- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
*Ropi* #29741 üzenetére
Ilyen obiknál hogyan oldják meg az időjárás állóságot?
Nem csak a fix-ek és a belső fókuszos (IF vagy micsoda a kódja) zoomok tudnak időjárás állók lenni, míg a "szuszogók" nem?Vagy ennyire nem kell komolyan venni az időjárás állóságot és az én kitobim, ami kapott egy gumigyűrűt a bajonett felől, akkor az is időjárás álló, hiába "szuszog" zoomoláskor?
-
Surfym@n
senior tag
válasz
*Ropi* #28992 üzenetére
Erősen szubjektív ellenvélemény:
a 2.8L a 4L IS és a 2.8L IS II közé tehető (2.8L saját objektív, 3 éve használom, míg a másik kettőt 2 másik kollega - párszor kielemeztük őket sok jó sör társaságában)
Most szombaton volt alkalmam egy 2.8L IS III-hoz is...hát... 2.8L simán überelte képminőségben (régebben volt 4L-em, az is élesebb volt)
Erősen gyanakszom, hogy egy selejtes darab volt (úgy értem, erősen rászorul a gyári kalibrációra)
Viszont egy jó pozitívuma van a legujabb üvegnek, hogy lejjebb nyomja a 2.8L IS II árát -
PuMbA
titán
válasz
*Ropi* #28994 üzenetére
"Vagy kihagytál a mondatból egy "nem"-et, vagy rosszul tudod: a 40D-ben egy 10.1 MP-es szenzor van, míg a 7D-ben és a 60D-ben 18 MP-es."
De ahogy írtam, a megapixelen kívül ugyanaz a dinamika tartomány, magasabb ISO zaj stb
Kvázi ugyanaz a képminőség az alacsony ISO-s részletességen kívül, de ezt pont így írtam le pár hozzászólással ezelőtt.
(#28995) Roxx: Tudsz angolul? YouTube-on és a neten millió teszt van fent, hogy milyen vázzal, milyen obi kb. milyen képminőséget ad.... Érdemes egy kis információt begyűjteni a dolgokról, hogy mikor limitál a váz, mikor az objektív, mert így csak arra tudsz támaszkodni, amit mi mondunk.
-
törölt tag
válasz
*Ropi* #28628 üzenetére
A DP tesztek félrevittek már engem is, nem kell nagyon komolyan venni őket. Tamron 24-70mm f/2.8 v1 és v2 tulajdonosként határozottan cáfolom, hogy a régebbi verzió élesebb lenne. A v2 minden szempontból (AF, élesség, rajzolat, stabi) komolyabb cső, de sajnos drágább is a régebbinél.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
*Ropi* #28000 üzenetére
Sarkokba FF-en még a slim verzió is beleér. Bár FF-en azért a sarkokat nem árt kicsit levágni. Az UWA - CPL parát eltúlzottnak érzem. Égboltnál figyelni kell rá az tény, de CPL-t nem csak "égkékítéshez" használ az ember. Fontosabb az átmenetes szűrő használata, hagyományos Cokin "P" lapszűrőtartóval croppon 11 körül beleér a tartó széle a képbe, FF-en még 16-on is. Vagy nagyméretű szűrőrendszert kénytelen használni hozzá az ember, ami kész vagyon, vagy pedig postás gumit
. Van azért pár nem mekkmester / jóvanazúgy DIY megoldás is, pl. én terveztem és nyomtattam "P" méretű lapszűrőhöz egyedi szűrőtartót, amit a Tokina bajonettére egy mozdulattal fel lehet tenni vagy levenni és portréállásba könnyen át lehet fordítani.
-
Byk01
őstag
válasz
*Ropi* #25126 üzenetére
Azt tudom, hogy a Tokina a bb, de (legalábbis Nikon vonalon) az 100k fölött szokott lenni használtan is. Igazából csak azért kérdeztem rá, mert teljesen ki lett zárva azzal, hogy Sigma meg Toki, és más nincs, mikor a megjelenésekor mindenki áradozott, hogy végre egy megfizethető nagylátó. Tekintve, hogy nem szándékozom átcsábulni (főleg a tegnapi D500 fogdosás után), nem is igazán követem a Canon vonalat, de a látott 70 ezres új árból kiindulva a használt ára már lehet olyan érv, ami felé dönti a mérleg nyelvét.
-
_seth_
veterán
válasz
*Ropi* #25027 üzenetére
Mintha ezt a kitobi 55-250 is képes lenne észlelni
----
EF-M 22 F2 obit használ valaki?
Ebayen 30 körül lehet újat kapni belőle. 18-55 van jelenleg is EOS M1-en, de már fényerős obikhoz szoktam FF-en és egy kis háttérelmosást el tudnék viselni + így az iso-t sem kellene az egekbe tornázni feltétlenül. -
Jeffjn
tag
válasz
*Ropi* #24833 üzenetére
Tamron-nak, ahogy nézem egy objektívje van ebben a kategóriában:
Tamron 18-200mm Di III VC
"Unfortunately, it doesn’t work as well with the phase-based autofocus system that Sony uses as a secondary focusing mechanism on a number of its cameras. We’d say stick with the Sony."
Ezt leszámítva kb. ugyanolyan mint a sony 18-200-asa.
Mi a véleményetek a Sony’s 18-105mm f4 G OSS objektívről?
Hol szoktatok vásárolni? Magyar kereskedők baromi drágának tűnnek az ebay-hez képest. -
Bazs1981
aktív tag
-
Danesz94
senior tag
válasz
*Ropi* #24520 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Az az igazság,hogy mindenkép új obit szeretnék venni. Ahogy leszűrtem a betűk halmazából felesleges megvenni az 50 f1.4 et. Így úgy döntöttem, hogy mivel ebben az árkategóriában nincs nagyon más így veszek olcsóbbat.
Két jelölt van az egyik amit emlegettetek is a canon ef 50 f/1.8 STM a másik apedig szintén canon ef 40mm f/2.8 STM.Utóbbi most akciós 220volton.
A két üveg közül melyiket érdemesebb megvenni? Hozzáteszem kezdő fotós vagyok még..
Köszönöm, szépestét 😉
-
torzo
őstag
válasz
*Ropi* #24407 üzenetére
Milyen érdekes, h sörösdobozokon teszteltétek. Mondjuk én sem tudnék ennél optimálisabb targetet!
Amúgy jó kis profi teszt, de a 2.8-as sor kicsit vicces. Csak nézem, h 50 mm-en a tami milyen szépen elveri a kánont képszélen!
Mondjuk eddeig is tudtam, hogy klassz kis optika. Nekem már három is volt, mind hibátlan, ill. most is van, csak már a fiam használja. -
Tin
veterán
válasz
*Ropi* #24264 üzenetére
nem az ötlettel van gond, bár én azt sem annyira értem, hanem a kivitelezéssel. ha csináltak volna rá ilyen elhúzható nyílásokat, vagy raktak volna hozzá számtalan felpattintható gyűrűt, amivel különböző effektek hozhatók létre (pl. itt-ott különböző módon lukasztgatott), még akár ötletes is lehetett volna.
de a sample videó is mi? egy vacak felvétel egy esti utcán, ahol kulcstartóleddel világít be oldalról a tüköraknába, és idegesítő, elmosott, értelmetlen fevételeket hoz létre, olyanokat, amiket egy gyerek összehány egy utófeldolgozás során - és akkor még legalább az eredeti felvétele meg is lenne.
a hello kittys bokeh tényleg ötletes. sok értelme annak sincs, de bizonyos szituban jól néz ki egy csillag vagy félhold alakú bokeh.
nekem ez olyan, mint amikor valaki művészetnek nevez egy semmitérő baromságot. olyan, mintha egy féltucat egyetemista betépett volna, és megálmodott volna valamit, amiről ők elhiszik, hogy világmegváltó, és mivel kellően merész, mások is azt hiszik, hogy ez jó valamire.
egyébként meg nyugodtan használja mindenki, amire szeretné. én, ha ilyet akarok, inkább megcsinálom utómunkában, bár miért akarnék ilyet?
szerk: most láttam a képeidet. te szereted a flare-t. így viszont kérlek, hogy ne vedd támadásnak amit feljebb írtam.
-
Studi
veterán
válasz
*Ropi* #24156 üzenetére
Tolózoom nem zavar, és pont az ára miatt gondoltam rá: egyrészt tényleg nem vesztegetik sokért, másrészt ha végül mégsem használom, akkor kis bukóval tovább is lehet talán passzolni. Mondjuk telézni vannak jó objektívjeim a kis szenzoros vázakra, lehet, hogy az 5D-re marad az 50-es, 100-as páros.
Köszi a segítséget, még megvitatom magammal a dolgot.
-
vjpeti
tag
válasz
*Ropi* #24120 üzenetére
"The Ultrasonic Motor (USM) is a new type of motor which
found its first application as a camera lens motor in Canon EF
lenses."
179. oldalA motor alatt szerintem a komplett egységet értik, de ha a Canonnál így hivják, én miért ne tegyem?
Egyébként a Camera kft kompletten cseréli az egész "motort", vagy hívjuk akárhogy is.Engem személy szerint nagyon érdekelne, hogy ilyenkor mi romlik el benne, és én kizártnak tartom, hogy mindent cserélni kellene, kicsit olyan mintha jobban szorulna a mozgó lencsetag(ok), és emiatt a "kuplung" megcsúszik. Függőlegesen tartva egyik irányba azért jó, mert a gravitáció segít, de a másik irányba pont, hogy ellene van.
-
törölt tag
-
_seth_
veterán
válasz
*Ropi* #24088 üzenetére
Akkor épp jókor néztem a 2.8 IS II árakat
Extenderből végülis megvettem az aktuális piac legolcsóbb II-es verzióját hibátlan állapotban, mondjuk ez a jelenleg eladó III-as elég jó áron van de nem fért volna bele a keretbe.
Surfym@n: 100-400 II nem rossz darab, de már az extender is megteszi arra a néhány alkalomra amikor "nagy tele" kellene, általában pedig a 70-200 sokkal praktikusabb darab.
-
.DLL
veterán
válasz
*Ropi* #24082 üzenetére
Avagy Ómájgád!
És nem is vészes az ára. Inkább ez, mint a Canon 11-24 L
(csak azért ezt hozom fel, mert szintén viszonylag új és nem azért drága, mert nagytele (amik szokásosan drágák))
Mondjuk azt nem láttam, hogy ez AF vagy MF lencse...De ha durva kell, akkor ezt a sort érdemes nyálazgatni.
Végig T/1.3 (azaz kb. F/1.2) Van szintén 135mm-es, de van 150-es is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Linux Mint
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R WR objektív
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged