Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Colonel993
üzenetére
főleg a full frame. a fókusz minőségével és pontosságával sem mindig voltam megelégedve, de gondolom ez inkább a belépő váz (k100d) miatt volt. a k5 meg most főleg a k3 rettentően tetszik, de sajnos volt a kezemben néhányszor egy 5d3, és ezzel elromlottak a dolgok nálam. plusz videóban a canon talán erősebb is (all-i mód, meg magic lanternnel a raw)
-
sziasztok,
rendszerváltás lesz nálam, kinéztem nagyjából, hogy milyen objektíveket szeretnék, de azért érdekelnek más vélemények is
a váz egy canon 6d lesz, az obik pedig:canon 24-105 f4 - nem túl sokszor, de volt vele dolgom, alapvetően szimpatikus alapobinak tűnik.
canon 70-300 f4-5,6 IS USM - az olcsóbb, de stabilizált változat, többnyire jókat írnak róla, és ff-en nem tűnik nagy kompromisszumnak az f5,6 vége. alternatívája lehetne a 70-200 f4 IS, de az rövidebb is, és kb kétszer annyiba kerül. cserébe fehér :Đ
sigma 12-24 - a cropos vázon a 10-20 leváltója, ha jól sejtem, sok alternatívája nincs, esetleg a canon 14mm, de nem ugyanaz az árkategória a kettő. erre mennyire jellemző a régebbi sigma zoomok hullámzó minősége?
canon 85 f1,8 - hogy legyen egy nagyobb fényerejű fix is. ebben vagyok a legbizonytalanabb, korábban cropon a pentax 50 f1,4 volt a nagy kedvenc, szerintem nem zavarna nagyon, hogy a 85 picit szűkebb nála, a többi gyártó alternatíváit meg nem igazán ismerem. bár ez a többi obira is jellemző
esélyes, hogy ezt később fogom megvenni, mint a többit.fotóra és videóra is használnám őket, többnyire kézből, így a képstabi elég fontos (pentax után még szokni kell, hogy vannak stabilizálatlan objektívek is
), de talán inkább a fotó lesz a fő irány.köszönöm

szerk: eddig sigma 10-20, pentax 18-55, p 55-200 és p 50 f1,4-em volt, amikből a fixet és a nagyonnagylátót használtam legtöbbet, bár az utóbbi időben rá kellett jönnöm, hogy az 55-200 meglepően jó képeket tud magából kiadni, főleg az árához képest.
-
*Ropi*
félisten
válasz
zgospel
üzenetére
A 11-16/2.8 egy nagyon jó üveg, de mint UWA speciális felhasználási területe van. A 18-35/1.8-at vedd miután letesztelted, hogy jó a vázadon!
A dokkolót pedig érdemes megvenni mert egyrészt nem drága az objektív és a kalibrálás árához mérten, másrészt ugyan lesz a szervizekben is, de garanciaidőn túl továbbra is pénzért fogják kalibrálni, hiszen az a szerviz(es) idejét viszi amit mással tölthetne. A Sigma pontosan azért adja ki a dokkolót az új üvegeihez, hogy a szervizeket bizonyos mértékig tehermentesítse.
-
zgospel
őstag
válasz
Novics
üzenetére
visszakerestem, köszi hogy szóltál! nem követtem a topikon akkoriban.
időközben eldöntöttem a cserét, ha majd a vásárláshoz jutok akkor mindenféleképpen jól ki fogom próbálni. illetve ugye készített hozzá a sigma egy usb dokkolót és egy szoftvert amin keresztül viszonylag könnyen finomhangolni lehet a fókuszt. na persze én ezt a dokkolót nem fogom megvenni, de azt feltételezem, hogy komolyabb boltokban, esetleg a szervízben van ilyen, és be tudják állítani.
persze nyilvánvalóan ennyi pénzért már a dobozból kivéve is jónak kellene lennie!
keresgéltem a neten kicsit hogy hátha azóta volt egy firmware frissítés ami megoldotta, de egyelőre nem találtam semmit.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Csabusman18
üzenetére
Fókuszprobléma bármelyik váz-obi kombóval összejöhet, ez a DSLR világ egyik kevésbé hangoztatott szépsége
3rd party objektíveknél elvileg nagyobb az esélye, de nekem például a Nikon 16-85VR volt a legnyűgösebb objektívem a D90-en. A D40-en és D80-on meg a hírhedt Sigma 30 f1.4.
Ennél a Tamronnál én még nem nagyon olvastam fókuszhibáról, de ha biztosabbra akarsz menni akkor legyen inkább Nikon. A 70-300VR. A 300-as végén egyik kommersz tele sem brillírozik, ellenben ennek legalább tisztességes gyűrűs ultrahangmotorja van és felépítése is komolyabb. -
imyourfriend
őstag
válasz
Csabusman18
üzenetére
55-200VR szerintem is megteszi, Nikkor lencsékkel nem szokott gond lenni D5100-on.

-
Csabusman18
tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Van markolatom, úgyhogy nem gond, mert igy jobb a fogása.Gondoltam a Tamira is, de tartok a fókusz hibától. Ebayról venném, itt UK-ban.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Csabusman18
üzenetére
55-200VR.
Ha kell a 300-as vég akkor szvsz spórolj még egy kicsit egy Tamron 70-300VC-re (vagy egy használt Nikon 70-300VR-re) szerintem mindegyik 300-as végű telével orrnehéz már kissé a D5100 -
Csabusman18
tag
Sziasztok! Véleményt kérnék, hogy Nikon 55-200 vagy 55-300 legyen. Ami van D5100, 18-105 és 35/1,8 obi. Szeretnék egy teleobit venni. Köszi.
-
zgospel
őstag
sziasztok,
a tanácsotokra lenne szükségem.
felmerült bennem az igény egy jó minőségű nagylátószögű objektívre és egy régi kiszemeltem a tokina 11-16, csupa jót olvasni róla.
a helyzet azonban egy kicsit bonyolultabb, ugyanis van egy canon 35mm f2 fix obim is, amivel a képeim 2/3-át készítem jelenleg. ennek egyik oka hogy nincs normális nagylátó obim, helyette alul egy 8mm-es halszemet használtam. a másik oka pedig a képminőség. viszont egyre inkább érzem hogy nagyon hiányzik valami 20 mili alatti, és abban biztos vagyok, hogy az esetek 80%-ban vagy nagylátószögűt vagy a 35miliset használnám.most megnéztem a the-digital-picture.com-on a sigma 18-35 f1.8 ART üvegét, összevetettem az én 35ösömmel, és azt tapasztaltam hogy a sigma 35 milin és f1.8-on is jobb képet produkál mint az én fix 35ösöm nyitva (pedig ezzel is nagyon meg vagyok elégedve). ezen egy kicsit meg is lepődtem.
majd a meglepődés után arra gondoltam hogy a 18-35-öt tulajdonképpen az említett 80%-ban akkor le sem kéne szednem a gépről, ami igen kényelmes lenne számomra.persze, tudom, alul minden miliméter számít és a 11-et 18-cal nem nagyon lehet összehasonlítani, pláne hogy a tokina legfelül is nagyobb látószöget biztosít mint a sigma legalul. de ezen túl tudom tenni magam, a kit-obi 18 milijével is elvoltam nagylátószög ügyben.
és hát azért az az f1.8 is nagyon csábító! pláne hogy ha összevetem a tokinával képminőség terén, akkor teljesen nyitva a tokina egy kicsit élesebb, de ha a sigmát f2.8-ig rekeszeli az ember, akkor egyértelműen beélesedik és jobb képet nyújt a tokinánál. f2.8-on.
megnéztem őket szűkebb rekeszeken is, és úgy láttam hogy élességben tulajdonképp egyforma, de a sigma kevesebb CA-t produkált.na most anyagi oldalról úgy néz ki a dolog, hogy a tokina itthon 160 ezer ft, amire már összespóroltam a pénzt. a sigma az 225-230 ezer ft. a különbség 70 ezer ft. ezt a 70 ezer forintot többé kevésbé ki tudnám tölteni ha eladnám a még garanciális 35-ös fixemet.
a sigmáról általában olvasható AF pontatlanságaitól egy kicsit félek, bár ez egy elég új modell + a drágábbak közül való, nem tudom mennyit javult ezen a téren a dolog.
szerintetek? vegyem a sigmát?
-
Colonel993
senior tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Bevallom a Pentaxforum.com -os maximális felavanzsálás után nem volt nehéz döntés a megvétele 8000 HUF -ért (POSTÁVAL)

Bár lett volna helyette Helios 44-2 58mm F2-es 5e HUF-ért... csak ilyen szinten már 0.3Fé is számít valamit.
(legrosszabb esetben azt is megveszem, nagyon szeretem a RÁSSÁ optikákat)Pentax K30 fókusz jelzése működik Manuális obikkal is... emiatt gondolom kényelmes lesz a használata (vagy legalább is egy tolózoom-al se volt vészes... itt meg Fix a gyútáv)
-
Mikisys
őstag
válasz
Colonel993
üzenetére
Jó választás volt.
Ha rendben van, akkor rajtad, meg részben a gépeden múlik, hogy milyen képeket készítesz vele.Üdv!
-
Colonel993
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Igazából mivel elég gyakori darab... olcsó fényerős Éles obik egyike... emiatt gondoltam mások már régóta nyúznak ilyet... a jövőben felmerülő dolgokat meg csak a tapasztalat szüli, én meg elkerülnék olyan hibákat amiket csak lehet

utoljára 5-6-7 éve filmes gépemen volt ilyenem 4-6 hónapra...
-
fattyu
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
Nem neked kéne beszámolni konkrét tények birtokában ha ideért?

-
Colonel993
senior tag
Chinon Auto MC 50mm f/1.7 -ről mik a vélemények?
Most vásároltam be egyet, érkezőben van postán... Helios helyett választottam.
Mi jóra / rosszra számítsak?
-
törölt tag
Igen, csak eladáskor nyűg kicsit, mert az 5 év a Te nevedre szól csak. Ha az obit továbbadod, a beregizett 5 éves gari át nem ruházható, így később eladni csak úgy tudod, ha Te Magad vállalod a jövőbeli tulajnak, hogy bibi esetén gariztatod neki a nevedben intézkedve Taminál.
Kissé faramuci. Nem mintha el akarnád adni szerintem, de sosem lehet tudni. Ettől függetlenül akkor is Tami inkább.
-
-
*Ropi*
félisten
-
zgospel
őstag
válasz
Attus85
üzenetére
ejj hát ez így elég pontatlan kérdés, attól függ mi a cél, és mennyi pénzt szánnál rá?
pl canon ef 50mm f1.8 az újonnan 32 ezer ft és jó képminőséget fog kapni cserébe.a halszemoptika különleges, jóval ritkább felhasználási területre való. nyilvánvalóan ki lehet használni, hogyha az a cél. de mivel nem nagyon részletezted a dolgot, ezért feltételezem hogy inkább általános felhasználásra kellene objektív. ha a géphez járt a kit-objektív is, akkor amellé mondjuk egy canon ef 85mm f1.8 lehet jó választás.
vagy egy canon ef 55-250mm ha egy sokkal általánosabb és nagyobb zoom-átfogás a cél.
de mondjuk ha nem kapott kit-objektívet, akkor kezdésnek az kellene.
illetve a canon ef 35mm f2 is nagyon jó.de igazából az lenne a jó ha részleteznéd az elvárásokat, felhasználási területet és az összeget amit szánnál rá.
-
Attus85
csendes tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Öcsém szeret fotózni, szüleim a Media Markt webáruházából egész jó áron rendeltek meg neki egy Canon EOS1100 gépet, én meg szeretném meglepni egy objektívvel. Mit tudtok tanácsolni, mit kell nézni objektív vásárlásakor? Olvastam halszemoptikáról is, ezt ki lehet használni? Köszönöm a válaszokat!
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok
Megoldódott a probléma
a közelben van egy pasi, aki foglalkozik fényképezőgépek/obik javításával, 10 perc alatt megcsinálta. 
a gond az volt, h valami okos régebben szétszedte, és elhagyott belőle egy rugót, majd egy rövidebbel pótolta.. így az érzékelő nem ért hozzá a géphez.
Köszi mindenkinek a segítséget
Üdv -
törölt tag
válasz
ccs2929
üzenetére
Itt az eredetije, ez valami műzaj lesz sztem. EXIF szerint mindössze iso400-on volt a gép. Jó xar kép amúgy. Effekt nélkül még oké is lenne talán.
-
andris1602
aktív tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Postán jött
az eladó filmes géppel használta.
Igazából visszaküldhetném, de még nem volt rá időm, hogy nagyon megnézzem, csak próbálgattam, és olyan, mintha egy egy pillanatig érintkezne. Manuál fókusszal szép képeket csinál, szóval csak egy kis pénzt kérek majd vissza.
Üdv -
Ipadipad
tag
Milyen objektívvel lehet hasonló minőségű képet csinálni ?
kép -
imyourfriend
őstag
válasz
andris1602
üzenetére
Gondolom postai úton vetted, vagy személyesen sikerült és nem próbáltad ki?

-
aleister
veterán
válasz
andris1602
üzenetére
Ezt gondolom használtan vetted. Akkor simán vetesd vissza az eladóval.
A kardántengelyes hajtásra gondolhatsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
andris1602
üzenetére
Mondjuk kezdjük ott, hogy hol vetted (kitől)? Vidd vissza neki és kérd vissza a pénzed!

-
*Ropi*
félisten
válasz
andris1602
üzenetére
Belefutottál egy hibás objektívbe.
A Pentax hazai márkaszervize a Camera Kft., náluk érdeklődj!
-
andris1602
aktív tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Szia
Pentax K-50em van, af-re kapcsolva nem is tudok kézzel fókuszálni, mert olyankor visszafogja a váz (nem tudom mi annak a pöcöknek a neve, ami meghajtja), ha mf-re teszem, minden megy. Igazából a gond nem csak a fókusszal van, hanem azzal, hogy semmi sincs, se fénymérés, se rekesz vezérlés, pedig ezt mind tudnia kéne..
Üdv -
*Ropi*
félisten
válasz
andris1602
üzenetére
Azt az üveget elég sok néven futtatták, többek közt Pentax-szal is: a Pentax FA100/3.5 Macro megegyezik vele. Fut még Vivitar, Phoenix, Promaster, Soligor és Voightlander név alatt is.
Milyen Pentax vázad van? A menüjében nem kell valamit beállítani hozzá (AF / MF kapcsoló)?
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok
Vásároltam egy Cosina márkájú 100mm-es makró üveget és van vele egy kis gond. Konkrétan nem viszi át a rekeszt, és nem működik vele az autófókusz sem. Pentax gépem van, szóval a motor a vázban van. Mivel lehet a gond? Hogyan tudnám megcsinálni/hová vigyem?
Köszi előre is
Üdv -
imyourfriend
őstag
-
szaszlaci
addikt
Köszönöm a válaszokat, hát igen, ha már van rajta licit, nem illik visszavenni. Igazából tanácstalan vagyok, ebayes eladásról nem tudok semmit, meg azért egy kb. 100 értékeléssel, ami csak vásárlás, nem túl jók az esélyeim.
Megkérdem valamelyik indexes topikban, hogy egyáltalán mennyit ér, hátha az ő lelkükhöz közelebb állnak ezek a dolgok. De ha tényleg 50 – 100x többet ér, mint ahol most tart az árverés, valamit ki kell találni.. -
A Zéé
addikt
válasz
szaszlaci
üzenetére
hát itt nem túl sokan ismerik ezeket szerintem, indexen vannak a fotós fórumokban nagy szakik, ők lehet, hogy jobban tudnak segíteni.
Az a baj ezekkel, hogy eléggé rétegtermékek szerintem, kicsit a kereslet rájuk, pláne idehaza. Épp ezért, hogy lehet, hogy nem volt a legjobb ötlet elvaterázni őket, Pláne, ha valamelyik esetleg tényleg komoly összegeket ér. -
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
A helyzet, hogy van egy ilyenem (meg még egy pár hasonló), és tulajdonképpen egy beárazást szeretnék kérni. Carl Zeiss J. Anastigmat 215 mm, f18.
Szóval felraktam faterára, jelenleg 4'000 pénznél tart, lassan véget ér. Probléma nincs vele, viszont ami aggaszt, hogy ehhez külsőre hasonló dolgok ebayen a (több) százezres kategóriában vannak. Ez csak hasonló, vagy tényleg ilyesmit érhet?
(Meg van egy hasonló, Goerz Lynkoskope, azt csak belinkelem, ha nem gond.)
László
-
Throme
veterán
válasz
-Valinas-
üzenetére
A 24 mp-es vazak 2 lepcsoben erkeztek. Meg AA szurovel, majd anelkul. Ha jol tudom a 18-55 II a magas mp-es szenzorok miatt lett kiadva. Rosszabb biztos nem lett
.
Van aki szamhaborunak vagy marketingnek tartja az ujabb vazakat.
Most az AA szuro elhagyasaval elesebb vazakkal probalkozik a nikon. -
-Valinas-
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
És vajon a 18-55 VR II jobb lett optikailag? Nem nagyon lehet róla olvasni, van, ahol azt láttam, hogy igen, van, aki szerint csak a kompaktsága miatt jobb. Szerintem 24 megapixelen látszik azért, hogy nem egy ilyen szenzorra tervezték anno az elődjét. Tehát ilyen szempontból a D3200 vs. D3300-ról mit gondoltok?
-
Throme
veterán
válasz
flash-
üzenetére
Más a nézőpontod. Engem pl a 17-50/70 f2.8 obik nem tudnak felcsigázni, vanak akik meg éppen hogy ezekért élnek-halnak.
Nálam a 140 már majdnem ekv. 280 is tud lenni (16 MP-en) és így kompromisszummal kiváltok egy 55-200 cserét.
Ha olyan helyen járok, ahol nem tudok, vagy csak nem akarok, ott jó.
A 18-200 is ott jár árban, de elméletileg a 18-140-et hozzáigazították a magasabb MP-es szenzorokhoz.
Kai pl egy 3300-ason tesztelte.
Természetesen ahol kellhet a tele oda azt is viszek (300-as vég majdnem ekv. 600mm
)A CA, és a torzítás nem gond, azt egy LR megoldja, de még egy view nx2 is.
Szóval számomra ad többletet a 140-es obi és a 18-105-öm kezd leharcolttá válni....
-
-
Throme
veterán
nikkor 18-140 vr
Kai előadásában... -
Monya78
veterán
válasz
hollozoli
üzenetére
Igen jól látod, eqv 24mm alatt nem találsz stabilizátoros obit Canonhoz, viszont nincs is olyan nagy szükség rá mint pl egy teleobinál.
FF vázra relatíve olcsó a Canon 17-40 F4 L
Aps-c vázra a Tokina 11-16 ajánlott, viszont ha mindenképp a legolcsóbbat keresed a sigma nagylátók között nézz szét. -
hollozoli
tag
Használtan nem tudtok viszonylag olcsó nagylátószögű objektívot Canon EOS-hoz?
És jól láttam az árukeresőben, hogy ha nagylátószögű obit veszek a gépemhez, le kell mondanom az IS kézremegés stabilizátorról?
köszönettel:
hollozoli
-
bagaba1
tag
Mostanában egy Carl Zeiss Pancolar 50 1.8-at használok a 20D-men, és gyakran gondom adódik az élességgel. Sokszor előjön hogy portrénál mellémegy a fókusz, és picit utánakerestem az obinak. Egyetlen tesztet sem találtam róla ahol az élességet nézték volna különböző rekeszek mellett, ezért összedobtam én magam egyet. Nem a legminőségibb, de a lényeg látható rajta. A fókuszsík merőleges volt a lapra, és a fókusz is pontos volt. Remélem valakinek még segítségére lesz ez a kis ábra

-
-
Ilidzser
tag
válasz
üzenetére
A párkányi cégnél 570 a kettő jelenleg, szóval ennyivel olcsóbb.. Lehet igazad van és próba után még megéri alkudni rá.
Tanulópénznek sok lenne, ugyanakkor megoldaná az objektív-kérdést itthon (bár lehet ki leszek téve hamarosan ezek miatt :-) )Hol árulják őket, illetve a 70-200-at most már?
-
törölt tag
válasz
Ilidzser
üzenetére
Gari: tengeren túli gari még ha érvényes, akkor is lehet probléma itthon, ebben viszont nem vagyok nagyon otthon
Talán innen vki majd, aki olvassa. Sok gyártó nem vállal gart tengerentúli motyóra itthon (és vice-versa), de lehet kivétel a Tamron. Neeeem tudom. 
Árak: 500 a kettőért nagyon baráti, de ha összevissza viselkedik az obi vagy megmakkan, az nem szép. Bevállalhatod, ha van alkalmad tesztelni őket, nem sípol, nem zümmög, szépen jár mindene, szép a képe, nincs decenter és egyéb tízezer defektje, bla bla
- szóval alaposan körbenézve vállalhatók ezek, de a hiba lehetősége később ott van ugyanúgy, mint a garisnál, csak nem mindegy, ingyen, vagy drágán teszik rendbe.Nem akarlak beparáztatni amúgy, 500 tényleg jó ár a kettőre, lehet meglépném, max .. tanulópénz. Nem tudom. Forognék rajta én is. Nem buzdítalak semmire.
Nézzük logikusan:
- kisebb fájdalom, ha otthagyod őket, mint ha megvennéd és beütne a krach gari nélkül
- garisan a kettő 540 (bocs, már 530), európai vétel, az 1 éven belül. Most árulják és egyikük elkelt (a 24-70)..Az a 40 nekem nem érné meg a támogatás és garancia komplett hiányát.

-
Ilidzser
tag
válasz
üzenetére
Számla van, tengeren túli vásárlás.
A kettő 500e Ft. Igen, ezért félek én is, mert ez már zsebbenyúlós téma.
Mondjuk nem vagyok hardcore felhasználó...
Eddig a Nikon 70-200 f4-en lamentáltam a kisebb súly miatt, amíg nem volt a kezemben a haverom 24-70-e is. Olyan "kell nekem" érzés fogott el és a kettő együtt azt hittem ennyiért olcsó.
Most elbizonytalanítottál... -
törölt tag
válasz
Ilidzser
üzenetére
- Garis 24-70 Tami úgy 230 körül pörög a használton. Persze a "pörög" túlzás: egy srác ilyet keres már jó ideje, majdnem odaadtam neki az enyém, aztán letettem róla.. sehol nem talál másik használtat Nikonra. Tartja aki tudja szerintem, mert 1) sokat bukik új árához képest még 230-cal is (én 340-ért vettem), másrészt még kompromisszumokkal is egyszerűen nagyon jó FX standard zoom. Gari nélkül, ha az 5 év sincs rá regizve, Tamron lévén én ..
.. nem akarok szemét lenni, de mocsokul alkudnék.. Ez egy összetett zoom obi, stabival. Bármije megmakkan (stabi szerkezet, lencsetagokat állítani kell, egyéb), zsebbenyúlós gar nélkül.- Garis 70-200 Tami, a VC-s, 310 körül használtan. Fentebbiek ide is érvényesek: ha benézte és nincs az 5 év kiterjesztett garira regisztrálva az obi (ami ráadásul csak a regisztráló személyére szól, át nem ruházható), vagy lopott cucc, le kell alkudni nagyon, vagy hagynám.
Ezt csak azért írom, mert 90-es Tamron macro még gari alatt pl. megjárta Németországot, kiküldtem. Utána lett elfogadható. Egy másik fórumarc innen tán szintén megjáratta a Tamiját ugyanott.
-
Ilidzser
tag
-
törölt tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Olyan primitív, lassú és sérülékeny formája az információ- és gondolatátvitelnek az írás ....

Én gyerekkoromban álmodtam arról, hogy lapos kijelzők lesznek kamaszkoromra, hajtogathatók felnőttkoromra és talán úgy 50 éves korom körül még el tudom végezni az itt látható mozdulatokat. Uncsi ez a billentyű és lapos izé.

-
törölt tag
válasz
Ilidzser
üzenetére
1 vélemény:
- 70-200 VC sokkal jobb fókusz (pontosságra is), mint a VC nélküli zümmögő motoros elődnél, de így sem Nikkor/Canon szint. De ez normális. A lényeg, hogy jobb, kevesebbet tévesztget. Képre kb. Sigma, a szélek jobbak talán kicsit. Viszont itt is egy kétszerezővel már középkategóriára lágyul a kép 200-on (azaz 400-on). Focus shift-es obi a VC-s Tami (és az OS-es Sigma is), míg a VC nélküli 70-200 Tami nem shift-es.
- 24-70 focus shift-es, amúgy karc mint az állat és 10-ből 8-at tévesztget stúdiós világítási körülmények között (azaz beltérben, ahol közepes a fényerősség). Kifejezetten rossz fényviszonyok között még tovább viszont nem romlik, én így tapasztaltam. Alvó macskát gyenge lámpafénynél este meglőve kb. ugyanez a találati arány így érzésre. Néha a közelebb eső szeme helyett a hátsóra, vagy az orrnyergére ment a fókusz. Napfényben, szabad téren 10/10, szépen találgat. (Találkoztam eltérő véleménnyel is, de ott sztem a váz is ludas). A sajátomat majdnem eladtam pár napja (még 1 éven belül van garanciában és az 5 év is aktiválva). Aztán lebeszéltek róla és jujuj, nagyon nem bánom, hogy tartom.
Mocsok jó képe van, persze talál rajta hibát az ember így is, nézegeti, morog, morog, aztán felcsavar 4-5 másik standard zoomot, használgatja őket kicsit és sírja vissza a Tamit. Én így jártam.
Tartom míg meg nem hal. 
Gar nélkül egyiket sem venném. Háklis obik, jusztíroztatni kellhet őket utólag. Nem mindet, csak akkor tudd, mit nézel rajta vételkor és ha jó, jó, aztán ima, hogy olyan is maradjon.
-
Ilidzser
tag
Tamron 24-70 és 70-200 VC vélemény? Mennyit érhetnek gari nélkül Nikonra?
-
torzo
őstag
Még mindig érdekel, hogy van-e bárkinek személyes tapasztalata Tokina-Niki macrok hasonlításában. Netán a Tokina optikailag veri a Nikit? Nyilván hangyafaxnyi a diffi, de kíváncsi vagyok. A legtöbb Nikkor CA-ja nem elhanyagolható, persze ez LR-mal már alig gáz. Mindenesetre a Toki képeinél nem látok CA-t.
-
aleister
veterán
válasz
üzenetére
Nem azért ront a stabi a képminőségen Kutyus, mert "nem áll vissza rendesen középre". Egyszerűen, mert plusz egy optikai tag. Ezen egyszer belép, egyszer kilép a fénysugár. Értelemszerűen ez nem marad nyom nélkül, és ON és OFF állásban is számolni kell vele.
Azt meg kétlem, hogy a bokehbe beleszólna a stabi. Belenagyításnál szépen meg lehet bokeh alapján mondani, hogy hány lamellát szereltek az üvegbe. Giroszkópot én meg nem láttam kidudorodni a kis sokszögekből.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- AKCIÓ!!! TÜZES EZÜST! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - SILVER AJÁNDÉKKAL!
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a váz egy canon 6d lesz, az obik pedig:
), de talán inkább a fotó lesz a fő irány.

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.