Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
APS-C váz mellett régen volt 28mm F1,8-as obim, tapasztalatból annyi hogy nyitottan nem volt valami jó a képszéle, (de még mindig sokkal jobb mint pl a 50 F1,4-es nyitottan), gyors, pontos obi volt.
Régi 35mm F2,0 nem csak az USM-ben volt gyengébb, hanem 5 blendés volt, képszéli minősége is jóval rosszabb mint a fejlesztett változatáé. Nemrég hagyták abba a fogalmazását újonnan 75eFt környékén.
Ezek után a pénztől függ a döntés...szerintem mindkettő megéri az árát.
Persze a DX-es Nikonosoknak egyszerűbb lenne a döntés 35mm téren, valahol a kettő között optika (közelebb a 35mm IS-hez), sokkal olcsóbb áron.
-
Monya78
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
C28mm F1,8 vs. C35mm F2,0 IS viszonylatában
C35mm F2,0 IS : Nyitottan jobb a képszéli minősége, kevesebb CA, Stabilizátor, jobb nagyítás
C28mm F1,8 : Fényerősebb lenne, (de igazából nem, mindkettő obi "T" értéke 2.0)
Csak ha nagyon ragaszkodsz a 28mm-hez akkor ajánlanám azt az obit...35mm-nél az a "néhány" pozitívum megéri a 25-30eFt-os felárat.
Cannonnak ott a régi 35mm F2,0 obija, amit már csak használtan tudod megvenni relatíve olcsón...
-
-
imyourfriend
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Attól még benne marad a pénz az obiban, bár szerintem a rajzolat miatt marad ez a stabis.
(#18787) Byk01: Azt mindenki tudja, hogy mit szeretne fotózni és tudja hogy milyen záridő kell hozzá. Innentől ha gyorsabb záridő kell akkor fényerősebb üveg, ha meg jó lesz a hosszabb a statikus témához akkor megteszi egy fényerőtlen stabis darab is. Viszont értelmetlennek látom anyagiak nélkül mérlegelni ezt a dolgot.
-
deja vu
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Igazad van.
Én régen napokig olvasgattam erről az obiról, mert oskolába jártam, és tutira akartam menni, de ha 100 lehúzó hozzászólást nem olvastam a különböző fórumokon a minőségére kapcsolódóan akkor egyet sem. De minden bizonnyal rosszul láttam, és föl kéne keresnem a szemészetet.
Végül nem vettem semmit, inkább elmentem nyaralni.
Ez már nagyon off, pardon.
Szép estét, szia! -
-
m3ss
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
nekem nem szimpi a d7100 ara. ha vki ujan, bruttoban vasarolja meg. kb 10-15%-kal dragabb egy hasznalt d700/mkII. ok ha video is szempont akkor nincs kerdes...bar canon meg videozni is tud, nem?
lehet a gari is sokat szamit vkinek. de ha fenyeros obikat hasznalsz es osszehasonlitod a ket rendszert...mondjuk tavaszig meg alakul. es addig mit csinalsz necro, kinthagyod az obikat a polcon, vagy eladod oket? 60-ert megvennem a tamronodat ha pontos

-
Real_Necro
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Igen.

Pont ez a dilemma. Ha fx, akkor kb a 70-200-on kívül adhatom el a többit. Dx-re vagyok most berendezkedve, de a következő vázat meg nem is akarom majd 2 év múlva lecserélni. Át fogom majd számolni, hogy melyik a jobb út. Gondoltam olyanra is, hogy megválok tamitól meg uwa-tól és beszerzek egy Nikon 24-70-et esetleg 24-85-öt. Lényegében még nem tudom. Télen nem sokat használok gépet, így most várok, hogy tavaszra még essen mindennek az ára, beleértve D7k-t, D7k1-et, D600-at vagy D610-et. Kb most ez a 4 lehetőség van szem előtt. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
Tényleg nem kötekedni akarok, de te írtad, hogy aki mostanában vett az elégedett vele.

Azért szőrözök ennyit, mert ha már beruházok, akkor ne kelljen külön szopni azzal, hogy jó-e amit megveszek.
(#15044) forceberg
Én ezt elhiszem.
Volt nálam egyébként kölcsönben ilyen obi, ami egy jó darab volt.Az meg egy külön dolog, hogy a szerviz nem képes beállítani vagy, hogy fókuszhibás az obi újonnan.
-
imyourfriend
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Alterába fesztiválon éreztem némi ellenszenvet, egy 17-50et láttam (azt hiszem régebbi fajta volt) többieket kérdeztem azt mondták nem díjazzák, többet sajnos nem sikerült kiszednem belőlük. (#14983) Játékos is írta hogy nem feltétlen működik szépen és jól, elhiszem hogy akinek sikerül beállíttatnia vagy beállítania tökéletesen annak működik.
-
imyourfriend
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Monekulánként átnézik? Nem is értem miért nem tudnak a cégek komolyabb minőségellenőrzést és szervizhátteret előállítani. Szervizháttér alatt értem hogy még abban az "évben" elkészüljön amikor beadta az ember az obit.. Ez a 6 honap rengeteg. Neked is hetvenkéccázad van bent?
-
válasz
TayRol
üzenetére
Az újdonság varázsa?! Akkor megértem, ha a Trónörökösöd csak alvás közben akarod fotózni.
Emberek fotózásához úgyis olyan záridők kellenek, hogy egy első generációs stabi is bőven megteszi.
Várom már a nyaralást, hogy mire lesz képes az utazúmom
(#14380) JohnyBlue: Atoknál a pont, de a 70-es kezdő gyakran szűk lehet ám DX vázon...
Mondjuk 50-150-em is volt... a sima HSM verzió. Azt is eladtam
Bár az azért elég lágy volt 2,8-on. -
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Na, akkor cél a 70K-s darab.
Majd figyelem, de egyelőre nem szakadok meg a keresésben, első körben kell hozzá a következő havi fizu
@Santiagain: Nem baj, annyira nem is sürgős, csak tervbe van véve, egyelőre ezzel nem kell rohanni, inkább kivárok

@aleister: Ha be tudnál ugrani naplementefotózni az nagyon de nagyon jó lenne
Node ez már más téma, majd leprivátozzuk, hogy mikor hogy mi merre hány óra. 
-
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Akkor úgy kérdem, hogy értelmes állapotban lévő darabokért mennyi a reális ár és mennyi az amennyiből alkudni kell?
@Eagl3: Köszi előre is

@(#13625) aleister: Jól hangzik. Nem volt még sok közöm stabis obikhoz, az egyetlen amit tapiztam az a 18-105 volt, de már ott is szimpi volt. Figyu, ha valami olyan helyen tartózkodnánk mindketten, ami közel van egymáshoz akkor szívesen összetapiznám a kisz drágaszágot ha lehet
Vonz ez az obi megmondom őszintén, eléggé szimpatikus. Tamronos leszek még a végén? 
-
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Hümm, na akkor megvárom míg ideér aleister a véleményével, de egyelőre jónak tűnik a kis drága... Kb mennyiért mennek a még normális de nem 300expos 5 éves garis darabok?
@Eagl3: Majd ha jobban leszel már (jobbulást), akkor légyszi dobj pár képet ha tudsz, akár privátban is, mert na. Kéne egy tele, és ha ennyire dicséritek akkor szerintem meg is van, hogy mi lesz az.
-
Darko
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
1:2 leképezést tud, van macro kapcsoló és skála rajta, ez csak jelent valamit

A munkahelyem kidőlt pár munkatársam és emberhiány lett, vizsgálat meg sok van. De ha nem messze laksz a Veiki-től és időd engedi, esetleg be is kukkanthatnál
Hátha még témát is találnál, mondjuk a kreatív topic elektromosság témájában 
-
fulton
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
jam, szerintem sem lehet akkora minőségromlás köztük. Ki kell próbálni lehetőleg több db-ot is a boltban. Egyébiránt így alapba szg monitorján nem fogod a különbséget látni teljes képernyőben,(max nagyitásnál) sőt megkockáztatom 10x15 nyomatban sem. Ellenben lesz VR-ed. Ennek akkor vennéd hasznát ha pl kint este fotóznál tájat, tárgyakat állvány nélkül ugye..., mert amolyan beltéri fotókhoz család stb....kell a kb: 1/80 zár, azt meg simán kitarthatod a VR nélkülivel is még tele állásban is. Annak tényleg éles képe van am. Nézegess teszteket.
-
-
-
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Ebben az esetben viszont akkor nem helyette lesz, hanem ha megkapom a fizum akkor mellé, mert nem akarok lemondani erről az élességről. Csak attól tartok, hogy rágyógyulna a gépemre mindig csak az egyik üveg, bár meglenne mindkettőnek a felhasználási területe

Nade veszek egy 24-70et akkor, az úgyis óccó
Hát a 16-85 vonzó eléggé, de ami annak jó ár, az még így is sok lenne most nekem sajna. Várni meg nem nagyon akarok vele, amint lesz rá cash vennék egy ilyen kategóriájú zoomot, mert tudom, hogy most nyáron sokszor kelleni fog ...
-
Peethy
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Semmi
Csak hátha van valakinek egy jó ajánlata, ha 10ezret ráfizetne a 10-20 mellé, én odaadnám... ugyanígy a 17-70-nel
35-ös mellé lehet hogy nincs rá szükség, majd meglátjuk. Most kalibráláson van a váz, majd ha pontos lesz a fókusz, majd le tudom ellenőrizni, hogy milyen, mert ezzel a vázzal így a 85 f/1.8 is vacak volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Nikon D810 Full-frame, 36MP Workhorse Magas expószám, rendkívül alacsony ár!
- Canon EOS 5DS R váz (50MP felbontás, AA szűrő mentes) - Stúdió minőség a legkedvezőbb áron
- insta 360 x4 8K bontatlan új + kiegészítők ELADÓ
- Insta360 X5 - GO Ultra
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Kis 96%-os alkohol grátisszal?
Csak átmeneti időtök lesz majd
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az obivetel elmeleti sikon parkolopalyazik most nalam, van fontosabb..

Én régen napokig olvasgattam erről az obiról, mert oskolába jártam, és tutira akartam menni, de ha 100 lehúzó hozzászólást nem olvastam a különböző fórumokon a minőségére kapcsolódóan akkor egyet sem. De minden bizonnyal rosszul láttam, és föl kéne keresnem a szemészetet.
Ez már nagyon off, pardon.