó 2 napot - hiszen platinum vagyok, nem alulról súrolva (még pár hétig), nem tudják tartani.
Csere váz nem áll a rendelkezésükre... csak valami szedett-vedett bármilyen gép, azonos típus nem.
Illetve rendelni tudnak németországból cseregépet, amit csak pár napig tudnak odaadni, utána vissza kell küldeni.
Vicc a köbön a cég is, a gyártó magyarországi képviselete is. Török még borsot az orruk alá, hogy érezzék, ez nem önkényuralom. -
Nekem segítettek egy nehéz döntést meghozni, úgyhogy jön a rendszerváltás.
Május óta nem tudtak megjavítani, egy potom 1,2M forintos vázat. A mai napig fogalmuk nincs mi a baja, de kicserélni azt nem... a legrosszabb, hogy két ugyanolyan hibás készülékem van, és nem érzik, hogy mint hivatalos márkaszerviz, ott kellene pörögni, hogy miként nyalják ki a hátsó felemet.
Ha ez kell nekik, tőlem megkapják, soha senkinek semmilyen canon és camera kft-vel kapcsolatos terméket nem fogok javasolni.
Papírjuk van csak a szaktudásukról, hozzáértésük és felkészültségük csekély.
Nincs tartalék készülék, nincs alkatrész, nincs semmi... csak a nagy arc.
Sigma fronton egy az előny, hogy ott a hazai képviselet ügyfélcentrikus és ha kell akkor besegítenek, hogy haladjon a dolog és hiba esetén is elégedett legyen egy ügyfél. -
válasz
BobChemistry
üzenetére
Hivatalosan a Camera Kft ért hozzá. nem hivatalosan semmihez se értenek
-
válasz
hunor70
üzenetére
Szerintem is igaza van, egy ilyen kérdésre senki nem tud neked választ adni, mert értelmetlen.
Találd ki mi hiányzik a leginkább a tele tartomány, vagy a szélesebb látószög.
Azt is ki kell találnod, hogy bent vagy kint fotózol... beltérbe én 2.8 feletti üveget nem néznék. -
válasz
imyourfriend
üzenetére

-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Írd ki még párszor kérlek, hogy 300/4-ed van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ez megint nagyon tetszik: "Persze canonnal mas a helyzet croppolas szempontjabol igy az eredmenyesseg kerdeses lehet"
Ide is elférne egy topikgazda -
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Nem is értem sosem ezt az árazást... biztosan a 2.8-as 400-asra moccannék rá... persze nagyobb nehezebb... na de...

-
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
2008. Augusztus
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Mi ez hőmérő? Magától felmegy?
-
Nagyon nehéz ez a nagylátó történet sajnos...
Én 16-35 II-vel szenvedek, és örülök is... egyúttal.
24 kevés nagylátónak bármennyire is jó a képe és fényerős, 16-35 mellé viszont luxus.
14mm 2.8 van még, de annyira nem jó üveg, amennyiért mérik.
35mm f1.4-el sokan próbálkoznak, de a 35mm nagyon fura, olyan semilyen is meg jó is.
- videóra szeretik -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
406 én nyertem.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

Na az ilyen megnyilvánulások miatt nem bonyolódom jobban bele, hogy miért is 2.8 és miért nem f4... -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mit érsz vele, fényszegény helyzetben?
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nekem egy f4-es üveg 10 forintot sem ér... mert nem tudom mire használni. Nézőpont kérdése, az ár/érték arány.
-
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
70-200 f4 IS -> kicsit téves megállapítás, ezért korrigálok, mert ez a legrosszabb L-es zoom, nem a legjobb.

Az IS nélküli jobb, ami a képet illeti, a legjobb L-es zoom, meg nem f4-es.
-
válasz
jannuss
üzenetére
Félreértesz... fontos a VR... nagyon is, de túlzásokba nem szabad esni... hogy minden körülmények között egy 2-300-as tele állásban 1/80-al éles képet fogsz kapni.
Valamint ezek az értékek alapvetően csak sötét környezetre vonatkoznak... a VR meg akkor is segítség, ha nappal fotózol és pl kapkodsz egy pillanat után... és gyorsan pozicionálsz...
A két üveg képminőségét vesd össze... és utána mérlegeld, a VR nem VR-t.
(sajnos ezeket nem ismerem... de tesztek alapján könnyen megtalálod, melyik a nyerőbb)
Az meg, hogy 200mm vagy 300mm... mire elég... úgy is mindenki egyénileg tudja értékelni, szüksége van-e rá vagy sem. -
válasz
forceberg
üzenetére

Igen FF ráadásul...
Manuál viszonylatban, 1/160-tól indulok felfelé, üvegtől függetlenül (16-35-el is), az emberi tényezők miatt, értve a túloldalt, és nem beszélve arról, hogy ha fárad az ember, pár órás fotózás után - többnyire pont akkor kerül manuál környezetbe - addigra már jobb a biztosabb pont. No persze ha bírja iso-val... ha nem akkor nincs más lehetőség... mint menni lefele... és lőni a képeket. No meg a mesterséges megvilágítás.

-
-
-
Én ebben az esetben nem javasolnám, a manuális üveget. Manuális fókuszhoz, nagyon sok gyakorlat kell, és úgy is lehet téveszteni. Érdemesebb inkább az alap objektív elaádásval és a plussz ráfordítandó kerettel keresni egy kifizethető, jobb minőségű zoom üveget.
Vagy ha nagyobb zoomtartományt szeretnél, mint amit az alap zoom biztosít, akkor a felette lévő tartományban keresgélnék egy af-es üveget. -
válasz
aleister
üzenetére
Az a baj ezzel, hogy megint Te kezdtél el okoskodni és belekötni abba amit írtam, így a kitüntetett figyelemmel kísérés, az a Te házad táján keresendő.
Ez sem tűnt fel? 
Tudod mi a baj ezzel, hogy elég sokan használják (pl nb1-es kosárlabdát fotózó emberek) akik ebből élnek de biztos egy baromság...
Attól még, hogy végtag mozgás van, attól még jól jön a horizontálisan megfogott mozgás, de tudod belefáradtam a magyarázkodásba, Te ebben is profi vagy, hiszen ezt is magas szinten űzöd, mint minden mást. Egy igazi zseni vagy! -
válasz
Real_Necro
üzenetére
Menj ki egy játszótérre, ahol van kötélcsúszda... és már ki is próbálhatod.

Stabil állvány esetén kérjük kapcsojja ki történet van... -
válasz
imyourfriend
üzenetére
Egyetértek - írtam is - hogy kell a magas ISO-n is jól szuperáló váz... amúgy még a követőfókusz ami nem mindegy... ezért szeretik a fixet... mert könnyebben marad fókuszban, mint egy zoom üveg értelem szerűen.
Igen, az lenne az olcsó megoldás... amúgy továbbra sem derült ki, mi a lényege a képeknek... kár koptatni a billentyűzetet, ha nem derül ki mi a célja.
(#15965) .DLL
+1
Mi a cél... nem mindegy-
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Oldal irányú mozgást nem stabilizálja, csak a horizontálisat...
Talán azért, mert az első hozzászólásomban kiemeltem, hogy magas ISO tartományban is jó képességű váz kell, valamint minden üveg amit írtam fényerős, ergo semmi újat nem tett ezzel hozzá, max beállt kötekedni, hogy miért mondok IS-t. Hát azért, mert van olyan IS, ami pont erre lett kitalálva...
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Panning IS?
Ez mondjuk csak a II-es verziókban van... de az ugye nem fér a keretbe... max a Sigma amit írtál, de azt nem tudom mennyire acélos... -
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azt megértheted, hogy keret nélkül, senki sem tudja mit is szeretnél...
Ez lesz a Te mebered, ha elég közel tudsz menni... Tamron Canon 24-70/F2.8 SP VC USD objektív
Vagy veszel egy kit obit, és rámész két fixre, Sigma 50mm f1.4 és Sigma 85mm f1.4
Vagy hagyod az egész nagylátós tartományt a fenébe... és marad a 70-200 f2.8 IS USM az univerzális megoldás.Talán ami még fontos:
Mit akarsz az elkészült képekkel?
Magadnak?
Eladásra?
Újságba? -
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Én a sigmát választanám.

Nem hiszem, hogy használod amúgy annyira nyitva... én pl. nem megyek 2.2 alá, sosem... legalább is csak stabil téma esetén lehet menni ilyen kis mélységélességre...
Szerintem jó képe van, semmivel sem lágyabb, mint pl az 50 f1.2 ugyanazon értéken... -
-
válasz
lmaresz
üzenetére
Korábban azt beszéltük, hogy 1 pár és egy modell megoldással, 2 részre bontva a jelentkezőket tudunk, egymáshoz közeli helyszínen fotózni, majd időnként váltana a csoport...
Akár úgy is lehetne rotálni, hogy az emberek cserélődnek és a párok maradnak adott helyeken, és vissza.
Alapvetően gyakorlati jellegű és ember centrikus fotózásra gondoltunk.
Csinálhatunk nappalit, éjszakait, ezt lehet cincálni a végtelenségig, érdeklődés függvényében. -
-
válasz
pixervideo
üzenetére
Mi a sima?

Sok múlik a feldolgozáson... nyersanyagot veszünk fel... és azt meg kell dolgozni...
Valamint meg kell tanulni, hogy mit milyen beállítással érdemes felvenni, a lehető legjobb nyersanyag elérése érdekében... ez nem 5 perces történet... ez hosszas tanulás, gyakorlás... -
válasz
pixervideo
üzenetére
Canon 50mm f1.8
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Majd ráüti kalapáccsal...

-
válasz
pixervideo
üzenetére
Ez így nem lesz jó... a sorrend így a jó:
Mit akarsz videózni?
Mi objektív szükséges ehhez?
Mennyibe kerül?
Árban megfelelő alternatíva? -
válasz
Kvazár
üzenetére
Egyértelműen a jobb üveg, IS nélkül... azt ésszel és ügyességgel lehet kompenzálni...
Magasabb iso, jól megválasztott záridő... és nincs is jelentősége az is-nek.
Nézzél használtan 70-200 f4-et... ha nem fér bele a keretbe az új.
Amúgy sem éri megvenni a 70-200 f4 IS változatát... mert akkor már inkább egy is nélküli 2.8-as...
No meg a felépítés... egy L-es üveg sokkal robosztusabb, strapabíróbb, hiszen ez is a lényege... -
válasz
imyourfriend
üzenetére
mert ha nem süt a nap, akkor már nem is lehet fotózni?
Baromság... az egyik legjobb üveg, amit valaki megvehet magának hobbi szinten, az a 70-200 f4, nem kell az is sem... én is azzal kezdtem... -
válasz
lacika0926
üzenetére
12-15k között valahol
Ebay igen... olcsóbb, viszont nem lehet kipróbálni. -
válasz
zsoltti
üzenetére
Én alapból nem venném meg ezt az üveget... mondjuk az is igaz, hogy ilyen árban nem nagyon van alternatívája.
Nem feltétlenül látszódik a képen, de tesztképet kell készíteni... és megnézni... ez nem a találgatás története... nem az a kérdés, hogy lehet-e javítani, hanem hogy érdemes-e... hívd fel a kamerát... és megmondják mennyibe fájna, biztosan nem jössz ki jobban, mintha vennél egy másik példányt, drágábban karcmentesen. -
válasz
Santiagain
üzenetére
Esküvőn a tánc fotózása?

Keveset láttál. -
válasz
kiskornel
üzenetére
Én régen nézegettem a harmadik gyártók termékeit, és hát közelébe nem érnek a gyártó által készítetteknek. Ez főleg a méregdrága 2.8-as telékre igaz... a Sigma pl felébe kerül a Canon-nak és döbbenetesen nagy a különbség, pedig az sem a pár száz ezer forintos kategória...
-
válasz
infinity76
üzenetére
Teljesen normális lens flare jelenség.
-
válasz
Sefter
üzenetére
Ez sem feltétlenül igaz... mert az ár/érték arány felhasználástól függően változik...
Hobbi szinten egyértelműen fontos, hogy mennyivel olcsóbb... de aki, folyamatosan használja... télen nyáron, esőben, porban, koszos helyeken... nagyon nem mindegy az a felépítés... de mindenki azt veszi, amit a saját igényeinek megfelelően ár/érték arányban kifizethetőnek/kifizetődőnek tekint.(#11925) spanyoll
Van persze...
Sigma 50 f1.4
Tokina 11-16 f2.8
De biztosan akad még más is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

milyen ló?