- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
#40935168 #20832 üzenetére
Jó összefoglaló, köszi
Más! Portrézni meg mosni a hátteret ezerrel tervezek valami tutiságot a készletembe.
Szerintetek 85/1,8 vagy a 100 2,8 macro? (most van egy 60/2,8 macro-m) Vagy inkább gyüjtögessek és tegyem magam boldoggá egy 70-200 f4 IS-el? (mondjuk jövőre ezt mindenképp akarok) -
Gabor1123
tag
válasz
#40935168 #20824 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Én is picit a Tamron felé hajlottam, ami elbizonytalanított, hogy sok helyen hallottam a Canonra Canon a legjobb véleményt, vagy a sigma 105 - ös vége is biztos jól jönne néha. Viszont a legfontosabb a képminőseg! Arra van valami jótanács hogy hogyan tudom a legbiztosabban tesztelni üzletben?
-
hollozoli
tag
válasz
#40935168 #20688 üzenetére
Köszi szépen, kiolvastam a Zoom in-t, most járok a Scott Kelby 1. könyvénél. Az első 4 van meg. És beleolvasgattam a Canon EOS manualba is.
Egy kérdés? Ha manuálisan állítom be a fehéregyensúlyt "direkt napfény"-re, akkor a világos színű ruhák sem fognak kifehéredni? (pl. világos zöld nem hófehérnek fog látszani a képen?)
-
hollozoli
tag
válasz
#40935168 #20684 üzenetére
Szia!
Megvettem a Baki Ádám: Zoom in A digitális fényképezés A-tól Z-ig című könyvet.
Sem a Bookline-ban, sem a Libri-ben nem volt raktárkészleten, úgyhogy végül egy budai kis könyvesboltban találtam egy példányt.
Amennyire kivettem, ez a könyv nem fényképezni tanít meg, hanem elmagyarázza az alapfogalmakat.
A kérdésem az lenne, hogy a másik ajánlott könyv: Scott Kelby: A Digitális fotós könyv 1. az már konkrétan megtanít egy Canon EOS kezelésére? Érdemes megvennem? Mennyire használható a Canon-hoz a mellé adott 200 oldalas használati útmutató PDF?
Köszönettel:
hollozoli
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #20531 üzenetére
Köszönöm, van amúgy 36mpx-es RAW teszképed belőle? Holnap kimegyek tesztelgetem egyet ha jó idő lesz, ma csak udvarban voltam és meglepő volt hogy mennyire penge és pontos üveg. Ráadásul karcol igaz hamar f/3 és f/3.2 lesz, erről még nem olvastam neten azt hittem valami baj hogy f/4.8-ig felmegy a rekesz magától. De gondolom ez konstrukciós dolog.
-
*Ropi*
félisten
-
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #20135 üzenetére
igen a samyang 14 milit nézegettem már, csak hogy az egy elég furcsa szerzet. halszemnek nem halszem, ellenben a képközép mégis "halszemesen" torzít.
amiért imádtam apsc-n a samyang 8 milit hogy sose kellett semmit se állítgatni, csak elkattintottam és benne volt minden a képben. illetve a ez a fajta torzítása nagyon tetszett.
de lehet hogy jobban megfelel az igényeimnek egy gopro hero 3+ (az összes pro és kontra érvet figyelembe véve) de elsősorban külön objektívvel szerettem volna kitölteni az űrt. persze nem mindenáron
-
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #20126 üzenetére
nem tudom hol ment félre az info, de akkor pontosítanék: az egy dolog hogy fel tudom csavarni rá, de nem rajzolja ki a képkockát. Ugye ahogy croppos vázon nincsenek fekete szegélyek, hasonló megoldást keresek ff-re.
Vagy csak a napellenző lóg be teljes képkockán? Az első verzión az fix volt, a kettesen már levehető?
A gyártó egyébként croppos vázakra szánta saját bevallása szerint.(#20127) schawo igazad van, kevertem a diagonállal, rosszul volt a fejemben a kettő.
-
-
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #19980 üzenetére
Világos...
Akkor tehát ez egy újratervezett régi SuperCheapoLowBudget üveg...
A WR-ről tudtam, hogy DAII belülről (bár kevesebb vele a szórás) egyedül ez az Ezüstre nyalt, kispórolt tejfölös dobozt nem tudtam hova tenni.
Hamarosan 6e HUF-ért fogok magaménak tudni egy ilyet újszerű állapotban.
Reálisra lőttem be az árát? (igazából 5e HUF-nál többet nem akartam volna kiadni érte)
JewSoul... -
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #19603 üzenetére
Pentax K30 és most K20D alatt is azt érzékeltem, hogy inkább 160-200-on adják ki a megfelelő dinamikát.
Vagy legalább is mindenképp szebb a végeredmény.Semmi se rosszabb, ilyenkor minden van csak zaj nincs... záridőben is csak 1 fénnyel vagyok feljebb...
Igazából ez amolyan polírozása szarnakTehát most nem tudok egyetérteni.
Bár megint egyéni dolog... régen pl én is inkább 100 alatt fotóztam ha tudtam... most meg 1600-ig nem is érdekel a dolog. -
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #19548 üzenetére
Megvétel előtt jó lett volna tudni ezeket
Bár így utólag se bántam meg... megint van egy 3-4 hónapig tartó játék objektívem amit bezúzhatok.Lassan már fotóznom és jegyzetelnem kellene ezeket az objektív bontásokat/szereléseket/tisztításokat...
nekem nagyon hasznos lett volna pár hónappal ezelőtt, de sajnos MINDEN objektívről nem lehet robbantott rajz fenn a neten -
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #19535 üzenetére
Közben meglett a megfejtés...
... komolyabb szétbombázás után;
Di LD más illetve extra bevonatot kapott a kilépő lencsetagoknál illetve a frontlencsén is mutatkozik valami extra pirososabb az LD sima Lila/zöld kombója helyett.
Úgy összességében több az arany és vörös bevonó rajta, képeken valóban pötit szebb a végeredmény... de utómunkával ez tök8.
Gondolom CA-ban is kicsit javít.Más a zoom gyűrű fizikai felépítése... de természesen kompatibilis a régivel.
Anyaghasználatra jobb, modernebb poliacetát és polikarbon illetve ABS, ellenben az LD-vel ami kb full ABS illetve a kijövő tubus valami keményebb "keverék" és visszaköszön itt-ott amire nem tudnék semmit se sütni elsőre, és még kifényesedetten is kaptam az enyémet korábban.
Elektronika javult, gondolom a vezérlő Chip-et piszkálták meg kicsit, hogy fókuszban hangyányit gyorsabb és kevésbé tétovázóbb legyen, a nyáklemez és felépítése viszont egyezik, kompatibilis a régivel oda-vissza.
Érzésre (mivel még mérleg közelbe nem kerültem) a réginél (LD) könnyebb.
Úgy konkrétan ez csak egy TamPon által felpimpelt és újra eladott régi objektíve.
Az enyém sajnos blende "hibás" (kicsit tojást rajzol... bár annyira nem vészes, hogy cseréljem vagy csesztessem... 1 vagy 2 blende lamella a csapoknál ellazulhatott)
Összességében; szebb is, jobb is... de árban ugyan oda tudom őket helyezni.
Jah és 70-200mm -ig Cheapoo portré obinak nehezen találni jobbat 15e HUF-ért.
A Macro kapcsoló Zoom-gyűrűt fizikálisan blokkoló részét viszont kötelező levágni, csak önmagunk bosszantására jó...
Szerk.: VC-t csak akarnék... de Pentax-et nem tisztelték meg ezen ajándékkal, lévén "nekünk ott a szenzor stabi"... csak a fene nem érti, hogy Sonyra akkor minek van?
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #18650 üzenetére
Annyi helyesbítés, hogy a Tamron ezen üvegénél nem léteznek fókuszproblémák.
Természetesen vannak kicsit fontos, backes példányok, de ezek tökéletesen kalibrálhatóak. Nincs velük megoldhatatlan össze-vissza fókuszálgatás.
Még senkitől sem hallottam, hogy elégedetlen lett volna vele ezen -vagy egyéb- téren. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #18643 üzenetére
Elvileg nincs szükség ebben az esetben erre, hanem a ruha fehérjére kell fényt mérni. Nagyobb fehér terület miatt egyébként is alexpós lesz. Havas táj, tengerpart fotózásakor pont ezért van erre opció a programtárcsán, ami plusz expókorrekciót ad.
De ebben Ropi a szakértő. Kijavít, ha nem így van. Az tény, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor kicsit kompenzálsz negatívba...ezeknél a vázaknál bőven belefér még.
-
zgospel
őstag
válasz
#40935168 #18586 üzenetére
imádom a Teslát, ha lenne egy kis pénzem én tuti nem a bmw, audi, merci trióból választanék mint a többi újgazdag, hanem minimum egy Lexus hibridet vagy Teslát vennék
amúgy a bmw még viszonylag időben kapcsolt az i3-mal meg az i8-cal, csak két olyan bűnronda autó hogy nemigaz. de ezek az elektromosok ki fogják fújni a szelet a nagyok vitorlájából ha nem figyelnek. csakúgy mint ahogy a MILC-ekkel is lemaradt a Nikon meg a Canon és "vesztettek" is piacot. idézőjelben vesztettek, mert új területről van szó lényegében, de azért értitek.
persze nincs pénzem úgyhogy ez csak teória
egyébként megosztó dolog lesz ez (is) az biztos, amihez alkalmazkodni kell. aki a jobban és hamarabb alkalmazkodik az nagy pénzeket fog kaszálni vele.
kíváncsian várom(#18587) aleister akkor ezekszerint te csak manual obikat használsz?
-
Ilidzser
tag
válasz
#40935168 #18416 üzenetére
A párkányi cégnél 570 a kettő jelenleg, szóval ennyivel olcsóbb.. Lehet igazad van és próba után még megéri alkudni rá.
Tanulópénznek sok lenne, ugyanakkor megoldaná az objektív-kérdést itthon (bár lehet ki leszek téve hamarosan ezek miatt :-) )Hol árulják őket, illetve a 70-200-at most már?
-
Ilidzser
tag
válasz
#40935168 #18414 üzenetére
Számla van, tengeren túli vásárlás.
A kettő 500e Ft. Igen, ezért félek én is, mert ez már zsebbenyúlós téma.
Mondjuk nem vagyok hardcore felhasználó...
Eddig a Nikon 70-200 f4-en lamentáltam a kisebb súly miatt, amíg nem volt a kezemben a haverom 24-70-e is. Olyan "kell nekem" érzés fogott el és a kettő együtt azt hittem ennyiért olcsó.
Most elbizonytalanítottál... -
Ilidzser
tag
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #18400 üzenetére
Nem azért ront a stabi a képminőségen Kutyus, mert "nem áll vissza rendesen középre". Egyszerűen, mert plusz egy optikai tag. Ezen egyszer belép, egyszer kilép a fénysugár. Értelemszerűen ez nem marad nyom nélkül, és ON és OFF állásban is számolni kell vele.
Azt meg kétlem, hogy a bokehbe beleszólna a stabi. Belenagyításnál szépen meg lehet bokeh alapján mondani, hogy hány lamellát szereltek az üvegbe. Giroszkópot én meg nem láttam kidudorodni a kis sokszögekből.
-
válasz
#40935168 #18398 üzenetére
Ugyan már, eléggé fixen beáll az, kikapcsolt állapotban, talán a Nikkorok reteszelik is?! Javasolt pl. tároláskor kikapcsolva tartani. A bokeh-t meg nem maga a stabi rontja, hanem a gyengébb optikai felépítés.
Valamelyik régebbi OS-es Sigmám tuti nem reteszelte, mert ha nem volt bekapcsolva az obi, csörgőlabda hagja volt. A Vázon bekapcsolt állapotban állt helyre a rend,semmi fura hangja nem volt és mindene tökéletesen működött.
-
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #18329 üzenetére
Pentax K30...
Vázban ott a stabi.. illetve nagyon beton tartásom van, eddigi rekordom 1/6-os záridő stabil kitartása (ezt megtudom ismételni bármikor55mm-en játszókönnyedséggel, 130 fölött már válogatni kell a sorozatból.
Igazából nem nagyon mozgat a stabi... amilyen körülmények között használom, illetve ameddig kelleni fog (Nyár alatt) addig bőven lesznek olyan fények, hogy megpörgetett géppel is bemozdulás mentes képeim lesznek.
Sokkal inkább zavar a Lencsék torzítása és az ennek elhárításához szükséges túlzott rekeszelés, kromatikus aberáció és társai...
A Sigma rettentően CA-zik, a Tamron csak élmentén nyal és 8-as rekesz kell neki. (Nameg SUKÁRabbúl néz ki ) -
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #18329 üzenetére
Ásványvízzel hígítva emészthető a képe.. Nem is a képről van szó, kellemetlen érzés lenne ha vennék egy ilyen üveget és f/8-on szeretném használni felhős időben (ott elfogadható a rajza a 20ezres üvegeknek) majd kiderül, hogy nincs elég záridőm ahhoz hogy kitartsam és fellököm az iso-t ennek érdekében.. A gond csak tényleg annyi, hogy korlátolt üvegem lesz a stabi hiányában másrészt iso-t se tudom egekig lökdösni (legyen max 1600 jobb esetben) és még stabis üveggel is nehéz olykor elérni a szépet és jót. (120-400-am stabis volt, de olykor f/8 és f/9-es rekeszek megkívánták az iso-t, és felhős időben nem volt sok esélyem). Mindezen mondanivalómat nem neked célzom, hisz te tudod jól ezen dolgokat. Csupán inkább érdemes spórolni 55-200VR-re, mint ilyennel futkozni és bánkódni hogy nincsenek jó fények, zajosak lettek a képek mert mire kiértem a terepre már beborult az ég. Ha valaki megveszi akkor ettől az üvegtől nehezen szabadul, és egy 55-200VR csupán 40k amiért tényleg megéri spórolni.
-
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #18313 üzenetére
Oksi... köszi.
Ha már 10 olyan emberke lenne mint Te 1 valódi troll helyet, sokkal előrébb tartana globális szinten mindenSIGMA DG Macro 70-300 f 1:4-5,6 Obira még mindig kérnék tippeket, hogy jó-e vagy inkább keressek másik alternatív olcsóbb szuper Zúúúmot (Pl.:Tamron 75-300mm 4-5,6 ld macro 1:2, ami tulajdonképp ezzel totál egyforma, gondolom a Sigma erről koppintotta)
imyourfriend: Fém bajonettes mint a legtöbb NEM Pentax által gyártott Obi. De a képminőségéről megoszlanak a vélemények... teszt képek tucatját vizslattam és egész szépen rajzolhat... már ha tényleg hihetek a dologban.
De kromatikus aberráció meg lassú fókusz az van ezerrel : / -
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #18295 üzenetére
Igazából mivel első Fényképes optikai szerkezet pucolásom lesz, emiatt van egy kis lámpalázam...
Anno teleszkópom, fegyvertávcsövem, olvasófejek / prizmákat volt szerencsém pucolgatni... emiatt is mertem belenyúlni (nameg a horribilis 5-6e HUF értéke miatt )
Igazából letojnám, csak jó régi vas és kb a gép hamarabb rapidjaira hullik mint ez az obi... jó masszív és szép is... arról nem is beszélve, hogy a sok maceráért ami a manuálozással jár egész szépen rajzol.Muszájnak éreztem bekérdezni ide, inkább legyek hülye az aggodalmaskodásommal, mint hülye... hogy papírnehezéket csinálok egy FACCA obiból
Az izopropil érkezőben van, 300ml, 100%-os.. Hajótgázos (talán emiatt kicsit ódzkodom tőle, de meglássuk) 1 200 HUF
De ezt is kipróbálom, nem hiszem, hogy aranyárban mérnék.Akkor összességében nem kell félnem, hogy a magam technikai készségén kívül bármi más belerondíthat a projektbe?
-
Throme
veterán
válasz
#40935168 #18274 üzenetére
Sajnos itt a fórumokon túl sok (na jó szinte semmi) infót nem lehet összeszedni ilyen ultrazoom obikról, de még a 18-140-ről sem.
Ennek két oka lehet. Egyrészt senki nem vesz a fórumozók közül ilyet.
Akinek esetleg van (a 18-140 leginkább, mert már kitben is ezt adják több esetben), az nem jön fórumozni, és ez a másik ok.
De egy slrgear-en is csak lassan lehet ezekről érdemben olvasni. A 18-140-et se tesztelték még, pedig tavaly augusztusi....
Fórumokról (külföldi) meg egymásnak ellentmondó véleményeket lehet olvasni...Szóval ja, lesz 16-300 VC
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #18144 üzenetére
2,5 év garival 109ezerért van most irányjelzőn, sőt elkelt nemrég 2,5 év garis 75ezerért is. Nézd ez olyan hogy ki miért adja ki a pénzt, de ha tamronék 70-200 2,8 VC-jével is gond van, és itt a fórumon is elegen szajkózták már hogy fókuszproblémák és egyebek.. Persze kilehet fogni jó darabot, 5 év garancia ide vagy oda számomra több mint elviselhetetlen ha veszek egy obit majd 2 hónapig szervizbe van és még nem is tudtam használni..
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #18116 üzenetére
Olyan szempontból előnyös, hogy felcsavarható olyan vázakra is mint D3*** vagy D5**** és lesz fénymérés, élesség visszajelzés nálam mindig is volt (d90,d7000,d600) is visszajelzi full manual üveggel. De ha jól sejtem FX vázak amúgy is mérnek fényt és jeleznek vissza élességet bármilyen objektív van rájuk tekerve. (tessék kijavítani ha nem jól tudom).
(#18118) Eperkutyus: Megbeszéltük.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #18114 üzenetére
Nem lehet hogy a vázad miatt nem full manual? Kíváncsi lennék egy D5100-on van e fénymérés pl. Azért, mert a 44/2-es helios full manual és élességvisszajelzés + fénymérés is van D600-on. Ebből gondolom hogy teljesen manuális az objektív, csak D800 visszajelzi az AF-et és mér fényt vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest