Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44880) inf3rno válasza bigdigit (#44877) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nagyobb eséllyel memória vagy merev lemez hiba, esetleg kilazult SATA kábel. Kisebb eséllyel valami egyéb hardver hiba vagy driver hiba, vagy rosszul telepített rendszer vagy vírus okozza.

Ezzel tudod a memóriát tesztelni: [link] érdemes kiírni egy pendrive-ra, és arról bootolni. Ez végtelenített, ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor egy teljes ciklust lehet járatni vele. Ha kevésbé, akkor 10 perc a minimum. Ha a memória nincs rendben, akkor csere után lehet, hogy jobb lenne újratelepíteni a rendszert.

Ha rendben van a memória, akkor tovább lehet lépni az antivirusra. Ezzel tudod ellenőrizni, hogy nem a fertőzött a gép [link] esetleg még ezzel: [link] Ha erősen fertőzött, akkor jobb legyalulni az egészet, és újratelepíteni. Ha komolyabb vírus van rajta, akkor előfordulhat, hogy nem hozza be ezeknek a vírusirtóknak az oldalait, és nem tudod letölteni, vagy átirányít másik oldalra.

Ha nincs vírus, akkor a merevlemezt érdemes megnézni: [link] Elsőnek erre érdemes rámenni, hogy mit mutat. Van egy bizonyos típusú hiba, azt hiszem valami kommunikációs hibának hívják, amiből ha sok van, az arra utal, hogy kilazult vagy rossz a SATA kábel. Azt hiszem M2-nél nem lehetséges az ilyesmi, csak ha az alaplap vagy a foglalat hibás. Ha más jellegű hibák vannak, akkor érdemes cserélni a merevlemezt vagy SSD-t. Ezen kívül érdemes járatni egy checkdisk-et is a C meghajtóra, az nem csak a SMART adatokat nézi. Azt hiszem magyarítva rámész a C meghajtóra második gombbal, tulajdonságok, eszközök, hibaellenőrzés, aztán leokézod, hogy menjen.

Ha ezek közül minden rendben van, akkor jó eséllyel driver hiba, vagy hibás telepítés lesz. A driver hibánál érdemes az alkatrész gyártójának az oldaláról leszedni az aktuális drivert, és nem a Windows-ra bízni, hogy lerántson valamit. Ha megvan, akkor törölni a régi drivert, és feltenni a gyártóit. A Windows update-nek van egy olyan rossz szokása, hogy néha felülírja a telepített drivert az általa jónak gondolttal. Így lehet megakadályozni ebben, bár én ezeket sosem próbáltam: [link] Azt hiszem talán ha kikapcsolod az automatikus frissítést, és úgy állítod be, hogy mindenhez jóváhagyás kelljen, akkor is el lehet kerülni, hogy felülírja. Nekem most csak laptopon van Win10, azzal még nem futottam bele ilyen problémába.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.