Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz mrmarkus #13192 üzenetére
Legagyizott, nem gagyizott, nem a Cokin-t gagyiztam le, hanem a linkelt utángyártott műanyag lapokat. Azt tudható, hogy a Cokin cég mint olyan nem létezik, mivel felvásárolta a Kenko, az ebay-en meg a kedves árusok azt írnak a hirdetésbe meg a csomagolásra amit akarnak, ezt azért tudjuk.
Azért fordult meg a fejemben ez a rendszer, mert ha tájképet fotózok, akkor sokat dobna a képeken egy átmeneti szűrő használata, és a legjobban ez a "Cokin" rendszerrel megoldható, mivel ott a betakart terület méretét is lehet szabályozni, nem csak a szöget, mint a felcsavarható szűrőknél. Sajna fennáll viszont az a helyzet is, hogy mivel tájképeket minél nagyobb látószöggel érdemes csinálni, így nekem a Pixinfó cikkéből kiokosodva az X-Pro rendszer kellene.... na de ha már nincs Cokin akkor milyen gyártmány?
forceberg Igen, nálam 1/3 fé a lépésköz, de az a 8-9 kattintás jelen esetben a záridő állítást jelentette, de azért tisztul a kép Már csak az a kérdés, ha nyáron mondjuk ISO100-on f2,2-2,8-on 1/500 a gép által mért beállítás, akkor mekkor NDx szűrő kell nekem hogy legalább 1/200-1/160-ra le tudjam vinni a záridőt, hogy tudjak vakuval deríteni. Na ehhez lenne jó valami táblázat mert az oksa, hogy ND8=3fé az ND1000=10fé de akkor mennyi az ND400? na és az ND64? vagy az ND32?
-
kiskornel
addikt
válasz mrmarkus #13321 üzenetére
Egy kis adalék, hogy mindenki tisztában legyen vele, mi is folyik most MO-n. A gyártó cégek nagy része menekül. Múltkor elbeszélgettem egy üzlet tulajával, akinek azért vannak összeköttetései, és felvilágosított, hogy a forgalmazás nem éri meg a gyártócégek részére.
Most, hogy mi igaz belőle, az ő ismerőse leült tárgyalni egy nagy céggel, hivatalos forgalmazó szeretett volna lenni... végignézték a számokat, meg az ÁFÁt, aztán kiröhögték... (persze lehet ez is csak egy városi legenda, de jelen helyzetben teljesen életszerű).A helyi boltban meg Manfrotto cuccot próbáltam rendelni. Gondoltam nem a neten rendelem meg, mert onnan nem jönnek a kisebb dolgok, vagy nagyon nyögvenyelősen. Erre a csaj nyomkodja a billentyűket, és azt mondja: az van ideírva: csak rendelésre. Hát akkor nem merem neked megrendelni a központi elosztóból, mert már fél éve nem jött meg a Kata táska, amit valakinek ígért.
És akkor jött a válasz: a hivatalos forgalmazónak túl sok a kintlévősége, és nincs miből árut hoznia. Ezért nyögvenyelősen jönnek a cuccok, holott ahonnan hozzák tele van árukkal. Azt ajánlotta, hogy inkább rendeljem meg az Ebay-ról. Canon, Nikon jöhet, a többiek menekülnek... Canon se viszi túlzásba, Nikonnak jobb a PR-ja MO-n.Szóval másutt, külföldön nincs probléma. Nekem meg hozzá kell szoknom a külföldi rendelésekhez...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
titán
válasz mrmarkus #18682 üzenetére
Ez nem így van. Ezt nagyon könnyű belátni. Ha így lenne, akkor a gigazoomos kompaktokat bármilyen gyútávon könnyű lenne kitartani hosszú záridővel, hiszen a kompaktok valós gyútávja a nagyon croppos szenzorból adódóan csak pár milliméter.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
.DLL
veterán
válasz mrmarkus #19762 üzenetére
Csak éppen a kézremegésbe is belenagyít a Crop szenzor... érted. Az általános reciprok-szabály alapján már kell az 1/200s, hogy a kézremegés ne látszódjon a képen.
(#19758) uffneked: De, beletrafáltál abba az obiba amit én is találtam. Bármelyik másik 28-105 nem forgós Egyébként igen, egy jó CPL finoman, "olajozottan" forog, én az enyémre még egy kis pöcköt is ragasztottam (egy kisméretű nyomógomb volt valamikor) így könnyebb forgatni, megfogni.
(P.H.)
-
titán
válasz mrmarkus #19788 üzenetére
Pont, hogy a bemozdulás nem fizikai törvény, hanem a biológia velejárója. És ezért változó. Van, aki olyan stabil, hogy bármit megfog kézből, másnak meg a 28mm-t is fáj kitartani. Egy ember érzéseiből, és tapasztalatából semmilyen általános következtetés nem vonható le.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Külpolitika
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest