- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
krisztian7 #18698 üzenetére
Igen Sigma 105 és 105 OS, valamint drágábban a Micro Nikkor 105 és 105 VR.
De a kicsivel kisebb gyutávú Tamron 90-nel sem fogsz rosszul járni.
-
krisztian7
tag
Köszönöm a választ, tényleg nem tűnik rossznak, autofókuszos van amúgy hasonló?
-
törölt tag
válasz
krisztian7 #18693 üzenetére
-
krisztian7
tag
A mostani felállásom a következő: d5100, 35 f1.8 és 18-105.
Ezeket kiegészíteni keresnék egy macro objektívet, mert ezek körül egyik se kiemelkedő ezen a téren. Nincs szükségem durva dologra,de szivesen befognám portrézni is néha, de nem ez lenne az elsodleges szermpont. Árban olcsóbb kategóriára gondoltam (szóval minél olcsóbb), de max spórolok egy picit és később veszem meg, ha több dologra is tudom használni. Autofocus nem feltétlenül szükséges, makrohoz ugyse nagyon kell.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #18691 üzenetére
-
törölt tag
-
nubreed
veterán
Visszaolvastam a topicot és jól értem, hogy a canon ef-s 18-135mm f/3.5-5.6 is stm 600D vázon nem tud videózás közben autofokuszálni?
-
.DLL
veterán
Így is van. A fizikai gyutáv nem változik, APSC vázon sem, de mivel a viszonyítási alap a FullFrame, ezért az annak megfeleltethető gyutáv reciproka adja a szükséges záridőt, így APSC vázon a FF-nek megfelelő gyutávhoz a fizikait fel kell szorozni 1,5-1,6-del. Úgyhogy jól mondtad.
De az is igaz, hogy ez csak egy általános irányadó, eltérni lehet vagy kell tőle a körülményektől függően.
(nekem pl. nagy %-ban megy reciprok szabály alatt is kitartani a gépet, kivéve fáradtan :Đ )(#18685) nubreed: Maga a 600D nem tud folyamatos autofókuszt felvétel közben. Ha félig lenyomod az expogombot, akkor tud fókuszálni, de csak béna kontraszt alapon.
-
mrmarkus
aktív tag
Nem árt pontosítani ezt a dolgot a tisztánlátás kedvéért!
Egy objektív gyújtótávolsága nem változik akár FF akár croppos vázra tekerjük föl. Az 1.6 (vagy 1.5) szorzó pusztán a képkivágást, azaz adott vázon az adott objektívvel, adott távolságon megjeleníthető képet határozza meg!
Tehát a reciprok szabály értelmében az 50mm-es gyújtótávolságú obinak 1/50s, míg a 300mm-es telének a hosszú minimum végén 1/300s záridő szükséges. Ezen túlmenően a fotós stabil gépfogása és természetesen a téma mozgási sebessége is befolyásolja az expozíciós időt... -
A Zéé
addikt
válasz
jasonka #18680 üzenetére
arra csak annyit tudok mondani, hogy nézegettem reviewokat róla, mert az ekv 90mm nekem nagyon szimpi lenne, de a teszteken kívül nem sok más képet találtam, ami vele készült. Annyira nem tűnik népszerű obinak, pedig a tesztekben csupa jókat írnak róla
Bár azért elég speciális obinak tűnik, és elég komoly rétegigény lehet. Komoly makrózáshoz rövid még sztem dx-en is, portrézni meg lehetne talán egy kicsit fényerősebb, meg lágyabb is -
A Zéé
addikt
-
nubreed
veterán
válasz
Mr.Csizmás #18677 üzenetére
Mondjuk a ez elég olcsó, köszi
De valahogy nem akarok adapterezni.
-
nubreed
veterán
Köszönöm a válaszokat. Azt már pár oldallal ezelőtt írtam, hogy 2 objektívre lenne szükségem, ennél többre pénz szűke miatt is, biztos nem ruháznék be. Az egyik egy általánosan jól használható zoom, ez a canon ef-s 18-135mm f/3.5-5.6 is stm lenne, ezt már eldöntöttem és szeretnék még egy fix, valamivel nagyobb fényerejűt, ezt épületek belső fotózásához használnám, ahol nem akarok/nem lehet vakuzni illetve a még élesebb kép lehetősége miatt tájkép/természet fotózására ezért viszonylag nagylátózszög jó lenne, de nem akarok extrémen nagy látószöget, szerintem valahol a 18-40 közötti tartományban gondolkozom. Ezt a 2. szeretném 100e alatti pénzből megoldani.
-
jasonka
aktív tag
Üdv Mindenkinek !
Kinek van AF-S 2,8/90 ED Micro Nikkorja ? Mik a tapasztalatai vele ?
(Mind a makrozást mind egyéb felhasználást - pl. portrét, általános felhasználást
illetően ? - élesség, AF ill. mennyire elég általánosan kézből a 2,8-as fényerő ? )
Mennyire ár / használhatóság arányos ? -
A Zéé
addikt
válasz
nubreed #18672 üzenetére
Milyen gyutáv kellene? Vagy mire kellene? Előbb ezt döntsd el.
Amúgy vannak: pl 35/2.0, 40/2.8, 50/1.8, használtban szerintem 85/1.8 meg 28/1.8 is beleférhet (de ezeket csak érzésre mondom), de ott van még pl a Tamron 90/2.8 macro is, használtból az is megvan 100 alatt.
Záridő meg nem az obi fényerejétől függ, hanem a gyújtótávolságától. Arra meg ott a reciprok szabály, ami kb. helytálló normál körülmények közt. Az meg azt mondja, hogy az 1/ekvivalens gyutáv záridőt már ki lehet tartani. Ez Canonnál pl az 50/1.8 esetén, ami ekv. 80mm-et jelent 1/80 záridőt ad. Egy 300-as végű telénél meg, ami ekv. 480mm 1/500 adódik.
Más kérdés, hogy a téma mit enged meg. Embereket pl egy vacsoránál, vagy beszélgetés közben 1/200 környékénél lassabb záridővel nem nagyon fogod tudni bemozdulás nélkül lefotózni. Futó, gyorsabban mozgó emberkékhez meg 1/500 környéke legalább kell. -
nubreed
veterán
100e Ft alatt létezik nagyobb fényerejű fix obi Canon gépre újonnan vagy használt piacon érdemes szétnézni? F2.8 már elég nagy fényerőnek számít vagy menjek bőven ezalá mondjuk az 1.4-2.8 közti tartományba?
Nincs valahol egy táblázat, hogy melyik fényerőnél adott záridőnél hol lehet még biztonsággal kézből fényképezni állvány nélkül? -
OTika
aktív tag
válasz
Tin_Shield #18670 üzenetére
Köszi
-
Tin_Shield
őstag
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm Nikon D300-ra akar utazó zoomot venni. Én a Nikkor 18-105-t ajánlottam, de Ő 18-300-ra gondolt. Erről most már letett és a 18-200 VRI és a 18-200 VRII között vacilál.
Képminőségben van lényegi különbség a két obi között vagy egyéb számottevő különbség?
Melyiket éri megvenni a 2 közül? Megéri a VRII a drágább árat?
Köszi a segítséget. -
Colonel993
senior tag
Egy kérdéssel fordulnék ide...
Tamron AF 18-200 F/3.5-6.3 XR Di-II LD Asph. Macro
2 éves, használt
Megér 30 000 HUF összeget Postával? -
.DLL
veterán
Telével is lehet komolyabb makró teljesítményt elérni, csak a kihuzattal közelíteni kell a gyújtótávolságot.
Pl. veszel két közgyűrű kit-et ez kb. 100mm, akkor már 100mm-es gyutávon meglesz az 1:1 (sőt ez ugye végtelen állásban igaz, így a saját fókuszgyűrűvel közelpontba állva mégnagyobb gyutávon is meglenne)
De a nagy kihuzat nagyon lecsökkenti a szenzorra jutó fénymennyiséget, ez az alapból 5,6-ról induló, két-háromszáz mm-es tartományt még nehezebbé teszi, valami makró vaku kelleni fog.
Egyébként ha nem kell akkora nagyítás akkor simán kikaphatsz néhány közgyűrűt a sorból, ezért jó a variálhatóság. -
Wa2x_
veterán
válasz
Mr.Csizmás #18661 üzenetére
Alapvetően ezekkel a megoldásokkal az a gondom, hogy a közelpont miatt minden téma elrepülne, elszaladna, elijedne. Ezért gondolkodtam telés megoldásban.
-
Mikisys
őstag
APO: Apokromatikus-bevonatú, anyagú és kiképzésű lencse, ami valamivel kisebb színszóródást okoz a képeken. Nem azonos a CA-val, vagyis a kromatikus abberációval, ami a leképzési hibából is adódik, átmeneteknél főleg, meg tükröződő felületeknél.
Érdemes ezt (APO) venni, valóban jobb a képe.Milyen géphez?
Üdv!
-
szaszlaci
addikt
Nemrég volt pár kép, amiből az derült ki, hogy a Pancolar 50/f1.8 objektív borzalmas homály tágabb rekesznél.
Ezzel vitatkoznék, szerintem is félrefókuszálás történt.
Magamnak csináltam vele próbát, kizárólag az élességére voltam kíváncsi, utána jutott eszembe, hogy közzé lehetne tenni. Ezért a nem egyforma expó, és a nem egyenletes világítás, de a lényeg látszik. A váz m4/3, crop 2, Pana G1, rawból vágtam ki, a program alap 25 %-os élesítését is nullára vettem. Természetesen 100 %-os kivágás.Az objektívről azt kell tudni, hogy sajnos van az elején, középen némi karc, valószínű ez ront szűkebb blendén.
Szerintem olyan nagyon nem kell szégyenkeznie egy 135-ös Sonnar mellett, főleg, hogy az f4-től indul. Ilyen rekeszen nem vettem észre szignifikáns eltérést ennél a próbánál.
Itt pedig egy Flektegon 50/f2.4 MC, az enyémnek ilyen külseje van.
Hát igen, itt már nem árt rekeszelni.
-
aleister
veterán
válasz
Mr.Csizmás #18659 üzenetére
Az már nem a "viszonylag low-buget " kategória.
-
faki_
senior tag
A közgyűrűs megoldáshoz nem tudok hozzászólni, de csak teleobiként én biztosan nem adnám fel a Sigma, Tamron "marketingmakróért" a Canon kimagasló ár/érték arányát.
Ha hosszútávon makróban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe a Cosina AF 100mm F3.5 makróját (Vivitar, Pentax, Phoenix, Promaster, Soligor, Voigtlander, Samyang, Vitacon néven is forgalomba került). Nagyon műanyagos építésű, betonkeverő hangja van, de éles, jó színek és kontraszt jellemzik. Előtétlencséjével 1:1, anélkül 1:2 a leképezése. Itthon ritkán van eladó, eBay-en kb. 30e Ft-ról indul, néha ki lehet fogni olcsóbban is.
http://www.dyxum.com/columns/articles/lenses/cosina_100_35_macro/cosina_100_35_macro_review.asp
-
Wa2x_
veterán
válasz
Mr.Csizmás #18655 üzenetére
Na úgy értve.
-
Wa2x_
veterán
válasz
Mr.Csizmás #18652 üzenetére
De legalább messzebbről tudok makrózni, ha van közgyűrűsor, nem feltétlenül szükséges az 1:1 leképezés.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #18650 üzenetére
Annyi helyesbítés, hogy a Tamron ezen üvegénél nem léteznek fókuszproblémák.
Természetesen vannak kicsit fontos, backes példányok, de ezek tökéletesen kalibrálhatóak. Nincs velük megoldhatatlan össze-vissza fókuszálgatás.
Még senkitől sem hallottam, hogy elégedetlen lett volna vele ezen -vagy egyéb- téren. -
Wa2x_
veterán
Mit javasoltok viszonylag low-buget makrózáshoz?
Sigma 70-300mm f/4.0-5.6 APO DG Macro (mi a különbség az APO és anélküli között?)
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II+ közgyűrűsor
...illetve alapvetően telében melyik a jobb? Azt venném, amelyik mindkettőben jól teljesít és akkor lenne egy obim két területre.
-
törölt tag
válasz
lenkei83 #18648 üzenetére
Úgy van, ahogy aleister mondja. Köbö. A Tamron hangyabokányit erősebb optikailag ha jól emlékszem, de ez szó szerint elhanyagolható, kb. ha a Nikon 99, akkor a Tamron 100. Simán szórásba belefér, szóval ugyanaz a kettő. Fókuszban viszont a Nikkor egyértelműen pontosabb, nincsenek elé-mögé lövészetek. Nagyfelbontású vázon megéri (meg kell hogy érje) az a némi plussz.
Lenstip tesztjei a két modellről - az AF fejezet miatt érdekes + amúgyis egy másik szemszög. Segít dönteni.
- Tamron
- NikonPhotozone tesztek, fullframe-en, hogy a teljes üvegről kapj egy képet:
- Tamron
- Nikon -
lenkei83
tag
Sziasztok!
Van egy Tamron SP-AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD obim és gondolkodok, hogy lecserélem Nikon 70-300-ra. Van valakinek tapasztalata mindkét lencséről? Érdemes váltani, vagy hagyjam a témát?
Keresgéletem, de épkézláb összehasonlító tesztet nem találtam.
köszi
P. -
*Ropi*
félisten
válasz
aleister #18646 üzenetére
Jól csinálta, Te is mondod.
Itt már leírtam (a képletből vegyétek ki a vakut)!
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #18643 üzenetére
Elvileg nincs szükség ebben az esetben erre, hanem a ruha fehérjére kell fényt mérni. Nagyobb fehér terület miatt egyébként is alexpós lesz. Havas táj, tengerpart fotózásakor pont ezért van erre opció a programtárcsán, ami plusz expókorrekciót ad.
De ebben Ropi a szakértő. Kijavít, ha nem így van. Az tény, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor kicsit kompenzálsz negatívba...ezeknél a vázaknál bőven belefér még.
-
fungeld
aktív tag
Canon 75-300mm f/4-5.6 III EF vagy Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II
Makrózáshoz használnám Raynox DCR-250-nel, illetve amatőr szinten madarakhoz, vadakhoz meg hasonlók, néha-néha bringás videóhoz is. Per pillanat az 55-250-et rendelném meg az IS miatt és mindenki azt mondja, hogy elég jó.
-
StanDoFF
tag
Üdvözletem! Elhatároztam magam, hogy egy szűrőt vegyek, ezen belül is nekem valószínűleg polár szűrő fog kelleni: Május 1-én a földi-légi parádén tavaly sikerült elég rossz képeket, videókat csinálnom telefonnal. Most viszont már dslr-el mennék, és ahogy utána olvastam, egy polár szűrővel lehetne javítani a kiégett vagy túl sötét képeken.
Már csak az a kérdés, hogy melyiket vegyem a három közül:
Polaroid Circular Polar szűrő 52mm
Tianya 52mm Slim CPL Circular Polár szűrő
Hoya 52mm Cirkuláris Polár szűrőEsetleg más üzlet, ami olcsóbb vagy jobb?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
nubreed
veterán
Köszi a válaszokat, és hát igen teljesen logikus.
A flickeren már régóta bújom a különböző obis streameket, amik engem érdekelnek.
-
Damage
senior tag
válasz
nubreed #18631 üzenetére
Nincs és nem is lenne értelme. Pont az a lényege a tesztábrás "laboratóriumi" képeknek, hogy mindig azonosak a körülmények. Mivel nem egy időben, azonos napon, azonos évszakban, azonos fényviszonyok mellett készülnének a képek, ezért nem is lenne sok értelme. Gondolj csak bele, 1 másodperc alatt is változhatnak a fényviszonyok, ami erős hatással lenne a végeredményre.
-
nubreed
veterán
Van olyan objektíveket tesztelő weboldal, ahol úgy lehet megnézni két összehasonlítandó obit, hogy ugyanazokról a témákról vannak fent tesztképek mindig az adott obival készítve és mondjuk egy kattintással lehet váltani a két obival készült kép között vagy egyszerűen csak ha felé viszem az egeret akkor egyből látni a 2 obi közötti különbséget?
Huh remélem érthető voltam, tehát nem "laboratóriumi" teszt ábrákat akarok nézegetni hanem real life fotókat, ugyanazokról a témákról/helyszínekről, amik az összes az oldalon kiválasztható obival végig lett fényképezve. -
Nixon18
senior tag
válasz
Tin_Shield #18629 üzenetére
Első sorban ebayen indultem el eredetileg is, csak nem tudtam, hogy melyik megbízható és jó. De ezek szerint nagyjából az összes.
Köszi szépen! -
Tin_Shield
őstag
válasz
Nixon18 #18628 üzenetére
Panára elsősorban Pana, a stabilizátor miatt. Ha tudsz élni nélküle akkor az Olympus is működik természetesen.
Bármelyik 45-ről induló telezúm (45-200/175/150) elég jó. A 200-as volt az első, a 175-ös a videósoknak nyújt pluszt a motoros zúmmal, a 150-es a legkisebb, legújabb és a legkönnyebb. Ha ezüstben is megfelel van náluk ~2/3-ad áron. Használtan néha előfordulnak, de szvsz jobban jársz az ebay-jel.
(az Oly - stabi nélküli - 40-150-ese gyakrabban és olcsóbban feltűnik, köszönhetően annak hogy 50e körül újonnan is meg lehet szerezni.)Panasonic túristazúmból van kettő, 14-140, és 14-140 II, az utóbbi kisebb, könnyebb, és valamivel jobban is rajzol. Használtan inkább az első verzió szokott előfordulni.
(és van Olympus 14-150 is, a tesztek szerint hangyafaxnyit talán élesebb a Pana obiktól, de itt sincs stabilizátor) -
Nixon18
senior tag
Hello!
Egy Pana G10-re keresek a 14-42-es kitobi mellé vagy egy kiegészítő telét vagy valami nagyobb átfogású objektívet. Ti mit ajánlanátok? Természetesen használt is játszik (árakat nézve inkább az).
Köszi a segítségeteket előre is!
-
twinkiecz
tag
Kicsit talán OF ma megjött Canon 600D-re a Tamron 17-50 2.8 (képstabi nélküli) obim egyenlőre csak itthon sikerült letesztelnem a fókusz de már kézbevételkor érezem hogy nem lőttem mellé a 18-55-höz képest ezerszer jobb anyag minőség és autó fókusz.
-
egyszer kipróbáltam egy hasonlót pentax kitobival, vállalhatatlan
ezek sd videóra szoktak so-so alkalmasak lenni, ott is inkább akkor, ha ~40mm-ről indulunk.
-
zgospel
őstag
válasz
fungeld #18619 üzenetére
attól függ, m42-esből a zenit 16mm (ha jól emlékszem) adapterrel felmegy rá, az is halszem, ez a legolcsóbb megoldás.
aztán van a samyang 8mm-es halszeme, ez már jelentősen drágább és ez is még teljesen manuális objektív. de még ez is sokkal olcsóbb a sigma, pláne a canon halszemeknél. igaz azok nem full manuál üvegek. -
zgospel
őstag
válasz
fattyu #18620 üzenetére
imádom ezt az obit, de nincsen normális nagylátóm, ezért kell mennie.
tokina 11-16-ot akartam emellé, de túl sok lenne a csere én meg kényelmesedem, és rátaláltam a sigma 18-35-re. úgyhogy arra lesz a csere, már a halszememet eladtam, még ezt eladom, teszek mellé egy kis pénzt és akkor letudom a nagylátót is (igaz nem uwa) egészen 35-ig, nagy fényerővel, jó képminőséggel.
a képeim 80%-a pedig legfeljebb 35mm-en készül, afölött nagyon keveset van más a gépen, úgyhogy így nekem jó lesz (legalábbis nagyon remélem)
-
Ipadipad
tag
sziasztok
olyan kérdésem volna hogy
ma vásároltam egy Helios 44m-7 objektivet
nekem jelenleg egy Sony Alpha 58 vázam van + vettem hozzá m42 adaptert (5-600ft ért)viszont ez nem jo hozzá :S ,,, eladó azt ajánlodta hogy "peremes átalakító kell"
nos azt szeretném megtudni hogy milyen peremes átalakitot kellene vásárolnom ?
ebay-en nézegettem de csak ilyen átalakitokat találok ( ami nem jo mert nekem is ilyen van) -
fungeld
aktív tag
Melyik a legolcsóbb nagylátó/halszem objektív Canonhoz vagy hogyan lehet a legolcsóbban megúszni? 18-55-ös kitobim lesz.
-
fungeld
aktív tag
Ez vajon mennyire használható? Nem ezzel akarok fotózni egész nap csak ha nagyon muszáj 1-2 kép erejéig, főleg épületek belsejében. Nagyon elrontja a képminőséget vagy vállalható?
-
nubreed
veterán
válasz
zserbox #18612 üzenetére
Pl erre gondolsz mint 50 f1.8?
Egyébként köszönöm mindenkinek a hsz-eket, átgondolom az itt leírtakat. -
zgospel
őstag
válasz
Fotonhámozó #18614 üzenetére
van egy garis EF 35 f2-m eladó ha esetleg érdekelne valakit
egyébként egyetértek
(#18611) szp1 rendben, erről nincs információm
csak általánosságban írtam, hogy egy fix objektívnél a 2.8as fényerő nem túl acélos (szerk: gyorsan hozzáteszem hogy ezeken a kisebb gyújtótávolságokon!)
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
zserbox #18612 üzenetére
+1
Viszont ha nem szempont a videózás (STM), akkor méginkább a 35 f/2 az ajánlott (ha a pénztárca engedi), szerintem. Amióta megvettem januárban a 35-öset, az 50-est mindössze egyszer használtam. Sokkal jobban bejön (masszívabb, pontos AF kevés fényben is, "természetesebb" látószög stb.).
-
m3ss
veterán
válasz
nubreed #18605 üzenetére
"Az EF jelölés azt jelenti, hogy csak full frame -es gépen használható? Az ef-s széria használható cropped masinákon?"
azt hiszem EF-S nem hasznalhato ff-en, ef viszont mindketton"A Canon EF 40mm f/2.8 STM milyen felhasználsái területre javalott?"
barmire, ahol jo a 40mmemberek, targyak, akarmi...
-
nubreed
veterán
A Canon EF 40mm f/2.8 STM milyen felhasználsái területre javalott?
Láma kérdés:
Az EF jelölés azt jelenti, hogy csak full frame -es gépen használható? Az ef-s széria használható cropped masinákon? -
szp1
addikt
válasz
WhiteWalker #18603 üzenetére
-
válasz
lolkapitany #18601 üzenetére
fontos kérdés, mennyi pénz van rá?
-
lolkapitany
tag
Na kezd meghalni a 18-55ös canon kitobim(is nélküli II-es verzió)(az AF kapcsoló rakoncátlankodik), és szeretnék venni egy újat. Nos a kérdésem az lenne, hogy milyen lencsét vegyek helyette. Eos 1000d hez lenne, és rajta kívül nincs más objektívem. Lehetne egy kicsit fényerősebb, az f3.5 néha már kevés.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari